Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #3900 : Березень 26, 2023, 12:35:19 »
Маленька бридка зелена потороч. :bad:
Там багато цікавого. Пропозиція неназваної (цивільної?) особи відвести війська з Лівобережжя, завчасно прибране з берега Київського моря ППО...  :kos:
Про Гостомель і Чонгар небагато, але ж попередня влада передбачала ці напади і готувалась. І де все поділось?

Дуже страшно думати, по якому лезу пройшла Україна.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline vano80

« Reply #3901 : Березень 26, 2023, 13:30:44 »
Маленька бридка зелена потороч. :bad:
Там багато цікавого. Пропозиція неназваної (цивільної?) особи відвести війська з Лівобережжя, завчасно прибране з берега Київського моря ППО...  :kos:
Про Гостомель і Чонгар небагато, але ж попередня влада передбачала ці напади і готувалась. І де все поділось?

Дуже страшно думати, по якому лезу пройшла Україна.

Разве перемещение частей не фиксируется приказами?

"Скажу одне. Ми тепер чуємо багато епітетів типу «легендарний». Думаю, як тільки завершиться ця війна й історики отримують доступ до документів, розпоряджень, журналів бойових дій та змін оперативної обстановки (будемо сподіватися, що їх не знищать), багато цих легенд просто розсиплеться. Це життя."

Вопрос, о ком речь, кто этот такой "легендарный".

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #3902 : Березень 26, 2023, 15:35:43 »
Від жахом зі згвалтуванням на Закарпатті аж нудить. Наше суспільство хворе.
Так, це пиздець.  :weep:

Offline Ash

« Reply #3903 : Березень 26, 2023, 15:47:07 »
Ще й майже повна безкарність. Це дійсно жахливо.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3905 : Березень 26, 2023, 17:32:00 »
Ще й майже повна безкарність. Це дійсно жахливо.
Тред про це. Попереджаю, прихільників їбашити з ноги, а потім розбиратися, він може засмутити.
https://twitter.com/countelephants/status/1639704398627590150

Offline Выдра

• ___
« Reply #3906 : Березень 26, 2023, 17:47:06 »
Тред про це. Попереджаю, прихільників їбашити з ноги, а потім розбиратися, він може засмутити.
Ты што, там же ДЕТИ!
ПС. В моей молодости такие случаи происходили раз в месяц, никто шум не поднимал, в суд не шел.
Так что общество как раз здоровеет на глазах.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3907 : Березень 26, 2023, 17:57:18 »
Так, вирок винесено не по 152-3 (зґвалтування неповнолітньої групою осіб), а по 153-3 (сексуальне насильство щодо неповнолітньої групою осіб). Але умовний термін не є єдиним варіантом в цьому випадку (десь сарказм).
Тобто, дійсно, журналісти, як це буває, десь свідомо перекрутили, десь по незнанню, але особисте для мене щодо мого ставлення відносно вироку це мало що змінює. Я вважаю, що в апеляції вирок може бути переглянутий.

А те, що постраждалій дівчині тепер прийдеться кожного дня бачитися з цими потворами, це жахливо само по собі. Тобто вирок (його виконання) ніяким чином не врахував інтереси потерпілої, як на мене.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #3908 : Березень 26, 2023, 18:01:21 »
Взагалі ще й відео зняли та в школі показували. Там не на одну статтю тягне.
І ратифікація Стамбульської конвенції. Коли наш парламент вже зважиться.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Ash

« Reply #3909 : Березень 26, 2023, 18:02:50 »
Тред про це. Попереджаю, прихільників їбашити з ноги,
Сподіваюсь, що не належу до останніх, але деякі запитання, що є у коментарях  до цього треду, здаються мені цілком слушними:
1. Чому у вироку нічого нема  про розповсюдження відео?  В нас нема відповідної статті у карному кодексі? Чи буде ще одна справа?
2. Чому  кваліфікація злочину змінено лише у вироку? Тобто впродовж року злочин у судовому провадженні розглядався саме як згвалтування. І лише у вироку його розглядають як інший  злочин. Досить дивна обставина , як на мене.
 Апеляція до того, що хлочикам зараз зламають життя,  якщо посадять - то дуже сумнівна заява від автора треда. Це, звісно, не  привід ігнорувати усе їм викладене, але вона дуже псує враження та змушує сумніватся у його повній незаангажованості.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3910 : Березень 26, 2023, 18:07:30 »
2. Чому  кваліфікація злочину змінено лише у вироку? Тобто впродовж року злочин у судовому провадженні розглядався саме як згвалтування. І лише у вироку його розглядають як інший  злочин. Досить дивна обставина , як на мене.

Виключно по фактах (в сенсі оприлюднених):
1. СМЕ не встановила факту зґвалтування.
2. Тільки вже безпосередньо під час судових засідань сама потерпіла дівчина відмовилася від того, що сталося саме зґвалтування (вчинення дій сексуального характеру, пов'язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи).

Тому, як я зрозуміла, справу й перекваліфікували з 152-3 на 153-3.

При всьому цьому я не відкидаю варіанту, що на дівчину можливо чинився тиск та все таке інше, що притаманне таким справам, особисто з урахування міста скоєння злочину (маленьке село, усі знають один одного, усі повʼязані якимось родинними стосунками, зокрема й усі ті, хто надавав позитивні характеристики злочинцям). Але це вже мої припущення.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #3911 : Березень 26, 2023, 18:13:11 »
Тобто вирок (його виконання) ніяким чином не врахував інтереси потерпілої, як на мене.
Я недовірлива шодо українського судочинства в таких випадках. Коли після року слідства статтю міняють на більш «легку» з’являються сумніви в обгрунтуванні цієї зміни. Зважаючи на всі відомі обставини, і тиск на дівчину був, і з експертами «порішали» скоріш за все. Гидка справа.
The best is yet to come.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3912 : Березень 26, 2023, 18:13:51 »
1. Чому у вироку нічого нема  про розповсюдження відео?
Бо звинувачення було не про розповсюдження відео. Мабуть тому. :unknown:

Offline Фрипп

« Reply #3913 : Березень 26, 2023, 18:14:27 »
Vitaly Portnikov
5h  ·

Тепер ми точно знаємо, яка катастрофа трапляється, коли жадібний олігарх, який сприймає власну країну як сховище, а не як Батьківщину, призводить до влади амбітного некомпетентного правителя.

Здогадались, про кого Віталій пише?

Offline Ash

« Reply #3914 : Березень 26, 2023, 18:15:20 »
сама потерпіла дівчина відмовилася від того, що сталося саме зґвалтування (вчинення дій сексуального характеру, пов'язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи).
Чого  при бажанні дужне легко добитися від  вже психологично травмованої 14-річної дівчини під час  розгляду у суді. А потім призначити найм'якіший( якщо я вірно зрозуміла Ксеню) вирок. Як на мене, то ця справа дуже погано тхне.
Одесса-это Украина.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3915 : Березень 26, 2023, 18:18:38 »
і тиск на дівчину був, і з експертами «порішали» скоріш за все.
Все можливо. Але суддя не може не приймати до уваги висновки експертів лише тому що комусь здається що з експертами порішали.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3916 : Березень 26, 2023, 18:19:28 »
Здогадались, про кого Віталій пише?
Про ахмєтова і яника? 8)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3917 : Березень 26, 2023, 18:20:39 »
1. Чому у вироку нічого нема  про розповсюдження відео?  В нас нема відповідної статті у карному кодексі? Чи буде ще одна справа?

Доповню по цьому питанню.
Я не є фахівцем саме в криминальному праві, але припускаю, як варіант, що значення може мати вік цих підлітків. Можливо він був недостатній для відповідальності.

Хочу зауважити, сама подія відбулася ще влітку 2021 року.

Offline Ash

« Reply #3918 : Березень 26, 2023, 18:22:30 »
1. Чому у вироку нічого нема  про розповсюдження відео?
Бо звинувачення було не про розповсюдження відео. Мабуть тому. :unknown:
А чому цього факту не було у звинуваченні?
Вибач, я розумію, що ти не підтримуєш, тих хто вчинив злочин. Але цей кейс не з тих, де нема питань до судової влади. Щоб там не писав  фахівець у Твітері.
Одесса-это Украина.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3919 : Березень 26, 2023, 18:23:40 »
Як на мене, то ця справа дуже погано тхне.
Так. Як і  хайп навколо справи.
Я проти згвалтувань, як статевих так і медійних. І коли я чую голосом мосійчук "який жах, що ж таке коїться люді добрі!!!" під "трівожну" музику я відчуваю як хтось намагається потертись мені пісюном об мозок, хай і без проникненя. :pardon:
« Останнє редагування: Березень 26, 2023, 18:35:31 від Volf Ram »

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3920 : Березень 26, 2023, 18:30:06 »
Давно вже пора розширювати дефініцію «зґвалтування» до будь-яких дій сексуального характеру. Тобто, включити «сексуальне насильство» в кваліфікацію зґвалтування. Щоб ото любителі помацати та/чи потертися пісюнами (с) відповідали згідно статті «зґвалтування». 
Я розумію усі складнощі цього, але така моя думка.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3921 : Березень 26, 2023, 18:33:28 »
Але цей кейс не з тих, де нема питань до судової влади.
Це така особливість місцевості. Прокурор каже що було "А", Свідки також кажуть "А", Експертиза каже "А" і навіть потерпілий каже "А". Суддя виносить вирок: "Ок, було "А".
Обсчєствєнность: "Та всім відомо що то було "Б", суддя продажний, всіх купили, розстріляти!!!"
Особливо по "резонансним" справам. А суддя в інтернеті - так. В нього є трохи "цехової солідарності". Але я сумніваюсь що його теж купили батьки тих покидьків.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3922 : Березень 26, 2023, 18:38:24 »
Якщо й купили, то тоді усе село. Бо якщо усе село бачило то відео, та якщо на відео було саме зґвалтування, й усі, хто бачив, зґвалтування заперечили у суді, то тоді з цього один висновок - купили усіх. Це по-перше.
Ну й по друге - якщо відео існує (це не сумніви, а в якості ствердження), то й суддя це відео бачила. Й тут теж тільки два варіанта - або на відео нема ознак зґвалтування, або вони є й тоді висновок той самий.

Корочі, треба почекати апеляцію.

Online AVI

« Reply #3923 : Березень 26, 2023, 18:51:06 »

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3925 : Березень 26, 2023, 18:56:38 »
Ойц, слухайте, ну що там такого в таких відео? Лякають покидьків? Який жах, дійсно.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #3926 : Березень 26, 2023, 19:02:54 »
Попереджаю, прихільників їбашити з ноги, а потім розбиратися, він може засмутити.
Так, не може не засмутити, що у будь-якому випадку, при будь-яких обставинах, без будь-яких вагань 99.9% українських чоловіків будуть казати "не всьо так однозначно", "не треба ламати хлопцям життя" та толерувати насильство. Завжди. А ще гірше, що й частина жінок також.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3927 : Березень 26, 2023, 19:17:25 »
Та все це працює, поки мова йдеться щодо чужих доньок. Як тільки про свою, одразу «та я би вбив» (чи то пісюна відрізав би). 

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3928 : Березень 26, 2023, 19:18:50 »
Вбив відрізаним пісюном. І це я не жартую.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Teagan

« Reply #3929 : Березень 26, 2023, 19:41:28 »
Цитувати (виділене)
Олена Пшенична на своїй facebook-сторінці повідомила, що вона з Роксоланою Герою намагаються розібратися в ситуації та добитися справедливого покарання для ґвалтівників. Вивчаючи справу, вони виявили, що законного адвоката у потерпілої не було, натомість її інтереси представляла Служба у справах дітей місцевої сільради.

"Служба у справах дітей місцевої сільради однією рукою представляла жертву в суді, а іншою писала позитивні характеристики її кривдникам, двоє з яких сини (та ну ви що, та не може такого бути) секретаря цієї ж сільради. І молодші брати сестри, що погрожувала журналістам "впливовим чоловіком", – пише Олена Пшенична.

Адвокатки також наголошують, що на вирок суду повпливала "хороша характеристика" від Служби, що уже згадували вище. Навіть відео зі зґвалтуванням не завадило класним керівникам хлопців і шкільному психологу написати кривдникам позитивні характеристики.

"Мовляв, хлопці хороші, завжди були чемні, ростуть у повних родинах (оце прям моє любименьке). До речі, всі ці позитивні характеристики у тексті вироку згадуються регулярно", – йдеться у дописі Олени.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, у прокуратурі вивчають можливість оскаржити це рішення
"Я дуже хочу, аби ця дівчинка з села Верхні Ворота, де всі всіх знають, і де мало не в кожній хаті подивилися відео з насиллям над нею, щоби ця дівчинка знала, що вона не одна. І що ми всі тепер її мама. Та мама, яка перекусить горло кожному, хто її скривдив. А всі інші дівчатка, включно з моєю 16-річною донькою, мають побачити, що з ними так не можна. І що завжди буде колективний дорослий, який їх захистить. Станом на сьогодні є всі шанси на справедливу апеляцію. Хочеться вірити, що ми всі разом дотиснемо", – додала адвокатка.
Це пиздець. Будемо сподіватися що апеляція буде успішною.

0 Користувачів і 10 Гостей дивляться цю тему.