Автор Тема: Мовне питання

Offline Hallgerd

• Стать: Жіноча
  • Tatry, Murowaniec
Re: Мовне питання
« Reply #270 : Лютий 21, 2016, 18:26:14 »
А в белорусском языке есть буква "и"?
Няма. Ёсьцека "i".
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (с) Samuel Beckett

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #271 : Лютий 21, 2016, 18:27:02 »
Спробував в онлайні. Титрів немає.
І не буде. Там титри доріжкою в контейнері прописані, качати треба. Наявнять титрів - у анотації.
А як там на такі серіали вийти? Фільми, мабуть ще ранувато.
ЗІ: Все. Дякую, знайшов.

Offline shtativ

« Reply #272 : Лютий 21, 2016, 18:29:07 »
А як там на такі серіали вийти? Фільми, мабуть ще ранувато.
http://www.ex.ua/82325?r=80925
Справа зверху обираєш англійську мову, і отримуєш переважно англомовний контент.
выспімся мы яшчэ на іхняй шкуры

Offline mxm

• Одесса
« Reply #273 : Лютий 21, 2016, 18:29:13 »
Шо?
Що незрозуміло?
Краще продовжуємо цькувати українську. Так трендовіше.
Звинувачення серьозне і лунає від тебе вже вдруге (перший раз було в "політиці").
Давай докази, бо в мене є впевненість, що твої наміри провокативні і суперечать правилам форуму.
Отже, чекаю на докази.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #274 : Лютий 21, 2016, 18:33:28 »
Спробував в онлайні. Титрів немає.
Так, треба качати на комп, тоді будуть англійські титри. Якщо дивитися онлайн, то навіть звукову доріжку не можна обрати.

Offline Eney

« Reply #275 : Лютий 21, 2016, 18:34:00 »
Шо?
Що незрозуміло?
Краще продовжуємо цькувати українську. Так трендовіше.
Звинувачення серьозне і лунає від тебе вже вдруге (перший раз було в "політиці").
Давай докази, бо в мене є впевненість, що твої наміри провокативні і суперечать правилам форуму.
Отже, чекаю на докази.
А. Та ліньки мені. Шо ще? Хоча, наприклад, я вважаю, що от прямо зараз, вдану хвилину,  ти мене переслідуеш. І здається, по мовному питанню. Причому, використовуючи свій службовий стан.  Нє?

Offline Hallgerd

• Tatry, Murowaniec
« Reply #276 : Лютий 21, 2016, 18:35:14 »

і та у з хвостиком як читається?

"i" чытаецца таксама як у вас, "ў" гучыць падобна да ангельскага "w" альбо польскага "ł", толькi нескладовы.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (с) Samuel Beckett

Offline dlifua

• liveinly
« Reply #277 : Лютий 21, 2016, 18:44:42 »

і та у з хвостиком як читається?

"i" чытаецца таксама як у вас, "ў" гучыць падобна да ангельскага "w" альбо польскага "ł", толькi нескладовы.
Ну з w не все однозначно, вона деколи і не звучить,а та польська, влижче до в, таке змішане в і л, ваша у також?
liveinly

Offline Nortaga

« Reply #278 : Лютий 21, 2016, 18:45:32 »
Нагадую, я почав з того, що більшість медіа-контенту в Одесі створюється російською мовою.
Тепер ти в тому числі мені кажеш, що справа не в творчості.
та хоч китайською. В Казані напевно теж на татарській багато контенту, але на федеральних каналах Росії не буде більше половини ефірного часу татарська мова. Якщо татари не можуть самі, то дублюють вже професійні команди-студії.

Є етап створення, а є етап випуску-релізу. В свій час я стикнувся з імпортом китайского товару (як допоміжний продукт до основного товару). Тут ми робили на нього поліграфію і коробку, і випускали на ринок. Тобто ти купляєш основний продукт, а додатково ще китайський (якщо є бажання). Був би номер, якщо би ми вирішили зекономити на перекладі. Але є повага до споживачів. І мало хто думав що це китайський товар, думали що наш, український.

Аналогічно, коли потім цей же китайський товар експортували в Німеччину, то перекладали інструкцію на німецьку мову. Ще й pdf верстали, для того щоб німці могли викачати інструкцію з інтернету.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #279 : Лютий 21, 2016, 18:46:18 »
А. Та ліньки мені. Шо ще? Хоча, наприклад, я вважаю, що от прямо зараз, вдану хвилину,  ти мене переслідуеш. І здається, по мовному питанню. Причому, використовуючи свій службовий стан.  Нє?
Замість пояснень і доказів ще одне безпідставне звинувачення.
Я не на службі і те, що твій поклеп на українській мові, а я прошу надати докази — зовсім не означає переслідування. Звісно, можеш собі думати, як ти хочеш, але можеш не сумніватись — твій наїзд не зупинить мене від виконання свого обов'язку, якщо на те виникне необхідність.
Думаю, що на цьому нашу бесіду можна вважати закінченою, я й не чекав на докази того, чого очевидно не існує.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #280 : Лютий 21, 2016, 18:48:37 »
та хоч китайською.
Я зрозумів — ти згоден з заявою, що
Для мене "український російськомовний контент" це оксюморон на телебаченні і в інших мас-медіа - це загравання з п"ятою колоною.
Бо мій пост був відповіддю саме на цю заяву.

Offline Nortaga

« Reply #281 : Лютий 21, 2016, 18:56:04 »
Я зрозумів — ти згоден з заявою, що
Для мене "український російськомовний контент" це оксюморон на телебаченні і в інших мас-медіа - це загравання з п"ятою колоною.
"загравання з п'ятою колоною" це досить різко сказано. Скоріше, моя позиція, що український російськомовний контент без дубляжу це неповага до україномовної аудиторії: "і так схавають". Якщо я хочу спожити російськомовний контент - я знайду джерела такого контенту (на вибір), а от в Україні з вибором україномовного контенту - туго.

Offline Eney

« Reply #282 : Лютий 21, 2016, 18:56:08 »
Замість пояснень і доказів ще одне безпідставне звинувачення.
Я не на службі і те, що твій поклеп на українській мові, а я прошу надати докази — зовсім не означає переслідування. Звісно, можеш собі думати, як ти хочеш, але можеш не сумніватись — твій наїзд не зупинить мене від виконання свого обов'язку, якщо на те виникне необхідність.
Думаю, що на цьому нашу бесіду можна вважати закінченою, я й не чекав на докази того, чого очевидно не існує.
:scare3: Це ж тобі і моя айпи адреса відома.

Offline shtativ

« Reply #283 : Лютий 21, 2016, 18:56:12 »
Є етап створення, а є етап випуску-релізу. В свій час я стикнувся з імпортом китайского товару
Давай ми поговоримо на цю тему, коли ти зіткнешся на власному досвіді з теле- та медіавиробництвом.

Offline Nortaga

« Reply #284 : Лютий 21, 2016, 18:56:57 »
Є етап створення, а є етап випуску-релізу. В свій час я стикнувся з імпортом китайского товару
Давай ми поговоримо на цю тему, коли ти зіткнешся на власному досвіді з теле- та медіавиробництвом.
а в чому проблема? Якщо ти спеціаліст в даній темі, я з задоволенням послухаю.

Offline shtativ

« Reply #285 : Лютий 21, 2016, 18:59:45 »
Якщо ти спеціаліст в даній темі, я з задоволенням послухаю.
Ну я-то спеціаліст деякою мірою, але що саме ти хочешь почути?

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #286 : Лютий 21, 2016, 19:04:38 »
Гаї (гайі), Кийу (у долгое), солов"[йі].

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #287 : Лютий 21, 2016, 19:09:02 »
А у білоруської мови є дифтонги "дж", "дз" "ждж"?

Offline Hallgerd

• Tatry, Murowaniec
« Reply #288 : Лютий 21, 2016, 19:09:38 »
Ну з w не все однозначно, вона деколи і не звучить,а та польська, влижче до в, таке змішане в і л, ваша у також?
Ну так, нешта больш-меньш падобнае.

Offline Nortaga

« Reply #289 : Лютий 21, 2016, 19:11:59 »
Ну я-то спеціаліст деякою мірою, але що саме ти хочешь почути?
навіть не знаю з чого почати. Ну, наприклад, чим відрізняється локалізація товару від медіа-контенту. Я розумію, що витрати різного плану, але в чому різниця, що в одному випадку можна, а в іншому - проблеми. От є Байден по телевізорі (як він виступає на трибуні в Раді), і є Аваков в телевізорі (як він виступає на трибуні в Раді). Чому алгоритм різний?

Offline Hallgerd

• Tatry, Murowaniec
« Reply #290 : Лютий 21, 2016, 19:12:52 »
Гаї (гайі), Кийу (у долгое), солов"[йі].
Неяк незразумела, да чаго датычацца гэтыя прыклады?

Offline Охтирка

« Reply #291 : Лютий 21, 2016, 19:14:31 »
Цитувати (виділене)
:facepalm: Митці можуть писати будь-якою мовою. А от держава має право вирішувати, якою мовою заповнювати ЗМІ. І досвід інших країн, та і нашої, показує, що митці реагують чютко.
Ще раз нагадую з чого почалось (виділив суттєве):
В Одесі майже весь створюваний тут медіа-контент російськомовний.  :kos:
І це не загравання ні з ким, це традиції.

Не треба ділити людей за мовною ознакою, ми всі — українці.
І розділяю право на творчість і зобов'язання щодо розміщення, тому у мене не виникає питань, чому право на творчість не може бути обмежено.
У тебе виникло — і тепер ти ж мені пояснюєш те саме, що пояснював тобі я.
Я взагалі не розумію, звідки там узялося питання права на творчість. Нехай творять що завгодно. Якщо тому, що вони творять, не буде місця в українських ЗМІ, то будуть творити у шухляду, якщо з будь-яких причин не зможуть створювати продукт, який відповідає вимогам законодавства.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #292 : Лютий 21, 2016, 19:21:48 »
Я взагалі не розумію, звідки там узялося питання права на творчість.
З моєї відповіді на цей пост:
Цитувати (виділене)
Але, якщо не буде українського російскомовного контенту,
Що це таке? Я не зовсім розумію. Для мене "український російськомовний контент" це оксюморон на телебаченні і в інших мас-медіа - це загравання з п"ятою колоною.

Offline Hallgerd

• Tatry, Murowaniec
« Reply #293 : Лютий 21, 2016, 19:25:16 »
А у білоруської мови є дифтонги "дж", "дз" "ждж"?
"дж" i "дз" гэта не дыфтонгi, але ж дыграфы, як я разумею. Яны, натуральна, ёсьць у нашай мове. Сустракаецца таксама i "ждж" - напрыклад, у слове "дождж".

Offline shtativ

« Reply #294 : Лютий 21, 2016, 19:28:47 »
чим відрізняється локалізація товару від медіа-контенту.
Тим, що скажімо для новостійного формату з людиною в кадрі двомовне мовлення буквально подвоює всі витрати. А іноді і більш, ніж подвоює.
Приницпово - технічно - між перекладом Байдена і Авакова ніякої різниці, крім того, що мозок відокремить англійську мову як несуттєву, а от суміш української та російської дає кашу. Але пряма мова сторонньої особи - мала частина контенту. Який сенс перекладати щось одне, при тому залишаючи без перекладу усе інше?
Примусити весь контент випускати українською - не можна, це протирічить закону, який дозволяє мовлення іншими мовами (мовами національних меншин) у регіонах.
Ключова різниця в статусі каналу - чи він загальнодержавний, чи региональний.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #295 : Лютий 21, 2016, 19:43:17 »
Слов"янські мови без російської - нормально живуть.  :yes:
Для мене мови:
Польська: читаю, розумію розмовну, дивлюсь ТБ, говорю з українським акцентом; маю купу книг, люблю Хмелевську, Лема;
Чеська: читаю по складах, розумію, якщо говорять повільно; не подобається мені ця мова, вона якась "тверда";
Білоруська: читаю тих, хто тут пише, розумію; знаю вірші і коливанки;
Болгарська: вчила спеціально, бо маю друга з Плевена. Намагалась читати Павла Вежинова болгарською. П.Вежинов - один з моїх улюблених письменників, маю його книжки.
Хорватську - розумію! Сама здивувалась.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #296 : Лютий 21, 2016, 19:53:39 »
Примусити весь контент випускати українською - не можна, це протирічить закону, який дозволяє мовлення іншими мовами (мовами національних меншин) у регіонах.
Ключова різниця в статусі каналу - чи він загальнодержавний, чи региональний.
От якось у 1998, і у 2007 регіональна влада Львівщини заборонила транслювати російські канали. І ніхто не подав позов, і ніхто діло не "возбуждав". Якось обійшлися.

Offline shtativ

« Reply #297 : Лютий 21, 2016, 19:58:24 »
От якось у 1998, і у 2007 регіональна влада Львівщини заборонила транслювати російські канали. І ніхто не подав позов, і ніхто діло не "возбуждав". Якось обійшлися.
Ти відчуваєш різницю між поняттями "транслювати російські канали" та "транслювати російськомовний контент"? Та до купи "виробляти російськомовний контент".

Offline krymak

« Reply #298 : Лютий 21, 2016, 20:03:29 »

Це часом не після загибелі Ігора Білозіра було, у 2000-му?
Пригадую, тоді у Львові заборонили російську попсу у розважальних закладах.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #299 : Лютий 21, 2016, 20:10:24 »
Ні. Не відчуваю. І не потребую.
"Транслювати російськомовний контент" - віддати гравіцапу, щоб іх піпелац ще й у космос полетів? Нах.  :grin:

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.