Це Трегубов ще не все процитував.
Папу у Польщі критикують (звісно, не у провладних ЗМІ) з самого початку війни - що взагалі довго мовчав, що досі не назвав рашку агресором, його відношення до кіріла, ну і ця хода на Великдень. І т.д. Учора він дав інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera і позволив собі сказати, що «можливо, гавкіт НАТО під дверями Росії» спонукав путена розпочати війну в Україні, і папа сподівається, що "гнів путена, якщо його спровокувати, можливо, зараз пом'якшився". Прямо сказав, що хоче поїхати до москви, щоб зустрітися з путеном, але не поїде до Києва зустрітися з його жертвами.
Журналіст Томаш Терліковський, який написав статтю про це, наприкінці пише: "Я не знаю, що гірше в цьому інтерв'ю: наївність, незнання світу чи щирість... Я справді не знаю".
Ну і коменти поляків під статтею:
Kto wymyślił dogmat o nieomylności papieża, dramat Kościoła, szoruje po dnie (Хто вигадав догму про непоми́льність Папи, це драма Костела, він на самому дні)
Pytanie brzmi, co służby Rosji mają na pana Bergoglio? Zabawy z dziećmi? Czy może wizyta w jakimś klubie gejowskim?
Jedno jest pewne: to jest absolutna kompromitacja Watykanu. Ciąg dalszy pograżania się Kościoła Katolickiego nastąpi niewątpliwie... (Питання в тому, що російські служби мають на пана Бергольо? (цивільне прізвище Папи) Ігри з дітьми? А може, відвідування якогось гей-клубу? Одне можна сказати точно: це абсолютна ганьба Ватикану. Без сумніву, це продовження компромітації Католицького костелу...)
papież idi n@xyi
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28404567,papiez-o-szczekaniu-nato-pod-drzwiami-rosji-terlikowski.html#s=BoxOpImg3