Дуже страдають діти (це їхній ігровий комп), може хтось дасть якоїсь ради.
Є десктоп комп'ютер, який працював собі без проблем, але декілька днів тому почав виключатись після роботи на протязі певного часу. Виключення це виглядає так, немовби хтось витяг шнур живлення з розетки, тобто миттєво і без будь-яких попереджень. Після виключення комп'ютер можна включити негайно знов. В ОС вочевидь нічого не зберігається, окрім інформації про аварійне виключення, що пишеться до логів при наступньому завантаженні.
Позаяк він виключався таким чином, я запідозрів блок живлення або якісь контакти живлення всередині. Учора я поворушив усі контакти, до яких дотягнувся, після цього він зі знятими боковими стінками пропрацював години з чотири (на ньому при цьому гралися на повну, тобто все було як завжди). Дивлячись на це, я вирішив, що це й була проблема, закрив стінки, виключив штатним чином та залишив до сьогодні (тобто вчора після моїх танців з бубном він так і не виключився сам, діти були раді).
Але сьогодні він знов почав вирубатись, але тепер якось це займає в нього більше часу, десь він до того працює години з дві (до того його зазвичай більш ніж на півгодини-годину не вистачало, але може це просто сьогодні так щастить). Виключається не тільки під час ігор, може й коли вони по інету лазять.
Комплектуючі такі:
- МП Asus M5A78L-M/USB3 (на жаль десь прочитав, що в неї є інколи проблема з виключенням, але якось вона дає про себе знати не зовсім так)
- процесор AMD FX 6100
- 8G пам'яті DDR3
- графічна плата Nvidia GeForce GT 730
- вінчестер Kingston SV300S37A (SSD)
- є радіатор Arctic Freezer Extreme на додаток до вентиляторів (загальним чином там три вентилятори та цей радіатор)
- блок живлення 420W
Я запустив HWMonitor, але якось там нічого такого не бачу (температура вище 87 градусів ніде не підіймалась, вентилятори працюють).
Може там щось ще можна поміряти, щоб мати можливість робити висновки?