Автор Тема: "Ностальгия" по СССР часть 2

Offline Sasha_girl

• Стать: Жіноча
  • Украина, Киев
Re: "Ностальгия" по СССР часть 2
« Reply #2970 : Жовтень 11, 2023, 17:33:15 »
Вы так смешно тортами перебираете, такое ощущение что тут сплошь дети бывших членов ЦК КПСС собрались. :smilie5:
Сам ты деть ЦК. :smilie5:
А у кого бамбуковая шторка была, а?
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Охтирка

« Reply #2971 : Жовтень 11, 2023, 17:36:34 »
Покажите как выглядел торт "Динамо". Поискала, ничего знакомого в глаза не бросилось.
Когда было очень жарко, то печь стандартные торты запрещали и появлялся он. Коржи были из безе. Не всегда их правильно выпекали и часто внутри были непропеченые тягучие сгустки. Угадать было невозможно. Крема много, в нем были маленькие кусочки шоколада.
Резать его было сложно, скорее продавливать и ломать. Ложечкой кусок отколупать было невозможно, только кусать. Много крошек. Очень жирный. Но не похож на что-либо другое. Далекий родственник это торт Татарстан. Но очень далекий.

Интересно, какой же все-таки там крем был, который считался более безопасным в жаркое время.
У меня из нереализованных любопытств остался донецкий торт Шахтерский.  :( Донецкие говорили, что вкусный. Там то ли воздушно-ореховые коржи были, или просто из безе. А на поверхности был рисунок из какао под трафарет -- терриконы и надпись курсивом Шахтерский.

Offline Охтирка

« Reply #2972 : Жовтень 11, 2023, 17:38:31 »
Вы так смешно тортами перебираете, такое ощущение что тут сплошь дети бывших членов ЦК КПСС собрались. :smilie5:
Сам ты деть ЦК. :smilie5:
У нас. В хрущике был тамбурок между комнатами. С одной стороны дверь, а с другой вот это вот. Висело, потом после ремонта исчезло. Я увидела у подруги, вспомнила, что и у нас было, просила маму вернуть, но не.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #2973 : Жовтень 11, 2023, 17:40:45 »
В Киеве, до конца 80-х, и без членства родителей можно было перебирать. В центре города точно. В кондитерском отделе углового гастронома (Владимирская/Б.Житомирская) были торты на выбор - 2-3 вида бисквитных, Пражский, Киевский.
The best is yet to come.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2974 : Жовтень 11, 2023, 17:41:13 »
Там то ли воздушно-ореховые коржи были, или просто из безе.
Мне не зашел.
Цитувати (виділене)
Легендарний торт готували без борошна чи бісквіту – чистий шоколад і багато горіхів.
https://life.liga.net/istoriyi/article/kultovyy-shahterskiy-tort-kotorym-do-okkupatsii-smakovali-luganchane-istoriya-i-retsept
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2975 : Жовтень 11, 2023, 17:44:01 »
А я жуть как любила все эти розочки на торте. Требовала, чтобы мне отрезали такой кусочек, такой...Ну, чтобы квиточка целиком была.
Маленькая, дурочка, что тут еще сказать?

Я теж любила й називала все це «красота». Це була відома серед рідні річ й коли всі збиралися на свята  й торт ставили на стіл, спочатку звали мене - йди, поїж красоти ))
Зара я дивиться на такі торти не можу, не то що їсти.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Охтирка

« Reply #2976 : Жовтень 11, 2023, 17:44:43 »
Там то ли воздушно-ореховые коржи были, или просто из безе.
Мне не зашел.
Цитувати (виділене)
Легендарний торт готували без борошна чи бісквіту – чистий шоколад і багато горіхів.
https://life.liga.net/istoriyi/article/kultovyy-shahterskiy-tort-kotorym-do-okkupatsii-smakovali-luganchane-istoriya-i-retsept
Чи в Луганську був інший, чи стаття цілком брехлива. Донецький був геть не такий.

Offline Gerbil

• Израиль
« Reply #2977 : Жовтень 11, 2023, 17:53:21 »

Іній - це бісквіт та білковий крем. Бісквіт був зазвичай сухим, а крем липучим.При цьому в гостях та на корпоративах тільки його на стіл іставили, мабуь, з-за ціни.Тай взагалі сирий білок - не найкраща ідея
Ха. А в нас то було присипане по трафарету какавою з написом ЛЬВIВ 8) Бридке та засолодке.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2978 : Жовтень 11, 2023, 17:59:14 »
Донецький був геть не такий.
Клич донецьких, їм краще знати.  :pardon:

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2979 : Жовтень 11, 2023, 18:03:32 »
А я з ніжністю пригадую тістечка, на кшталт лимонне, і всіляких кільця - з арахісом або повидлом або в помадці.
 Але таке в нас і зараз продається. І непогане на смак. І ще дуже подобалися кунцевськи булочки - от тут, нажаль, рецепт змінили. Батон в останні роки став засолодкий. Паляниця і український, як мені здається, такими ж і залишилися досить смачними.

Торти, які можна було купити у 80ті мені подобалися. Але невпевнена, чи змогла б зараз їсти.

Ще був чудовий мармелад - коричнева півкуля, нагадував пастилу. Він довго був але в останні роки 10 таки зник, нажаль.
Злобная заинька

Offline Охтирка

« Reply #2980 : Жовтень 11, 2023, 18:03:48 »

Іній - це бісквіт та білковий крем. Бісквіт був зазвичай сухим, а крем липучим.При цьому в гостях та на корпоративах тільки його на стіл іставили, мабуь, з-за ціни.Тай взагалі сирий білок - не найкраща ідея
Ха. А в нас то було присипане по трафарету какавою з написом ЛЬВIВ 8) Бридке та засолодке.
Просто цікаво. А зараз які торти подобаються?

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2981 : Жовтень 11, 2023, 18:06:39 »
Не, даже описание торта "Динамо" не помогло мне его вспомнить. Значит, не ела я ничего такого.
А если у "Инея" белковый крем, да еще и на корпоратив, то это уже постсовок получается?
Ну,корпоративи й у совку бували постійно, тільки не так називалися, 23-8-р і тд. А іній отой ще й досі печуть. Я в одній нашій відомій і недешевій кондитерській  під новий рік виріб у формі  хатки побачила. Питаю з надією - це  у вас пряниковий  будиночок? Вона ме і з гордим  презирством - ета торт Інєй!!! А ви кажете совок, совок...

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2982 : Жовтень 11, 2023, 18:11:39 »
А зараз які торти подобаються?
Кондитерські підприємства часто щось своє придумують,зі своїми назвами.Готові рідко їм, собі купую іноді десерт. З тих , що пробувала за останні роки, подобалася "Жіноча примха", вона ж "Бідний єврей".

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2983 : Жовтень 11, 2023, 18:13:52 »

Я помню только много-много шоколада сверху. К моменту, когда я всю эту красоту обдирала, на середину сил уже не оставалось. Поэтому в упор не помню, какие там были коржи.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2984 : Жовтень 11, 2023, 18:15:04 »
Ну в нас. І на вікнах вьєтнамські ролети з бамбукових поаночок

Offline Охтирка

« Reply #2985 : Жовтень 11, 2023, 18:15:07 »
А скажіть, десь в Україні робили торт Гусячі лапки? Я про цей радянський вироб дізналася вже в нову еру. В Києві такого точно не було. Але судячи з рецепту, було смачно. Бісквіт, жирненький шоколадний крем, ще й вишні. Ням.  :grin:

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2986 : Жовтень 11, 2023, 18:22:20 »
Як не подивлюся, більшість тортів, принаймі радянскьких - багато-багато бісквіту й жирнючего крему. Не дивно, що я майже нічого не памʼятаю, це ж просто якись злочини ))

Offline Охтирка

« Reply #2987 : Жовтень 11, 2023, 18:22:24 »

Я помню только много-много шоколада сверху. К моменту, когда я всю эту красоту обдирала, на середину сил уже не оставалось. Поэтому в упор не помню, какие там были коржи.
Дивно. Судячи з твого опису, це такий як в статті, а не такий, який я бачила в Донецьку в нульових.
От як тут на четвертому фото
https://balthazar.club/23076-shahterskij-tort.html

Offline Охтирка

« Reply #2988 : Жовтень 11, 2023, 18:23:15 »
Як не подивлюся, більшість тортів, принаймі радянскьких - багато-багато бісквіту й жирнючего крему. Не дивно, що я майже нічого не памʼятаю, це ж просто якись злочини ))
Це торт, він такий і має бути. Хто не любить, той їсть, ну, голубці.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2989 : Жовтень 11, 2023, 18:25:10 »
Дивно. Судячи з твого опису, це такий як в статті, а не такий, який я бачила в Донецьку в нульових.
От як тут на четвертому фото
https://balthazar.club/23076-shahterskij-tort.html

Схожий. Але в моїх спогадах він більше схож на оце:

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2990 : Жовтень 11, 2023, 18:27:49 »
Це торт, він такий і має бути. Хто не любить, той їсть, ну, голубці.

Ні, ну були торти з безе, й крем не масляний, а, начебто, меренговий. Оце діло. Але я розумію, що все справа смаку. Просто триндю  :f1:

З голубцями теж не все просто  :smilie5:

Offline Milena

« Reply #2991 : Жовтень 11, 2023, 18:30:44 »
Це торт, він такий і має бути.
:shok: Постанову в студію!

Offline Охтирка

« Reply #2992 : Жовтень 11, 2023, 18:42:47 »
Це торт, він такий і має бути.
:shok: Постанову в студію!
так. Легенький тортік це оксюморон. Слава богу, якось потроху зішло на ніц захоплення йогуртовими тортіками з желатином з бісквітами на хімічних розпушувачих, які на смак як пенопласт. Знижений вміст жиру коменсувався збільшеним вмістом цукру.
Ну а ще розкажіть мені про легкість чізкейка, тірамісу чи навіть павлової.  :grin: Якщо радянскі вам дуже жирні.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2993 : Жовтень 11, 2023, 18:47:03 »
Я чисто масляні креми ніколи не любила, навіть у домашній випечці. Вони мають бути принаймі розбавлені сгущенкою.
В магазині давно нічого не купувала. А взагалі люблю чизкейки, медовники.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #2994 : Жовтень 11, 2023, 18:53:36 »
Ну а ще розкажіть мені про легкість чізкейка, тірамісу чи навіть павлової
Вот чизкейк, Охтирка, не чепай, не чепай. :smilie5:
Люблю я его.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2995 : Жовтень 11, 2023, 18:54:12 »
Ну а ще розкажіть мені про легкість чізкейка, тірамісу чи навіть павлової.  :grin: Якщо радянскі вам дуже жирні.
Все ж таки калорійність маскарпоне та сливок нижча за вершкове масло. Але для мене справа в смаку, а не калоріях.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #2996 : Жовтень 11, 2023, 19:02:17 »
багато-багато бісквіту й жирнючего крему
  :hot:
:tort:
 :girl_dance:

Offline Охтирка

« Reply #2997 : Жовтень 11, 2023, 19:02:54 »
Все ж таки калорійність маскарпоне та сливок нижча за вершкове масло. Але для мене справа в смаку, а не калоріях.
ну я не знаю, про який масляний крем ти говориш. Наприклад, що в Київському, що в тій нещасній Вєтці - Шарлот. Там масло поєднане з заварною базою, яка готується з яєць і молока. Так що там калорійнійсть теж не 600, як у чистого масла.
А смак - так, що кому пасує. Мені просто смішно, що при згадці про радянскі торти одразу вилазить фу жирно. А мені смішно, бо новомодне смачне теж жирне. Бо так, жир надзвичайно поліпшує смак.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #2998 : Жовтень 11, 2023, 19:09:53 »
І про тірамісу. Якось взяли шматок в Новусі. Жах, дійсно гірше за радянські масляні.
А ось тірамісу з лондонського TESCO згадую зі сльозами. Я себе по руках била, щоб не з"їсти за раз всі ті 500 г.  :smilie5:

Offline Охтирка

« Reply #2999 : Жовтень 11, 2023, 19:15:41 »
І про тірамісу. Якось взяли шматок в Новусі. Жах, дійсно гірше за радянські масляні.
А ось тірамісу з лондонського TESCO згадую зі сльозами. Я себе по руках била, щоб не з"їсти за раз всі ті 500 г.  :smilie5:
думаю, там справа не в жирності як такій, а в тому, які продукти використовують. Підозрюю, що в Новусі було масло та рослинні вершки. Це не те, що потрібно для тірамісу.

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.