Автор Тема: Автотред

Offline wounded_zmey

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
Re: Автотред
« Reply #9150 : Грудень 01, 2022, 20:46:07 »
Ти шо лінгвіст? Доколупався до формулювань? Більш концентрований електроліт - ніж стандартний. Щільний густий електроліт для доливання взимку та перед зимою. Бо просто кислоту зазвичай в акумулятор не доливають.
на інші зауваження відповіді будуть?
і так, формулювання важливі, бо інакше буде як в анекдоті: "то може вам обрізання треба було?"

все він вірно написав
більш щільний електроліт, ніж той що є в акумуляторі, підніме загальну щільність
пічка зазвичай обладнана вентилятором, він садить акумулятор
якщо є пробки, значить можна долити або відлити

1) написано було не так
2) пічка і вентилятор - різні речі. Пічка вентилятором не обладнана. Так саме, як і кондиціонер. Як посадити аккумулятор кондиціонером?
3) геть не вірно. може, хто і не знає, але частина необслуговуваних аккумів має "пробки". насправді то кришки клапанів. спроби через них щось долити призводять до того, що лікарі старанно видаляють залишки гумових рукавиць з залишків пальців. іноді. іноді обходиться пропаленим покриттям на підлозі, іноді легким переляком.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #9151 : Грудень 01, 2022, 20:51:08 »
Поки що відповідей вистачить, я думаю. Думаю згодом відкрити платну консультацію.
якщо ти припинеш давати безкоштовні поради, то цього буде досить

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #9152 : Грудень 01, 2022, 22:09:19 »
Представил себе: Тёмный подвал, сводчатые потолки, мерцающий свет от свечей и тиглей. Аля в чёрном плаще, резиновом фартуке и больших, по локоть, рукавицах осторожно доливает в аккумулятор кислоту чуть слышно начитывая что-то на латыни. На заднем плане стол с ретортами, на горелке стоит круглая колба с чем то булькающим, из горлышка струится зелёный дым...
Cпойлер
а было бы электричество - смотрел бы сейчас футбол, а не писал всякую хрень... :grin:

Offline fakir

« Reply #9153 : Грудень 02, 2022, 09:57:53 »
Ти шо лінгвіст? Доколупався до формулювань? Більш концентрований електроліт - ніж стандартний. Щільний густий електроліт для доливання взимку та перед зимою. Бо просто кислоту зазвичай в акумулятор не доливають.
на інші зауваження відповіді будуть?
і так, формулювання важливі, бо інакше буде як в анекдоті: "то може вам обрізання треба було?"

все він вірно написав
більш щільний електроліт, ніж той що є в акумуляторі, підніме загальну щільність
пічка зазвичай обладнана вентилятором, він садить акумулятор
якщо є пробки, значить можна долити або відлити

1) написано було не так
2) пічка і вентилятор - різні речі. Пічка вентилятором не обладнана. Так саме, як і кондиціонер. Як посадити аккумулятор кондиціонером?
3) геть не вірно. може, хто і не знає, але частина необслуговуваних аккумів має "пробки". насправді то кришки клапанів. спроби через них щось долити призводять до того, що лікарі старанно видаляють залишки гумових рукавиць з залишків пальців. іноді. іноді обходиться пропаленим покриттям на підлозі, іноді легким переляком.

всі кондиціонери, навіть автомобільні, мають по два вентилятори, внутрішній та зовнішній, зовнішній зазвичай більший ніж внутрішній (компресор, конденсатор, випаровувач - складові цього пристрою можуть не використовувати електричну енергію)
всі автомобільні пічки, навіть вебасти, мають у своєму складі вентилятори (окрема складова пічки - нагрівальний елемент, зазвичай - радіатор, не електричний, зазвичай)
не варто плутати пробки, про які я написав, з клапанами, про які я не писав

Cпойлер
практичні роботи з хімії по темі концентрації розчинів виконують учні 7 класу загальноосвітньої школи, зазвичай

Offline chucha

« Reply #9154 : Грудень 02, 2022, 10:24:27 »
В современном автомобиле электроника не даст посадить аккумулятор в ноль всяким штатным потребителям. Если только это автомобиль не Audi e-tron  :smilie5:

Offline fakir

« Reply #9155 : Грудень 02, 2022, 11:09:30 »
цікаво було б схрестити батарею від тесли з ДБЖ, мабуть на довго б хватило :scratch_one-s_head:

Offline Фрипп

« Reply #9156 : Грудень 02, 2022, 11:21:52 »
Це вже зроблено в, наприклад, Екофлоу

Offline chucha

« Reply #9157 : Грудень 02, 2022, 11:22:50 »
цікаво було б схрестити батарею від тесли з ДБЖ, мабуть на довго б хватило :scratch_one-s_head:

Навіщо? Є спеціалізовані рішення від тої же самої Тесли. Powerwall. Ну і купа инших виробників. Дешевше ніж Теслу трощити для цього.

Offline Eney

« Reply #9158 : Грудень 02, 2022, 14:24:28 »
Рік тому займався заміною двигуна пічки. Двигун з вентилятором, це факт.

Offline fakir

« Reply #9159 : Грудень 03, 2022, 08:51:28 »

Навіщо? Є спеціалізовані рішення від тої же самої Тесли. Powerwall. Ну і купа инших виробників. Дешевше ніж Теслу трощити для цього.
дякую, не знав про таке
трощити я не збирався, просто зробити відводи та додати додатковий функціонал, раз вона вже стоїть :grin:
 жартую

Offline AVI

« Reply #9160 : Грудень 03, 2022, 09:06:31 »
Дешевше ніж Теслу трощити для цього.
Іх так чи інакше трощать - при заміні батарей, наприклад, бо багато старих завезли. І продають аккуми за гуманною ціною. Знайшов у своєму місті таку контору і планую купити пару на випробування.
Panasonic, приблизно 3000mah (вони їх тестують на стенді) ~ 130 грн.

Offline Фрипп

« Reply #9161 : Грудень 03, 2022, 16:43:51 »
Це будуть 18650 акуми?

Offline AVI

« Reply #9162 : Грудень 03, 2022, 17:25:44 »

Offline Mike123

« Reply #9163 : Грудень 10, 2022, 16:27:39 »
Сьогодні прийшлося поїздити по місту. 70 км. Купа людей та авто. Світла нема, всі кудись подорожують. Безліч непрацюючих світлофорів. Жодного дтп. А їхати швидше. Багато думав  :smile4:

Offline Фрипп

« Reply #9164 : Грудень 10, 2022, 18:22:55 »
У нас доволі густий туман, що не добавляє впевненості за кермом. Ну і свтлофори теж.

Offline com

• Львів
« Reply #9165 : Січень 08, 2023, 14:53:45 »
Перевірка генератора для чайників.
https://www.youtube.com/watch?v=s8fbTdPmd2Q

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #9166 : Січень 22, 2023, 22:07:59 »
Цитувати (виділене)
Начальника управління патрульної поліції у Львівській області Романа Пилипенка відсторонили від посади за те, що він подарував своїй дівчині перепустку на проїзд площею Ринок у Львові.

«Сьогодні мережею було поширене відео, на якому зображено начальника управління патрульної поліції у Львівській області, який, попередньо, презентував своїй дівчині перепустку на проїзд площею Ринок у місті Львові.

За вказаними обставинами, керівництвом Департаменту патрульної поліції прийнято рішення про відсторонення начальника управління патрульної поліції у Львівській області від виконання службових обов’язків. Призначено службове розслідування», - повідомили у пресслужбі Патрульної поліція України.

На поширеному відео видно, як Пилипенко дарує щось дівчині. Розпакувавши, вона радісно говорить: «Перепустка через площу Ринок на мій Мерседес!» і цілує його.
https://sud.ua/uk/news/ukraine/259932-podaril-devushke-propusk-otstranili-nachalnika-patrulnoy-politsii-lvovskoy-oblasti

Що за площа?  :smilie5:

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #9167 : Січень 23, 2023, 09:18:11 »
Що за площа? 
Центральна площа міста з ратушею посередині?  :f1:
Homo homini felis est.

Online Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
« Reply #9168 : Січень 25, 2023, 23:31:41 »
Капец. Сегодня притормозила перед лежачим полицейским- и машина заглохла. И так 3 раза.
Хорошо, что была рядом с карманом, там машину и запарковала.

Теперь перебираем причины - и ГБО может быть, (я на газу езжу, ГБО год), и с тормозами...  :scare3: :bad:

У меня и так аккумулятор дохнет, с моими редкими поездками. Теперь даже не знаю, пытаться машину под дом перегнать, а отъехала я метров 300, или сразу искать какую то выездную диагностику.
Злобная заинька

Offline Rumor

« Reply #9169 : Січень 25, 2023, 23:40:35 »
На эвакуатор поставить и в хорошую мастерскую отвезти?

Offline SergJant

« Reply #9170 : Січень 26, 2023, 13:01:13 »
У мене було схоже: на газу коли їдеш з постійною швидкістю - все нормально, як починаєш притормажувати - глохне. На бензині все гаразд.
Виявилось: проблема з газовими форсунками. В мене були OMWL розбірні, їх просто почистили. Інакше тре міняти.
ІМХО, спробувати ще поїздити. Якщо буде глохнули на газу, поїздити тільки на бензині. Щоб локалізувати, чи то проблема з газом, чи загальна. А потім до майстрів.

Offline Фрипп

« Reply #9171 : Січень 27, 2023, 21:16:41 »
В МВД утвердили новый формат автомобильных номеров для машин, которые будут регистрироваться в электронном кабинете водителя и с помощью приложения "Дия". Об этом говорится в приказе министерства.

Вместо первых двух букв, указывающих на место регистрации, на номерных знаках автомобиля будут использовать обозначения:

"ED", "DC" – в случае, если договор заключен с помощью электронного кабинета водителя функциональной подсистемы Единого государственного реестра единой информационной системы МВД;

"DI", "PD" – если договор заключен через Единый государственный веб-портал электронных услуг, в частности с использованием мобильного приложения "Портала Дия" (Дия).

В ноябре 2022 года правительство анонсировало, что с 14 декабря можно будет зарегистрировать авто или оформить водительское удостоверение без использования пластиковых бланков. Однако эта услуга пока не была запущена в Дие.

https://tech.liga.net/ukraine/novosti/v-mvd-utverdili-format-avtomobilnyh-nomerov-dlya-mashin-zaregistrirovannyh-cherez-diyu

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #9172 : Січень 27, 2023, 22:43:44 »
Вместо первых двух букв, указывающих на место регистрации, на номерных знаках автомобиля будут использовать обозначения
Чо, номера 0001, 5555 и подобные закончились? Надо новые серии вводить? :)

Offline Фрипп

« Reply #9173 : Лютий 10, 2023, 12:05:21 »
А що, користується хтось Вейзом для прокладання маршрутів? Відмітив таку річ, що Вейз перестав показувати пости поліції чи аварії, десь півроку вже як. Не знаю, із чим це пов'язано.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #9174 : Лютий 10, 2023, 12:07:29 »
Відмітив таку річ, що Вейз перестав показувати пости поліції чи аварії, десь півроку вже як.

Теж помітив. Скоріш за все, на вимогу держави.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #9175 : Березень 11, 2023, 09:31:16 »
За документи заговорили і я згадала про права. Хтось міняв? В мене з 96 року ламіновані. Якщо їх міняти, то просто заяву написати, чи екзамен здавати треба буде? :smilie5:

Offline Фрипп

« Reply #9176 : Березень 11, 2023, 14:29:34 »
Я не здавав ще раз екзамену, але то було давненько. Може що і змінилось, але скоріш за все ні. Головне щоб штрафів не було не закритих.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9177 : Березень 11, 2023, 14:49:47 »
За документи заговорили і я згадала про права. Хтось міняв? В мене з 96 року ламіновані. Якщо їх міняти, то просто заяву написати, чи екзамен здавати треба буде? :smilie5:

Ми з чоловіком міняли десь 4-5 років тому. Якраз через різницю в написанні прізвища (в мене) та імʼя (в нього) між паспортом й правами. Екзамен не складали це точно, а інші подробиці вже й не пам’ятаю. Згадую тільки, що це було швидко й просто, без перешкод.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #9178 : Березень 11, 2023, 14:54:46 »
Справку медичну теж не треба?

Offline chucha

« Reply #9179 : Березень 11, 2023, 14:58:41 »
Справку медичну теж не треба?
Треба було.  І карту іспитів я теж давав. У мене заняло годину часу, разом с дорогою.

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.