Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Online Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #14370 : Серпень 25, 2026, 14:24:31 »
А нам своє робить.

Краснодарський край - внаслідок атаки горить Афіпський НПЗ , найбільший у краї.
Ростовська обл. - зазнав пошкоджень  і призупинив роботу Новошахтинськийй НПЗ (вже не вперше).
Амурський край - горить російсько-китайський газохімічний комплекс, який знаходиться ще на етапі пусконалагодження. Вибухи, загинули 5 осіб, ще 132 постраждали. Ну не знаю, не знаю...
І Казахстан туди ж! В Атирауській області загорівся Атирауський нафтопереробний завод — один із трьох найбільших НПЗ Казахстану потужністю 5,5 млн тонн на рік.За даними підприємства, загорівся нафтошлам у відстійнику механічних очисних споруд. Та шож такоє? Не може ж бути, що з-за угоди про переробку російського нафтового конденсату?

Ще цікавіше. До Москви на військово -транспортному літаку США прибув директор Центрального розвідувального управління Джон Реткліфф. З ким глава ЦРУ планує зустрічатися в російській столиці та які теми можуть обговорюватися, наразі невідомо. Був недовго. Офіційно- контакти між спецслужбами
« Останнє редагування: Серпень 26, 2026, 07:55:07 від Солоха »

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14371 : Серпень 26, 2026, 08:09:28 »
Фаєршоу на біс
Нижегородська обл., Кстово - знову горить найбільший НПЗ "Лукойла". Черги за бензином меншими не стануть.
Тамбовська обл., Котовськ -  один з ключових складів WB, масована пожежа та вибухи,   повторно.

А в Словаччині не загорілося.25 серпня словацька поліція затримала трьох іноземних громадян за підозрою у змові з метою підпалу заводу Skyeton, що належить Україні та виробляє сучасні безпілотники.

ТОТ АР Крим: У Качі вночі уражено РЛС «Каста», У Чорноморському -ретранслятор БпЛА «Герань»/«Гербера».у Первомайському- ремонтно-відновлювальну базу, в Новоіванівці  - склад МТЗ,  у  Старому Криму - склади боєприпасів.
Луганськ та область- уражено навчальний центр БпЛА противника та склади МТЗ у Причепилівці..
Донеччина - горять склади ПММ та МТЗ у Своболному та Великій Новосілці.

« Останнє редагування: Серпень 26, 2026, 13:20:28 від Солоха »

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14372 : Серпень 26, 2026, 17:09:58 »
26 серпня російська армія атакувала об’єкти “Газорозподільних мереж України”. Внаслідок обстрілу пошкоджено газорозподільну  інфраструктуру компанії на Чернігівщині, а на Харківщини під  удар потрапила аварійна бригада.
У Дніпропетровській області російські війська атакували дроном  автомобіль, у якому їхали працівники шахт ДТЕК. Двоє працівників компанії загинули
Запоріжжя атака безпілотником. Внаслідок удару по нежитловій будівлі постраждали троє людей.
Вранці того ж дня безпілотник атакував житловий район Чернігова, загинули 39-річна жінка та її 4-річна донька. Також 14-річна дитина  отримала травми і була госпіталізована. Після повторної атаки було пошкоджене складське приміщення,  1 постраждаий.
Будівля редакції газети «Вісті» постраждала вранці 26 серпня Слов’янськ -авіаудар по центру, руйнувань зазнала будівля редакції газети «Вісті».  Також наносилися удари по евакуаційних шляхах
 Рогань Харківського району влучання по території цивільного підприємства ,3 постраждалих.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14373 : Серпень 27, 2026, 08:21:31 »
Нічні обстріли ворога, підсумки:
▪️ Київ- уламки впали у дворі житлового будинку в Подільському районі,  на покрівлю двоповерхової нежитлової будівлі в Голосіївському районі та на території навчального закладу в Шевченківському районі. Також в  Голосіївському районі, в центральній БпЛА впав на проїжджу частину дороги,  2 постраждалих.
▪️ Кривий Ріг - атаковано промислове підприємство двома балістичними ракетами. Поранено дві людини.
▪️ Херсон - 4 КАБ на ТЕЦ, критичні руйнування.
▪️ Одеса - удари протягом ночі. Пошкоджено інфраструктуру, навчальний заклад та багатоповерхівку.
▪️ Запоріжжя - вибухи, пошкоджено авто та кілька будівель.3 постраждалї.  Ранкова атака- удар  по одному з підприємств, пошкоджено виробничі приміщення, виникла пожежа.
▪️ Роменська громада на Сумщині. Удар по житловому будинку загинула жінка, ще 4 постраждалих.
▪️ Нікополь - атака по середмістю  артилерією, 5 постраждалих.
▪️ Харків -атака на  ТЦ в Основ’янському районі Харкова.1 загиблий, 3 постраждалиж

Пошкоджені навчальні заклади, магазини, кафе, банки, авто.
Харків -  у Основ’янському районі зафіксували влучання у торговельний центр.
« Останнє редагування: Серпень 27, 2026, 15:00:28 від Солоха »

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14374 : Серпень 28, 2026, 09:50:49 »
Узгоджена перерва для візиту Грефа до Москви завершилася, бойові дії тривають.

Підмосков'я та Москва - атака дронів, повідомлення про збиття 2х. Павловський Посад - горить супермаркет "Магніт".
Ярославль - вже 3-тя атака на НПЗ  "Славнефть-Янос" (ще один з  5 найбільших), масштабна пожежа, перекриття руху на Москву.
Саратовська обл., Енгельс - вибухи та пожежі на авіабазі "Енгельс-2" . Ймовірне ураження одного з Ту-95МС.
Луганська обл. - удар по ТЕС у м.Щастя, масштабне знеструмлення на ТОТ Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.
Крим
Оленівка - ураження РЛС «Небо-СВ», аппаратної РЛС «П-18» і мобильного комплексу засобів зв'язку.
Фрунзе - виведена з ладу РЛС  «Николаевка».
Севастополь-  підтверждене ураження навчального центру підготовки противника.
« Останнє редагування: Серпень 28, 2026, 12:59:25 від Солоха »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #14375 : Серпень 28, 2026, 12:04:57 »
В російському Енгельсі воїни «Альфи» СБУ уразили ракетоносій ТУ-95МС. Саме такі літаки завдають ударів по Україні, — Зеленський.
I always tell the truth. Even when I lie.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14376 : Серпень 28, 2026, 13:33:50 »
Харків- удар дронами  по Київському району , влучання в ТЦ. Приліт шахеда у Слобідському районі міста, пошкоджено 6 приватних будинків, 1 постраждалий.
Суми - вечірня атака з 8 КАБів, повідомили в Сумській МВА. Пошкоджено 10 приватних будинків,5 вантажівок і два напівпричепи,зруйновано приміщення поштового відділення. На іншій локації пошкоджено  деревообробне та приватне підприємства, службовий транспорт. 1 загиблий, 8 постраждалих.
Запоріжжя - нонстоп. Вночі знову атака на «Запоріжсталь». 5 ракет повторно вцілили в ділянку виробництва, що відновлявалася після попереднього обстрілу. Також був нанесений удар по приватному сектору, пошкоджені будівлі, утворилася вирва на прилеглій території. Вранці - влучання дрона в будівельний гіпермаркет "Епіцентр",масштабна пожежа площею близько 2000 кв. метрів. 4 постраждалих. Також було нанесено 4 удари по лікеро-горілчаному заводу відомого бренда "Хортиця", підприємство та склади повістю знищені і відновленню не підлягають. Вдень російський дрон атакував автівку на перехресті в одному з районів міста, 2 поранених. Ввечері- атака на приватну забудову, пошкоджено житлові будинки, 1 постраждалий, пожежа.
Київщина - атака на книжкові склади у селі Святопетрівське Бучанського району, попередня сума збитків 23 мільйона гривень.
Павлоград -  удар по будівельно-господарському супермаркету, пожежа, 2 постраждалих.

« Останнє редагування: Серпень 28, 2026, 18:55:24 від Солоха »

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Ростовська обл. - у ніч проти 29 серпня були уражені 2 локації за адресами Новочеркаське шосе, 180Б, буд. 1(склад OZON) та Новочеркаське шосе, 180, буд. 3 (склад гаджетів DNS). Також з 18:00 28-го серпня  у зв’язку з припиненням навігації в Азовському і Чорному морях та проблеми  з експортом зерна в області оголошено надзвичайний стан.
Крим: Гвардійське - уражено місце зберігання та запуску дронів; Знаменка - виведений із ладу комплекс РЕБ.
Донецьк - уражено  пункт управління безпілотниками в Берестках
Брянська обл., Клинці - підтверджено знищення ЗРК Бук-М3.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Київщина, с. Мила Бучанського району:ввечері 28 серпня внаслідок атаки "Герані"  сталася масштабна пожежа та численні вибухи на складських приміщеннях, яка супроводжувалася вибухами. Постраждали також приватні житлові будинки та пансіонат для людей похилого віку.37 загиблих, багато поранених. Тимчасово  перекрито рух усіх транспортних засобів на ділянці траси М-06 "Київ - Чоп" з 15-го по 32-й км. Проводиться евакуація мешканців.
Херсон - ранкова атака на Корабельний район. 1 загиблий, 1 поранений. Внаслідок атаки о 15.30 загинув чоловік, особу якого встановлюють.
Кривий Ріг - знову атака на ТЦ. Пожежа, 16 загиблих, більше 100 поранених. Підзавалами можуть бути людтїи.
Краматорськ- удар двома безпілотниками по будівлі лікарні , пошкоджено відділення травматології. Поблизу міста було уражено автівку НП, водій загинув, 500 посилок згоріли.
Запоріжжя - атака на офісне приміщення, пожежа, 2 поранених.
Південь Одещини - атака на вантажівки, що перевозили зерно. 5 машин згоріло, 3 пошкоджено. 1 загиблий, 3 поранених.

Солоха (+ 1 Схованих) і 3 Гостей дивляться цю тему.