Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Re: Нотатки про насущне
« Reply #960 : Березень 31, 2023, 20:25:15 »
Ну, я знаю людину котра їздила на похорон до когось з батьків. Але, наскільки я знаю, вона їздила звичайним потягом до варшави, а там вже чимось далі.

Offline Фрипп

« Reply #961 : Березень 31, 2023, 20:27:10 »
Почитав, не бачу де тут мусора заробляють на поїздках до росії. Бачу кучу українців яким треба і їм таку можливість дали. Нічого надзвичайного, всі роки заробітчани їздили і працювали у ворога. Незважаючи на. Глибинний український нарід.

Offline Eney

« Reply #962 : Березень 31, 2023, 20:28:41 »
Цитувати (виділене)
Roman Burko
41 хв  ·
За даними наших HUMINT-джерел, останні 48 годин в 960-му штурмовому авіаційному полку, в/ч 75387, склалась дуже напружена ситуація, пов'язана з витоком інформації.
Представники контррозвідки проводять службове розслідування за результатами якого полковнику Атрощенко може загрожувати не тільки усунення з посади командира і службова невідповідність, але і тюремний термін за державну зраду (те, що він народився на Житомирщині дуже зацікавило слідчих). Водночас, співробітники ФСБ неодноразово, як мінімум вже 3 рази допитували дружину Атрощенко - Лілію, і підозрюють, що вона могла працювати в інтересах української розвідки, а інформація, що її "використали в темну" - це лише прикриття. Офіцери полку, які потрапили під удар через недбалість Атрощенко, вже без зайвої субординації бажають йому "застрелитись, якщо він офіцер".
Ми продовжуємо слідкувати за ситуацією. Щоб якось залагодити внутрішній конфлікт між офіцерами полку, розглядають варіант про їх перерозподіл у інші військові частини, бо морально-психологічна атмосфера в підрозділі ставить під питання можливості ними якісно виконувати обов'язки та накази командира, який фактично став причиною зливу їх даних.
Якщо обирати між трибуналом у Гаазі та пострілом у скроню, то для Атрощенко справді кращим буде останній варіант. Бо подальша його кар'єра в якості командира доволі сумнівна.
Тим часом ЗМІ, включаючи деякі російські видання, продовжують тиражувати дані з пошти Атрощенко, особливо журналістам сподобались фото напівоголеної дружини полковника, яку вже з сарказмом нарекли "секс-бомбою" військової авіації росії.
Наступного тижня ми разом з хактивістами "Кібер Спротив" плануємо випустити черговий матеріал, заснований на нових даних зламу одного російського політичного діяча, який має тісні зв'язки з Іраном.
І цей новий матеріал може стати справжньою бомбою під фундамент стосунків РФ та Ірану в деяких економічних сферах.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #963 : Березень 31, 2023, 20:31:46 »
Почитав, не бачу де тут мусора заробляють на поїздках до росії.
На росію можна поїхати цілком легально через Польщу чи Словакію. Головний меседж у цій статті - що це підпільні перевезення. Люди платять налом в руку водію. А тепер уяві що цей "бізнес" ніхто не кришує - получилось?

Offline Фрипп

« Reply #964 : Березень 31, 2023, 20:40:23 »
В сенсі нала - то да, але я на таке вже мабуть сліпе пятно маю, нажаль.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #965 : Березень 31, 2023, 20:56:07 »
Я на 100 відсотків певен що автор статті теж не звернув на це увагу. Задача була "покидькі їздять на росію поки на фронті гинуть..." (лунає тривожна музика).

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
« Reply #966 : Березень 31, 2023, 21:19:03 »
Я на 100 відсотків певен що автор статті теж не звернув на це увагу. Задача була "покидькі їздять на росію поки на фронті гинуть..." (лунає тривожна музика).

Ну я теж нічого хорошого не можу сказати про цих людей. Їх право, шо ж.

В мами є така дальня знайома. Ще до війни їздила на заробітки в Мацкву. Коли почалось, повернулась, теж через Европу, забрала дочку підлітка і поїхала з нею в Мацкву. Дочка бухгалтера теж туди виїхала працювать ще кілька років тому, так і сидить. Що мотивувало людей їхати нелегалом-хахлом в Мацкву де кожен мєнт може забрати всі гроші і кинути в каталажку після 2014го, замість того щоб законно і чинно поїхати на ті ж заробітки в ту ж Польшу чи Норвегію, я ХЗ. Я не знаю шо в них в бошках. Нехай і не повертаються.

Offline Ash

« Reply #967 : Березень 31, 2023, 21:32:04 »
Що мотивувало людей їхати нелегалом-хахлом в Мацкву де кожен мєнт може забрати всі гроші і кинути в каталажку після 2014го, замість того щоб законно і чинно поїхати на ті ж заробітки в ту ж Польшу чи Норвегію, я ХЗ.
Бо мову треба вчити, з російською у Польші чи Норвегії  багато не напрацюєш.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #968 : Березень 31, 2023, 21:37:21 »
Ех, ніхто так і не написав, чого вони туди їдуть - доведеться читати лінк
Я знаю, що цією дорогою люди продовжують якось виїжджати з окупованих. Ось в мене сусіди зараз намагаються так маму вивезти, нещодавно виїхали діти однокласниці, які поховали маму. Не знаю, наскільки заповнені вони їдуть в московію, але звідти їдуть повні.

ПиСи. Груп, де пропонують такі поїздки - повно, вони достатньо відкриті. Я не знаю, чого це подається як "ось раптово виявили". Вони були відпочатку, бо я ними користувалась ще з 2014р, коли їздила в Донецьк. Ну й так, це достатньо узгоджений бізнес і таким був з 2014, хоча "криша" змінилась вже декілька разів. Знаю від водіїв.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Teagan

« Reply #969 : Березень 31, 2023, 21:44:51 »
Бо мову треба вчити, з російською у Польші чи Норвегії  багато не напрацюєш.
Я знаю людей які їхали без мови. Нажаль в моєму рідному провінційному містечку кожен третій заробітчанин. Їздили без знання мови у Фінляндію на сезонні збори полуниці, на заводи в Польшу. Дочка бухгалтера, про яку мова вище, теж бухгалтер, дуже непоганий, могла спокійно поїхати в Київ замість Мацкви і робота знайшлась би для спеціаліста її рівня. За мінусом оренди було б те саме по грошам, плюс ти в своїй країні, нормальний громадянин, а не хзна що.

Я розумію тих кому було стрьомно їхати з провінції за кордон в Європу, ну можна ж поїхати в Київ, теж столиця. Нах ця педерація з її проклятою Московією.

Offline Ash

« Reply #970 : Березень 31, 2023, 22:21:24 »
Я знаю людей які їхали без мови. Нажаль в моєму рідному провінційному містечку кожен третій заробітчанин. Їздили без знання мови у Фінляндію на сезонні збори полуниці, на заводи в Польшу. Дочка бухгалтера, про яку мова вище, теж бухгалтер, дуже непоганий, могла спокійно поїхати в Київ замість Мацкви і робота знайшлась би для спеціаліста її рівня. За мінусом оренди було б те саме по грошам, плюс ти в своїй країні, нормальний громадянин, а не хзна що.

Я розумію тих кому було стрьомно їхати з провінції за кордон в Європу, ну можна ж поїхати в Київ, теж столиця. Нах ця педерація з її проклятою Московією.
Ти не розмовляла з тими, хто виїжджав до Росії у 2015. А я розмовляла. Це була чимала частина моєї клієнтури у 2015-2016. Серед них було багато людей , які добре розумілися у своїй справі. Саме ця відповідь була у топі. Наприклад, чудова масажистка з медицинською освітою.  Я її саме так і спитала, чоми ви їдете у Росію, у Европі ви б могли заробити набагато більше. Бо мови не знаю, а там потрібно вчити мову, щоб підтвердити кваліфікацію. Така відповідь. Навіть якщо вона тобі не подобається.
« Останнє редагування: Квітень 01, 2023, 00:56:31 від Ash »
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #971 : Квітень 01, 2023, 00:10:59 »

Ти не розмовляла , з тими, хто виїжджав до Росії у 2015. А я розмовляла. Це була чимала частина моєї клієнтури у 2015-2016. Серед них було багато людей , які добре розумілися у своїй справі. Саме ця відповідь була у топі. Наприклад, чудова массажистка з медіцинською освітою.  Я її саме так і спитала, чоми ви їдете у Росію, у Европі ви б могли заробити набагато більше. Бо мови не знаю, а там потрібно вчити мову, щоб підтвердити кваліфікацію. Така відповідь. Навіть якщо вона тобі не подобається.
Цікаво, чи спробують вони повернутись років через 5.... :rolleyes2:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Ash

« Reply #972 : Квітень 01, 2023, 01:06:18 »
Цікаво, чи спробують вони повернутись років через 5....
Це дуже буде залежати від того, наскільки нам вдасться відновити економіку. Подобається нам це чи ні,  але  велика кількість людей головним критерієм вважає можливість  отримати добрий дохід, при цьому їх не бентежить, який саме політичний стрій у обраній країні, якщо це ніяк не буде впливати на їх добробут, чи вони просто будуть так вважати,  а усі свої  майнові та грошові негаразди пов'яжуть з поганим Заходом  та українськими нацистами.
Одесса-это Украина.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #973 : Квітень 01, 2023, 16:48:21 »
Цікаво, чи спробують вони повернутись років через 5....
Це дуже буде залежати від того, наскільки нам вдасться відновити економіку. Подобається нам це чи ні,  але  велика кількість людей головним критерієм вважає можливість  отримати добрий дохід, при цьому їх не бентежить, який саме політичний стрій у обраній країні, якщо це ніяк не буде впливати на їх добробут, чи вони просто будуть так вважати,  а усі свої  майнові та грошові негаразди пов'яжуть з поганим Заходом  та українськими нацистами.
Щасливі люди! І нічого їм не муляє, і все ок....  :girl_in_dreams:

Offline Фрипп

« Reply #974 : Квітень 01, 2023, 19:14:49 »
Вони більш пристосовані, тобто повинні вигравати із точки зору еволюції.

Offline Фрипп

« Reply #975 : Квітень 01, 2023, 19:56:51 »
400 дней войны, которые изменили мир

Сама цифра военных дней выглядит устрашающе. 24 февраля 2022 года мало кто мог подумать, что эта масштабная и жестокая война будет длиться так долго, и самое главное, что даже на ее 400-й день никто в мире не сможет с уверенностью сказать, когда и как именно она завершится. Тем не менее стоит признать, что эта война изменила мир вокруг так, как никакое другое событие в ХХІ веке.

Да что там в ХХІ веке — я бы даже сказал, с 90-х годов прошлого века, когда ушел в прошлое Советский Союз, а коммунистический Китай, казалось, встал на путь радикальных экономических преобразований. Мы долго искали настоящую дату начала ХХІ века, уже казалось, что нашли ее — 11 сентября 2001 года, уничтожение башен-близнецов в Нью-Йорке. Но теперь ясно, что ХХІ век на самом деле начался 22 февраля 2022 года (признание Россией независимости «ЛДНР»), как ХХ век — 28 июля 1914 года, с Первой мировой войной. И теперь от итогов войны России с Украиной во многом зависит, начнется ли в конечном счете третья мировая и какой она будет.

Предварительные итоги уже очевидны, и они ошеломляющие. Украина, которая должна была частично исчезнуть, а частично превратиться в марионеточное государство под руководством российских ставленников, выстояла, борется и готовится к контрнаступлению. Возвращаясь к 24 февраля 2022 года, уже только это могло быть политической фантастикой. Война привела к самому настоящему сплочению западного мира. Трудно вспомнить, что совсем недавно предыдущий президент США Дональд Трамп упрекал союзников в отсутствии интереса к НАТО и угрожал уменьшить роль США в Альянсе, а действующий президент Франции говорил о «смерти мозга НАТО».

Исчезает само понятие нейтралитета в демократическом мире — стало ясно, что по отношению к кристаллизованному злу нейтралитета нет и быть не может. Решение Финляндии и Швеции о вступлении в НАТО, готовность Швейцарии присоединиться к санкциям против России, австрийские парламентарии, настоявшие на выступлении президента Украины вопреки сопротивлению ультраправых, — факты, точно иллюстрирующие этот тезис.

Но и сплочение диктатур происходит — и тоже в ускоренном темпе. Визит Си Цзиньпина в Москву, совместные военные учения России и Китая, поставки иранских беспилотников России, демонстрация северокорейским режимом ядерных боеголовок, визиты Александра Лукашенко в Тегеран и Пекин, приезд Башара Асада в российскую столицу — в «другом» мире тоже идут процессы консолидации, и неслучайно опасность нападения Китая на Тайвань и возможность создания Ираном ядерного оружия — это уже не теоретические вопросы. Зато понятие нейтралитета окончательно сместилось из мира развитых демократий в «серую зону» и стало означать готовность закрывать глаза на преступления ради выгоды или из-за нравственной духоты. По сути, большая часть человечества сейчас находится именно в «серой зоне», и от того, сколько государств и народов будет с нами, а сколько — с ними, зависит в конечном счете наше общее будущее и выживем ли мы.

Не думал, что буду жить в стране, нападение на которую так заострит главные вопросы, связанные с будущим человечества. Украине не так просто переместиться с политической периферии в центр, и конечно, лучше бы этого перемещения не случилось, не было бы этой войны и страданий миллионов людей. Но то, что исход войны определит судьбу не только украинского народа, внушает неизменную надежду на счастливый исход. Надежду на победу.

Виталий Портников
https://vot-tak.tv/novosti/31-03-2023-400-dnej-vojny

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #976 : Квітень 02, 2023, 14:00:40 »
Цитувати (виділене)
NashiGroshi
2 дн.

Мінюстівці одним тендером зробили одразу кілька неймовірних речей.
Вони вперше вийшли на «Прозорро маркет» і купили картоплю значно дешевше від усіх інших замовників – по 5,57 гривень за кілограм з доставкою по тюрмам України.

Це ще одна дошкульна демонстрація абсолютно неймовірних апетитів Міноборони Резнікова. Там ціну картоплі тримають вище 12 гривень, а місцями доходить і до 18!

При цьому особисто міністр Резніков цими днями заблокував можливість для великих торгових мереж стати постачальниками дешевих і якісних харчів для армії. Два місяці його заступник Шарапов ходив на засідання робочої групи урядовців і депутатів, і він там погоджував механізм покращення поставок. Але в останній момент ОСОБИСТО РЕЗНІКОВ втрутився і НЕ ПОГОДИВ відповідні напрацювання. І тим самим міністр зберіг біля корита угрупування «прокладок», які заробляють мільярди на поставках картоплі по 18 гривень за кілограм при магазинній ціні 8, і при ціні 5,57 для тюрем.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Фрипп

« Reply #977 : Квітень 03, 2023, 10:53:34 »
Цікаве та начасне інтерв'ю Портнікова

Offline Фрипп

« Reply #978 : Квітень 04, 2023, 00:51:27 »
Олена Панич

Про реформи і європейські орієнтири. Вчора зробила декілька коментарів в дискусії на цю тему, які сьогодні хочу винести в окремий пост.

Основна ідея в тому, що не можна бездумно копіювати чужі реформи, навіть якщо в інших країнах щось подібне було  успішно впроваджено.

Приклади наших реформ свідчать, що ми, частіше за все, не дотримуємося цього правила. Скажімо, при впровадженні декларацій для державних службовців, дуже помітною була роль радників з деяких західних країн, які потім відверто визнавали, що реформа створила надлишкове регулювання. Зокрема, це стосувалося посадовців на нижчих щаблях службової ієрархії, для яких декларувати всі свої статки щороку безглуздо і обтяжливо. Інший випадок - антикорупційні органи. Нашим адвокаторам цього питання передалась непохитна віра західних експертів в те, що антикорупційні органи (особливо якщо зробити їх посуворіше) вирішать проблему корупції. Цікаво, що деякі з запрошених консультантів пропонували крім САП і НАБУ створити також Антикорупційну палату. Вони не допускали навіть думки, що все може повернутися в іншому напрямі - наприклад антикорупційні органи просто будуть використовуватися в політичних цілях для переслідування опозиції. Я вже не говорю про тягар для державного бюджету, коли тисячі службовців за кошти платників податків займаються не продуктивною працею, а   лише нав'язливим контролем над великими групами людей, цим самим вбиваючи в цих людях продуктивність та ініціативу.

Ще дозволю собі навести як приклад реформу забезпечення якості у вищій освіті. В Європі існують агентства із забезпечення якості, які більше чи менше успішно працюють (щоправда рядові викладачі ЗВО з ними мало стикаються). В нас на хвилі реформ також дуже довго йшла боротьба за створення такого агентства, яке зрештою було створене у 2015 р. В принципі, сьогодні це доволі стабільна інституція, працівники якої (за деякими винятками) майже не були втягнуті в великі скандали. Проте, за 5 років активної роботи  стало зрозуміло, що НАЗЯВО не спроможне дати нам жодного прориву в якості вищої освіти. На жаль, це правда, що б там не говорили. Однією з причин цього є прямий вплив на освіту наявної дуже недосконалої системи оплати праці викладачів, якої агентство ніяк не в силах змінити. Звичайно, агентство працює і, на мій погляд, робить в цілому не погані речі, але надто багато людей не розуміють його місії і по суті сприймають його лише як ще один бюрократичний тягар.

Ну, і з останніх актуальних "реформаторських" рішень. Сьогодні поранені військові, які в зоні бойових дій, ризикують опинитися без знеболювальних препаратів, тому що волонтери, які формують їм аптечки, роблять це переважно в місцях, які не є зоною бойових дій. Це практичний результат чергової реформи, направленої на збільшення номенклатури рецептурних препаратів, проведеної за принципом: щоб було "як в Європі". Ну, європейцям простіше - в них немає війни. В нас же подібні рішення можуть дуже сильно ускладнити людям життя. Я вже не кажу про те, що обгрунтованість цього рішення практично нульова. Більшість людей, які це підтримують, керуються загальними гаслами типу: "надто багато людей без розбору ковтають таблетки" або "самолікування веде до інвалідності" або ще якийсь подібний треш. Зайве казати, що ці твердження не підкріплені жодними науковими дослідженнями. На практиці ж все навпаки, дослідження говорять про те, що  самолікування - це дуже поширене явище, яке в основному позитивно впливає на якість життя і здоров"я людей, особливо тих, хто має вищу освіту і відповідально ставиться до цього (а кількість таких зростає). Дослідження, яке проводилося нашими медиками серед пацієнтів в Дніпрі, показало, що самолікуванням займається близько 93% людей, і з них лише 4% переживали погіршення стану у зв'язку з самовільним прийомом лікарських засобів, при цьому лише п'ята частина з цієї групи - у зв'язку з прийомом засобів рецептурної групи.

Взагалі автори дослідження роблять висновок, що "самолікування сприяє швидкому усуненню окремих симптомів, економії часу і засобів пацієнта, зниженню навантаження на лікарів, зменшенню економічних витрат у зв"язку з запобіганням тимчасовій непрацездатності населення". Звичайно, самолікування має і свої ризики, але в цілому вони не більші, ніж ризики від неякісних препаратів або неналежного їх призначання. (Посилання на статтю залишу в коментарях). Таким чином, реформа раптового посилення "рецептурного котролю" в Україні не направлена на вирішення жодної реальної проблеми наших людей, і не грунтується на якихось дослідженнях (тому що реальні дослідження говорять протилежне), а є просто черговою "плагіатною" реформою за принципом: "зробимо, як у них".

Можна наводити багато прикладів, як реформи, які робилися за лекалами інших країн (хай навіть розвинених), на практиці або не спрацювали або спрацювали з дуже великими обмеженнями (з моїх спостережень це практично стосується усіх наших реформ - і судової, і реформи державного управління, реформи поліції, медичної реформи тощо. Найбільш успішною була напевне реформа місцевого самоврядування, але навіть її, як виявилося, дуже швидно почали "розвертати назад"). По суті це говорить про те, що наші полісі-мейкери надто намагаються копіювати "розумні", але чужі рішення, не враховуючи місцевий контекст і реальні потреби нашого населення. На мій погляд, це типовий синдром колоніальної свідомості. Це коли ти боїшся виробляти рішення самостійно і лише оглядаєшся, що "поважні дяді" скажуть.

Як правило, все це не дає хороших результатів, тому що більшість з таких реформ люди саботують, і рано чи пізно їх або скасовують, або спускають на гальмах, або якось підрихтовують під реальність, що по суті відбувається з усіма нашими реформами в тій чи іншій мірі. Навіть якщо якісь із них  виявляються життєздатними, вони все одно не дають нам суттєвого прориву ні в розвитку економіки, ні в якості життя. У людей залишається лише роздратування і загальне враження, що нічого не змінюється, а "тільки гірше".

Є ще один момент. Чомусь наші люди вірять в те, що реформи треба робити тоді і у тому, коли і за що наші європейські партнери нам дадуть грошей. По суті це також елемент колоніальної свідомості і я би навіть сказала, інфантилізму.  Насправді, щоб реформи робити - грошей взагалі не потрібно. Реформи, як правило, робляться для того, щоб заощадити гроші і, головне, оздоровити економіку та інституції. Мета реформ в тому, щоб в результаті змін економіка стала спроможною створювати та приваблювати капітал (фінансовий, людський, різний). Тільки за таких умов реформи можуть бути успішними.

Я чесно не розумію, чому в нас ніхто не задається запитаннями, наприклад, хто давав Великій Британії, Франції або Німеччині гроші на їхні реформи, які вони проводили, скажімо, в 19 - на почату 20 століття? Хто забезпечув їх актуальними прикладами впровадження нових інституцій? Напевне ж, всі ці прогресивні країни робили свої реформи, не маючи можливості розраховувати на іноземних спонсорів, і до того ж були змушені проторювати цей шлях самостійно. Якщо це виявилося успішним, то великою мірою тому, що їхні політичні рішення вироблялися у відповідь на реальні потреби і запити, які існували в їхньому суспільстві. У нас же чомусь реформи ніколи не направляються на вирішення практичних потреб і запитів широких верств громадян. До цього в нас повна байдужість. Зате можна спостерігати відверте або удаване бажання "виглядати відмінником" у виконанні кимось поставлених задач. На мій погляд, це дуже велика проблема. Коли в нас буде мужність самостійно виробляти стратегічні рішення, вивчаючи різний досвід, але реагуючи у першу чергу на місцеві проблеми, в нас буде реальний шанс на позитивні зміни. Але поки що не так багато ознак наближення цього часу.

Звичайно, є інший бік питання. В політично недорозвинених постколоніальних суспільствах, як наше (пробачте), завжди є високий ризик прийняття політичних рішень в чиїхось приватних або корпоративних інтересах. Егоїстичний інтерес груп впливу завжди надто сильний, і тому не рідко є загроза, що рішення не прийматимуться в інтересах всього суспільства, а лише в інтересах окремих людей. В цьому контексті присутність західних консультантів - це свого роду спосіб врівноважити цей егоїстичний інтерес місцевих хижацьких "еліт", залучивши зовнішнього, більш чи менш незаінтересованого "арбітра", який може вплинути на те, щоб рішення приймалися більш чи менш збалансовано. Принаймні так це виглядало у багатьох випадках, коли проводилися ключові реформи післямайданного періоду. Але це все одно не скасовує того факту, що реформи виявилися більшою мірою невдалими, і тому потрібно шукати спосіб зробити їх більш ефективними і такими, що мають сенс.

В цьому плані, найважливіше, як на мій погляд, інституційно забезпечити можливості різних заінтересованих груп і навіть звичайних людей брати участь в обговоренні і реально впливати на розроблення законодавства і політик. Це цілком доступний шлях, в якому у нас вже є певний досвід (хоча  сьогодні він може бути підважений авторитарними тенденціями). Проте, звичайно, головне у тому, що потрібно більше бажання політиків діяти в інтересах людей, а не окремих людей, і менше егоїзму в цілому. Можливо, колись цього вдасться досягти.

Offline Eney

« Reply #979 : Квітень 04, 2023, 10:39:29 »
Цитувати (виділене)
Kyiv Security Forum
1 год  ·
ООН досягла ще одного гротескного морального дна – Путінська Росія головує в Раді Безпеки. Країна, яка кидає бомби на міста і цивільне населення в Україні, очолила орган, відповідальний за підтримання міжнародних норм серед держав світу.
Впливова газета The Wall Street Journal, одне з найважливіших глобальних медіа, оприлюднила свою колективну редакційну позицію про міжнародне становище і руйнацію світового ладу.
«Те, що Росія головує в Раді Безпеки, - це красномовна ілюстрація всього, що відбувається в світі», наголошує редакторський колектив WSJ.
«Починаючи з 24 лютого 2022 року, Рада Безпеки не прийняла жодного рішення, щоб накласти санкції на Росію, яка напала на свого сусіда. Росія застосувала право вето, а Китай утримався. Те, що Росія очолила РБ як черговий головуючий, підкреслює, наскільки безпомічною є ООН у справі підтримання міжнародного ладу».
«Уже всім все має бути ясно, хоч важко помирає міф про те, що дещо, назване «міжнародним співтовариством», може зупинити глобальних бандитів, які діють через міжнародну організацію. Ліберальні інтернаціоналісти, які сьогодні втілюють американську зовнішню політику, ще хапаються за уламки цієї мрії Президента Вільсона. Можливо, в цьому й полягає причина, чому приналежність Росії до ООН отримує так мало критики».
«Тим часом, світовий лад руйнується. Північна Корея стріляє балістичними ракетами в бік Японії. Китай розгорнув збройні сили на спірних островах в Південному Китайському морі і погрожує напасти на Тайвань. Росія намагається завоювати Україну, а Іран допомагає Росії зброєю, одночасно підтримуючи терористичні угруповання на Близькому Сході. ООН підтвердила свою безпомічність в кожному з цих питань. Організація навіть не може забезпечити свої минулі санкції проти Пхеньяну».
«Якщо в Гоббсівському світі існує спосіб стримати жорстокість, то він забезпечується коаліціями однодумців, яких підтримує жорстка сила Америки. Поки ця жорстка сила занепадала, бандити повірили в свої можливості і результатом стали такі трагедії, як Сирія, Ємен та Україна. Якщо ліберали хочуть зупинити сповзання до ще більшого хаосу, вони повинні чинити тиск на Адміністрацію Байдена, щоб перебудувати наші Збройні Сили, – поки не пізно».

Offline Eney

« Reply #980 : Квітень 05, 2023, 10:18:02 »
Інтерв"ю записане 2 тижні тому, але доречне не тільки зараз, а загалом. Дуже моцне.

Таймкоди
00:00 початок
00:12 в чому помилялося українське суспільство до війни?
02:29 “до 24 лютого у війні були якісь правила”
06:08 головна проблема на цій стадії війни - це…
21:05 чому батальйон “Свобода” постійно в “п*здорезах”
23:09 як селяни з Баришівки вир*зали російський десант
25:50 “забери РПГ у п*дарів”
26:44 бої за Ірпінь
28:03 “курсанти плакали від страху, але палили російські танки”
31:48 як політики селфились з трупами
36:40 “найбільші звірства були з боку етнічних росіян”
38:08 як змінилися мешканці Донбасу після 24.02
43:13 чому ротації є критично важливими
44:06 втрати батальйону “Свобода”
56:13 чому потрібно тримати Бахмут
59:16 чи потрібно розповідати все про Бахмут цивільним
1:01:24 хотіти вб*ти людину - неприродно, але…
1:06:50 чи готові цивільні до правди про фронт
1:09:35 того, хто був у справжній зарубі, цивільний не зрозуміє
1:14:22 як виглядають “м’ясні штурми” росіян
1:28:29 як довго може триматися Бахмут
1:36:33 чому партія “Свобода” зупинила політичну діяльність
1:49:12 де служить Олег Тягнибок
1:50:19 “наша мрія - трохи вийти за кордони України”
1:50:47 чи став Зеленський націоналістом
1:56:56 три головних помилки росії в Україні

Offline Фрипп

« Reply #981 : Квітень 05, 2023, 14:59:11 »
Сергія Іванова слухати не буду. Він гірше Люсі.

Offline Фрипп

« Reply #982 : Квітень 05, 2023, 15:00:14 »
Леонід Клавдійович
3h
  ·

Нарешті знайшов кримінальну справу № 0522/1706/2012 і вирок від 07.08.2012 нещодавно ліквідованому "воєнкору" (а насправді уголовнику і колаборанту) Владлену Татарському (Максим Фомін). Посилання на ЄДРСР в коментарях, рішення апеляції за цим номером справи відсутнє.

Моя помилка полягала в тому, що я робив пошукові запити
'Фомін' і 'Капітал' (назва банку), не усвідомлюючи, що донецькі ЗВМ в 2012 році писали вироки... ЬІ-мовою. Він там ФомЬІн і КапЬІтал.

За вироком суду Фомін з двома подільниками Артемом Бубенцовим і Олексієм Месяцем 8.12.2011 о 16:30 здійснили збройне пограбування банку "Капітал", м. Донецьк, вул Шевченка, 99. Месяц погрожував газовою пістолею трьом працівницям банку, а Фомін проник у приміщення каси, заволодів грошима у сумі: 11707 гривень, 1250 євро, 255 доларів США, 10 800 російських рублів,  всього за курсом НБУ 29874,51 грн. З місця злочину усі троє втекли в Макіївку, де проживали, і там, у себе вдома, Фомін знайшов в одній з пачок купюр "датчик у вигляді телефона". Датчик розбив, але було вже пізно, він був затриманий у лісосмузі біля дому. Фомін зізнався у скоєному і тягнув усе на себе.

Фомін і Месяц отримали по 8 років, Бубенцов - 7.

З цікавого:

✅ГАЗОВУ пістолю Фоміна ПГШ-790, яку його подільник наставляв на людей, суддя у вироку ідентифікувала як "гладкоствольну вогнепальну зброю". При цьому ніяких додаткових обвинувачень по зброї нікому не висувалося.

✅В сейфі лежало біля мільйону гривень, Фомін так поспішав, що не помітив ці кошти, узявши лише вміст верхньої шухляди каси.

✅Олексій Миколайович Месяц, народ. 27.01.1978  ("Льоха") за спогадами Фоміна, раніше відсидів в Білорусі 13 років за пограбування міжміських автобусів - сів в 19 років, вийшов у 32. За даними Миротворця був сержантом ДНРівського НЗФ.

✅Артем Миколайович Бубенцов, народ. 15.09.1982 був в банді водієм. В Миротворці є лише його дані про незаконний перетин кордону. У спогадах Фоміна містяться дані, що Бубенцов звільнився ще до початку війни 2014, але даних про скасування або помʼякшення йому вироку я не знайшов.

✅Фомін грабував один банк, щоб віддати кредит іншому банку

✅За спогадами Фоміна вони раніше у 2011 році разом з Месяцем скоїли вдалий грабіж інкасаторської машини, без застосування зброї, але скоріш це його власна фантазія

✅суддя Токарева Наталья Миколаївна у подальшому працювала в Харківському районному суді, зараз у відставці.

До речі
Мене досі дивує, що усі російські джерела, включаючи опозиційні, і навіть Вікіпедія називають Фоміна "воєнкором", хоча він не журналіст і зони бойових дій у війні 2022-23 не відвідував. Також незрозуміло, чому його ліквідацію називають терактом, адже
Окупанти мають повиздихати

Offline Eney

« Reply #983 : Квітень 05, 2023, 15:57:49 »
Сергія Іванова слухати не буду. Він гірше Люсі.
Я його теж не слухаю. При чому тут Сергій Іванов? Послухай бойового комбата "Свободи" Кузика. Це людина з великої літери.
Іноді мене дуже дивують люди.

Offline RedCat

« Reply #984 : Квітень 06, 2023, 09:24:53 »
я про наболіле.. списать не можна бо фінансових перевірок не було, а складать вже нема куди  :weep:

Offline Eney

« Reply #985 : Квітень 06, 2023, 10:21:08 »
Цитувати (виділене)
Чи безпечний Telegram?

Час від часу виринають нові публікації в різних ЗМІ, які підіймають питання захищеності Telegram і чи не течуть дані з нього до російських спецслужб?

В команді InformNapalm також є два табори людей, які мають щодо Telegram різні позиції, одні, хто ним принципово не користується і каже, що це "джерело фейків та зради", а інші - хто каже, що це інструмент для поширення інформації та як будь-якою соцмережею ним просто треба вміти користуватись та застосовувати в своїх цілях.

Якщо ви не вмієте користуватись зброєю і замість влучних пострілів у ворога - стріляєте собі в ногу, то це не проблема зброї, а проблема власної необережності.

Так, ми не знаємо які дані про користувача може збирати Telegram і чи може розкривати листування спецслужбам ворога, але те саме можна сказати практично про всі соцмережі та будь-які аплікації, якщо ви не самостійно їх написали і розробили.

Тому, якщо ви переживаєте, чи відстежує Telegram ваші листування, то можна просто встановити додаток на окремий телефон, заходити в нього через VPN, не вести ніяких особистих листувань, а просто читати канали і використовувати для серфінгу інформації.

Навіть наші друзі-хактивісти не цураються використовувати телеграм для поширення інформації, а у них з інформаційною безпекою все добре.

І коли ви читаєте статтю, нібито ФСБ мало цілу стопку чиїхось листувань і їх роздруківок з телеграм, то це ще не є фактом передачі цих листувань самим Telegram, звичайний злам теж може дати такий самий результат. Просто спецслужби не будуть розповідати, що вони вас зламали, їм зручніше, щоб всі думали, що у них нібито є ключі від усіх дверей.

Тож користуйтеся з розумом, ізолювати себе від всіх соцмереж і слухати тільки радіо - теж вибір, але ми ж вільні люди і самі обираємо що і як споживати, якими інструментами користуватись і як себе убезпечити. Тож і чужому навчайтеся, і свого не цурайтеся :)

@informnapalm

Offline Eney

« Reply #986 : Квітень 07, 2023, 18:50:36 »
Цитувати (виділене)
7 квіт. 2023 р.
Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” на Radio NV про злив інформації пр контрнаступ у західних ЗМІ та російські вуха, що під Бахмутом, коли ми отримаємо всю техніку від Заходу та що обговорюватимуть на майбутньому Рамштайні?

Offline Kimy

• Kiev, UA, EU
« Reply #987 : Квітень 07, 2023, 20:34:52 »
я про наболіле.. списать не можна бо фінансових перевірок не було, а складать вже нема куди  :weep:
Як я тебе розумію! В мене автівка живе на вулиці, бо в гаражі живе звітність з 1992 року!  :scare3:
Зберігай спокій та чисть зброю.

Offline Фрипп

« Reply #988 : Квітень 08, 2023, 11:17:46 »
Svyatoslav Pavlyuk
11h  ·

Поїзд. Ніч. Двері купе відчинаються навстіж, в дверях два дебелі суворі провідники, дивлячись в очі кожному сонному пасажиру - грізним голосом  "Це Ви дзвонили в контакт-центр Укрзалізниці шо в туалеті нема мила?"

Перша думка - зараз будуть душити. "було мило"-кажу.
- ну добре.

Двері закриваються.
Чути звук дверей сусіднього купе "Це Ви дзвонили в контакт-центр Укрзалізниці шо в туалеті нема мила?"
...
якщо я не доїду, прошу видати медаль контакт-центру Укрзалізниці. Вони реально рєшають всі проблєми з милом.

Offline Eney

« Reply #989 : Квітень 09, 2023, 10:04:19 »
Цитувати (виділене)
Богдан Буткевич.
27 хв  ·
Оце зранку заліз в фб і побачив дичину.
Тобто, срач про українську мову. І про те, якою мовою говорити з власними дітьми.
Чесно - в шоці, що це для купи людей, які вважають себе українцями, є якоюсь дискусійною темою.
Тому кілька пунктів по сабжу від мене як від народження російськомовної людини, для якої російська буде рідною, на жаль, вже завжди:

1. На 1000 % підтримую Оксен Лісовий. Нарешті у нас з'явився міністр освіти, який не боїться назвати речі своїми іменами. Українські діти мають говорити українською - або вони не будуть українцями. Хто цього не розуміє - просто боїться говорити собі правду. Або свідомо не хоче, щоб Україна відбулася.

2. Той, хто не говорить зі своїми дітьми українською - не хоче, щоб ці діти буди українцями. Щоб він не триндів. Бо слава богу, 24 лютого 2022-го остаточно показало, що ніякої російськомовної України не може бути в теорії і не буде. Не може народ говорити не своєю мовою - і бути народом. Він поступово і без варіатів розчиниться в тому народі, мовою якого він говорить. За дуже рідкісними виключеннями типу Ірландії, де вже століття не можуть підштовхнути людей заговорити ірландською, не дивлячись на незалежність країни. Але їх прокляття - що англійська є мовою міжнародного спілкування.

3. Україна або заговорить українською тотально, або помре. В сучасному космополітичному та глобалізованому світі саме мова є головним маркером і чинником існування політичної нації. Ти - той, чиєю мовою ти говориш.

4. Російська мова є рідною для купи українців. Але це - не наша мова, це мова колоніального пригноблювача нашого народу. Вона не є нашим спадком і не є нашим здобутком. Ті люди українського походження, які працювали російською, є частиною російського спадку. Так-так, це і про Гоголя, і про Чайковського, і про купу інших таких само. Там немає за що і для чого боротися.

5. Ті, хто продовжує щось робити російською в Україні, мають розуміти, що цим продовжують наводити мости з рашкою. Поки ми розуміємо одне одного однією мовою, справжнього цивілізаційного розриву не буде.

6. Українська мова - це питання нашого економічного виживання. Ми ніколи не виграємо конкуренцію за російську мову у рашки - це до адептів дурні про "не віддавати рашці російську мову, бо вона і наша". Їх 140 мільйонів. нас - 40. Вони виграють це змагання за законом великих чисел. Якщо ми говоримо їх мовою - ми віддаємо їм свої гроші, людей та ресурси. Той, хто продовжує говорити російською, надто ж з дітьми - хоче чи не хоче, але допомагає рашці. Це працює вкрай просто - коли ви послухали пісню російською чи почитали книжку російською, ви не прочитали і не купили таку ж українською. І так далі.

7. Моє покоління 1980-х років народження має стати останнім поколінням, яке знає російську. Наші діти не мають її знати. Вона для них має бути мовою ворога. А головне - просто чужою. Так, як з нею сталося у Східній Європі. І де молоде покоління говорить англійською як міжнародною мовою спілкування.

8. Той, хто буде розводитися про "захист російськомовних" - це люди, які в більшості випадків є гостро нелояльними до України. Або просто в полоні власних стереотипів і не бажають змінюватися. Якщо друге - просто прикро, то перше має викликати прискіпливу увагу, в тому числі - і правоохоронних органів. Бо від "я хачу гаваріть па рускі" до наведення російьких ракет - один і дуже невеликий крок.

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.