Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #3930 : Березень 26, 2023, 19:55:00 »
Лубінець активізувався.
Цитувати (виділене)
...
З метою встановлення обставин справи та встановлення позиції законних представників потерпілої, сьогодні представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини здійснив візит безпосередньо за місцем проживання потерпілої, в ході якого поспілкувався з батьком та бабусею, які надали згоду щодо вжиття заходів направлених на відновлення прав дитини.

‼️Працівник висловив нашу позицію щодо відновлення прав дитини, можливості залучення представників правозахисних організацій та адвокатів, залучення міжнародних організацій щодо надання кваліфікованої психологічної допомоги та реабілітації.

📍Ми ретельно проаналізуємо дії судді. Буде направлений відповідний лист до Вищої ради правосуддя.

📍Ми ретельно проаналізуємо дії прокуратури. Відповідний лист буде направлено на Генпрокурора та до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

📍Також проаналізуємо діяльність місцевої служби захисту дітей, працівник якої представляв інтереси дівчинки в суді. Адже, як виявилося, мати одного із хлопців, також являється працівницею тієї служби соцзахисту дітей. Тому є сумніви щодо «неупередженості» та професійності представлення інтересів дівчинки.

‼️До того ж, маю сумніви щодо професійності дій обласного керівництва. Адже подія трапилася ще влітку 2021 року, втім суд виніс вирок по справі лише зараз.

‼️Справа перебуває на моєму контролі. Зафіксовано порушення права дитини на захист та справедливе судочинство.

‼️Права неповнолітньої дівчини мають бути поновлені!
t.me/dmytro_lubinetzs/1987
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #3931 : Березень 26, 2023, 19:57:14 »
законного адвоката у потерпілої не було, натомість її інтереси представляла Служба у справах дітей місцевої сільради.
А незаконний був?
Це пиздець.
Так. Поспішайте долучитися. Такий випадок похайпувати не кожен день бува.
В Україні коїться приблизно десь 200 згвалтувань на рік. Це те що доходить до суду. Але не всі справи такі зручні для відстоювання справедливости любим коштом. Часом звинувачені це діти багатих батьків чи якіхось депутатів.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3932 : Березень 26, 2023, 20:05:21 »
В даному випадку слово хайп не здається мені доречним. Виглядає все як розголос. Й завдяки цьому воновже до «головного по правах людини» дійшло. Невже це погано? Якщо там все чисто й не підкопаєшся, то й добре. А якщо ні?
Тобто, не любий розголос то хайп.

Цитувати (виділене)
В Україні коїться приблизно десь 200 згвалтувань на рік. Це те що доходить до суду. Але не всі справи такі зручні для відстоювання справедливости любим коштом. Часом звинувачені це діти багатих батьків чи якіхось депутатів.
Починається (с) Та й що тепер, поки до дітей багатих батьків чи депутатів не добралися, усі інші такі ж самі нехай не чипаються? Що це взагалі за аргумент?
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Eney

« Reply #3933 : Березень 26, 2023, 20:36:10 »
Добре, коли на розголос є реагування.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3934 : Березень 26, 2023, 20:43:50 »
Що це взагалі за аргумент?
Це не аргумент, а спостереження.

Offline Teagan

« Reply #3935 : Березень 26, 2023, 20:59:32 »
А ти типу "паріш над схваткой"?
Не бачу нічого поганого в розголосі таких випдаків. Якщо батьки (з пристойних поважних повних родин при чому) не в змозі пояснити своїм синачкам що така поведінка неприйнятна, то хай це зробить хайпуюче суспільство і бородаті дяді з ЗСУ. Навіть якщо там "всього лиш" (!!!) потерлися геніталями і пошарили відео на все село.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3936 : Березень 26, 2023, 21:10:38 »
Гаразд, тих трьох повісити, родини заперти в хатах і спалити.
Сільраду зрівняти бульдозером.
Якщо ще є пропозиції - долучайтесь.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3937 : Березень 26, 2023, 22:06:31 »
Навіщо таке робити не розумію. Начебто «нє мєлочь по карманах тиріть», статеві злочини то серьозні злочині, навіщо оцей цирк з «розстріляти-спалити-четвертувати» влаштовувати - хз.

Не впевнена, що якщо мова шлася б про мою доньку й таких покидьків, я б заперечувала пункту «розстріляти». Й точно хотіла б чогось більш значущого, ніж умовний термін. Але якщо хтось асоціює себе з батьками «бєдних мальчіков», тоді звісно, ми не зійдемося.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #3938 : Березень 26, 2023, 22:29:54 »
Якщо й купили, то тоді усе село. Бо якщо усе село бачило то відео, та якщо на відео було саме зґвалтування, й усі, хто бачив, зґвалтування заперечили у суді, то тоді з цього один висновок - купили усіх. Це по-перше.
Ну й по друге - якщо відео існує (це не сумніви, а в якості ствердження), то й суддя це відео бачила. Й тут теж тільки два варіанта - або на відео нема ознак зґвалтування, або вони є й тоді висновок той самий.

Корочі, треба почекати апеляцію.
Але ж відео не обов'язково містить усе, що трапилось. Воно може містити тільки хвилину з двох годин, наприклад. Тому варіанта три, а не два.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #3939 : Березень 26, 2023, 23:05:33 »
В матеріалах суду фігурує згода потерпілої на отримання нею грошової компенсації в 450 тис, з яких вона отримала 60 тис., а також на те, щоб звинувачених не ув'язнювали. Чому таке рішення прийняте - знає тільки її сім'я. Батько буде подавати на апеляцію. Почекаємо, чим все завершиться.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3940 : Березень 26, 2023, 23:31:12 »
В матеріалах суду фігурує згода потерпілої на отримання нею грошової компенсації в 450 тис, з яких вона отримала 60 тис., а також на те, щоб звинувачених не ув'язнювали.

В материалах суда выделенного нет. Там есть указание на то, что кроме уголовного дела, так же был подан гражданский иск на сумму 450 тысяч гривен, который судом был удовлетворён частично. В размере тех самых 60 тысяч.
«Согласилась на денежную компенсацию» и «подан гражданский иск» это разные смысловые конструкции. Не надо заменять одну другой.

Offline bobr.dobr

« Reply #3941 : Березень 26, 2023, 23:56:33 »
Там есть указание на то, что кроме уголовного дела, так же был подан гражданский иск на сумму 450 тысяч гривен, который судом был удовлетворён частично. В размере тех самых 60 тысяч.
Можна трохи юридичного ЛІКНЕПу для "чайників"?
Кримінальна справа відкривається за фактом скоєння злочину, що підпадає під одну зі статей кримінального кодексу, а вимога матеріального відшкодування має реалізуватись шляхом подання цивільного позову? тобто в межах кримінального провадження це не робиться в принципі?

Offline Ash

« Reply #3942 : Березень 27, 2023, 00:09:31 »
Якщо й купили, то тоді усе село. Бо якщо усе село бачило то відео, та якщо на відео було саме зґвалтування, й усі, хто бачив, зґвалтування заперечили у суді, то тоді з цього один висновок - купили усіх. Це по-перше.
Ну й по друге - якщо відео існує (це не сумніви, а в якості ствердження), то й суддя це відео бачила. Й тут теж тільки два варіанта - або на відео нема ознак зґвалтування, або вони є й тоді висновок той самий.

Корочі, треба почекати апеляцію.
Але ж відео не обов'язково містить усе, що трапилось. Воно може містити тільки хвилину з двох годин, наприклад. Тому варіанта три, а не два.
Ось посилання на пост
https://www.facebook.com/olena.danko/posts/pfbid02XVEXZyiT3F11ZjqqTW3jo6zYsDxQRwp78wF22vcGNwu2CmbUfzj78s13VzHbxypgl

Там є дещо про відео.
Цитувати (виділене)
А ще я сьогодні говорила з людиною, яка бачила це відео і спілкувалась з дівчинкою після цієї жахливої події. Так от на відео моя співрозмовниця бачила саме зґвалтування. «Це було звіряче знущання в неприродній спосіб», - сказала вона мені.

Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Крижинка

• США
« Reply #3943 : Березень 27, 2023, 02:07:21 »
Можу лише підписатись під цим коментом:

https://twitter.com/sea_y0u_lat3r/status/1639747428751482880

Не вставляється, тому скріншот.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #3944 : Березень 27, 2023, 03:20:50 »
Там есть указание на то, что кроме уголовного дела, так же был подан гражданский иск на сумму 450 тысяч гривен, который судом был удовлетворён частично. В размере тех самых 60 тысяч.
Можна трохи юридичного ЛІКНЕПу для "чайників"?
Кримінальна справа відкривається за фактом скоєння злочину, що підпадає під одну зі статей кримінального кодексу, а вимога матеріального відшкодування має реалізуватись шляхом подання цивільного позову? тобто в межах кримінального провадження це не робиться в принципі?

Чому не робиться, робиться. Саме під час кримінального провадження. Регулюється статею 128 КПК України. Власне так й було в випадку, який обговорюємо.
Cпойлер
Стаття 128. Цивільний позов у кримінальному провадженні

1. Особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред’явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

2. На захист інтересів неповнолітніх осіб та осіб, визнаних у встановленому законом порядку недієздатними чи обмежено дієздатними, цивільний позов може бути пред’явлений їхніми законними представниками.

3. Цивільний позов в інтересах держави пред’являється прокурором. Цивільний позов може бути поданий прокурором у випадках, встановлених законом, також в інтересах громадян, які через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність неспроможні самостійно захистити свої права.

Прокурор, який пред’являє цивільний позов у кримінальному провадженні, повинен обґрунтувати наявність підстав для здійснення представництва інтересів громадянина або держави в суді, передбачених частиною четвертою статті 25 Закону України "Про прокуратуру". Для представництва інтересів громадянина в суді прокурор також повинен надати документи, що підтверджують недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність відповідного громадянина, а також письмову згоду законного представника або органу, якому законом надано право захищати права, свободи та інтереси відповідної особи, на здійснення ним представництва.

4. Форма та зміст позовної заяви повинні відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред’являються у порядку цивільного судочинства.

5. Цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв’язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

6. Відмова у позові в порядку цивільного, господарського або адміністративного судочинства позбавляє цивільного позивача права пред’являти той же позов у кримінальному провадженні.

7. Особа, яка не пред’явила цивільного позову в кримінальному провадженні, а також особа, цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред’явити його в порядку цивільного судочинства.

Є ще стаття 127, згідно з якою підозрюваний чи обвинувачений, а також за його згодою будь-яка інша фізична чи юридична особа, має право на будь-якій стадії кримінального провадження відшкодувати шкоду, завдану потерпілому (територіальній громаді, державі) внаслідок кримінального правопорушення. Й ось в цьому випадку можна було б казати про згоду потерпілої на отримання грошової компенсації. Тобто в тому вигляді, як це зробила Солоха. Але місце мав цивільний позов (якщо мова йдеться ось про ті 450 тисяч). Хоча обвинувачені таки щось там компенсували потерпілій й визнали цивільний позов частково, в розмірі 10 тисяч.

Але ще раз наголошую, що я, хоч й розумію різницю в дефініціях, не є фахівцем в цієї галузі права.

Ось, наприклад, в тексті вироку є така фраза «Обтяжуючих обставин справи згідно ст.67 КК України немає», хоча частина друга статті 67 КК України визнає, що «вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою» є обставинами, які обтяжують покарання.
Стаття 28 КК України визначає це так «правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку кримінального правопорушення, домовилися про спільне його вчинення». 
Й хоча в мене є профільна освіта, я не розумію, як так склалося. З тексту вироку зрозуміти цього не можна. Навпаки, попередня змова логічно випливає з опису подій та наступих дій обвинувачених.
Тобто, мало мати освіту, треба знатися на конкретної галузі. А пересічний без профільної освіти взагалі може мати (що й відбувається доволі часто) хибне уявлення щодо юридичних нюансів.
Й до речі, ні в кого з тих, хто робив більш-менш компетентні дописи (в сенсі враження, що у людини є юридична освіта) про цей випадок, я не бачила цього питання. Чи то тільки мені не зрозуміло, чи то ніхто чомусь не звернув увагу.
Отой дядько, що написав розлогого поста про «цнотливість не порушена, тому не треба хлопцям ламати життя», краще б цей момент пояснив, якщо він так добре розуміється на темі.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #3945 : Березень 27, 2023, 06:43:51 »
Як юридичний чайник,додам, що в заяві Пшеничної мені дуже не сподобалося "ми всі їїї мама". Згадалося "донька Україна Оксана Макар", а ще "ми всі президенти". Я за об'єктивне фахове розслідування та адекватне покарання

Offline Eney

« Reply #3946 : Березень 27, 2023, 09:50:33 »
Це так звана карна справа на емоціях і в вирішенні питання в ній дуже легко помилитися або піти на вимоги натовпу. У Полтаві була така резонансна справа, яка без подробиць виглядала так - некрасіва тьотка господарка декількох ресторанів машиною збила на переході хлопчика, який потім помер в лікарні. Справа тягнулася два роки і її виправдали. За цей час проти неї було багато публікацій у місцевій пресі, люди виходили на пікети... Але ж, насправді вона нічого не порушувала, а хлопчик вискочив на перехід на велосипеді і шансів у нього просто не було. Все. Все відбувалося на центральному кільці і машина просто фізично не могла там їхати більше 40-50 км, а велосипедист вискочив напереріз. Але емоційно усі на боці потерпілих, бо дитина. Я  в коментах одного змі питав, а якщо б на велосипеді на перехід виїхав безхатченко, чи хтось старий і некрасівий, то хто б був правий?  Бо у  ПДР не уточнюється, кому саме заборонено кататися на велосипеді по переходу.

Ось цей перехід. Велосипедист виїзжав зліва.
 https://www.google.com/maps/@49.5896188,34.5489575,3a,75y,159.66h,89.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDCD6-zIYVpvW1CCM2hih-w!2e0!7i13312!8i6656

Offline Крижинка

• США
« Reply #3947 : Березень 27, 2023, 10:02:18 »
І дівчинка теж сама в підвал затягнула хлопців і змусила знімати.. а тепер їй всі співчувають, бо дитина.
А ще аналогії бувають фальшивими.

Offline Eney

« Reply #3948 : Березень 27, 2023, 10:06:28 »
І дівчинка теж сама в підвал затягнула хлопців і змусила знімати.. а тепер їй всі співчувають, бо дитина.
А ще аналогії бувають фальшивими.
Емоції наше все. Я не знаю що там відбувалося, але є питання до тих, хто взнавав і приймав участь у судовому процесі. Розбиратися треба. ЗИ: "фальшиві аналогії" в даному контексті - це необхідність трактувати закон, як потрібно тобі?

Offline Крижинка

• США
« Reply #3949 : Березень 27, 2023, 10:09:44 »
Та ні. Я дуже хочу, щоб у цій справі розібрались без емоцій. Але і без риторики типу "нащо руйнувати хлопцям життя, адже в неї немає тілесних пошкоджень".

Offline Крижинка

• США
« Reply #3950 : Березень 27, 2023, 10:15:53 »
Про фальшиві аналогії. Немає спільного між випадковим збиттям пішохода/велосипедиста, це помилка, яка тривала мить, та свідомим знущанням протягом годин.

Offline fakir

« Reply #3951 : Березень 27, 2023, 10:21:03 »
Та ні. Я дуже хочу, щоб у цій справі розібрались без емоцій. Але і без риторики типу "нащо руйнувати хлопцям життя, адже в неї немає тілесних пошкоджень".
життя хлопців було зруйноване ще до злочину, інакше вони б його не вчинили
зараз треба убезпечити суспільство на час, який знадобиться аби так їх залякати щоб вірогідність повторення була якомога нижче
на перевиховання надії нема, наше суспільство зараз не в тому стані аби перевиховувати

Offline Eney

« Reply #3952 : Березень 27, 2023, 10:22:58 »
Про фальшиві аналогії. Немає спільного між випадковим збиттям пішохода/велосипедиста, це помилка, яка тривала мить, та свідомим знущанням протягом годин.
Термін цієї помилки - два роки страшніших емоційних качель з усіх боків. Рішення суду зачитувалося дві години, наприкінці - відповідальниця ридала ридма.   

Offline Крижинка

• США
« Reply #3953 : Березень 27, 2023, 10:25:24 »
життя хлопців було зруйноване ще до злочину,
А життя дівчинки було зруйновано до її народження. "Жила-была девочка, сама виновата" (с).
Убезпечити суспільство цілком підтримую.

Offline Крижинка

• США
« Reply #3954 : Березень 27, 2023, 10:29:20 »
відповідальниця ридала ридма.
Дуже їй співчуваю. Щодня сідаю за кермо зі страхом задавити ідіота. Але вона свій злочин, якщо це він, скоїла ВИПАДКОВО. Без жодного наміру. На відміну від.

Offline fakir

« Reply #3955 : Березень 27, 2023, 10:29:39 »
життя хлопців було зруйноване ще до злочину,
А життя дівчинки було зруйновано до її народження. "Жила-была девочка, сама виновата" (с).
Убезпечити суспільство цілком підтримую.
я такого не казав
я не знаю ні хлопців, ні дівчинки

Offline Крижинка

• США
« Reply #3956 : Березень 27, 2023, 10:36:26 »
я не знаю ні хлопців, ні дівчинки
Але ж ти робиш висновки щодо хлопців.

Offline Охтирка

« Reply #3957 : Березень 27, 2023, 10:41:08 »
Можу лише підписатись під цим коментом:

"
Слухай, ну а де у пості автора було про не треба ламати щось там хлопчикам. Це саме таке трактування як я люблю. "Не написав, але насправді саме це мав на увазі, я знаю."
Авто розібрав, що було у звинуваченні. І так, згідно тому як справа розглядалася у суді, там не було гвалтування. Чи були фальсифіковані матеріали і в суді не "побачили" згвалтування, яке насправді було на відео? Можливо, але це інша справа.
І якщо що, я за широке визначення гвалтування, як написала Ксеня. Ібо нєфіг.

Offline Крижинка

• США
« Reply #3958 : Березень 27, 2023, 10:49:10 »
а де у пості автора було про не треба ламати щось там хлопчикам.

Offline Охтирка

« Reply #3959 : Березень 27, 2023, 11:10:04 »
а де у пості автора було про не треба ламати щось там хлопчикам.

Ок. Але він виходить не з того, що це діти і не треба їм ламати. А з того, що є закон, який трактує це так, і передбачає таке покарання, яке було винесене. Як я розумію, він юрист, і тому дивиться на правопорушення (так, як воно було кваліфіковано згідно з матеріалами справи) і на покарання. Закон дозволяє трактувати таке правопорушення досить м’яко. Він погоджується з таким трактуванням, бо (1) це діти (2) після колонії повернення до нормального життя не буде.
І я погоджуюсь і з (1) і (2), але погоджуюся і з тим, що той вирок, який дістали навряд чи є адекватною карою за те, що вони здійснили (навіть якщо не було гвалтування у класичному трактуванні). Все складно.

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.