Автор Тема: Околокомпьютерное (железо, программы, настройки, баги, глюки)

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
и так у меня  беда
основная часть беды, это хозяйка компа которая полный ноль ,то есть я  :grin:

винда начала последнее время жостко кашлять и тупить , походу пришло время переустановки ,но вот проблема  пишет он мне  что не видит разбивку  на диски ,то есть  при переустановке  сотрет все к ебеням  :scare3:

что нужно скачать  и как шаманить что бы вылечить эту разбивку дисков ?
винда седьмая если что
Винда седьмая стоит, а предполагается 8-я или 10-я? Там возможны косяки с MBR  и GPT, зависит от того как загрузились. Есть способы поменять одно на другое без потери данных. Но я обычно стараюсь правильно загрузиться. Надо в BIOS поиграться с UEFI.

Но сначала, естественно, как правильно заметил dimoto, все ценное обезопасить. :)

Offline Destrie

• Стать: Жіноча
  • Одесса
да, предпологалось винду10 ставить ,вот он именно что видит все мои логические диски как один  :consul:
блин пошла искать куда загнать кучу гигов  :grin:
Будет новый завет, что война - это мир
Будет новый декрет, что незнание - сила

То, что Оруэлл видел во сне
Я вижу сейчас наяву (с) Louna

Offline повстанець

да, предпологалось винду10 ставить ,вот он именно что видит все мои логические диски как один  :consul:

зроби простіше, включи поновлення і понови сьому до десятої. як мінімум більша половина програм встановлених по ідеї залишиться, ну і всілякі рухи з приводу дисків автоматично відпадуть.
а взагалі, то краще взяти зовнішній вінт, скинути всю корисну інфу (між іншим фільми до такої я не відношу  :smilie5:) і встановити все по чистому.
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline Destrie

• Одесса

зроби простіше, включи поновлення і понови сьому до десятої. як мінімум більша половина програм встановлених по ідеї залишиться, ну і всілякі рухи з приводу дисків автоматично відпадуть.
а взагалі, то краще взяти зовнішній вінт, скинути всю корисну інфу (між іншим фільми до такої я не відношу  :smilie5:) і встановити все по чистому.

82 гига фоточек и видюшечек из истроий болезней  :scare3:
и ветеринарной литературы  гигов 20  :weep:

фильмы я просто не храню на компе

Offline dimoto

82 гига фоточек и видюшечек из истроий болезней  :scare3:
и ветеринарной литературы  гигов 20  :weep:

фильмы я просто не храню на компе
100 гигабайт это не очень большие обьемы. Надо мобильный винчестер хоть у когото на время взять.
или создать с десяток аккаунтов на gmail и распихать все данные по googledrive  :)

Offline Destrie

• Одесса

100 гигабайт это не очень большие обьемы. Надо мобильный винчестер хоть у когото на время взять.
я бы притащила ,да погода не летная  :grin:
метет у нас зверски  :crazy:

Offline shtativ

блин пошла искать куда загнать кучу гигов
Сделай аккаунт на экс.юа и залей туда.
выспімся мы яшчэ на іхняй шкуры

Offline vs

Дуже страдають діти (це їхній ігровий комп), може хтось дасть якоїсь ради.

Є десктоп комп'ютер, який працював собі без проблем, але декілька днів тому почав виключатись після роботи на протязі певного часу. Виключення це виглядає так, немовби хтось витяг шнур живлення з розетки, тобто миттєво і без будь-яких попереджень. Після виключення комп'ютер можна включити негайно знов. В ОС вочевидь нічого не зберігається, окрім інформації про аварійне виключення, що пишеться до логів при наступньому завантаженні.

Позаяк він виключався таким чином, я запідозрів блок живлення або якісь контакти живлення всередині. Учора я поворушив усі контакти, до яких дотягнувся, після цього він зі знятими боковими стінками пропрацював години з чотири (на ньому при цьому гралися на повну, тобто все було як завжди). Дивлячись на це, я вирішив, що це й була проблема, закрив стінки, виключив штатним чином та залишив до сьогодні (тобто вчора після моїх танців з бубном він так і не виключився сам, діти були раді).

Але сьогодні він знов почав вирубатись, але тепер якось це займає в нього більше часу, десь він до того працює години з дві (до того його зазвичай більш ніж на півгодини-годину не вистачало, але може це просто сьогодні так щастить). Виключається не тільки під час ігор, може й коли вони по інету лазять.

Комплектуючі такі:
- МП Asus M5A78L-M/USB3 (на жаль десь прочитав, що в неї є інколи проблема з виключенням, але якось вона дає про себе знати не зовсім так)
- процесор AMD FX 6100
- 8G пам'яті DDR3
- графічна плата Nvidia GeForce GT 730
- вінчестер Kingston SV300S37A (SSD)
- є радіатор Arctic Freezer Extreme на додаток до вентиляторів (загальним чином там три вентилятори та цей радіатор)
- блок живлення 420W

Я запустив HWMonitor, але якось там нічого такого не бачу (температура вище 87 градусів ніде не підіймалась, вентилятори працюють).
Може там щось ще можна поміряти, щоб мати можливість робити висновки?

« Останнє редагування: Січень 18, 2016, 00:49:23 від vs »

Offline dimoto

Дуже страдають діти (це їхній ігровий комп), може хтось дасть якоїсь ради.

Є десктоп комп'ютер, який працював собі без проблем, але декілька днів тому почав виключатись після роботи на протязі певного часу. Виключення це виглядає так, немовби хтось витяг шнур живлення з розетки, тобто миттєво і без будь-яких попереджень. Після виключення комп'ютер можна включити негайно знов. В ОС вочевидь нічого не зберігається, окрім інформації про аварійне виключення, що пишеться до логів при наступньому завантаженні.

Позаяк він виключався таким чином, я запідозрів блок живлення або якісь контакти живлення всередині. Учора я поворушив усі контакти, до яких дотягнувся, після цього він зі знятими боковими стінками пропрацював години з чотири (на ньому при цьому гралися на повну, тобто все було як завжди). Дивлячись на це, я вирішив, що це й була проблема, закрив стінки, виключив штатним чином та залишив до сьогодні (тобто вчора після моїх танців з бубном він так і не виключився сам, діти були раді).

Але сьогодні він знов почав вирубатись, але тепер якось це займає в нього більше часу, десь він до того працює години з дві (до того його зазвичай більш ніж на півгодини не вистачало). Виключається не тільки під час ігор, може й коли вони по інету лазять.

Комплектуючі такі:
- МП Asus M5A78L-M/USB3 (на жаль десь прочитав, що в неї є інколи проблема з виключенням, але якось вона дає про себе знати не зовсім так)
- процесор AMD FX 6100
- 8G пам'яті DDR3
- графічна плата Nvidia GeForce GTX 730
- вінчестер Kingston SV300S37A (SSD)
- є радіатор Arctic Freezer Extreme на додаток до вентиляторів (загальним чином там три вентилятори та цей радіатор, температура вище 87 градусів не підіймалась)
- блок живлення 420W

Я запустив HWMonitor, але якось там нічого такого не бачу (температура вище 87 градусів ніде не підіймалась, вентилятори працюють).
Може там щось ще можна поміряти, щоб мати можливість робити висновки?

а напряжение в сети нормальное?  не прыгает 150 >220 и назад?    может в связи с погодой народ повально обогреватели включает и происходят скачки напряжения которое блок питания не выдерживает.

Offline Старина Z

температура вище 87 градусів ніде не підіймалась
А 87 - не многовато?
У меня сейчас system - 33 градуса, cpu - 33 градуса.

Offline vs

а напряжение в сети нормальное?  не прыгает 150 >220 и назад?    может в связи с погодой народ повально обогреватели включает и происходят скачки напряжения которое блок питания не выдерживает.

та ні, такого немає.

Offline dimoto

ну тогда проверить блок питания - может начинает помирать.
снять кулер процессора и заменить термопасту на процессоре.
и еще можно аккуратно вытащить модуль(и) памяти и контакты почистить спиртом. потом всунуть обратно и погонять тесты memtest (запускать c флешки). Может быть проблема с памятью.

Offline vs

А 87 - не многовато?
У меня сейчас system - 33 градуса, cpu - 33 градуса.

я ще подивлюся, але коли перегрів вони якось не так вирубаються. І тактильно там усюди холодно у корпусі.

Offline vs

ну тогда проверить блок питания - может начинает помирать.
снять кулер процессора и заменить термопасту на процессоре.
и еще можно аккуратно вытащить модуль(и) памяти и контакты почистить спиртом. потом всунуть обратно и погонять тесты memtest (запускать c флешки). Может быть проблема с памятью.

дякую, спробую. Комп є свого роду успадкованим, в мене декілька тижнів (які й працював без проблем), як він раніш єксплуатувався сказати не можу.

Offline повстанець

почав виключатись після роботи на протязі певного часу

три варіанти.

по перше: подивитись на материнці, чи не має здутих конденсаторів виглядає от так

лікується перепайкою на аналогічний

по друге: може спрацьовувати по температурі. необхідно замінити термопасту між радіатором та процесором, а також і на відеокарті заодно перевірити, якщо це комп таки ігровий.

по третє: ті ж самі конденсатори можуть бути здуті і в блоку живлення. також перепаяти.
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline dimoto

почав виключатись після роботи на протязі певного часу

три варіанти.

по перше: подивитись на материнці, чи не має здутих конденсаторів виглядає от так

по друге: може спрацьовувати по температурі. необхідно замінити термопасту між радіатором та процесором, а також і на відеокарті заодно перевірити, якщо це комп таки ігровий.

по третє: ті ж самі конденсатори можуть бути здуті і в блоку живлення. також перепаяти.
на этой материнской плате полимерные конденсаторы. а в блоке питания скорее всего "обычные возбухающие"

Offline vs

дякую! Подумав я тут і теж з'явилися в мене підозрі по температурі, щось він учора без стінок мене більш порадував.

Offline повстанець

на этой материнской плате полимерные конденсаторы

ну тоді перевіряти блок живлення і термопасту.

профіт  :smilie5:

Online Leo_need

• Україна, м.Київ
Ну 87 градусов - реально много. Надо убирать причину перегрева и заменять подгоревшие детали.

Offline Mike123

температура вище 87 градусів ніде не підіймалась, вентилятори працюють
Проблема, скорее всего, здесь. 87 - это много. То, что вентилятор вращается, не означает, что он работает :). Скорость определить на глаз сложно. А когда вентилятор подклинивает, он может вращаться еле-еле. Если вентилятора на задней стенке нет, то проще всего проверить и заменить вентилятор в блоке питания. Если есть - то проверить и вентилятор на задней стенке тоже. Но обороты того часто можно на материнке посмотреть средствами того же хвмонитора.

• Hero Member
Большинство компов с перегревом, попадавшихся мне, тупили или зависали, но не вырубались напрочь. А вот блок питания вырубаются, в основном из-за конденсаторов, но на некоторых есть контроль температуры на радиаторах, по нему тоже может вырубаться. При этом он никак сигнализировать не сможет, нет у него сигнальных выходов.

Offline vs

Проблема, скорее всего, здесь. 87 - это много. То, что вентилятор вращается, не означает, что он работает :). Скорость определить на глаз сложно. А когда вентилятор подклинивает, он может вращаться еле-еле. Если вентилятора на задней стенке нет, то проще всего проверить и заменить вентилятор в блоке питания. Если есть - то проверить и вентилятор на задней стенке тоже. Но обороты того часто можно на материнке посмотреть средствами того же хвмонитора.

там 2 вентилятори на верхній стінці, а один - на передній. Задня частково відкрита (декількох заглушок під плати нема). HWMonitor діагностує один вентилятор, та пише по ньому від 900 до 1300 RPM.
По температурі: 87 - це на процесорі, з датчиків на платі десь до 60-65 (Temperature #1) та до 40 десь (Temperature #2). У звичайному режимі (коли нічого за ним не робити, тільки HWMonitor дивитись) - десь 30-35, вище - коли йде програмне навантаження. Ніч цю простояв просто включеним без навантаження - не вирубився.

Offline Mike123

HWMonitor діагностує один вентилятор, та пише по ньому від 900 до 1300 RPM.
Якщо це процесорний - то це дуже замало при 87 градусах. Скільки компу років? Можливо, тре занести спецям, щоб перевірили всі вентилятори. Та і блок живлення, якщо його вентилятор не працює на потрібній швидкості, треба добряче перевірити та перебрати.

• Hero Member
Ніч цю простояв просто включеним без навантаження - не вирубився.
Без нагрузки БП справляется, на пиках вырубает защита, такое мое ИМХО. :)

Offline vs

Скільки компу років?

ну процесор, МП, вінчестер та графічна плата усі 2012 року, мабуть десь роки зо 3 (він мені дістався у зібраному вигляді, попереднього хазяїна не спитаєш, недоступний він).

Offline Mike123

ну процесор, МП, вінчестер та графічна плата усі 2012 року, мабуть десь роки зо 3 (він мені дістався у зібраному вигляді, попереднього хазяїна не спитаєш, недоступний він).
Цілком можливо, що комп апгрейдився і вік бп трохи більший :). Коротше, колективний розум за перевірку або заміну бп в першу чергу.

Offline vs

Якщо це процесорний - то це дуже замало при 87 градусах.
ну датчик зі плати, якому з трьох він відповідає, не можу сказати. У піддереві HWMonitor, що до процесору відноситься, вентилятору немає.

На процесорі стоїть таке: Arctic Cooling Freezer XTREME, може з ним щось не те, тому що загальним підсумком вентиляторів вже виявляється чотири, але ось така температура. Буду все перевіряти.

Offline vs

всім дуже дякую! Буду перш за все знижувати температуру та перевіряти БЖ.

Offline повстанець

Заміни термопасту - зайвим не буде. Там роботи на 5 хвилин. Тільки обов'язково необхідно видалити залишки старої. З цим гарно справляється етиловий спирт.

З практики - половина компів що попадала до мене з такими проблемами, була якраз пов'язана з температурою. За часту на проці. Інколи на мосту. Пару раз було із за відеокарти.

Блок живлення знову ж таки я не виключав.

Offline shtativ

Буду перш за все знижувати температуру та перевіряти БЖ.
Подивись ще добре на радіатори та шлейфи, чи не запали вони пилюкою.
выспімся мы яшчэ на іхняй шкуры

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.