Автор Тема: Українська політика 2017

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
Re: Українська політика 2017
« Reply #30090 : Листопад 25, 2017, 23:45:30 »
Galya PlachyndaСтежити
4 год · Kyiv ·
Cпойлер
мого прадіда - діда мого батька - з'їли в 33-му, їх знайшли -
двох молодих дівчат - вже прямо під Єлисаветградом, куди батьків дід пішов у пошуках шматка хліба. вони смажили його печінку на вогнищі. мій дід,батько мого батька, мусив також йти у Єлисаветград- на упізнання тіла свого з'їденого тата. ледь дійшов додому, напівживим...
моя мама, встувивши в університет Шевченка вже після війни, важила 46 кілограм, - ніяк не могла поправитися після Голоду. А хліб ховала під матрац усе студентське життя - нічого не могла з собою вдіяти. у мене лежать аудіофайли з її спогадами, записані на диктофон - вже кілька років після смерті мами минуло , а я все ще не можу їх слухати.
мій батько був єдиною дитиною, котра лишилась в живих на їхньому хуторі і жінки, котрі вже похоронили своїх дітей, влаштовували чергування під вікнами його дому - від людоїдів, бо його мати мусила щодня іти в колгосп.
А останні діти померли у колгоспній їдальні, наївшись звареної з молодої кропиви баланди. Мій тато чомусь не схотів її їсти.... Коли тато згадував, як вони кричали - ті маленькі діти, умираючи в муках від пошматованих кропивою нутрощів, його руки тряслися, а сльози збігали по глибоких його зморшках на лиці, як перші струмки тієї страшної весни 33.
тому я не прощу ніколи. моя ненависть абсолютна і чиста , як гірський кришталь. я готова мстити у будь-який спосіб, бо помста - єдине, чого прагнуть мільйони безневинно убієнних. А ще вони потребують нашої пам'яті. Вічної, безнастанної і повсякчасної
Онукам, і правнукам, і пра-правнукам розповідатиму - скільки буду жити - про найстрашніший в історії людства геноцид. Донці вже розповідать не треба - це свічка у її вікні.
Не хорошо спорить с таким текстом,  но у меня вопрос - от чего погибли дети? Они не могли погибнуть от баланды  из крапивы,  она после варки теряет свои жалящие  свойства и вообще становится вкусной.  Самый вкусный борщ,  который я ела,  это борщ из крапивы.  Поэтому она в принципе не могла ничего разъедать. Но почему то же дети погибли...
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline AlexUA

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #30091 : Листопад 25, 2017, 23:47:21 »
Самый вкусный борщ,  который я ела,  это борщ из крапивы.

Борщ варится на мясе...

Offline Охтирка

« Reply #30092 : Листопад 25, 2017, 23:50:10 »
Цитувати (виділене)
Galya PlachyndaСтежити
4 год · Kyiv ·
Cпойлер
мого прадіда - діда мого батька - з'їли в 33-му, їх знайшли -
двох молодих дівчат - вже прямо під Єлисаветградом, куди батьків дід пішов у пошуках шматка хліба. вони смажили його печінку на вогнищі. мій дід,батько мого батька, мусив також йти у Єлисаветград- на упізнання тіла свого з'їденого тата. ледь дійшов додому, напівживим...
моя мама, встувивши в університет Шевченка вже після війни, важила 46 кілограм, - ніяк не могла поправитися після Голоду. А хліб ховала під матрац усе студентське життя - нічого не могла з собою вдіяти. у мене лежать аудіофайли з її спогадами, записані на диктофон - вже кілька років після смерті мами минуло , а я все ще не можу їх слухати.
мій батько був єдиною дитиною, котра лишилась в живих на їхньому хуторі і жінки, котрі вже похоронили своїх дітей, влаштовували чергування під вікнами його дому - від людоїдів, бо його мати мусила щодня іти в колгосп.
А останні діти померли у колгоспній їдальні, наївшись звареної з молодої кропиви баланди. Мій тато чомусь не схотів її їсти.... Коли тато згадував, як вони кричали - ті маленькі діти, умираючи в муках від пошматованих кропивою нутрощів, його руки тряслися, а сльози збігали по глибоких його зморшках на лиці, як перші струмки тієї страшної весни 33.
тому я не прощу ніколи. моя ненависть абсолютна і чиста , як гірський кришталь. я готова мстити у будь-який спосіб, бо помста - єдине, чого прагнуть мільйони безневинно убієнних. А ще вони потребують нашої пам'яті. Вічної, безнастанної і повсякчасної
Онукам, і правнукам, і пра-правнукам розповідатиму - скільки буду жити - про найстрашніший в історії людства геноцид. Донці вже розповідать не треба - це свічка у її вікні.
Не хорошо спорить с таким текстом,  но у меня вопрос - от чего погибли дети? Они не могли погибнуть от баланды  из крапивы,  она после варки теряет свои жалящие  свойства и вообще становится вкусной.  Самый вкусный борщ,  который я ела,  это борщ из крапивы.  Поэтому она в принципе не могла ничего разъедать. Но почему то же дети погибли...

Cпойлер
Мое предположение. Клетчатка. Много клетчатки. Истощенный желудок это не переварил.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #30093 : Листопад 25, 2017, 23:54:13 »
В принципе, никто не мешает весной сварить "борщ" из кипятка и крапивы... Потом поделиться послевкусием и сытностью...

Offline Охтирка

« Reply #30094 : Листопад 25, 2017, 23:56:14 »
Цитувати (виділене)
В принципе, никто не мешает весной сварить "борщ" из кипятка и крапивы... Потом поделиться послевкусием и сытностью...
Угу, особенно если перед этим голодать около четырех месяцев.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #30095 : Листопад 26, 2017, 08:46:54 »
Вопрос о вкусности и сытости не стоял. Стоял вопрос о разъедании крапивой внутренностей. Этого нет, наличие мяса в бульоне не действует на ожоговые свойства крапивы, острый сок разлагается при высокой температуре.
Молодая крапива значительно мягче капусты, но я действительно больше поверю в то, что не выдержали желудки, привыкшие почти ничего не есть. А тут пришел большой объем, да еще и горячий - возможно, в этом и была причина.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #30096 : Листопад 26, 2017, 10:52:44 »
Як би там не було, але йшло свідоме і жорстоке  знищення нації. Яке принесло певні результата - покірність і нудьгу за стайнею з господарем, яку ми сьорбаємо ще й досі.

Offline Eney

« Reply #30098 : Листопад 26, 2017, 14:07:14 »
Цитувати (виділене)
Цитувати (виділене)
Hennadii Afanasiev
Дуже цікава інформація для кожного громадянина України, бо підрахован коефіцієнт корисних дій народних депутатів. Зверніть увагу на опозицію)))
Пилип Духлій
4 год ·
А теперь по поводу реформ. Завтра Вокс представит проект «ККД депутата». Внизу поста цитата из анонса кому интересны детали.

Так вот вам первая десятка депутатов
Іван Спориш (БПП)
Микола Величкович (НФ)
Oleksandr Kodola (НФ)
Ігор Васюник (НФ)
Олена Бойко (НФ)
Ігор Артюшенко (БПП)
Володимир Мельниченко (БПП)
Владислав Севрюков (БПП)
Сергій Мельник (БПП)
Ігор Гузь (НФ)

В принципе, до 80 места встречаются только депутаты БПП и НФ.

А что наша героическая оппозиция?
Лещенко - 175 место
Найем - 238 место
Залищук - 101 место
Чумак - 253 место
Сыроид - 240 место
Острикова - 235 место
Зимин - 133 место
Гришин - 327 место
Сотник - 269 место
Луценко - 301 место
Тимошенко - 320 место
и т.д.

И вдруг оказывается, что власть - та, которая власть - так она же пашет, реформы делает, законы принимает, работает. А оппозиция - только лицами торгует и рассказывает как у нас тут все хреново. Импичмент, перевыборы, все дела. Чтобы что? Чтобы вы совсем нихера не делали?

"Індекс підтримки реформ – об’єктивний та зручний інструмент для оцінки корисності українських депутатів, що дозволить зробити українцям більш свідомий вибір у 2019 році.

ІПР показує, який внесок зробив кожен обранець в ухвалення 238 прогресивних законів, які потрапили до індексу iMoRe. Ці закони протягом трьох років відбирали й оцінювали понад 40 незалежних експертів.

Також ми порахували Індекс підтримки реформ кожного депутата за кожну сесію, що дозволяє відслідковувати , як змінювалась корисність депутата з часом . Ми з’ясували, наскільки кожний обранець доклався до реформування країни за 24 напрямками і зібрали всю найбільш важливу та актуальну інформацію про фракції та кожного нардепа: прогули, дохід, стаж й багато іншого."

Offline Eney

« Reply #30099 : Листопад 26, 2017, 14:20:39 »
Цитувати (виділене)
Повний куйєк, або Нащо Гані Лорак Україна?

Автор: Юля Калачик

Йде четвертий рік війни Росії з Україною. Українські артисти досі не визначилися, на чиєму вони боці. Українські глядачі-слухачі досі не визначилися, на чиєму вони боці (ім нравітся музика — при чому тут політика).

Давненько щось не було чути про перебіжницю Ані Лорак (вона ж за паспортом — Кароліна Куйєк), геть, видно, бідака, по російських «птіцефабріках» заїздилася… 
http://nova.te.ua/statti/povnyj-kujyek-abo-nashho-gani-lorak-ukrayina/

Offline Eney

« Reply #30100 : Листопад 26, 2017, 14:33:23 »
Рано чи пізно, але закони природи невблагані  - гівно таки вспливає.
Цитувати (виділене)
Roman Burko
5 год ·
У День пам'яті за загиблими жертвами Голодомору, який був помстою Сталіна українцям за незламний дух та повстання заради звільнення від радянського рабства, сьогодні ми бачимо продовження тактики агресора навіть у таких речах, як пам'ять та шана за загиблими героями.

Дії футбольного клубу "Шахтар" по забороні дітям загиблих українських воєнів сучасної визвольної війни вдягати футболки із написом "Мій батько - герой" - це нахабна та підступна психологічна атака, яка б'є по найдорожчому, по історичній пам'яті, по дітям загиблих героїв, принижує та ламає їх.

Цей випадок не має лишитись безкарним, ціна за такі дії має бути настільки високою, щоб в подальшому жодному агенту Кремля не прийшло у голову реалізовувати такі дії в Україні.
Ніколи знову.

Offline Eney

« Reply #30101 : Листопад 26, 2017, 15:15:23 »
Цитувати (виділене)
МВС України

«30 днів провів прив’язаним до стільця». Викрадений охоронцями Семенченка доброволець батальйону «Донбас» розповів про тортури у полоні

Олександр Калашник пережив три місяці катувань за те, що вимагав провести аудит благодійного фонду батальйону «Донбас». Готувалася страта бійця, однак він був звільнений силами міліції Донецької області.
З червня 2014 року чоловік був добровольцем батальйону «Донбас», займався кадровим оформленням бійців.
У вересні 2014 року, після того, як він ініціював кілька спроб аудиту благодійного фонду батальйону «Донбас», де помітив зловживання, на нього почали тиснути.
«У штаб приїхали люди, особиста охорона Семенченка. Були спроби погроз, пропонували гроші, на що я відмовився. А наступного дня 14 вересня 2014 року саме ці люди викрали мене з військової частини 3027. Я виїжджав на машині з частини, мене заблокували, викинули з моєї машини , зв’язали, побили та вивезли за межі Київської області», - розповідає Олександр.
30 днів чоловік провів сидячи прив’язаним на стільчику, без можливості лягти, в неопалюваному приміщенні.
«За всі 30 днів мені дали 10-11 тарілок їжі. Перші дні не давали і води, а далі вода була так само рідко, як і їжа», - каже доброволець.
За цей час чоловік втратив до 15 кг ваги.
Утримуючи свого бійця у полоні, Семен Семенченко почав публічно розповсюджувати інформацію, що він є зрадником, який злив списки батальйону бойовикам та втік. Саме в ті дні, коли полоненого піддавали тортурам, ті списки почали оприлюднювати. За словами добровольця, найболючішим було, що такі слова Семенченко говорив у вічі його матері.
В середині жовтня бранця перевезли та тримали в іншому місці розташування батальйону «Донбас». Ще 2 місяці чоловік провів у полоні, у невідомості. Лише з кінця жовтня тюремники відновили харчування, адже в результаті знущань чоловік не міг ходити.
«В цей час з подачі Семенченка почали поширювати дезінформацію, що я ходжу на полювання з бойовиками в так званій «ДНР». Для цього зі мною зробили постановочне фото, адже було видно, що я в літньому взутті. Готувалося моє усунення під легендою, що я загинув на полюванні», - повідомляє потерпілий.
‪12 грудня чоловіка було звільнено силами Донецької обласної міліції. На місці злочину були зафіксовані ті особи, які брали участь у викраденні. 14 грудня чоловік прибув до Києва та надав свідчення до правоохоронних органів.‬
За ці злочини зараз і притягується до відповідальності громадянин Н., якого було затримано 24 листопада. Кримінальне провадження відкрито за 7 статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підроблених документів); ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою); ч. 1 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби); ч. 2 ст. 127 (катування); ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла); ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), а також за ч. 2 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #30102 : Листопад 26, 2017, 15:36:39 »
Відео від Кривавого Пастора  :good:

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #30103 : Листопад 26, 2017, 15:45:50 »
В світлі сітуації з Зеленським і Лорак хрін ми звільнимося від Русского міра.
Тю, ля, а шо?

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #30104 : Листопад 26, 2017, 15:53:48 »
Та боже ж мій. Поволають та перестануть. Скільки разів це вже було. Почнуть дивитися щось інше, або американські скетч-шоу, або наші нарешті почнуть щось таке знімати.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #30105 : Листопад 26, 2017, 16:12:54 »
Почнуть дивитися щось інше
В інтернеті цього добра вдосталь. Дивитись не передивитись.
Ну і проблема багатьох митців, які зазделегідь кліпають свої нєтлєнкі, щоб вийти на російський ринок.
Тю, ля, а шо?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #30106 : Листопад 26, 2017, 16:23:19 »

Не претендуя на масштабные исследования, хочу заметить, что и в своём близком кругу и в широком кругу окружающих за последние 3 года замечаю значительное изменение в отношении потребления российского контента - музыкального, кинематографического (тут больше всего), литературного. В сторону снижения его доли в рационе, естесна.
Возможно, это только у меня такие наблюдения, хз.
Я без шапкозакидательства, если что - изменить привычное меню на новое это дело не быстрое, но не безнадежное. Думаю, что даже при сохранении нынешнего, не сказать чтобы активно-агрессивного, тренда на замещение их духовной пищи  :smilie5: отечественным продуктом, ещё лет через 5-10 мы даже и себя не узнаем в плане уподобань и других любимых авторов  :sarcastic:, не говоря уже о молодежи.
Запомните это твит.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #30107 : Листопад 26, 2017, 16:25:52 »
ещё лет через 5-10 мы даже и себя не узнаем в плане уподобань и других любимых авторов  , не говоря уже о молодежи.
Сподіваюсь.
Тю, ля, а шо?

Offline Smooth Pimp

« Reply #30108 : Листопад 26, 2017, 16:42:50 »
А мені "Ліга сміху" та "Слуга народу" подобається, але вважаю заяву Зеленського дурною. Звісно, що майже всі наші розраховують на рос. ринок, бо він разів у 10-15 більше українського в грошах. Цікаво, як тепер атошники його сприймуть. Хоча, може це ми так у фейсбуках-форумах переймаємося.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #30109 : Листопад 26, 2017, 16:45:00 »
В інтернеті цього добра вдосталь. Дивитись не передивитись.
Але ж дивляться переважно телевізор. Він у багатьох людей просто фоном працює майже цілодобво. А в інтернеті хай собі дивляться.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #30110 : Листопад 26, 2017, 16:47:58 »
Згадайте волання про українську озвучку в кіно. Нічого, схавали, а за це ж треба ще гроші платити, і не такі вже маленькі! І ходять, і платять, і, що головне, мовчать. :) Так і тут буде. Але з часом.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #30111 : Листопад 26, 2017, 16:54:59 »
Ги, забули, як на мексіканськи серіали всі підсідали? Та й турецькі аж бігом йшли. І своїх назнімаємо не гірше (див. ситуації з мовними квотами на радіо). Шансон так ж реально виходить із моди - коли його перестали силоміць заливати з кожної розетки.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #30112 : Листопад 26, 2017, 16:56:07 »
. Цікаво, як тепер атошники його сприймуть.
Якщо битимуть, хай відео викладуть :girl_in_dreams:

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #30113 : Листопад 26, 2017, 17:24:14 »
Cпойлер
Cпойлер
Рівно - це геометричне поняття. Так само

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #30114 : Листопад 26, 2017, 17:26:48 »
Cпойлер
Рівно як й розважальні програми
.
Cпойлер
Як на мене, краще було б "так само як і...".
Тю, ля, а шо?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #30115 : Листопад 26, 2017, 17:41:38 »
Спасибо!
Эх, на курсы какие пойти надо. Много пробелов в языке вижу у себя. А хочется правильно и красиво  :f1:
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #30116 : Листопад 26, 2017, 17:50:11 »
Спасибо!
Эх, на курсы какие пойти надо. Много пробелов в языке вижу у себя. А хочется правильно и красиво  :f1:
Курси - то таке. Просто спілкуватися, не думаючи про помилки. Навкруги аж ніяк не самі філологи  8). Фільми з українською озвучкою, хорошу літературу.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #30117 : Листопад 26, 2017, 17:51:20 »
Эх, на курсы какие пойти надо
Моя українська майже цілком книжна. Тому можу рекомендувати лише багато читати. На жаль зараз мало перекладають українською.
Тю, ля, а шо?

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #30118 : Листопад 26, 2017, 17:52:40 »
Просто спілкуватися, не думаючи про помилки.
Ну якщо в нас спілкуватись з типу носіями, то це буде такий пекельний суржик.
Тю, ля, а шо?

Offline Eney

« Reply #30119 : Листопад 26, 2017, 17:59:20 »
Цитувати (виділене)
Nothing Personal. Only business
4 години тому   Суспільство   2 731   292   3   2
Таки змусили ви мене, усім вашим фейсбуком, подивитися одну серію "Сватів". По-перше, щоб самій розібратися потрібно такий продукт кіноіндустрії забороняти, чи ні. По-друге, хворію- можу собі дозволити.

Отже. Створено продукт- кінофільм. В якому показані не розумні, інтелігентні українці, які вже пройшли самоідентифікацію, згадали свою історію, дізнались високу ціну Незалежності, наполегливо працюють, щоб стати частиною Европейськоі сім"і ( чи, хоча б намагаються). Згадали свою мову, культуру, цінності. Запалюють свічки в пам'ять про геноцид українців. Співають гімн прикладаючи руку до сердця, та стримуючи сльози на очах. Українці, які за 3 роки відновили свою армію, якою пишаються. Пам'ятають всіх, хто віддав своє життя за рідну землю, приймають участь у акціях на підтримку дітей загиблих.

Ні, у продукті, під назвою "Свати" показані, такі зрозумілі та рідні для росіян "хохлы".https://site.ua/dana.yarovaya/10501/?utm_source=facebook&utm_medium=siteua

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.