щоб мало не було, це сьогодні:
Trump's Plea for Russia to Hack the U.S. GovernmentBut the strangest comments, easily, came when Trump was asked about allegations that Russian hackers had broken into the email of the Democratic National Convention—as well as further suggestions that Vladimir Putin’s regime might be trying to aid Trump, who has praised him at length. Trump cast doubt on Russia’s culpability, then said he hoped they had hacked Hillary Clinton’s messages while she was secretary of state.
Найбільш дивні коментарі з'явилися, коли Трампа спитали щодо припущень, що російські хакери зламали емейл демократичної конвенції - а також щодо того, що режим путіна може допомагати цим Трампу, котрий до того хвалив його. Трамп висказав сумніви у провині росії, а потім сказав, що він має надію, що вони хакнули листування Клінтон у той час, коли вона була держсекретарем.
“By the way, if they hacked, they probably have her 33,000 emails,” he said. “I hope they do. They probably have her 33,000 emails that she lost and deleted. Because you’d see some beauties there.” A few minutes later, he returned to the idea, speaking directly to the Kremlin: “I will tell you this: Russia, if you’re listening, I hope you’re able to find the 30,000 emails that are missing.”
"До речі, якщо вони хакнули, вони ймовірно мають її 33000 повідомлень" - сказав він. Я сподіваюсь, що вони в них є. Вони ймовірно мають 33000 повідомлень, які вона втратила та видалила. Тому що там можна побачити деякі класні штуки." За декілька хвилин, він повернувсь до цієї ідеї, прямо звертаючись до Кремля "Я зараз скажу вам це: росія, якщо ви слухаєте, я сподіваюсь, що ви будете в змозі знайти 30000 емейлів, котрі є втраченими"
It was a stunning moment: a presidential nominee calling on a foreign power not only to hack his opponent and release what they found publicly, but hoping the Russians had stolen the emails of a top American official, perhaps including classified information.
Це був приголомшливий момент - кандидат у президенти звертається до іноземної влади не тільки з позовом хакнути свого опонента та опублікувати те, що вони знайдуть, але з надією, що росіяни вкрали емейли офіційної особи США вищого рангу, які ймовірно містять секретну інформацію.