Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Чиби

• Стать: Жіноча
  • Disce pati
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #1470 : Січень 04, 2023, 13:57:20 »
Вибач, але ти таки не все читаєш, бо повторюєш те, що я писала про тих, хто підвалами не користується. Варіантів є безліч і я просто за ці місяці бачила, як трансформувались думки людей та сенси бігання до підвалу. Тому я вже написала, моя особиста думка - стаціонарні глубоки підвали потрібні не всюди, але саме тому вони мають бути нормально облаштованими та вміщувати багато людей. Якщо взяти статистику, можно навіть математично розрахувати, де саме та які мають бути. Для всіх інших мають бути розроблені рекомендації по будівництву багатоповерхівок та індивідуальних будинків. Так, це може бути спеціальна окрема програма перебудови на багато років вперед, але навряд чи має сенс перекладати зараз все на плечі самих жильців, бо вони й так за все платять самі. Не треба з людей вичавлювати більше того, що вони можуть зробити, бо результат відомий.
Вибач, але це ти взагалі не читаєш, про що я пишу. Що має бути -- це одне, а що ми маємо за фактом -- це зовсім інше. Так, як потрібно, зараз не буде. От не буде, та й по всьому. Тому треба якось жити з тим, що є. І про яке вичавлення з людей та перекладання взагалі йдеться, якщо я скрізь пишу про вільний вибір. Кому треба -- користуються тим, що є. Кому не треба -- не користуються. Судячи з опису, ваш підвал один в один наше приміщення, де ми плетемо сітки: волого, холодно, нескінчений пил та пацюки. І круті сходи без перил. Та ще й більшу частину часу без світла через атаки на інфраструктуру. Звісно, ми б нізащо не обрали цю локацію, якби в нас був хоч якийсь вибір. Ми б воліли працювати в просторому приміщенні на першому поверсі, де є світло, опалення, нормально обладнаний туалет та взагалі ремонт. Але це було єдине місце потрібного розміру, до якого нас погодилися пустити безкоштовно. Тому працюємо там, мінімально пристосувавши це приміщення до наших потреб, і намагаємося знайти плюси в тому, що є, а не бігаємо вже пів року по місту в пошуках такого, як треба. Зрозуміло, що є різниця між такою справою та ходінням у сховище під час тривоги, але принцип і там і тут діє один: хочеш -- шукаєш можливість, не хочеш -- шукаєш причину. Ніхто нікого ні до чого не примушує.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #1471 : Січень 04, 2023, 14:18:34 »
У підвалах звичайних житлових будинків це зробити неможливо.
Там ще й труби - вода, опалення. У разі потрапляння подвал може перетворитися на басейн.
Наш Терехов каже, що проекти новобудов в Харкові тепер будут схвалюватися тільки при наявності сховища в них, але це все про те що буде будуватися. А в районах довоєнної забудови хз що робити. На мій погляд зупинки-укриття найбільш вдала ідея.  І по можливості знайти, відкрити та обладнати бомбосховища часів СРСР, вони будувалися за всіма вимогами. А підвали будинків то таке, навряд краще коридора/ванни за рівнем безпеки.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
« Reply #1472 : Січень 04, 2023, 14:23:59 »
У підвалах звичайних житлових будинків це зробити неможливо.
Там ще й труби - вода, опалення. У разі потрапляння подвал може перетворитися на басейн.
Наш Терехов каже, що проекти новобудов в Харкові тепер будут схвалюватися тільки при наявності сховища в них, але це все про те що буде будуватися. А в районах довоєнної забудови хз що робити. На мій погляд зупинки-укриття найбільш вдала ідея.  І по можливості знайти, відкрити та обладнати бомбосховища часів СРСР, вони будувалися за всіма вимогами. А підвали будинків то таке, навряд краще коридора/ванни за рівнем безпеки.
Коридор/ванна краще ніж підвал без вентиляції, другого виходу, з трубами і тп. Це вже давно доведено. У коридорі та ванній біля несучих стін шансів вижити більше ніж у підвалі без необхідних заходів
А нам з тобою своє робити (с)

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #1473 : Січень 04, 2023, 14:29:20 »
І по можливості знайти, відкрити та обладнати бомбосховища часів СРСР
Невірний порядок слов. Обладнати та відкрити. Проблема тільки у придурках, що ламають все що бачать та безхатьках.

Online В.И.Лемминг

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • добрый, но гуманный
« Reply #1474 : Січень 04, 2023, 15:01:26 »
Ну це ще питання попиту. Серед тих хто залишився, більшість зараз ніяк не реагує на тревоги.
Але якщо ситуація буде як навесні то потреба в укриттях значно виросте.
Тю, ля, а шо?

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #1475 : Січень 04, 2023, 15:01:48 »
https://t.me/NAZK_gov_ua/1996
Цитувати (виділене)
НАЗК
​​🔥 Чи підлягають декларуванню залишки від кремля?

Після перемоги українці захочуть привезти сувенір з москви у вигляді залишків кремля. росіяни багато розповідали, буцімто цей «палац» з червоної цегли, є історичною будівлею, якій ціни немає. НАЗК  підтверджує — жодної цінності для світу цей непотріб не представляє.

❌ Отже, хочемо повідомити усіх декларантів, які зараз захищають нашу державу у складі ЗСУ, ТрРО та добровольчих формувань, що такий «сувенір» не підлягає відображенню у розділі 5 «Цінне рухоме майно (крім транспортних засобів)» декларації, оскільки не просто не перевищує 100 прожиткових мінімумів, а й взагалі не представляє жодної цінності. Так само, на нього не поширюються антикорупційні обмеження щодо одержання подарунків.

Цей 2023 рік точно стане переможним для України. Дякуємо Збройним Силам України, Службі безпеки України, Національній поліції України, Державній прикордонній службі України, Національній гвардії України, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України, що перемагаєте! 🇺🇦

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #1476 : Січень 04, 2023, 15:04:02 »
Цитувати (виділене)
В Севастополе прогремели мощные взрывы Об этом сообщают российские провоенные телеграм-каналы. «В районе Фруктового громыхнуло так, что окна затряслись», — пишут они со ссылкой на очевидцев. Еще один взрыв прогремел в районе Солдатского.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Behemot

« Reply #1477 : Січень 04, 2023, 15:45:35 »
Коридор/ванна краще ніж підвал без вентиляції, другого виходу, з трубами і тп. Це вже давно доведено
То вже залежить від того - чим прилетить.
Якщо ГРАД чи ці мопеди - то подвал краще, на мою думку. Бо град може влетіти у вікно чи в стіну. А дім не складеться. Та й поражаючи елементи граду літят вверх чи в бік.
Якщо С-300 чи Кінжали. То там якщо попаде в дім - той складеться і не має різниці - подвал чи вітальня/ванна.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
« Reply #1478 : Січень 04, 2023, 15:54:56 »
Коридор/ванна краще ніж підвал без вентиляції, другого виходу, з трубами і тп. Це вже давно доведено
То вже залежить від того - чим прилетить.
Якщо ГРАД чи ці мопеди - то подвал краще, на мою думку. Бо град може влетіти у вікно чи в стіну. А дім не складеться. Та й поражаючи елементі граду літять вверх чи в бік.
Якщо С-300 чи Кінжали. То там якщо попаде в дім - той складеться і не має різниці - подвал чи вітальня/ванна.

Подивіться на фото домов, куди вже влучили. Щоб дім склався потрібно не одне влучання. Дома стоять і після декількох. У мій будинок в Ірпені було п'ять влучань. Дім не то що не склався, несучі стіни усі стоять. А ось двері перекосило та звклінило, у підвалі також. Якщо б там були люди, то вони загинули б

Offline Behemot

« Reply #1479 : Січень 04, 2023, 16:02:12 »
Щоб дім склався потрібно не одне влучання
Готелю в Київі на Новий рік вистачило 1 ракети, щоб всі поверхи посипались

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
« Reply #1480 : Січень 04, 2023, 16:09:26 »
Щоб дім склався потрібно не одне влучання
Готелю в Київі на Новий рік вистачило 1 ракети, щоб всі поверхи посипались
Та де ж там посипались. Там локальне невелике руйнування лише у місці влучання. Все інше стоїть ціле. Несучі стіни всі цілі. Я цей готель дуже добре знаю, я його проектувала коли він реконструювався.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1481 : Січень 04, 2023, 16:11:09 »
Якщо б там були люди, то вони загинули б
Я не зрозуміла, чому вони мали загинути, якщо на них нічого не впало, просто перекосило двері.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
« Reply #1482 : Січень 04, 2023, 16:13:09 »
Якщо б там були люди, то вони загинули б
Я не зрозуміла, чому вони мали загинути, якщо на них нічого не впало, просто перекосило двері.
Тому що не змогли б вийти. А вентиляції нема

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1483 : Січень 04, 2023, 16:20:35 »
Вибач, але людей з-під завалів часто витягують живими, інколи через добу, вирізають з авто, коли людина навіть ворухнутися не може. А тут є влучання, приїхали рятувальникі й такі: ні, ну двері ж заклінило, ми тут нічого зробити не можемо, всі помруть. Кисень не закінчується миттєво, в людей, які опинилися зачиненими в підвалі, є щонайменше дві-три години (насправді набагато більше), за цей час двері вже або вибили б, або вирізали.

Offline Behemot

« Reply #1484 : Січень 04, 2023, 16:26:53 »
Там локальне невелике руйнування лише у місці влучання
Розкажи, як би ти була неушкодженою, сидячи в ваной на любому з поверхів
І порівняй що б було з тобою у підвалі цієї будівлі.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
« Reply #1485 : Січень 04, 2023, 16:28:58 »
Вибач, але людей з-під завалів часто витягують живими, інколи через добу, вирізають з авто, коли людина навіть ворухнутися не може. А тут є влучання, приїхали рятувальникі й такі: ні, ну двері ж заклінило, ми тут нічого зробити не можемо, всі помруть. Кисень не закінчується миттєво, в людей, які опинилися зачиненими в підвалі, є щонайменше дві-три години (насправді набагато більше), за цей час двері вже або вибили б, або вирізали.
Рятувальники можуть приїхати якщо місто українське. А якщо воно окуповане і там бої, як було в Ірпені, то ніяких рятувальників не буде. Ні через дві години ні через тиждень.

Ймовірність того, що вхід у підвал буде засипаний набагато більше фізичного руйнування стін. Просто тому що він знизу

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
« Reply #1486 : Січень 04, 2023, 16:32:00 »
Там локальне невелике руйнування лише у місці влучання
Розкажи, як би ти була неушкодженою, сидячи в ваной на любому з поверхів

Якщо я б була в коридорі, за правилом двох стін, то була б неушкодженою. Ну видно же, що стіни коридору цілі.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1487 : Січень 04, 2023, 16:36:59 »
Рятувальники можуть приїхати якщо місто українське. А якщо воно окуповане і там бої, як було в Ірпені, то ніяких рятувальників не буде. Ні через дві години ні через тиждень.
А. Про такий випадок я не подумала. :( Тут згодна, просто підвал, без вентиляції та додаткових виходів може стати однією великою могилою.
Але якщо населений пункт не під окупацією, то все ж таки мені здається, що будь-який підвал безпечніший, ніж квартира. Бо навіть з заблокованого підвалу набагато більше шансів витягнути живих людей, якщо був прильот.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #1488 : Січень 04, 2023, 16:39:05 »

Cпойлер

Ми там корпоративний новий рік колись святкували. І зазвичай селили колег з-за кордону.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1489 : Січень 04, 2023, 17:58:32 »
Cпойлер
Вибач, але ти таки не все читаєш, бо повторюєш те, що я писала про тих, хто підвалами не користується. Варіантів є безліч і я просто за ці місяці бачила, як трансформувались думки людей та сенси бігання до підвалу. Тому я вже написала, моя особиста думка - стаціонарні глубоки підвали потрібні не всюди, але саме тому вони мають бути нормально облаштованими та вміщувати багато людей. Якщо взяти статистику, можно навіть математично розрахувати, де саме та які мають бути. Для всіх інших мають бути розроблені рекомендації по будівництву багатоповерхівок та індивідуальних будинків. Так, це може бути спеціальна окрема програма перебудови на багато років вперед, але навряд чи має сенс перекладати зараз все на плечі самих жильців, бо вони й так за все платять самі. Не треба з людей вичавлювати більше того, що вони можуть зробити, бо результат відомий.
Вибач, але це ти взагалі не читаєш, про що я пишу. Що має бути -- це одне, а що ми маємо за фактом -- це зовсім інше. Так, як потрібно, зараз не буде. От не буде, та й по всьому. Тому треба якось жити з тим, що є. І про яке вичавлення з людей та перекладання взагалі йдеться, якщо я скрізь пишу про вільний вибір. Кому треба -- користуються тим, що є. Кому не треба -- не користуються. Судячи з опису, ваш підвал один в один наше приміщення, де ми плетемо сітки: волого, холодно, нескінчений пил та пацюки. І круті сходи без перил. Та ще й більшу частину часу без світла через атаки на інфраструктуру. Звісно, ми б нізащо не обрали цю локацію, якби в нас був хоч якийсь вибір. Ми б воліли працювати в просторому приміщенні на першому поверсі, де є світло, опалення, нормально обладнаний туалет та взагалі ремонт. Але це було єдине місце потрібного розміру, до якого нас погодилися пустити безкоштовно. Тому працюємо там, мінімально пристосувавши це приміщення до наших потреб, і намагаємося знайти плюси в тому, що є, а не бігаємо вже пів року по місту в пошуках такого, як треба. Зрозуміло, що є різниця між такою справою та ходінням у сховище під час тривоги, але принцип і там і тут діє один: хочеш -- шукаєш можливість, не хочеш -- шукаєш причину. Ніхто нікого ні до чого не примушує.
Ну так, кожен нічого не читає, бо ти оцінюєш приміщення, в якому можуть знаходитись люди, що можуть працювати, під час роботи, а я - приміщення, в якому мають довгий час знаходитись і навіть спати малі діти та ледве ходячі старі люди. І так, якщо у людини немає можливостей, це не вільний вибір, це констатація факту. Де ти в мене вичитала, що я чогось вимагаю прямо зараз - не знаю, бо я писала прямо протилежне. Ок, не бачу сенсу продовжувати, закриваємо дискусію. 
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1490 : Січень 04, 2023, 18:15:11 »
Ну так, кожен нічого не читає, бо ти оцінюєш приміщення, в якому можуть знаходитись люди, що можуть працювати, під час роботи, а я - приміщення, в якому мають довгий час знаходитись і навіть спати малі діти та ледве ходячі старі люди.
Якщо я довгий час провожу в такому приміщенні, то я в змозі оцінити, скільки там часу можна провести без , особливо якщо є ліжка та ковдри. Бо маю власний досвід перебування у сховищі (не ідеальному, там теж нема опалення, нема ремонту, нема перил на сходах) більше п'яти годин, і не один раз. До речі, в тому підвалі ще й облаштували куточок для додаткових занять початкової школи. Приходять дітки 6-7 років та проводять там десь пітвори-дві години. Всі живі й здорові. А літнім людям, як я вже казала, складно буде в будь-якому підвалі, бо туди ще треба дістатися.
Де ти в мене вичитала, що я чогось вимагаю прямо зараз - не знаю, бо я писала прямо протилежне.
Я взагалі не писала, що ти чогось вимагаєш, де ти це в мене вичитала, я не знаю.
Але дійсно, повторювати вчетверте одне й те саме вже набридло,тому припиняю.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1491 : Січень 04, 2023, 19:51:39 »
Извините. У меня такое ощущение, что вы спорите по поводу подушки. Причём один оппонент настаивает что она мягкая, а другой что квадратная. И вроде оба правы, но точек соприкосновения не находится. Извините. :)

Offline fakir

« Reply #1492 : Січень 04, 2023, 20:17:12 »
ідеальний торт на день народження

Offline Зрада

« Reply #1493 : Січень 04, 2023, 22:37:25 »
Я була б дуже рада мати сховище хоча б в підвалі. Таких прильотів, щоб в підвалі з одним виходом завалило насмерть, в Києві, здається, ще не було, навіть при дуже неприємному, як на Жилянській, коли зруйнувало всі поверхи, думаю, люди в підвали вижили б. На мапі в моєму районі найпростіші сховища є, по факту всі вони зачинені, найближче доступне сховище - станція метро, до якої мені йти з урахуванням часу на те, щоб вдягнутись, хвилин 25, бо треба по пагорбах кружним шляхом обходити велику площу. Як раз за цей час починає долітати те, що в ту станцію метро вже багато раз прилітало. По прямій до метро набагато ближче, а до місць прильотів і поготів, пара сотень метрів. Поруч величезний новий будинок, на кілька сотень квартир, без підземної парковки і тим більше сховища.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #1494 : Січень 04, 2023, 23:26:50 »
Найближчим часом США оголосить новий пакет допомоги Україні. До нього можуть увійти додаткові пускові установки РСЗВ HIMARS, — Джон Кірбі.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #1495 : Січень 05, 2023, 09:06:49 »
Нойнець

Насчёт Арестовича. Прямо помогла мне эта его лекция из области военной духовности. Прямо преисполнился я.

Наконец-то понял, о ком речь в исполнении Арестовича.

Он - иль Дотторе, маска Доктора в венецианском квартете масок комедии дель арте.

Иль Дотторе - это псевдоученый доктор права или медицины, второстепенный комический персонаж-жертва. Комический эффект у него создаётся тем, что он кичливый дурак на пафосе, высокого мнения о себе, ни в чем не разбирающийся, но наполненный обрывками знаний и пустыми цитатами. "Он тщеславный, невежественный педант, разговаривающий непонятными латинскими терминами и цитатами, которые нещадно перевирает".

А в нашем современном искусстве Арестович - это персонаж из пьесы "король Літр". Йорік. Главный герой пьесы про те, як колективне підсвідоме приходить до влади.

Помните же Йорика, да? "Я льотчик, я в танкє горєл, пока ти в тилу баб портіл" и его приход к власти и запрет всем ебаться. Ну, вот. Тщеславный, наглый, безапелляционный чорт, который рассуждает о карме, духовности и прочей ебанине, имея в анамнезе легендарные тридцать выходов за линию партии в прямом эфире, запрещает нам выкладывать картинки в интернете (и ебаться).

Но, поскольку мы существуем в ожившем творчестве Подеревянського, всё вышесказанное - не оскорбление Арестовича, а конечно же похвала и признание его будущих заслуг. Потому что в сияющей послевоенной Украине, где все тщательно подавляемые нами сейчас наши недостатки наконец-то восторжествуют и вырвутся на волю, на волне триумфа торжествующего поворознюкизма конечно же к власти придёт никакой не Зеленский. Зеленский для нас будет слишком утонченный, слишком сложный, слишком армиямовавира. К власти после короля Литра придёт конечно же Арестович, и немедленно запретит нам всем ебаться.

Offline Eney

« Reply #1496 : Січень 05, 2023, 09:18:27 »
Логічно було б доєднати до Нойнця висер Арестовича, бо це саме відповідь на нього.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #1497 : Січень 05, 2023, 09:28:12 »
Логічно було б доєднати до Нойнця висер Арестовича, бо це саме відповідь на нього.
сорян, я не дивлюсь його, мені текст сподобався, бо я саме так Арестовича і уявляю собі.

Offline shtativ

« Reply #1498 : Січень 05, 2023, 09:32:25 »
висер Арестовича
А що він там ще ляпнув?
выспімся мы яшчэ на іхняй шкуры

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #1499 : Січень 05, 2023, 09:47:58 »
висер Арестовича
А що він там ще ляпнув?
Тільки тому що ти спитав:
Cпойлер
- Я вам один умный вещь скажу, а вы, пожалуйста, обидьтесь.

Это важно, чтобы вы обиделись, тогда у вас появляется шанс.

Шанс задуматься.

Я по поводу шрифта из мертвых и весёлой волне, которая прокатилась сетями и в которой многие из нас приняли участие.

Вы даже представить себе не можете, ч т о  вы намотали себе на голову этим «весельем».

Нельзя издеваться над мертвыми.

Ни в каком варианте.

Я уже пропускаю «мы же европейская армия европейской страны», я пропускаю «реакцию Запада», но я ещё хочу спасти ваши личные собственные души.

Карма на войне очень плотная.

С тех, для кого картинки из трупов приемлемо и добродетельно взыскивает не условный Путин и не шокированные религиозные республиканцы, а Господь лично.

Для участия в таком «веселье» человеку нужны две причины:

- степень озверения,
- желание разделить с толпой удовольствие.

Все это - признаки личной слабости и глупости.

Попытка уровняться в степени озверения с врагами - означает проигрыш врагам.

Г-глупость.

Неспособность удержаться от того, чтобы разделить настроения толпы - означает С-слабость.

На войне умирают всякие.

Но слабые и глупые умирают почти гарантированно, даже если остаются жить.

«Умер в 30, похоронили в восемьдесят».

Не хочешь рыть окоп - смерть.

Ленишься наблюдать - смерть.

Плодишь хуйню - смерть.

Все старые солдаты знают - издеваться над мертвыми = умереть. Причём, плохо умереть.

Но физическая смерть ещё ничего.

Смерть заживо - вот истинный подарок слабым и глупым.

Пытаясь «победить» уже погибших врагов, вы умираете заживо и убиваете ещё живущих своих.

Не спрашивайте потом - по ком звонит колокольчик на Ютубе.

Он звонит по вам.
палимо танки з ночі до ранку

В.И.Лемминг, Fiona і 9 Гостей дивляться цю тему.