це і є закопатися під землю, але посеред забудови це не так просто зробити, та навіть у чистому полі це не так просто зробити
Cпойлер
а потім більша частина українців не схоче туди йти
див. відсоток вакцинованих від COVID
Поточна статистика по вакцинації на 1.01.2023 в Україні
Населення 41 130 тис.
Кількість вакцинованих 15 729 617 38,24 %
Повністю вакциновано 15 201 112 36,96 %
Бустерна доза 724 557 1,76 %
Додаткова доза 28 024 0,07 %
Всього вакцинацій 31 683 310
Якщо люди про це кажуть, значить особисто вони - пішли б. Я не хожу під час обстрілів нікуди, так я про це мову й не веду. Але якщо тривога застає мене посеред вулиці, то я б хотіла, щоб десь, хоча б в районі, було сховище. Підвал чи ще щось, куди можна будо б забігти. В нашому місті майже нікуди заховатися під час обстрілу, якщо ти не вдома, де в тебе є підвал чи паркінг.
Те, що це не просто - я розумію. Але це не означає, що нічого не треба робити.
Cпойлер
Так саме, як й з вакцинацією. Те, що 62 відсотки не вакцинувалися, не означає, що інші 38 треба було лишити можливості це зробити. Тобто, якийсь дивний для мене приклад, не розумію, що він має аргументувати.
Та й взагалі, мій допис про те, що може матися під «захисними спорудами». Й це навряд чи «багатоповерхівки з бронеплитами». Ось й все.
там де я живу теж немає жодного укриття, але на роботі є укриття, безпеку якого я оцінюю десь у 95% і що ви думаєте?
95% робітників хер поклали на накази та інструкції, продовжують сидіти в офісі під час тривоги, разом з керівництвом, яке, швидше за все посадять, якщо їм вдасться вижити в разі влучання
відсоток знайомих, що ховались у ванну чи вітальню підчас тривоги дуже точно збігається з відсотком вакцинованих
навіть аргументи схожі
вакцин наша країна теж не може собі дозволити, їх розробка та виробництво коштують колосальних грошей, і навіть якби гроші були, потрібні науковці, потрібні виробництва, потрібен був би час, неспівставний з рівнем загрози, укриття які справді хоч якось підвищать шанси на виживання, нашій країні не по карману
скільки захищених зупинок встановлено в Харкові? Миколаєві? по одній рекламній? чому люди не задрочують мера та депутатів?
при тому що ризикують всі, від бомжа до мера чи міністра

тим одиницям, хто насправді хоче убезпечитись, рекомендую полишити місця вірогідної атаки, принаймні це реалістично можливо, на відміну від побудованого вам державою укриття, стійкого до влучання іскандера
бомбосховища "як у Ізраїля" не пропонувати, вони не допоможуть проти тієї номенклатури, що використовує русня