Может кто-то подсказать, 37 для С++ поздно?
н какие-то расчетные программы пишет, вроде как для работы, а по факту для себя, потому что на работе они никому не нужны, а ему там делать нечего, вот и находит себе занятие.
Я тут по С++ деякі свої думки можу навести (заздалегідь вибачаюсь, якщо налажаю, я не дуже добре знаю український ринок розробки, але ситуацію з мовою відслідковую, сам викладав її починаючи з 1994 року і багато років по тому). Як на мене, основна проблема тих, хто зараз починає з С++ - це те, що я не певен, що таких людей хтось буде брати так би мовити "на виріст". Для мене С++ зараз - це або мова "успадкованих" проектів (тобто тих, що були початі багато років тому і, може, кимось взагалі іншим, до кого й не достукаєшся зараз, і які треба продовжувати, або хоча б підтримувати - баги фіксити, щось десь підкручувати тощо), або ж мова якихось великих product-проектів, коли ти пишеш щось таке епохальне з метою продавати на ринку і хочеш використовувати комп'ютер на повну, таке щось на кшталт танків (їх білоруси пишуть). Або проектів, які близьки до "заліза" (драйвери тощо). В аутсорсінгу такі проекти бувають. Мені важко уявити "маленький" проект на С++, для цього зараз є інші засоби.
Але хоч ті хоч інші проекти - коли людину туди шукають, то очікують, що він туди негайно увіллеться, а тут велике значення мають так би мовити індустріальні навички (програмна інженерія): робота в команді, аналіз вимог, проектування тощо. І у такій ситуації досвід праці на себе може навіть розцінюватись як негативний.