Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
підсумуємо. є два основні питання. Південь та Подоляк з Арахамією в переговірниках. і щось все це в мене в якусь хуйову картинку складається.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Из любопытства заглянула в фб "Евросолидарности". Ни слова о "подвигах" Черновол и Пашинского.
Зная сомнительную репутацию обоих, подожду дальнейшего развития событий.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline fakir

ви як хочте, але я не втомлюсь репостити
можеш додати текст Машовця собі в підпис під своїми постами, це збереже тобі сили

ти ні в іригації, ні в енергетиці, ні в воєнній справі не тямиш, а оцінки даєш, ти ж сам знаєш як це називається

Offline Чиби

• Disce pati
А Доніка вже приносили?
Цитувати (виділене)
Доброго ранку, незламні. Я тут трошки втомився, тому напишу «гадості». Ну так, замість ниття. Може хоч в когось щось в голові переключиться.
На жаль, по деяким реакціям, я бачу що дуже до багатьох ще не дійшло, що в нас повноцінне вторгнення. Не АТО. Не ООС. А війна в самих викривлених та потворних проявах. Війна не проти "режиму", а проти народу. Бо дуже багато кому все здається черговим загостренням, які були 8 років. Ні. Це війна на знищення. Це не загострення. Нас під час АТО посадили за столи переговорів завевши 4-6 БТГрів. Зараз їх більше сотні. Ми 8 років воювали з алковітязями, а зараз воюємо з регулярною армією. Яка переважає нас в чисельності, та озброєнні. А у нас, у тих хто у відносній небезпеці, після першого шоку, по накатаному пиздує поведінка, яка вже вкоренилася всі 8 років. Тут тобі і поради військовим, тут тобі і зродойобство. Але зараз все по іншому. Все по дорослому. І річ не тільки в жертвах. Річ у всьому.
І коли в соціальних мережах починають вчити військове керівництво що треба робити, або якийсь флешмоб запускають щоб "командування побачило що треба робити" мене рве на шмаття. Не можна робити те, що робили 8 років. Інші умови. Інші обставини.
Розумієте, підтримка військових то не пости в мережі, це не йобані журавлики з паперу. Це довіра. Довіра і допомога. Якщо ми вже довірилися людям, то треба стулити писки, зціпити зуби і робити те, що їм корисно. Як можете. Розумієте? Кого тут повчають в мережі, що і як треба робити? Це ж той же Залужний, який зупинив наступ. Який зміг втримати удар з десятків направлень і зберіг боєздатність армії. Який володіє всією інформацією. Але в нас реально обмежені ресурси і можливості. І ми так же як і інші інколи скидаємо координати колон і отримуємо відповідь - нічим не дотягуємося. А інколи дотягуються.
Cпойлер
Розумієте? Ми воюємо зараз на величезній території і задіяні всі ресурси. Ну, мабуть майже всі. І дійсно, як би нам не хотілося, треба розуміти, що йде війна на знищення Держави. Не просто заставити нас щось «асазнать» або щось довести. Ні. Або буде Україна, або ні. І я розумію що є пріоритети. І мене також бісить, коли наш груз осідає в Києві. Але я розумію - Київ треба тримати. А ще я розумію, що ресурсів в нас не дуже багато. І коли нам кажуть - "хлопці, якщо є можливість, йдіть паліть", то ми знаходимо можливість і йдемо палити. Бо кожне спалене нами, не дійде до міста. І не піде на Київ. Ми палимо все до чого можемо дотягнутися, візуально підтверджуємо цілі, передаємо координати, коригуємо. відстрілюємо з засідок. Бо по іншому не буде. Бо це не АТО. Це війна проти народу України. І всі хто не злився в перші дні не зіллються. І знають що робити. Навіть якщо нам здається інше.
 Якби обороною Слобожанщини керував не той хто зараз керує, а хтось інший, то я не знаю втримали б Харків чи ні. І це теж вибір Залужного. І той, який керує обороною самого міста, то теж вибір того хто обороняє Слобожанщину, та того ж Залужного. І їх довіра один до одного. Ми не маємо права не довіряти рішенням людей, які ділом довели свою здатність успішно керувати обороною. Ми або з ними, або ні. Зараз по іншому не може бути.
Так, у мене є купа питань. Але то питання не про сьогодні. І я знаю факти, там де в перші дні не було зроблено те що треба було зробити. Але зараз не перші дні. Я знаю, що всі хто встояв, ті вже не зігнуться. Я знаю, що є офіцери яких главком розжалував. Але дав шанс відновити довіру. Бо це війна. Справжня.
 І коли мені керівники оборони міста, або регіону ставлять якусь задачу, то я знаю що ми повинні це зробити. Бо значить так треба для оборони міста та країни. І мені не треба думати правильно це чи ні. Треба чи ні. Мені треба думати - як це зробити ефективно. Бажано не їбати їм мізки дурними запитаннями.
 А ще, коли вже є час, хотілося б пояснити, що в справі допомоги війську та в логистиці допомоги теж дуже багато змінилося за ці дні. Просто для розуміння, що так як все працювало 8 років, воно зараз не працює.
Що нема в нас можливості зробити "срочно, потому что стоим на таможне" папери з бригади, тому що бригада воює 24/7, або ми на виїзді. І коли нас ставлять перед фактом - треба приїхати і забрати, то може не бути можливості. Бо ми вимушені трохи ще й підвойовувати. А коли в мене питають адресу куди відправляти коптер з за кордону, я не можу дати адресу. Я прошу відправити на родичів, чи знайомих. А потім коли прийде, зв'язатися зі мною. Це не тому, що мені ліньки. А тому що я не знаю, що буде за час поки буде йти вантаж. Може не бути доставки. Або не буде вже цієї адреси. Може не бути мене. А коптер просто передадуть іншим волонтерам або військовим. У нас тут зараз все в динаміці і все може бути через годину по іншому. І все дуже просто. Чорно біле.
 І людей в нас нема. Одні їздять з гранатометами по області, інші по піхоті відбивають атаки ДРГ на блокпостах. Хтось візуально підтверджує данні місцевих. Хтось вчить ТРО, а хтось готовить оборону важливої дамби. Ну нема.
Так, нам підставили плече побратими з Києва, та з західного кордону. Без них все взагалі стало б. Але тут на місці, ми живемо, воюємо та допомагаємо збройникам тримати оборону. Ми в місті, яке загарбники хочуть оточити.
І ті люди, які допомагають нам на кордоні та митниці, вже отримують закидони про те що вони "піаряться фоточками". Та ні. То єдині звіти, які зараз можливі. Бо частина автівок, які йдуть з за кордону, підуть в мобільні групи по знищенню техніки. І ми просто не можемо їх світити. І не тому що ми такі піздєц зашифровані. А просто тому, що нам інколи проходиться працювати впритул. І нам треба не засвічені машини.
 Просто треба зрозуміти. Все змінилося. Все. І війна тільки тільки починається. І вони пруть і пруть. Це серйозно. І так, ми сповнені оптимізму. Ми знаємо що ми переможемо. Але ми хочемо дожити до того. І ще в процесі доживання принести побільше користі нашим, та хоча б трошки "смерті ворогам".
 Я розумію як всі втомлюються. Але повірте - ті від кого залежить наша держава втомлюються на порядок більше. І якщо вони приймають якесь рішення, то воно виважене і доцільне. Це доведено майже 20 днями війни.
І ще. Якщо комусь здається, що путіну потрібен тільки Харків, або Київ, це помилка. Якщо ми їх не зупинимо кожен на своєму місці, вони покотяться до самого кордону. Самі вони не зупиняться. Це здичала орда варварів.
Дякуємо всім хто допомагає.

https://www.facebook.com/skitalec/posts/5316906751674576

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
мені глобально не зрозуміло - Крим величезна військова база, будь-хто з Генштабу мав очікувати вторгнення саме звідти. там повинно все бути пристріляне та заміноване на десятки кілометрів всередину України
Отож. Це взагалі не зрозуміло.
Тю, ля, а шо?

Offline chucha

Запорізька АЕС захоплена - електроенергія для Криму(а мо й для Кубані де в них також проблеми з потужностями),
:smilie5: Блин, завязывать с аналитиков в тех областях, где вы вообще ничего не соображает. Это просто технически невозможно, там нет линий, нет потребителей, нет балансировочных мощностей.

Offline True Path Into Nowhere

ти ні в іригації, ні в енергетиці, ні в воєнній справі не тямиш, а оцінки даєш, ти ж сам знаєш як це називається
В іригації й правда не тямлю, а от в енергетиці трохи кумекаю, та й трохи звязків маю з людьми які розуміються на ній значно краще ніж я й до кого можу звернутись за роз'ясненнями, за військову справу я взагалі ніяких оцінок не давав, тільки описав як я бачу стан справ на півдні нашої країни, ну й саме головне ми тут не петицію до генштабу пишемо, а обговорюємо інформацію з відкритих джерел, тому Машовець-молодець, але в даному випадку його текст не актуальний
Shannou, ти хуєсос.

Offline chucha

мені глобально не зрозуміло - Крим величезна військова база, будь-хто з Генштабу мав очікувати вторгнення саме звідти. там повинно все бути пристріляне та заміноване на десятки кілометрів всередину України. тим більше за 8 років. я жодного спротиву не побачив - перешийок, Бердянськ, Мелітополь, Генічеськ, Скадовськ. ну, я свої думки тримаю при собі, проте вони хуйові.

Ну очевидно же, что все во многом зависело от местного руководства. Херсонское не сделало нихера, об этом с самого начала говорили. В Нико Марченко и Ким оказался адекватом. При это мер там, насколько я понимаю, проще повесить сразу. Марик держится, но на него кинули все силы. Он же прямо на линии фронта с Лугандоном. Мелитополь посредине степи, как его оборонять - хз. Так что я удивлён, что только Херсон и Мелитополь. А в Скадовске к примеру, до сих пор наши флаги. Посмотрите на карту, где он находится.

Offline Eney

Пропоную флешмоб. Того, хто ще раз спитає, а чому саме так, а не отак, як би йому цього хотілось, просто усі підряд посилають нахуй. Бо вже дістали ці стратєгі хуєві.     

Это просто технически невозможно, там нет линий, нет потребителей, нет балансировочных мощностей.
А з Тамані до Криму немає мосту, й кацапи ніколи його не побудуюиь?  не городіть хєрні

Вибачте, не хочу бути вороною й каркати, тому більш на цю тему я дискусію продовжувати не хочу й не буду.
Shannou, ти хуєсос.

Offline fakir

за військову справу я взагалі ніяких оцінок не давав, тільки описав як я бачу стан справ на півдні нашої країни,
а про здачу міст ПІВДНЯ хто написав? тобі люди пояснюють чому так, а ти чи не розумієш, чи лінуєшся прочитати дві сторінки
не подобається Мошавець, знайди іншого, але хоч трохи військового спеціаліста
а от в енергетиці трохи кумекаю, та й трохи звязків маю з людьми які розуміються на ній значно краще ніж я й до кого можу звернутись за роз'ясненнями
Ну то спроси їх про лінії, їх прокладку, трансформатори, синхронізацію мереж, про постачання палива на АЕС, зберігання відпрацьованого палива, і все це за активної протидії військ на окупованій території, та під шаленими санкціями
ну й саме головне ми тут не петицію до генштабу пишемо, а обговорюємо інформацію з відкритих джерел, тому Машовець-молодець, але в даному випадку його текст не актуальний
тут уже просили такі питання нести в профільну гілку  https://pikvik.com.ua/index.php?topic=76.0
Cпойлер
і там до посиніння чекати хоч когось кому це цікаво

Offline Eney

Цитувати (виділене)
Оперативно-тактичне угруповання "Схід"
43 хв  ·
❗❗❗Сьогодні, станом на 17.00 14 березня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські окупаційні війська намагалися прорвати оборону українських захисників на Донецькому напрямку. У ході відбиття наступальних дій ворог втратив до 100 чоловік особового складу, 2 танки, 3 БМП та 1 БТР. Після невдалої спроби прорвати нашу оборону ворог відступив.
Завдяки успішним діям наших воїнів було вчасно виявлено противника, який намагався атакувати на Волноваському напрямку. В результаті бою було знищено 4 БМП та до двох взводів піхоти.
Також протягом дня українська авіація та артилерія наносила вогневого ураження по скупченню військової техніки та колонам ворога. Зокрема, артилерійським вогнем була знищена колона забезпечення, а саме понад 12 одиниць автомобільної техніки.
Зазнавши втрат батальйонні тактичні групи 336-ї окремої бригади морської піхоти та 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗС РФ відступила.
Українські воїни продовжують надійно тримати займані рубежі та наносити максимального ураження живій силі та техніці російських окупантів. Тривають бої.
#stoprussia
Слава Україні!

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
мені глобально не зрозуміло - Крим величезна військова база, будь-хто з Генштабу мав очікувати вторгнення саме звідти. там повинно все бути пристріляне та заміноване на десятки кілометрів всередину України. тим більше за 8 років. я жодного спротиву не побачив - перешийок, Бердянськ, Мелітополь, Генічеськ, Скадовськ. ну, я свої думки тримаю при собі, проте вони хуйові.

Ну очевидно же, что все во многом зависело от местного руководства. Херсонское не сделало нихера, об этом с самого начала говорили. В Нико Марченко и Ким оказался адекватом. При это мер там, насколько я понимаю, проще повесить сразу. Марик держится, но на него кинули все силы. Он же прямо на линии фронта с Лугандоном. Мелитополь посредине степи, как его оборонять - хз. Так что я удивлён, что только Херсон и Мелитополь. А в Скадовске к примеру, до сих пор наши флаги. Посмотрите на карту, где он находится.

8 років. на півдні немає військових частин? місцеве керівництво це організація ТрО та комунальних служб з підвозом продуктів. за військових і їх дії місцеве керівництво не відповідає. а що Скадовськ? кацапи їздять кожен день через Скадовськ.
зате я бачу Херсон та Антонівський міст на карті, який можна було рванути і форсували б кацапи Дніпро довго та нудно.

Offline chucha

А з Тамані до Криму немає мосту, й кацапи ніколи його не побудуюиь?  не городіть хєрні

Ты помнишь сколько его строили? Так вот, притащить мощности ЗАЭС в Крым и на Тамань это в условиях таких санкций просто нереально. Даже без них на годы работы. И ещё раз АЭС бесполезна без резервных мощностей. Она не способна к маневренной нагрузке.

Offline chucha

8 років. на півдні немає військових частин?
Есть, и очень много. В Николаеве.

Offline fakir

В Нико Марченко и Ким оказался адекватом.
ризикну припустити, що зовсім невипадково оказался
по суті був час перекинути їх у Херсон, навіть з військами, але план був саме такий, на мою думку
а ще я впевнений, що плани русні наші знали, чи самі, чи завдяки допомозі, це вже не важливо
принаймні в загальних рисах

Offline Mike123

А также желательно вспомнить, где был Марченко в начале войны и когда и как он оказался в Николаеве. И как мы вообще готовились к войне. И какое это чудо и беспредельный героизм наших военных, что мы вообще еще существуем. Но кому это надо сейчас? Главное попиздеть и похныкать, как все в этом мире не идеально. Аксельбант покусал чи шо?

Offline Lightning

я б хотів помилятися і вірити що в штабах зараз проробляють операцію яка виправить ситуацію на півдні, але покищо залишаюсь скептиком, одна надія на санкції
Т. е. и вправду есть люди, которьіе думают, что наша армия в состоянии перемолоть все росиянское мясо "не отдав ни пяди родной земли", да? А в Генштабе лузерьі сидят, у них там в рукаве десяток бригад завалялся, надо только каааак дать приказ и все, вафли zомбакам.  :facepalm:
Тут радоваться надо, что за три недели рашистам просраться хоть на севере дали. Я вообще не вижу, как можно бьіло столько оборонять юг наличньіми силами, да еще в голой степи при подавляющем превосходстве россиянцев в воздухе. Одна логистика для активной обороньі в таких условиях - это уже огромньій успех. Так нет же, опять "трезуб над кремлем криво приколочен".
Небо нам не закроют, это нереально. А без этого рашистьі сухопутньій коридор в Крьім пробьют. Я скорее восхищаюсь организацией нашей обороньі - наши до сих пор держатся.
Санкции - да, единственная надежда. Но нужно вьіиграть время на раскачку. Что мьі и делаем.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Добавлю для местных стратегов.
Цитувати (виділене)
После того, как Надежда Савченко после 24 февраля на некоторое время выпала из эфира, этот латентный ретранслятор российских нарративов, коим она была несколько лет подряд на пророссийских телеканалах, вернулась к активности.

Причём, в последних своих видео она появляется в военном камуфляже, так словно он опять в строю, а в последнем обращение и вовсе срывает ура-патриотические сливки, мол – нужно контр-наступать и утюжить врага!

Напомню, что последний раз, когда генералиссимус Надя контр-наступала, она погубила жизни защитников Украины, а сама, при очень странных обстоятельствах попала в плен. Но, сейчас не о том…

Cпойлер
Дело в том, что генералиссимус Надя, которой даже до азов стратегии и тактики как до Пекина раком, сейчас играет на чувствах украинцев, чтобы вызвать недоверие к действиям властей Украины и Генштаба. То есть, делает то, чем занималась на протяжении всех этих лет.

Выходит, что никто не знает лучше, что нужно делать, кроме как Надя Савченко, призывающая наступать всеми силами, что есть и три дня утюжить врага.

А теперь поясню ситуацию тем, кому понравился бред троянской кобылы Надежды.

В настоящее время оперативная обстановка складывается на пользу Украины. Мы втянули Россию в войну, к которой она была не готова, ресурсно, технически, логистически, экономически и морально.

В нынешнем режиме, точечных атак, партизанской тактики и обескровливания противника по логистическим каналам мы изматываем врага и контр-наступаем в наиболее ослабленных направлениях.

В свою очередь, если мы сосредоточим все свои ресурсы для масштабного контрнаступления, эту группу войск уничтожат посредством имеющихся у российской армии средств и точно так же, как во время вторжения в Украину мы уничтожили 1/3 боеспособных подразделений ВС РФ, контр-наступающие подразделения ВСУ будут уничтожать российские оккупанты.

Именно оборонительная тактика позволила Украине уже победить в этой войне и дальнейшее развитие этой тактики, позволит прогнать оккупантов с нашей земли.

Но, генералиссимус Надя заведомо призывает к той тактике, которая выгодна России и которую жаждут не особо разбирающиеся в методах ведения войны ура-патриоты. Зачем это Наде – понятно. Играя на ура-патриотических чувствах, она продолжает делать то, что делала всегда – дестабилизировать общество в интересах бенефициаров с той стороны.

Ведь как её можно обвинить в том, что она хочет скорейшего освобождения Украине от оккупации. Но, с другой стороны, по мере того как не будет контр-наступления она всё сильнее будет сеять недоверие к властям и армии.

Вот теперь и ответьте на вопрос, с какой целью Надя вынырнула из непродолжительного небытия, в которое она впала в день вторжения в Украину российских войск, а теперь активничает аки Жанна Д'Арк?
https://site.ua/alexander.kovalenko/generalissimus-nadya-savcenko-snova-veshhaet-v-interesax-vsyo-tex-ze-beneficiarov-iy8z5ek
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline chucha

зате я бачу Херсон та Антонівський міст на карті, який можна було рванути і форсували б кацапи Дніпро довго та нудно.
А каховскую ГЭС тоже подорвать? Она там в 50 километрах. Южный буг в этом отношении гораздо лучший рубеж. И река немаленька, и коммуникации можно рубить. Ты думаешь почему они в Вознесенск рвались? Там ближай мост через Буг как раз, на Одессу выйти.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
А также желательно вспомнить, где был Марченко в начале войны и когда и как он оказался в Николаеве. И как мы вообще готовились к войне. И какое это чудо и беспредельный героизм наших военных, что мы вообще еще существуем. Но кому это надо сейчас? Главное попиздеть и похныкать, как все в этом мире не идеально. Аксельбант покусал чи шо?

ні, ніхто не хниче та не зрадойобить, питання цілком логічні, відповіді, звісно, ми зараз не отримаємо. просто не підготуватися до вторгнення з Криму? так, я цього не розумію, в мене це відкрите питання.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
А каховскую ГЭС тоже подорвать? Она там в 50 километрах. Южный буг в этом отношении гораздо лучший рубеж. И река немаленька, и коммуникации можно рубить. Ты думаешь почему они в Вознесенск рвались? Там ближай мост через Буг как раз, на Одессу выйти.

я не військовий. я бачу Дніпро, я бачу єдиний міст через Дніпро в тому місці. для мене логічно стримати русню там. потім дізнаємось, що там сталося насправді та завадило Порошенку за 5 років каденції підготуватися (про Зє то ми усі знаємо, що він нездара).

Offline chucha

ні, ніхто не хниче та не зрадойобить, питання цілком логічні, відповіді, звісно, ми зараз не отримаємо. просто не підготуватися до вторгнення з Криму? так, я цього не розумію, в мене це відкрите питання.

Да, не подготовились. Вопрос только в том,  по ошибке, или сознательно решили что удержать не выйдет.

Ну то спроси їх про лінії, їх прокладку, трансформатори, синхронізацію мереж, про постачання палива на АЕС, зберігання відпрацьованого палива, і все це за активної протидії військ на окупованій території, та під шаленими санкціями
Наприклад поцікався яка ситуація в нас була з енергопостачанням Лисичанська і Сіверодонецька в 14-15 роках і як вона вирішилася, а ще поцікався як живився Крим до окупації й тобі стане трошки легше, а не городити маячню про задачі космічних масштабів
Протидія така як зараз, а там ще й перемир'я ще яке трапиться
Про санкції я й написав що на них вся надія
І останнє йди на хєр за те шо я проявив слабину й відповів тобі на цю тему, більш не буду
Shannou, ти хуєсос.

Offline chucha

я не військовий. я бачу Дніпро, я бачу єдиний міст через Дніпро в тому місці.

Ну я же тебе говорю, что в 50 километрах выше по течению дамба каховской ГЭС. Её, конечно, можно подорвать, если Херсон не жалко.

Offline Mike123

питання цілком логічні, відповіді, звісно, ми зараз не отримаємо. просто не підготуватися до вторгнення з Криму? так, я цього не розумію, в мене це відкрите питання.
Так, ми не підготувались. Бо піарилися та будували дороги. Це що, новина? Нема тут ніяких питань. Вже неодноразово писано, що тактика українських військових на сьогодення - найкраща і найефективніша з нашими можливостями. А хуйові спеціалісти є скрізь. І в армії також. Тому і повна дупа на півдні була ще зовсім недавно. Зараз хоч з'явилася надія.

Offline fakir

Крим до окупації й тобі стане трошки легше, а не городити маячню про задачі космічних масштабів
тобі ж написали, Крим був в енергосистемі України, а зараз як?
Одним блоком на півшишечки? чи взагалі ТЕС, а пальне як возити? я вже не кажу де його брати

UPD
і дохера вони в ЛДНР набудували енергетичних об'єктів за 8 років?
ледь змогли вкрасти Сіменсовських турбін та кабель китайський прокласти в Говень

а водосховища, коли канал наповниться (тижнів 3-4) ще накачати треба, це теж не миттєво та енергозатратно,
а ще розхерачили очисні в Запоріжжі и вода піде саме для водосховищ

коротше, не вірю в созідатєльную силу москалів

у них інша мета
« Останнє редагування: Березень 14, 2022, 19:46:49 від fakir »

Offline Lightning

Да, не подготовились. Вопрос только в том,  по ошибке, или сознательно решили что удержать не выйдет.
Утримати Юг, за умови повной переваги кацапів у повітрі, неможливо нияк. Скільки бригад ти туди не кинь. Спробувати - значить марно кинути життя наших воїнів у полум'я. Бачили б ми тоді наши раз'@#&ні колони на манер кацапських.

Offline fakir

І останнє йди на хєр за те шо я проявив слабину й відповів тобі на цю тему, більш не буду
можу тільки привітати це рішення
бо чим далі в ліс тим страшніші обґрунтування

Offline Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
А если без теорий заговора, то у нас банально нет сил нормально оборонять сразу всё. Где-то видел раскладку по наличным силам: у нас свободные всего 2 или 3 бригады на второстепенных направлениях. Т.е. оперативных резервов по сути нет. При таком раскладые обеспечить нормальную плотность обороны на перешейке было нереально, учитывая, что в Крыму их было до 50 тыс. Поэтому сейчас, по всей видимости, задача стоит сформировать новые бригады из резервистов, чтобы получить возможность маневра силами. А это гонка со временем.
Но это так, рассуждения, исходя из простой логики. Но во внезапное перерождение зеленой плесени не верю, поэтому да, всякий подлянок от них ожидать можно.

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.