Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Solmir

• Стать: Чоловіча
  • Киев
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #14280 : Липень 22, 2026, 19:59:17 »
Бачила в ФБ - якщо горить НПЗ, йде нафтовий дощ. А якщо горить WB? З китайських трусів?
Не важливо з чого, але хапати можна трьома руками, як в цієї красуні.

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
« Reply #14281 : Липень 23, 2026, 14:57:27 »
Фаєршоу на раші триває

Внаслідок нічної атаки безпілотників горить лінійна виробничо-диспетчерська станція Субханкулово компанії «Транснєфть – Урал» у  Башкортостані (м.Туйбази), що є одним з ключових газоьранспортних вузлів на Ураді.
В с.Новоспаське Ульянівської обл. горить нафтопереробний завод «НС Ойл» потужністю близько 600 тисяч тонн нафтопродуктів на рік.
Крим - пожежа на великій електропідстанції у селищі Приморський під ФеодосієюЮ стрілянину й вибух у районі Балаклавської ТЕС.

Ну й китайські труси, куди ж без них  - у Воронежі вибухи на логістичних хабах WB

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14282 : Липень 23, 2026, 15:16:33 »
Павлоград - атака КАБ на харчове підприємство, пожежа, 3 загиблих, 19 постраждалих, в т.ч. дитина.
Херсон - більше 10 КАБ на місто, пошкоджено навчальний заклад, приватні та багатоквартирні будинки. 4 постраждалих.
Запоріжжя - нічна атака КАБ, пожежа на харчовому підприємстві, є постраждалі Удар поруч з локомотивом по залізниці, пасажири не постраждали. З ранку постійні тривоги, весь час щось гепає, але в новинах поки що нічого серйозного не повідомляють. Зараз - атака КАБ по центру, вибухи, пожежа, є поранені. Удари по житлових районах, ТЦ, промисловій зоні. 14 постраждалих, під завалами можуть бути люди. На ранок 25 постраждалих, з них 6 дітей, в т.ч. 3-місячне немовля
« Останнє редагування: Липень 24, 2026, 07:23:44 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14283 : Липень 24, 2026, 07:35:40 »
В Криму вибухи в районі Сімферопольської ДРЕС, горить склад   WB .Також внаслідок удару по електропідстанції у Судаку в усьому місті зникло електропостачання, а в більшості районів також відсутнє водопостачання.
Палання китайських трусів спостерігалося також у Твері і в Ленніградській області,  у селі Новосаратівка у промзоні "Уткіна Заводь" Всеволожського району та у селищі Шушари на Московському шосе. Аеропорт Пулково призупинив роботу.
Кіров - ракетний удар по підприємству Авіатек, що виробляє  авіаційне обладнання та іншу продукцію для оборонної промисловості. держави-агресора. Від Москви, на хвилинку,896 км.

Під час українсько-американських навчань "Сі Бриз 2026" штаб протимінних дій 1-го дивізіону протимінних кораблів Військово-Морських Сил ЗС України успішно пройшов оцінювання другого рівня за стандартами НАТО та отримав оцінку "Повністю спроможний до виконання місії".Уперше в історії сучасного військового флоту України підрозділ офіційно долучено до системи управління з'єднаннями НАТО з ліквідації мінної небезпеки на морі.
Внаслідок сппецоперацій СБУ У ніч на 24 липня  уражені:
▪️ Лінійно-виробнича диспетчерська станція «Субханкулово» у Республіці Башкортостан (відстань — 1350 км). У результаті удару горить резервуарний парк.
▪️ Міні-НПЗ «Новоспаський» в Ульяновській області (відстань — 900 км). У резервуарному парку також виникла пожежа.
▪️ Міні-НПЗ «1-й завод» у Калузькій області.
▪️ Радіолокаційна станція дальнього радіуса дії «Небо-У» на військовому аеродромі «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму.
▪️ Резервуар із паливно-мастильними матеріалами на військовому аеродромі «Саки» у тимчасово окупованому Криму.
« Останнє редагування: Липень 24, 2026, 15:04:25 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14284 : Липень 24, 2026, 15:17:36 »
Київщина - удар по локації з розробниками оборонних технологій,  загинули 10 осіб, ще близько 100 поранені.
Павлоград - атака на підприємство харчової промисловості, 3  загиблих, 18 постраждалих.
Ізюм - влучання КАБ в приміщення НП та склади, пошкодження прилеглих будинків та електромереж.
Одеса - удари по цивільній та промисловій інфреструктурі, 2 постраждалих.
Слов'янськ - атака КАБ, пошкоджено підприємство, приміщення почесного консульства Латвії та приватні будинки. 5 загиблих, 9 поранених.
Запоріжжя - традиційна передвечірня атака КАБ, знищені та зруйновані приватні будинки, є постраждалі. Одна з бомб влучила у цвинтар
« Останнє редагування: Липень 24, 2026, 17:59:30 від Солоха »

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #14285 : Липень 24, 2026, 15:47:47 »
Київщина - удар по локації з розробниками оборонних технологій,  загинули 10 осіб, ще близько 100 поранені.
Ніколи такого не було і ось знову. :mad:
Це дурдом (взагалі інше слово), проводити такі заходи в межах досягнення балістики.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #14286 : Липень 24, 2026, 22:16:37 »
сховатись.
Куди??? На моєму домі табличку про укриття в підвалі повісили ще на початку війни, і ніхто  нічого не облаштовував. Ще одне офіційно в школі, 15 хвили швидкої ходи. Скільки поруч не проходила, ворота закриті, а якщо заняття йдуть, сторонніх у школу не пустять
Ну я так в цілому по обстановці :scratch_one-s_head:
КАБ летить вектором з півдня на північ. Максимум пробиває дві стіни у місці влучання.
Тож сховатись можна або позаду будинку (з північної сторони), або всередені якомога далі від південної сторони.
В мене робочий кабінет орієнтовний вікнами на північ, тому +- безпечно.
Позаду будинку ховатись менш актуально, бо якщо КАБ падає на вулиці, то потрібно мати укриття від уламків.

P.S. Покажи мені таку інструкцію років пять тому, я би знатно охренів.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14287 : Липень 25, 2026, 09:49:21 »
Добрі дрони не залишають сусідів поза увагою

Енгальс, Саратовська обл. - пожежа в казармі неподаоік від військового аеродрому, ймовірно, колишній штаб 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіаційної Краснознаменної дивізії.
Бєлгород - атака на склади, логістичні об'єкти, підстанцію "Южная" та ТКЦ "Луч". Гори-гори ясно.
Ростов - численні вибухи, пожежі, пошкодження отримали склади, комерційні організації та висотки, що будуються.
Луганськ - вибухи, пожежі. Про наслідки поки офіційних повідомлень нема.
Далі буде

Танго на двох триває.
Уражено радіолокаційну станцію раннього виявлення в районі Оленівки (АР Крим), склад боєприпасів противника у районі Новосеменівки Херсонської області, пунктам управління БпЛА противника у районах Біловодів (Сумська область), Лєднєва (Брянська область, рф), Кам'янського, Новоіванівки та Мирного (Запорізька область), а також Комара (Донецька область) та командно-спостережний пункт противника у районі Казачої Лісіци Бєлгородської області рф.
Слава ЗСУ!

« Останнє редагування: Липень 25, 2026, 15:08:40 від Солоха »

Offline Mike123

Offline Milena

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14290 : Липень 25, 2026, 17:01:48 »
Ну що ж, рахуємо, що в нас
Запоріжжя - з часом атаки КАБ вгадали (близько 11), з об'єктами - так собі. 3 бомби, офісні та складські приміщення, гаражі, 8 авто та сусідні будівлі. 1 жінка  не вижила під завалами, 10 поранених, в т.ч. 3 дітей. Передають тільки що - знову якась падлюка летить. Приліт в НП, пожежа.
Київщина - балістика на Бучу, зазнали руйнувань та пошкоджень 27 приватних будинків і 44 транспортні засоби, кількість постраждалих уточнюється.
Дніпропетровщина - удар БПЛА по локомотиву, постраждалих нема.
Одещина - удар по Одеському району, пошкоджені житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури, 1 постраждалий.
« Останнє редагування: Липень 25, 2026, 20:04:45 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14291 : Липень 26, 2026, 08:56:00 »
Киів - нічний обстріл,  пожежі у Деснянському, Шевченківському та Солом’янському районах. Пожежі, руйнування будинків, згорів склад та вантажівки.
Кривий Ріг - внаслідок атаки дрона згорів єдиний в місті будівельний гіпермаркет "Епіцентр".
Харків - дрон ударив по вантажівці в Шевченківському районі, постраждав водій.
Запоріжжя - внаслідок вчорашніх атак пошкоджено 16 багатоповерхівок.Призупинено рух потягів. Сьогодні за графіком об 11 атака 4 КАБ. Прильоти по промзоні та ще по одному цвинтарю, пошкоджено коледж, житлові будинки, пожежа на АЗС. 1 загиблий, 6 поранених
Чернігів - влучання дрона в АТБ. 2 загиблих, в т.ч. дитина, 20 поранених.
« Останнє редагування: Липень 26, 2026, 18:37:21 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14292 : Липень 26, 2026, 09:00:31 »
В криму традиційно гучно.
Феодосія - ймовірний  удар було завдано по позиціях РЛС на горі Тепе-Оба, також з'явилась інформація про ураження підстанції, у місті зникло світло.
Сімферополь - вибухи та пожежа в районі Таврійської ТЕС, перебої зі світлом.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Нічна дронова атака по всій Україні. КАБи теж були
Запоріжжя - внаслідок комбінованих атак зруйновано 2 будинки, 3 постраждалих. Удар ФПІ по автобусу, попередньо без постраждалих.Вечірня атака БПЛА та ФПВ. Зруйновані продуктова крамниця, АЗС та автомайданчик. 4 поранених, в т.ч. 3 дітей.
Суми - пошкоджені будинки, інфраструктура, підприємство та ТЦ. 5 постраждалих.
Харківщина -"Молнія влучила у фасад будинку. Ізюм - 2 пожежі, 5 постраждалих. Балаклія - 1 загиблий, 8 поранених
Миколаїв - атака на портову інфраструктуру, пошкоджено 3 цивільних судна. 1 загиблий, 1 поранений.
« Останнє редагування: Вчора в 20:02:07 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Ніч на болотах була гучною
Ростов - атака на порт, залізницю, Азовський оптико-механічний завод. Зафіксовані пожежі та руйнування у Залізничному, Пролетарському та Ленінському районах міста. 2 загиблих, 5 поранених.
Таганрог - також атака на порт. Наслідки уточнюються.
Обидва порти призупинили роботу.
Бєлгород - удар по будівлі УФСБ, пожежа, також пошкоджений будинок у центрі. Перебої з постачанням води та світла.
Ярославль - вибухи, перекрито рух у напрямку Москви.
Також уражено наземний ретранслятор для управління ударними БпЛА типу "Герань"/"Гербера" у районі Залізного Порту Херсонської області та  автомобільний міст через Генічеську протоку
Нанесені удари по  ремонтному підрозділу окупантів у Кадіївці, складу паливно-мастильних матеріалів у Сімейкиному Луганської області та складу матеріально-технічних засобів у Перевальному (АР Крим).
« Останнє редагування: Вчора в 20:03:29 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14295 : Сьогодні в 09:56:53 »
 У ніч на 28 липня на Московську область летіли понад 390 дронів. Чехов -   уражено завод "Гідростальконструкція"що спеціалізується на компонентах для електростанцій та гідротехнічних обʼєктів. Коледіно -спалахнув склад 3PL поруч із Wildberries, що  виконував функції фулфілмент-центру та забезпечував повний цикл логістичних операцій.
Румунія вислала російського дипломата після серії атак дронів.
Краснодарський край - під час навчального польоту зазнав катастрофи військовий навчально-тренувальний літак L-39 «Альбатрос», екіпаж якого відпрацьовував елементи складного пілотування на малій висоті.
Крим: Феодосія - горить електропідстанція на Керченському шосе, у більшій частині міста немає світла.
 у районі населеного пункту Ічкі знищено склади матеріально-технічних засобів та паливно-мастильних матеріалів;
Луганщина: у районі Червонопопівки уражено склад зберігання та обслуговування ворожих безпілотних літальних апаратів.
Удмуртія:у селищі Борок , розташованому понад 1300 км від державного кордону України, уражено комбінат "Пріоритет", що належить до системи Росрезерву та виконує функції великої бази довгострокового зберігання паливно-мастильних матеріалів.
« Останнє редагування: Сьогодні в 13:21:34 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14296 : Сьогодні в 13:39:44 »
Запоріжжя - ранок почався з пожежі балкона багатоповерхівки після прильоту ФПВ. Далі буда атака ФПВ на передмістя, зруйнована будівля гімназії, житловий будинок та автомобіль. Ну й по області багато літало, при гасінні пожежі в лісництві була атакована бригада рятувальників. Вибухи час від часу тривають, добре, що гроза почалася, ніби поки стихло. На жаль, ненадовго. Знову атака ФПВ на "Епіцентр". Наслідки з'ясовуються, ТЦ призупинив роботу.
Суми - атака КАБ,  знищені та пошкоджені приватні будинки, пожежа на об'єкті цивільної інфраструктури в 6 постраждалих, в т.ч. 3 дітей.
« Останнє редагування: Сьогодні в 17:17:41 від Солоха »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.