Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #6060 : Липень 03, 2023, 14:47:08 »
А сенс тоді йти в кінотеатр?
Той, у кого fluent English, може собі дозволити не читати субтитри.
ой не завжди, не завжди.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #6061 : Липень 03, 2023, 14:53:20 »
А бігати очами на субтитри та на кіно далеко не кожному подобається.
Не дуже то й бігають (я живу в "синій" зоні тієї мапи) - більшість нормально сприймає англійську, наприклад (і не в останню чергу тому, що нема того суцільного дубляжу). Навіть голандську іноземці (в кого є англійська) швидше засвоюють - це з сімейного досвіду. :sneaky:
Наливати воду в басейн тільки коли всі вже навчились плавати - то з анекдотів.
Homo homini felis est.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #6062 : Липень 03, 2023, 14:57:14 »
Ну, коли дія на екрані в техаській глибинці чи в Шотландії (і вимова акторів відповідна) - краще з субтитрами. :grin:
Homo homini felis est.

Offline Ash

• Стать: Жіноча
« Reply #6063 : Липень 03, 2023, 15:02:15 »
 Про субтитри.
 Дуже сподобалось оце.
Це було б класною альтернативою  недолугим ініціативам, як на мене.
Цитувати (виділене)
Yury Bogdanov
1 д.  ·
От вам план по мовам, щоб без простих рішень і з виправленням перегинів.
1. Звільняємо від податків всі мовні клуби, онлайн- і оффлайн курси англійської. На 10 років. Звісно, тільки при індивідуальному навчанні 🙂 Те саме робимо для курсів української для іноземців.
2. Вводимо дотацію кінотеатрам в розмірі 75% від ціни квитка на сеанси англійською. Для дитячих білетів - 100%. Так, діти ходять в кіно англійською безкоштовно. Кількість сеансів англійською - 30%. Електронна система обліку білетів дозволяє правильно оцінити обсяг дотації.
3. Забороняємо онлайн - кінотеатрам для української аудиторії додавати доріжки крім оригінальну, української та мов ЄС. А то крізь російська доріжка за замовченням. Правда, MEGOGO? Бо коли ви кажете що люди побіжать на стрімінги з кінозалів - вони і так там 🙂 І саме на українських стрімінгах і онлайн-кінотеатрах з російською все чудово.
4. За 3 роки 20% предметів в університетах мають викладатися англійською. За 7 років - 40%. В іншому випадку університет позбавляється державної реєстрації. Думаю, значення англійської для науки доводити не треба. Час вивчити є, та й англійська обов’язкова де-факто при здобутті наукового ступеня.
5. Всі вимоги для чиновників, які прописані в законі - зберігаються. Для кваліфікаційного екзамену чиновників залучається зовнішній центр оцінювання. Британський та американський на вибір. Результати публікуються для широкого загалу.
Enjoy.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6064 : Липень 03, 2023, 15:31:44 »
ой не завжди, не завжди.
Ну це якщо прям флуент-флуент, коли для людини це фактично друга рідна. Щоправда, я знала в своєму житті тільки одну таку людину, і цей хлопець до 15 років жив та навчався у Штатах. :)

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6065 : Липень 03, 2023, 15:35:16 »
Ну, коли дія на екрані в техаській глибинці чи в Шотландії (і вимова акторів відповідна) - краще з субтитрами. :grin:
Я серіал "Шетланд" і досі згадую, хоч і не передивлялась. :smilie5: Читаю субтитри (англійські) -- все зрозуміло, дуже прості фрази. Але те, що чую, навіть віддалено не нагадує те, що читаю. :)

Offline Eney

« Reply #6066 : Липень 03, 2023, 15:50:18 »
Ніби медом по серцю

Цитувати (виділене)
Російський вертоліт Ка-52 збили бійці 36-ї бригади морської піхоти на Бердянському напрямку 🔥🔥🔥

Цитувати (виділене)
309-ий ліквідований гелікоптер окупантів за морпіхами 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського!

На Бердянському напрямку протитанкісти бригади з ПТРК Джавелін спалили дороговартісний російський ударний гелікоптер ка-52, відомий як «Алігатор».
:super:

Offline Eney

« Reply #6067 : Липень 03, 2023, 15:59:56 »
хотів до гумору, але ніт

Offline Eney

« Reply #6068 : Липень 03, 2023, 16:11:13 »
Цей цукрберг їбонат ще той.

Цитувати (виділене)
У компанії Meta вважають, що Київ – частина росії.

Листування з працівником підтримки оприлюднив користувач Фейсбуку Святослав Степаненко. Він написав у підтримку, бо не зміг опублікувати оголошення. Йому вибила помилка через те, що рекламодавці у рф не можуть створювати або запускати рекламу, а чоловік, мовляв, перебуває у росії.

Українця обурило те, що під час війни компанія ідентифікує його як росіянина. Тому він попросив виправити помилку. У відповідь працівник Meta заявив, що Київ є "частиною" росії.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #6069 : Липень 03, 2023, 16:26:28 »
Ніби медом по серцю
А в джавелінів є така можливість - стріляти по низьколетячим повільним цілям. Гадаю, то стається рідко, бо треба мати той комплекс готовий до пуску (охолодження голови) а гвинтокрил зазвичай видно не так довго як бронетехніку.
Homo homini felis est.

Offline Solmir

• Киев
« Reply #6070 : Липень 03, 2023, 16:37:38 »
А в джавелінів є така можливість - стріляти по низьколетячим повільним цілям. Гадаю, то стається рідко, бо треба мати той комплекс готовий до пуску (охолодження голови) а гвинтокрил зазвичай видно не так довго як бронетехніку.
Тільки вчора було відео від Солоніна, де він все пояснив.

Offline RedCat

« Reply #6071 : Липень 03, 2023, 16:41:15 »
Нє, от ви сварите Сонцесяйного, мовляв, жодної обіцянки не виконав, а це ж не правда! Оно дивіться, ліс то росте, з перевиконанням плану, не перериваючись на війноньку, при чому навіть у Криму з Донецькою і Луганською областями, не кажучи вже про весь окупований південь. Це ж не озєлєнітєлі, це ж атланти! Кулі летять, а вони не жаліючи живота свого, риють і закопують, риють і закопують!
І сайт працює, постійно оновлюється, статистика, благодійність, мультікі. Так шо - гай шумить і дерева гнуться! А вам аби ото про розкрадання бюджету волати, невдячні!
https://zelenakraina.gov.ua/

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #6072 : Липень 03, 2023, 17:41:46 »
Дніпро нижче греблі. Теоретично до Хортиці можна дістатися пішки

Offline Eney

« Reply #6073 : Липень 03, 2023, 17:44:49 »
Цитувати (виділене)
Російська ФСБ має технології відстежування листувань у зашифрованих месенджерах Telegram, WhatsApp і Signal, пише (https://babel.ua/news/95846-nyt-fsb-navchilas-vidslidkovuvati-listuvannya-u-zashifrovanih-mesendzherah-u-telegram-whatsapp-i-signal) The New York Times.

Спецслужба може відстежувати місцезнаходження телефонів, ідентифікувати анонімних користувачів і зламувати облікові записи. У розробників месенджерів мало засобів захисту від цього.

Offline Фрипп

« Reply #6074 : Липень 03, 2023, 18:10:29 »
І сайт працює, постійно оновлюється
Вони так і Великий Луг засадять.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6075 : Липень 03, 2023, 20:31:29 »
Зачекай. То ми йдемо в кіно вивчати англійську (дурня) чи ми повинні вівчити спочатку англійську на рівні нейтів, а потім вже ходити в кіно (дурня 2)? Я вже нічого не розумію, мабуть тому що суптитрів на форумі нема. :)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #6076 : Липень 03, 2023, 20:31:34 »
"Запорізьку атомну електростанцію було знову підключено до єдиної доступної резервної лінії електропередач через чотири місяці після її втрати, але ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою під час війни та не є стійкою", — заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі.

Підключення до лінії 330 кВ є важливим кроком, оскільки останні місяці ЗАЕС покладалася на єдину магістральну лінію 750 кВ для зовнішньої електроенергії. Вона була необхідна для охолодження реактора та інших важливих функцій ядерної безпеки. До початку війни, в лютому 2022 року, в ньому було чотири лінії 750 кВ.

Зараз лінія 330 кВ перебуває під напругою і зберігається як резервна та готова до живлення ЗАЕС, якщо лінія 750 кВ стане недоступною або пошкоджена.

"Хоча повторне підключення резервної лінії електропередач є позитивним, ситуація із зовнішнім електропостачанням станції залишається дуже вразливою, що підкреслює ненадійну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на майданчику", - розповів Ґроссі.

1 березня 2023 року було пошкоджено резервну лінію електропередач 330 кВ на правому березі Дніпра. А 9 березня внаслідок російських ракетних обстрілів відключилась остання лінія зв'язку.

Під час конфлікту ЗАЕС наразі сім разів втрачала електропостачання за межами майданчика, що змушує її тимчасово використовувати аварійні дизель-генератори для отримання електроенергії

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6077 : Липень 03, 2023, 20:47:12 »
Зачекай. То ми йдемо в кіно вивчати англійську (дурня) чи ми повинні вівчити спочатку англійську на рівні нейтів, а потім вже ходити в кіно (дурня 2)?
Агов, не так швидко. :) Teagun написала, що деяхто може не читати субтитри, ти відповів, що навіщо тоді йти в кінотеатр, і я зрозуміла це так, що вони тоді нічого не зрозуміють, тому сенс іти. Я й сказала, що є люди, які можуть піти в кіно на сеанс із оригінальною озвучкою та не читати при цьому субтитри. І фсьо. :) Я не виступаю за повне скасування дубляжу, мене Орк переконав, що це матиме поганий ефект. :)

Offline chucha

« Reply #6078 : Липень 03, 2023, 22:49:16 »
Я й сказала, що є люди, які можуть піти в кіно на сеанс із оригінальною озвучкою та не читати при цьому субтитри

В Київе таки сеансі були без жодних розпоряджень. Ну і попит був не те, щоб шалений.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #6079 : Липень 03, 2023, 23:14:07 »
Те що кiноглядачi цих краiн тренуюють скiлл читання субтитрiв (що доречi не дуже важко) i iнглiш то вже бонус.
Не можливо тренувати інгліш читаючи українські субтитри.
Коротше намагався я якийсь час дивитись серіали з субтитрами, щоб підтягнути англійську.
Ефект близьконульвий, так як захопившись сюжетом голоси вже не дуже сприймаєшь.
Ось коли ввімкнув подвійні субтитри то діло пішло краще, але це не кожен плеер тягне.
Ще краще, коли субтитри англійські, але це якщо рівень знання мови дозволяє. Бо "Корону" я так довго дивитися не зміг, бо більше половини фраз не розумію ні на слух, ні при прочитанні.

Offline Фрипп

« Reply #6080 : Липень 04, 2023, 00:30:03 »
бо більше половини фраз не розумію ні на слух, ні при прочитанні.
:plusone:

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #6081 : Липень 04, 2023, 04:11:15 »
Насчет английского.
Если вы ленивые (как я) для "академического изучения языка", смотрите, читайте, слушайте то, что вам интересно - я, например, читал книжки по рекламе, маркетингу - это было сильно до эпохи интнернета.
Получается приятное с полезным.
Насчет фильмов - они сильно разные. Например, когда я в самолете смотрел Рокки (или Рембо  :smilie5:), я понимал одно слово из 10. Эти козлы (особенно, Сталлоне!  :diablo:) себе под нос что-то бормотали.
Похоже, в 80-ых была такая кино-мода.
Плюс, какие-то полужаргоны...
От британской кинопродукции поначалу крыша может легко отъехать.
100 миллионов местных произношений плюс жаргоны.
Мое любимое: "эмгунабетуф" (I am going to be tough) - это, правда, не из фильмов - это моя первая любовь менеджерица, родом из Йоркшира.

Для нашей семьи точкой сдвига была отличная комедия Мела Брукса: "Get Smart".
Хорошая дикция актеров, много повторяющихся фраз-шуток (если в первые 10 раз недопонЯл  :smilie5: )
Удачи!  :smilie1:
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #6082 : Липень 04, 2023, 08:00:10 »
Коли я працювала в НЙ, мій син вивчив англійську, дивлячись "Друзів" та "Х-файли". Поки я вдень була на роботі, він дивився по тв серіали.  :pardon:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #6083 : Липень 04, 2023, 09:51:00 »
Коли я працювала в НЙ, мій син вивчив англійську, дивлячись "Друзів" та "Х-файли". Поки я вдень була на роботі, він дивився по тв серіали.  :pardon:
Друзі це найкращий серіал для вивчення мови.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Nerag

« Reply #6084 : Липень 04, 2023, 10:01:32 »
У меня с английским своя история: после школы уровень был... как после школы.  :unknown: I do have must going work...
Перед институтом занимался с репетитором, довольно сильным, плюс в вузе сама кафедра иняза была не слабой. Уровень базы поднялся достаточно, чтобы со свистом пролететь все пять курсов, но словарным запасом особо не занимался, практики не было и вааще было лень.

Затем попалась "A Dark, Distorted Mirror" - и поскольку я был (и остаюсь по сей день) большим фанатом "В5", плюс главными героями были мои любимые там персонажи - пришлось напрягаться и с грехом пополам читать в оригинале, т.к. перевода полного не было, а тот что был оставлял желать лучшего. Читал я тогда на уровне - дословно пересказать не могу, но что именно я прочитал - понимаю.

Где-то к 8-10 году залип на www.fanfiction.net - и уже, после  "A Dark, Distorted Mirror", процесс пошел гораздо проще. По моим наблюдениям у меня заняло где-то полгода ежедневного/через день чтения, чтобы "где-то" в голове щелкнуло и однажды обнаружить, что читаю и понимаю уже до уровня "пересказа" практически все.

Одновременно стал потихоньку переходить на просмотр фильмов/сериалов на английском - здесь значительную роль играло, что меня зверски бесила неуклюжая игра голосами актеров озвучки. Любимый ими ПАФОС-ПАФОС-ПАФОС по поводу или без, или же сухая начитка текста... рррр...  :mad: Плюс еще и проблемы с переводом - иногда надмозги перевирали диалоги до полность обратного изначальному смыслу. Начинал переход я с английской озвучкой и английскими субтитрами, т.к. уже спокойно читал их - и где-то уже через год полностью отказался от них, т.к. стал на слух практически полностью понимать все, что говориться.
Иногда, конечно, когда встречается очень быстрая речь или какой-то хитрый диалект/арго - тогда достаю субтитры на нужных сценах, но в целом - уже больше 10 лет фильмы (если не говорить о кино) смотрю только на английском.

Так что мой персональный опыт - переход на английский в чтении/просмотре занял около года (правда, была не самая плохая база после репетитора/вуза) без каких-то особых напрягов с моей стороны.

P.S. И потому носители великого-и-могучего-русского-языка, которые за 20 лет не удосуживаются выучить государственный язык стран пребывания, и предъявляющие претензии по сему поводу к окружающим - вызывают острое желание утопить этих лицемерных недоумков в ближайшей луже. Или сделать секир башка - все равно мозг там без надобности.  :smilie9:

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #6085 : Липень 04, 2023, 10:01:56 »
Саакашвили показал ухудшение своего физического состояния за время пребывания в заключении, присоединившись к судебному заседанию онлайн 3 июля.

Зеленский поручил украинскому МИД вызвать посла Грузии из-за состояния Саакашвили.

Цитувати (виділене)
Zelenskiy / Official

Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі.

Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку.

Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати Посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею.

Вкотре закликаю грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду. І закликаю наших партнерів – звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя – це базова європейська цінність.
https://t.me/V_Zelenskiy_official/6826
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6086 : Липень 04, 2023, 10:08:01 »
Друзі це серіал для тіх хто має міцьний такий апер-інтермедіат. Бо по перше вони всі кладуть на граматику, як всі нейтіви, по друге там майже в кожній фразі або якийсь жарт, або гра слів, або відсилка до чогось. Зазвичай люди так не говорять
Cпойлер
окрім мене, звісно :grin:
. Найкращий серіал для вивчення мови той, який ви розумієте хоча б на 50 відсотків при першому перегляді. Тобто для кожного це буде різне.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #6087 : Липень 04, 2023, 10:36:55 »
Друзі це серіал для тіх хто має міцьний такий апер-інтермедіат.
Cпойлер
Я дивилася Друзів, Сайнфелд, Монк, Доктор Хаус. Спочатку з англійськими субтитрами, згодом їх вимкнула (це важливо - вчасно вимкнути субтитри).
Для вивчення мови дуже корисні сімейні серіали про сімейні відносини, як то Усі люблять Реймонда - вони повільніші, легше розуміти.
The best is yet to come.

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #6088 : Липень 04, 2023, 10:56:36 »
Cпойлер
Я дивилася Друзів, Сайнфелд, Монк, Доктор Хаус. Спочатку з англійськими субтитрами, згодом їх вимкнула (це важливо - вчасно вимкнути субтитри).
Для вивчення мови дуже корисні сімейні серіали про сімейні відносини, як то Усі люблять Реймонда - вони повільніші, легше розуміти.
Cпойлер
Хауса мені навіть зараз важко без субтитрів  :smilie5:
Для тренування гарно заходить якесь зовсім мило - мило, Bold and the Beautiful або As the World Turns, вони там так довго з серії в серію  жують одне й те саме, що кінець кінцем розумієш не тільки англійську, а ще й нідерландські субтитри :sarcastic: 

Offline Eney

« Reply #6089 : Липень 04, 2023, 11:00:56 »
Cпойлер
Cпойлер
Хауса мені навіть зараз важко без субтитрів  :smilie5:
Для тренування гарно заходить якесь зовсім мило - мило, Bold and the Beautiful або As the World Turns, вони там так довго з серії в серію  жують одне й те саме, що кінець кінцем розумієш не тільки англійську, а ще й нідерландські субтитри :sarcastic: 
Cпойлер
Хотів вивчити англійську, зненацька вивчив нідерландську.

sidha і 13 Гостей дивляться цю тему.