і тим, що воно плавати повинне.
Якщо морозиво містить значну долю повітря, то плаває. Звичайне традиційне морозиво плаває у каві (глясе), але майже повністю занурене.
Морозиво з додаванням рослинної олії може мати більший відсоток повітря і плавати краще. Але мені здається, що вони просто зменьшують вагу, щоб тримати ціну, а ось об'єм забувають змінити на етикетці.
Тепер про рослинні масла. Само по собі це не є погано. Кокосове використовується давно. Є проблема з пальмовим. Хоча його використовують навіть в західних молочних сумішах для немовлят, є певне "але". Воно є різним. В СРСР пальмове масло купували у Індії за одну ціну, зараз РФ купує у Малазії значно дешевше. Бо то є масло для переробки у дизельне пальне, а не для того, щоб його з'їсти. Нема можливості визначити, яка якість пальмового масла, що було використане при виробництві харчових продуктів, тому не варто ризиковати. Є сенс подивиться на склад сировини. Якщо ти довіряєш виробнику і не бачиш пальмового масла, то можна купувати.