Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #6120 : Липень 05, 2023, 18:33:32 »
Цитувати (виділене)
☢️ Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило про відсутність ознак мінування на ЗАЕС — але є одне "але"

⚠️ 5 липня на сайті агенства з'явилася чергова Заява Генерального директора щодо ситуації в Україні (а саме по ЗАЕС). В ній зазначається, що Рафаель Маріано Гроссі "поки не спостерігає жодних видимих слідів мін або вибухівки." І саме ці слова почали використовувати русняві ЗМІ та пропагандисти.

🗣«МАГАТЕ заявило відсутність ознак мінування на ЗАЕС» — саме такий заголовок ми можемо спостерігати в мережі, який пішов від російської філії видання BILD. Але ж давайте дивитися повну версію Заяви на самому сайті агенства. 

🚫А в Заяві йдеться про відсутність мінування на доступних ділянках ЗАЕС, зокрема, на ставку-охолоджувачу та загальній території реакторів. Далі ж зазначається, що представникам МАГАТЕ  "не надають доступ до дахів реакторних блоків № 3 і 4, а також доступ до частин турбінних залів і деяких частин системи охолодження на станції" — це саме ті місця, на які звертала увагу українська розвідка та повідомляв про їх мінування президент Зеленський у своєму зверненні.

💭"Зараз від нашої розвідки ми маємо інформацію про те, що на даху кількох енергоблоків Запорізької атомної станції російські військові розмістили предмети, схожі на вибухівку. Можливо, щоб імітувати удар по станції. Можливо, у них якийсь інший сценарій. Але в будь-якому випадку світ бачить – і не може не бачити!" — зазначив президент.

💭"З огляду на військову напругу та посилення активності в регіоні, де розташована ця велика атомна електростанція, наші експерти повинні мати можливість перевірити факти на місцях. Їхні незалежні та об’єктивні звіти допоможуть прояснити поточну ситуацію на місці, що має вирішальне значення в такий час, коли є непідтверджені звинувачення та контрзвинувачення", – сказав генеральний директор Гроссі.

❓То як можна виявити факт мінування на ділянках, до яких немає доступу? А от про відсутність обстрілів, за які активно кричить русня, та військову присутність москви на території, Гроссі зазначив.

💭"Генеральний директор Гроссі сказав, що команда МАГАТЕ не повідомляла про будь-які нещодавні обстріли чи вибухи, і додав, що військова присутність на місці здається незмінною." — йдеться в заяві.

🧐Можна ставитися до цієї організації по різному. І ми неодноразово зазначали про "сліпкуватість" її представників, але незмінним залишається одне — зливний бачок руснявої пропаганди не зупиняється ні на мить. Стараємося бути уважними. Загроза залишається, тож слідкуємо за всією актуальною інформацією від офіційних представників влади та державних органів, зокрема, дотримуємося інструкцій МОЗ!
https://t.me/DeepStateUA/17003

Offline Lilьka

• Стать: Жіноча
  • Львів
« Reply #6121 : Липень 05, 2023, 18:40:23 »
Стараємося бути уважними.
Бо Земля налетить на небесну ось?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #6122 : Липень 05, 2023, 19:29:07 »
А наскільки росія прислухається зара до китаю?
Сі Цзіньпін особисто застеріг Путіна від використання ядерної зброї в Україні – FT
https://t.me/operativnoZSU/104156

І це застереження - просто вистава чи шось інше?

Пєсков сказав, що це брехня, ніхто його господину не указ.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #6123 : Липень 05, 2023, 22:15:20 »
Петро Порошенко
about an hour ago
  ·
Щоб стати частиною європейської родини, частиною Євросоюзу, нам необхідно виконати 7 пунктів вступних вимог Єврокомісії. А зробити це Україна має протягом наступних двох-трьох місяців. За цей час ми маємо продемонструвати прорив.
Як тоді, у 2017 році, для підписання безвізового режиму з ЄС ми виконали 144 критерії. І тільки так.
Зараз — потрібна така ж тактика.
Про це говорили з депутатами Європарламенту на Парламентському комітеті асоціації з Європейським Союзом.
Україна повинна встигнути виконати всі умови до жовтня, до оціночної місії, надати все, що стосується верховенства права, незалежності антикорупційної інфраструктури, електронного декларування, свободи ЗМІ, свободи людей, здоров'я, прав людини, всього. 
Це все, в першу чергу, повинні зробити ми: Уряд та Верховна Рада. А далі справа за Європейським Союзом.
Тут ми говоримо однією мовою. І мова ця не англійська чи українська. Це мова свободи і демократії. І ця мова дуже добре зрозуміла українцям.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #6124 : Липень 06, 2023, 09:58:41 »
Цитувати (виділене)
Боец украинского батальона «Сич» Игорь Гуменюк, которого обвиняют в совершении теракта, попытался сбежать из-под стражи в Шевченковском суде Киева и подорвал там взрывчатку. Об этом сообщают «Страна» и «Украинская правда». В МВД заявили, что Гуменюк взорвал сам себя и погиб.

Гуменюка привезли в суд на заседание, пишут СМИ. После заседания он закрылся в туалете, затем открыл дверь, бросил в конвой взрывное устройство и попытался сбежать, рассказал глава МВД Украины Игорь Клименко.

Однако Гуменюка остановили полицейские, после чего он забаррикадировался в одном из помещений и бросил еще одно взрывное устройство в силовиков. В результате взрыва Гуменюк погиб, полицейские получили ранения, сказал Клименко.

«Страна» уточняет, что пострадали два военнослужащих Нацгвардии.

Следствие выяснит, как Гуменюку удалось пронести взрывчатку в здание суда, отметил глава МВД.

Чем известен Гуменюк
Игорь Гуменюк — боец украинского добровольческого батальона «Сич». 31 августа 2015 года он пришел на акцию протеста у здания Верховной рады в Киеве, на которой активисты выступали против предоставления Донбассу автономного статуса, и бросил гранату в силовиков. В результате взрыва погибли четыре нацгвардейца, еще около 140 человек получили осколочные ранения.

Впоследствии Гуменюка задержали и предъявили обвинение в терроризме. Его дело около восьми лет слушалось в Шевченковском суде Киева.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #6125 : Липень 06, 2023, 10:28:46 »
Мене більш за все вразили оці "майже вісім років".  :kos:
Не дивно, що намагався збігти.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #6126 : Липень 06, 2023, 10:47:23 »
Мене більш за все вразили оці "майже вісім років".  :kos:
Не дивно, що намагався збігти.
Меня просто убило вот это: человека обвиняют в терроризме и он проносит в здание суда 2 (два!) взрывных устройства. И опять убитые и раненые как тогда, в 2015 году.

Offline Фрипп

« Reply #6127 : Липень 06, 2023, 10:53:52 »
Уночі 6 липня 2023 року російські окупанти вчинили черговий терористичний акт.

Атаковано Львівщину.

Близько 1-ї ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет «Калібр». Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід.   

В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил вдалось знищити лише сім із десяти крилатих ракет «Калібр».

На жаль, є влучання ракет по цивільних об’єктах у місті Львів. Висловлюємо співчуття родинам загиблих та постраждалим!
Російські військові злочинці обов’язково будуть покарані!

Командування Повітряних Сил ЗС України

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #6128 : Липень 06, 2023, 10:54:50 »
он проносит в здание суда 2 (два!) взрывных устройства
Це взагалі окреме питання. Мають бути співучасники. Бо привезти з собою з в"язниці вибухові пристрої, то вже за межею.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #6129 : Липень 06, 2023, 11:01:28 »
он проносит в здание суда 2 (два!) взрывных устройства
Це взагалі окреме питання. Мають бути співучасники. Бо привезти з собою з в"язниці вибухові пристрої, то вже за межею.
нереально, він в СІЗО був 8 років. мобільний можливо, три гранати ні без спільників ззовні.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Milena

« Reply #6130 : Липень 06, 2023, 11:21:04 »
Мене більш за все вразили оці "майже вісім років".  :kos: Не дивно, що намагався збігти.
Меня просто убило вот это: человека обвиняют в терроризме и он проносит в здание суда 2 (два!) взрывных устройства. И опять убитые и раненые как тогда, в 2015 году.
"как тогда в 15-ом" - обвинение шито белыми нитками
Cпойлер
(как и дело об убийстве Шеремета),
поэтому и мурыжили "дело" восемь лет.

Offline Фрипп

« Reply #6131 : Липень 06, 2023, 13:15:47 »
обвинение шито белыми нитками
Я не дуже слідкував, то якщо так - навіщо зараз намагатися втекти? Ще й із вибухівкою.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #6132 : Липень 06, 2023, 13:35:41 »
"как тогда в 15-ом" - обвинение шито белыми нитками
В суде самое место развалить шитое дело и нитки повыдергивать. Но Гуменюк предпочел взрывать. Обелить, как сказать, свою репутацию террориста.

Offline Фрипп

« Reply #6133 : Липень 06, 2023, 14:00:37 »
"Я служу в морській піхоті, у тому ж 137-му окремому батальйоні, куди прийшов у 2016-му році. Брав участь в АТО, ООС - мав три ротації загалом, на Донецькому напрямку. Восени 2021-го року почав нести службу на Чонгарі. Обіймав посаду головного сержанта взводу, був заступником командира взводу...Але на початку 2022-го нам давали настанови, щоб ми посилили спостереження за можливими провокаціями з їхньої сторони. Щоб і не залякувати нікого, і пильнували краще...По-особливому укріплення на Чонгарі не готували. Але там все було заміновано заздалегідь, ще з 2014 року. Усі мости - там був залізничний міст, і так само два мости з Чонгара - були заміновані", - зазначає захисник України. Джерело: https://censor.net/ua/n3429244

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #6134 : Липень 06, 2023, 15:38:11 »
Цитувати (виділене)
"Коли пройшло хвилин, може, 10 після початку обстрілу, я вирішив підривати мости. Я намагався здійснити підрив, але вибуху не сталось. Я мав би його побачити. Я стояв саме біля мостів, на першій лінії. Намагався перепідключити, перепровірити дроти: може, якась помилка сталася, неправильно щось підключили. Підключив заново, знову спробував. Рази три це зробив - вибуху не відбулося. Я не сапер, але тут варіанти два. Або була висаджена диверсійна група, або дроти підриву були пошкоджені мінометним обстрілом.
Тобто жодного дублювання системи не передбачено. Підрив трьох мостів заведений на один пульт? А батарейки перевірив? :smile7:

Cпойлер

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6135 : Липень 06, 2023, 16:33:23 »
Я не дуже слідкував, то якщо так - навіщо зараз намагатися втекти? Ще й із вибухівкою.
Якщо 8 років просидив в тюрмі без вироку - нічого дивного що хлоп намагався втекти.

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #6136 : Липень 06, 2023, 16:43:22 »
Цитувати (виділене)
З полону повернулись додому 45 воїнів ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ та двох цивільних.

Серед них - двоє офіцерів, 41 рядовий та сержант, цивільний співробітник «Азовсталі» та тероборонівець з Херсону.

Також додому повернули незаконно вивезених до росії українських дітей - 6-річного Рената та 10-річну Варвару.

Їхню матір, бойового медика, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року. Вони з чоловіком давно чекали на повернення своїх дітей, яких росія незаконно депортувала, намагаючись приховати викрадення.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #6137 : Липень 06, 2023, 19:31:26 »
Цитувати (виділене)
"Коли пройшло хвилин, може, 10 після початку обстрілу, я вирішив підривати мости. Я намагався здійснити підрив, але вибуху не сталось. Я мав би його побачити. Я стояв саме біля мостів, на першій лінії. Намагався перепідключити, перепровірити дроти: може, якась помилка сталася, неправильно щось підключили. Підключив заново, знову спробував. Рази три це зробив - вибуху не відбулося. Я не сапер, але тут варіанти два. Або була висаджена диверсійна група, або дроти підриву були пошкоджені мінометним обстрілом.
Тобто жодного дублювання системи не передбачено. Підрив трьох мостів заведений на один пульт? А батарейки перевірив? :smile7:
Десь тихо плаче Станиславський...  :kos:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Фрипп

« Reply #6138 : Липень 06, 2023, 21:02:02 »
У Шрайка форвард

Цитувати (виділене)
Ми дякуємо виданню "Українська правда" за таке чудове інтерв'ю, де безпосередній учасник цих подій розклав все по полицях. А якщо хтось захоче сказати, що це підставлено, то нагадуємо, що дане видання є опозиційним до влади та висловлює досить впевнену критику в їх бік. Тож вважаємо питання з Чонгаром закритим!

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #6139 : Липень 06, 2023, 21:17:54 »
У Шрайка форвард
Добре, що хоч комусь все ясно. Особливо щодо опозиційності УПячки.  :kos:

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #6140 : Липень 06, 2023, 21:28:10 »
вже під час WWII широко застосовувались заряди з радіодетонатором. Вже під час WWI існувало дублювання критичних систем, наприклад на флоті.
Та і просте планування. Ну не вірю, що може бути такий план "якщо не спрацьовує мінування на Чонгарі, то ми залишаємо ТРО в Херсоні без зброї, Маріуполь в облозі, а Київ без планів евакуації".

Offline Охтирка

« Reply #6141 : Липень 06, 2023, 22:08:19 »
Друзі, можливо, хтось знає чи чув про якісь фонди або організації, який надає допомогу на протезування для постраждалих від війни цивільних осіб. Потрібна саме організація, пряма допомога конкретній особі не підійде. Буду вдячна за інформацію.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6142 : Липень 06, 2023, 22:14:10 »
Я не знаю та не можу судити, що там відбувалося, але це конкретне інтерв'ю можна було б замінити одним простим словом: "Проїбали".

Offline chucha

« Reply #6143 : Липень 06, 2023, 22:18:14 »
Я не знаю та не можу судити, що там відбувалося, але це конкретне інтерв'ю можна було б замінити одним простим словом: "Проїбали".

Це цілком відноситься до всього початку війни.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #6144 : Липень 06, 2023, 22:32:15 »
Цитата: Фрипп від Сьогодні в 13:15:47
Якщо 8 років просидив в тюрмі без вироку - нічого дивного що хлоп намагався втекти.
Мені більше цікаво хто йому передав гранати, бо в суд простий смертний зброю не пронесе.
Тобто є спільники, чи то з конвою, чи то з робітників суду, які планували цей теракт.
Теракт, тому що декілька гранат для побігу - ну такі собі знаряддя. Ще б йому ТМ-ку принесли.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6145 : Липень 06, 2023, 22:32:43 »
Це цілком відноситься до всього початку війни.
А також розповсюджується на пару років до.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6146 : Липень 06, 2023, 22:37:07 »
Мені більше цікаво хто йому передав гранати, бо в суд простий смертний зброю не пронесе.
Ну таке... Я пам'ятаю, як ми були в суді щодо побиття ветеранів на 9 травня в 16-му році. Я б могла пронести стільки гранат, скільки помістилося б у мій рюкзачок. Штуки чотири точно. Ніхто навіть не подумав заглянути. А нас там було тоді приблизно 50. От і рахуй. Добре, що ми всі чемні були, хоч і розлючені.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #6147 : Липень 06, 2023, 22:38:23 »
Суд опублікував хронологію розгяду справи Гуменюка.
https://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/pres-centr/news/1447650/
Обережно - люта простиня з безкінечними відкладаннями та відводами суду.
З цікавого - в фб пишуть, що вже на етапі дебатів одного з присяжних мобілізували, що автоматично певернуло справу на розгляд з початку.

Дуже дивний кейс в цілому.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #6148 : Липень 06, 2023, 22:42:22 »
Ну таке... Я пам'ятаю, як ми були в суді щодо побиття ветеранів на 9 травня в 16-му році. Я б могла пронести стільки гранат, скільки помістилося б у мій рюкзачок. Штуки чотири точно. Ніхто навіть не подумав заглянути. А нас там було тоді приблизно 50. От і рахуй. Добре, що ми всі чемні були, хоч і розлючені.
Десь року в 2019-2020 в суді була запроваджена служба судової охорони з поліціантів, які закріплені безпосередньо за коннкретним судом чи групою судів.
Після цього перевірки відвідувачів стали більш системні.
В мене до сих пір регулярно відбирають балончик на виході (з поверненням  на виході).
Cпойлер
Але ніколи не чіпають викрутку, яка значно небезпечніша :silly:

Не можу собі уявити, що у століці дисципліна настільки нижче.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6149 : Липень 06, 2023, 22:49:44 »
Десь року в 2019-2020 в суді була запроваджена служба судової охорони з поліціантів, які закріплені безпосередньо за коннкретним судом чи групою судів.
Після цього перевірки відвідувачів стали більш системні.
Зрозуміло.

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.