Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Крижинка

• США
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #3960 : Березень 27, 2023, 11:20:07 »
Ну може це зі мною щось не те. Але звучить як "всей правды мы никогда не узнаем". Вибачте.

Offline fakir

« Reply #3961 : Березень 27, 2023, 11:26:02 »
я не знаю ні хлопців, ні дівчинки
Але ж ти робиш висновки щодо хлопців.
так, факт групового статевого насильства начебто доведено, отже їх так виховали

Offline Охтирка

« Reply #3962 : Березень 27, 2023, 11:37:04 »
Ну може це зі мною щось не те. Але звучить як "всей правды мы никогда не узнаем". Вибачте.
Ні, не звучить. І "сама дєвочка віновата" тут теж ніхто не пише і на думці не тримає.

Offline Крижинка

• США
« Reply #3963 : Березень 27, 2023, 11:43:55 »
Ні, не звучить.
Я пишу про власне сприйняття. Мені звучить.

І "сама дєвочка віновата" тут теж ніхто не пише і на думці не тримає.
Це величезне, тож нереалістичне узагальнення.

Offline Крижинка

• США
« Reply #3964 : Березень 27, 2023, 11:44:27 »
їх так виховали
Відповідальність на них чи на тих, хто виховав?

Offline Охтирка

« Reply #3965 : Березень 27, 2023, 11:52:28 »

І "сама дєвочка віновата" тут теж ніхто не пише і на думці не тримає.
Це величезне, тож нереалістичне узагальнення.
Я про цей форум. Принаймні про тих, хто відприсався на цю тему.

Online Фрейя

• Hero Member
« Reply #3966 : Березень 27, 2023, 12:38:42 »
Цитувати (виділене)
Офіс Генерального прокурора
Прокуратура готує оскарження судового вироку щодо сексуального насильства стосовно неповнолітньої

Воловецький районний суд Закарпатської області 16 березня 2023 ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої. Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили.

Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку.

Органи прокуратури вживатимуть всіх заходів для захисту прав постраждалої особи та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину.

Offline Мадам Петрановская

• Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #3967 : Березень 27, 2023, 13:16:04 »
Логика, конечно, железная. Девочке жизнь, значит, не поломали, но если тоже самое на зоне сделают с малолетними ублюдками, то им жизнь поломают.  :mad: Та живы будут, ничего страшного с ними не произойдет!  :smilie9:
Какое?! какое бл@дь, может быть оправдание насилию?! Любому насилию над человеком.
Как помогло пострадавшей то, что выродки росли в полной семье, любили папу и маму и ходили в церковь? Как по мне, то это говорит только о том, что их плохо воспитали и ответственность должны нести также и родители.
Наказывать надо строго по закону, как книжка пише. После этого факт наказания должен быть широко растиражирован, для того, что никто не думал, что он уйдет от ответственности. Справедливое и обязательное наказание преступника кому-то спасет жизнь, а кого-то остановит от преступления.

-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline fakir

« Reply #3968 : Березень 27, 2023, 13:16:50 »
їх так виховали
Відповідальність на них чи на тих, хто виховав?
не треба бінарності, винні ті хто так навчив чи не навчив, і винні хлопці
хлопців має карати чесний суд, всих інших не покараєш, бо їх теж хтось виховував і там можна дійти до печер
перевиховувати треба теж всих, але ми живемо не в ідеальному світі, тому ізолювати від суспільства, всіх інших налякати до всирачки і таким чином запобігати рецидивів
нічого з того, що я перерахував не зроблено

Offline Охтирка

« Reply #3969 : Березень 27, 2023, 13:34:48 »
Логика, конечно, железная. Девочке жизнь, значит, не поломали, но если тоже самое на зоне сделают с малолетними ублюдками, то им жизнь поломают.  :mad: Та живы будут, ничего страшного с ними не произойдет!  :smilie9:
Какое?! какое бл@дь, может быть оправдание насилию?! Любому насилию над человеком.
Как помогло пострадавшей то, что выродки росли в полной семье, любили папу и маму и ходили в церковь? Как по мне, то это говорит только о том, что их плохо воспитали и ответственность должны нести также и родители.
Наказывать надо строго по закону, как книжка пише. После этого факт наказания должен быть широко растиражирован, для того, что никто не думал, что он уйдет от ответственности. Справедливое и обязательное наказание преступника кому-то спасет жизнь, а кого-то остановит от преступления.

Ти про поняття "ювенальна юстиція" чула? Чому її відділяють від загальної?

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #3970 : Березень 27, 2023, 13:36:12 »
Якщо розкриються факти недбалості, нехлюйства, корупції і тп, я за жорстке покарання і судійських, і прокурорських, і навчальників  у тому числі.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #3971 : Березень 27, 2023, 14:06:14 »
Ти про поняття "ювенальна юстиція" чула? Чому її відділяють від загальної?
Обсуждать не буду.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3972 : Березень 27, 2023, 14:46:50 »
І якщо що, я за широке визначення гвалтування, як написала Ксеня. Ібо нєфіг.
Це слушна думка, бо суспільство вже доїхало до того що принцип "ну падумаєш, палапалі чуток, нічо нє отвалілось же" вже не відповідає запиту більшості.
Ще трохи - і до "покарання за злочин повинно бути за законом, а не так як мені захотілось в цьому конкретному випадку" доїдем.
Або не трохи.

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #3973 : Березень 27, 2023, 14:55:30 »
По випискам з суду за минулий рік було згвалтування. З проникненням. Як його потім перекваліфікували, питання до прокуратури чи суду, чи не знаю кого. Тому умовне за таке навіть підліткам, вибачте, це не як захотілося. І як уявити, що деталі усього цього рік по всьому селу а тепер і по всій країні відомі. Вкрай необхідно анонімізація жертви. Сподіваюся дівчина та їх родина зможуть почати нове життя десь в іншому місці. Як вона цей рік вижила не уявляю.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #3974 : Березень 27, 2023, 14:58:00 »
По резонансному вироку суду. Володимир Рисенко.
Важливий момент, який я взагалі  не бачу в дискуссії.

Перша ухвала суду від 10.03.2022р. - "Суддя Воловецького районного суду Закарпатської області ОСОБА_1, отримавши обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про обвинувачення їх у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.152 КК України".

Тобто прокурор прийшов у суд з кваліфікацією саме по ст. 152 КК України "Згвалтування".

Остання перед вироком, наявна в реєстрі, ухвала Воловецького суду від 19.10.2022р. про продовження строку дії запобіжного заходу: "із застосуванням фізичного насильства, умисно, усвідомлюючи, що вчиняють дії сексуального характеру, пов`язані із анальним проникненням у тіло ОСОБА_11 , без добровільної згоди останньої та бажаючи цього, з метою задоволення своєї статевої пристрасті, групою осіб згвалтували останню, чим спричинили своїми діями їй моральні та фізичні страждання, порушили її статеву недоторканість, нормальний психічний та соціальний розвиток.

Таким чином, неповнолітній ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.152 КК України, а саме у вчиненні дій сексуального характеру, пов`язаних із анальним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій та інших предметів без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтуванні), вчинених групою осіб щодо неповнолітньої".

В останній оприлюдненій ухвалі перед вироком - знову ст. 152 ККУ "Згвалтування". Якщо я правильно порахував, то у реєстрі 43 ухвали з кваліфікацією по 152-й. Навряд чи це помилка. Однак далі вирок.

Вирок Воловецького районного суду від 16.03.2023: "ОСОБА_5 всупереч її волі, знявши одяг та нижню білизну, що були на ОСОБА_11 , вчинив дії сексуального характеру, НЕ пов`язані з проникненням у тіло неповнолітньої потерпілої ОСОБА_11 , з використанням геніталій та пальців рук в області її статевих органів, унаслідок чого завдав їй фізичного болю...

Суд належним чином проаналізувавши та оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, дійшов висновку про доведеність вини ОСОБА_5 у скоєнні злочину і його дії вірно кваліфіковано за ч.3 ст.153 КК України - вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов`язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи (сексуальне насильство), вчинене групою осіб щодо неповнолітньої особи".

Таким чином у вироку вже ст. 153 КК України "Сексуальне насильство".

Відповідно до ст.338 КПК України зміна обвинувачення в суді можлива, але повинен бути новий обвинувальний акт і хоча б згадка про це у вироку. Можливо була ухвала, яку не виклали в реєстр.

Але, все одно, я ніде в вироку не бачу жодного слова про зміну обвинувачення (перекваліфікацію) і новий обвинувальний акт.

Питання.

Коли, на підставі чого відбулась перекваліфікація?

Чому про це немає жодної згадки у вироку?
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Eney

« Reply #3975 : Березень 27, 2023, 15:25:38 »
Цитувати (виділене)
⚡️Після розголосу про вирок за зґвалтування скандальна суддя втекла на лікарняний – ЗМІ

Мова йде про суддю Воловецького районного суду, Оксану Софілканич, яка нещодавно оголосила несправедливий вирок трьом ґвалтівникам малолітньої дівчини.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #3976 : Березень 27, 2023, 16:16:16 »
Як на мене, основна проблема в голові громади, яка  залізною рукою тримає всіх своїх підопічних і спокійно домовляється з судом. При цьому всі все знають, але ніхто проти неї не піде - бо громада, бо голова, і нема тому ради.

Offline Ash

« Reply #3977 : Березень 27, 2023, 16:31:53 »
Як на мене, основна проблема в голові громади, яка  залізною рукою тримає всіх своїх підопічних і спокійно домовляється з судом. При цьому всі все знають, але ніхто проти неї не піде - бо громада, бо голова, і нема тому ради.
Як продовження цієї теми:
Цитувати (виділене)
https://t.me/yb_ua/3230
Історія з гвалтівниками з Закарпаття, які отримали 2 роки умовно, а жертва отримала компенсацію у 60 тисяч гривень - це не тільки і не стільки про корупцію. Проблема трохи глибша.

Це - про ультраконсервативну традиціоналістську хтонь, яка вилазить у місцинах, де з модернізацією не склалося зовсім. Або де вона мала лише поверхневий характер. Де традиціоналізм поєднується з феодалізмом - і виходить трагедія.

Коли я пишу про український феодалізм - я ж не жартую і не перебільшую масштаб загрози. Бо дуже просто в економічно ізольованих чи відірваних від світу громадах, куди рідко доходить щось від центральної влади, де нема складної економіки, де немає незалежних медіа, а головна людина - це голова села або старший по контрабанді, побудувати зручний феодалізм. Де твій син з друзями може когось згвалтувати. А потім не понести за це покарання. Або віддати “холопу” курку за згвалтовану дочку. Ну або 60 тисяч гривень.

Cпойлер
Як це лікувати? Довго і болісно. Болісно і довго.
Тут і судова реформа, і реформа правоохоронних органів, і освіта однаково важливі.
А ще важливіші - економічний розвиток, інвестиції і формування внутрішнього ринку.

Бо тільки це робить неможливим існування замкненого на собі ізольованого феодалізму, де головним джерелом збагачення є “місцевий ресурс”. Земля це, маршрут контрабанди, старий радянський завод чи комунальне підприємство - не дуже важливо.

Тому що коли голова села, місцевий земельний барон чи “поважний бізнесмен”, який займається контрабасом чи криміналом - це одне злочинне угрупування (а іноді це взагалі одна родина чи просто одна людина), тільки диво у вигляді суспільного розголосу та уваги громадянського суспільства можуть відновити справедливість.

Це однаково працює і з вбивством Катерини Гандзюк, і зі згвалтуванням у Закарпатті. І так. Феодалізм не врятував країну на початку вторгнення, як дехто хоче розповісти. Ані Вілкул, ані Труханов з Атрошенко - не диво-рятівники своїх міст. Просто кон’юнктура для них з росіянами - несприятлива. А десь - сприятлива, на думку феодалів. І там інші феодали з задоволенням зрадили. І закарпатські феодали зрадили б, можете не сумніватися.

Тож феодалізм, який поєднується з традиціоналізмом та неосвіченістю був і залишається головним ворогом українського майбутнього після росіян.

Якось так.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Выдра

• ___
« Reply #3978 : Березень 27, 2023, 17:21:17 »
К вопросу профилактики.
С какого возраста девочки должны знать, что любой мужчина рядом из ее окружения (друг, одноклассник, родственник) может ее изнасиловать, снять изнасилование на видео, разослать по всем друзьям и знакомым и ему за это ничего не будет?
Второй вопрос. Комфортно ли мужчинам жить в мире где см п.1?
Третий вопрос. Если мужчины не несут ответственности (см.п.1) - может, ограничить их в правах?
Простите, не удержалась.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3979 : Березень 27, 2023, 17:25:15 »
К вопросу профилактики.
С какого возраста девочки должны знать, что любой мужчина рядом из ее окружения (друг, одноклассник, родственник) может ее изнасиловать, снять изнасилование на видео, разослать по всем друзьям и знакомым и ему за это ничего не будет?
Второй вопрос. Комфортно ли мужчинам жить в мире где см п.1?
Третий вопрос. Если мужчины не несут ответственности (см.п.1) - может, ограничить их в правах?
Простите, не удержалась.

в тебе вже в першому питанні закладене хибне твердження про будь-який. далі мабуть немає сенсу коментувати, та у другому питанні ти пропонуєш чоловікам підмінити державний апарат з судів, прокуратури і тд чимось іншим?
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3980 : Березень 27, 2023, 17:28:06 »
Це вже не для цього треду, як на мене.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Охтирка

« Reply #3981 : Березень 27, 2023, 17:32:54 »
І якщо що, я за широке визначення гвалтування, як написала Ксеня. Ібо нєфіг.
Це слушна думка, бо суспільство вже доїхало до того що принцип "ну падумаєш, палапалі чуток, нічо нє отвалілось же" вже не відповідає запиту більшості.
Ще трохи - і до "покарання за злочин повинно бути за законом, а не так як мені захотілось в цьому конкретному випадку" доїдем.
Або не трохи.
Та якби доєхалі. Воно так завжди було.
Ця справа набула розголосу бо придурки за завєтамі нового врємєні все засняли на відео. Це надало справі особливої цинічності. А якщо би не зафільмували, то і не було нічого, мабуть. Бо так, палапалі, с кєм нє биваєт, у мальчіков гармони. І нічого не доведеш, якщо тілесних ушкоджень немає. А там було важко відкрутитися, бо був доказ. 

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3982 : Березень 27, 2023, 17:41:54 »
Ця справа набула розголосу бо придурки за завєтамі нового врємєні все засняли на відео. Це надало справі особливої цинічності. А якщо би не зафільмували, то і не було нічого, мабуть. Бо так, палапалі, с кєм нє биваєт, у мальчіков гармони. І нічого не доведеш, якщо тілесних ушкоджень немає. А там було важко відкрутитися, бо був доказ. 

Ще додалося те, що дівчина розповіла про це не одразу, СМЕ була проведена, відповідно, теж не одразу. Тому якщо й були якісь ушкодження, окрім порушення цнотливості, то їх вже не було змоги встановити.
Знов таки, це якщо спиратися на офіційні дані. А як там було все насправді, я б не взялася вигадувати.

Cпойлер
Вони її не просто помацали, вони встромляли в неї пальці, але оскільки гімен не був порушений, а ушкодження анальної області не спостерігалися під час СМЕ, то факт зґвалтування не знайшов свого підтвердження. В вироку написано - дані СМЕ не можуть ані підтвердити, ані спростувати його. А далі сумніви трактуються на користь обвинувачених.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Mike123

« Reply #3983 : Березень 27, 2023, 17:54:54 »
Це давно не для цього треду.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3984 : Березень 27, 2023, 18:22:14 »
Согласна.

Offline Milena

« Reply #3985 : Березень 27, 2023, 18:29:27 »
Тогда, если давно не для..., почему модераторы медлят с переносом? :weep: 

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3986 : Березень 27, 2023, 18:39:58 »
Ленивые прст
Cпойлер
:grin:

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #3987 : Березень 27, 2023, 19:43:09 »
Ця справа набула розголосу бо придурки за завєтамі нового врємєні все засняли на відео
Але якщо відео ненасильницького сексуального  характеру знимає повнолітня жінка про себе і росповсюджує його в інеті, то їй зарожує реальний термін. А менти рапортують про викриття страшного злочину.
Тю, ля, а шо?

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #3988 : Березень 27, 2023, 23:20:53 »
З сайту суду деякі роз'яснення:

Цитувати (виділене)
Суд ухвалив вирок у справі щодо неповнолітніх осіб, які вчинили насильницькі дії сексуального характеру.
26 березня 2023, 17:32

У зв’язку із поширенням недостовірної інформації та резонансом, якого така набула у соціальній мережі Facebook та інших інформаційних ресурсах щодо розгляду кримінального провадження з обвинувальним актом щодо трьох неповнолітніх осіб, які вчинили сексуальне насильство до неповнолітньої потерпілої, Воловецький районний суд Закарпатської області надає наступну інформацію.

На розгляд суду дане кримінальне провадження надійшло з кваліфікацією дій обвинувачених за ч. 3 ст. 152  Кримінального кодексу України  (зґвалтування). Подія, зазначена в обвинувальному акті, відбулась 24 серпня 2021 року.

Під час судового розгляду у зв’язку із недоведеністю у діях неповнолітніх обвинувачених складу інкримінованого їм злочину, передбаченого ч.3 ст.152 КК України (зґвалтування), Закарпатською обласною прокуратурою змінено обвинувачення на ч.3 ст.153 КК України (сексуальне насильство).

За приписами ч.1 ст.337 КПК України судовий розгляд проводиться лише в межах висунутого обвинувачення.

Санкція ч.3 ст.153 КК України, на яку прокуратурою змінено обвинувачення, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років, і у відповідності до ст.75, 104 КК України дає підстави для прийняття рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням. Відповідна мотивація застосування умовної міри покарання наведена у вироці суду.

Таким чином, 16 березня 2023 року у справі № 936/285/22 ухвалено вирок, згідно якого вказаних осіб визнано винуватими не у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.152 КК України -зґвалтування, недостовірна інформація про що поширюється на різних інтернет сайтах, а за ч.3 ст.153 КК України - вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов`язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи (сексуальне насильство), вчинене групою осіб щодо неповнолітньої особи.

Неповнолітнім обвинуваченим призначено покарання у інкримінованому їм злочині, згідно з положеннями ст.66 КК України про обов’язковість урахування пом’якшуючих вину обставин, у межах санкції ч.3 ст. 153 КК України у вигляді п`яти років позбавлення волі; згідно з ст.104, ст.75 КК України звільнені від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку максимально допустимого для неповнолітніх обвинувачених - два роки.

На підставі п.п. 1, 2 ч.1 ст 76 КК України особи зобов`язані періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Саме така міра покарання була запропонована стороною обвинувачення та підтримана потерпілою (в присутності адвоката), яка не вважала за необхідне застосовувати щодо неповнолітніх обвинувачених міру покарання, пов’язану з реальним позбавленням волі.

Цивільний позов потерпілої на суму 450 000 гривень задоволено частково: стягнуто на її користь по 60 000 гривень з кожного обвинуваченого, на загальну суму 180 000 гривень. Це з урахуванням тієї обставини, що у добровільному порядку обвинуваченими під час судового розгляду справи вже відшкодовано потерпілій 60 000 гривень.

У ході судового процесу інтереси потерпілої були представлені законним представником- батьком та адвокатом. Також під час процесуальних дій у суді була забезпечена присутність психолога.

Представник служби в справах дітей був залучений судом за клопотанням самої потерпілої лише під час її допиту, оскільки вона не бажала давати покази в присутності законного представника- батька. При цьому, така процесуальна дія (як і всі інші), відбувалась при постійній участі представника потерпілої- адвоката.

З приводу запобіжних заходів обвинуваченим, то суд повідомляє, що обвинувальний акт надійшов з клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту, а не тримання під вартою, як стверджують ЗМІ. Суд застосував запобіжний захід, заявлений стороною обвинувачення у виді цілодобового домашнього арешту, дія якого протягом судового розгляду неодноразово продовжувалася.

У зв’язку з наведеним, Воловецький районний суд Закарпатської області звертає увагу ЗМІ на недопустимість поширення недостовірної інформації без підтвердження такої конкретними фактами, відображеними у вироці Воловецького районного суду від 16.03.2023 №936/285/22.

На даний час вирок Воловецького районного суду Закарпатської області не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку учасниками кримінального провадження.

Посилання на вирок суду:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/109612279?fbclid=IwAR1961FIMcHFpV8LIQ32BwxRXKrXu83H56-vuI89VVSFG1mbv-MPCUsZixI

Offline Фрипп

« Reply #3989 : Березень 27, 2023, 23:31:27 »
 Під час судового розгляду у зв’язку із недоведеністю у діях неповнолітніх обвинувачених складу інкримінованого їм злочину, передбаченого ч.3 ст.152 КК України (зґвалтування), Закарпатською обласною прокуратурою змінено обвинувачення на ч.3 ст.153 КК України (сексуальне насильство).

Кажуть, саме тут (або і тут теж) дуже багато питань виникає.

Фрейя (+ 1 Схованих) і 8 Гостей дивляться цю тему.