Є такий собі телеграм-чатік, в ньому люди віддають якісь непотрібні їм речі. Задарма, або за якийсь ніштячок, на кшалт кило крупи чи пачку сіг чи ще щось таке. Торгівля або комерційні об'яви в чатіку заборонені. Зазвичай трапляються "меценати" з запросами, потипу " обміняю на колекційну модельку машинки" але це не часто. Чатік розрахований здебільш на киян, бо, самі розумієте, їхати в інше місто за кедами б/у не вигідно, але трапляються і зальотні.
Cпойлер
До цього случая найбільшим лихом були самі ці іншомістянє, які іноді просили щось їм вислати, а потім не приходили за посилкою і людина яка відправила комусь непотрібні їй самій речі попадала на пересилку в дві сторони.
На цей раз все було веселіше
Зранку в чатіку з'явилася панянка, назовемо її "Потерпіла" яка поскаржилася на другу панянку Аню. "Аня" розмістила дуже привабливі оголошення "Віддам болгарку Метабо, я в них не розуміюся, забирайте" та "Віддам швейну машінку". На обмін просила "упаковки памперсів 152 штуки" за кожний пристрій, а сама "Аня" типу з Дніпра, нижче розповім чому це важно. Так ось, Потерпіла перерахувала "Ані" суму грошей еквівалентну цим памперсам (я подивився - самі дешеві 1900 грн) за болгарку. А тепер ні болгарки, ні грошей, ні "Ані" ні об'яв. "Аня" видалила всі об'яви і всі чатікі з "покупцями", бо тут виявилось що таких "потерпілих" не один і не два. У одного мембера остався на згадку скрін об'яви про болгарку з якого я за два кліка дізнався що фоткі на об'яві крадені, з ОЛХ. Там ця болгарка коштує 4400 грн, доречі. Ну і картина з швейкою тоже знайшлася там же. Тобто "Аня" скачав з ОЛХ-су картинки оптом і приніс в чатик. Схема проста як дві копійкі, але на відміну від останніх не знята з обігу. )) Викладаєм привабливий кейс, не дорогий але і не дуже дешевий, бо дорогий може не знайтись покупець, а з дешевим нічого не заробиш. І на обмін просиш щось об'ємне, щоб людина яка згодиться на обмін сама прийшла до думки "краще гроші відправлю, чим ото тягатися з тіма памперсами" (47 см x 28 см x 33 см) та ще платити за пересилку. Бо чатік, як я вже написав, київський, а "Аня" з Дніпра, ага. Тобто психологічно все розраховано правильно, затрахана життям мамашка потребує памперси для дітинкі, в болгарках не розуміюсь, забирайте хто хоче.
А тепер чому мені не жалко "потерпілих", а мені не жалко і чому я назвав їх "жадюгі". Якщо вважаєте цей термін неполіткоректним, читайте як альтернативно щедрі, гаразд.
Вони жадюгі і ліцеміри, бо якщо ця історія була би правдою то виходить що вони вирішили нажитися на чужому незнанні, тобто такий собі розвод-лайт. Замість розповісти бідній не тямлячий в болгарках дівчині що вона віддає гарні речі меньш чим за пів-ціни жадюжки радісно вирішили скористатися її непроінформованністю. Тобто це таки люди які самі гаманець красти не стануть, але якщо знайдут чужий то шукати господаря не почнуть. Ну, на таких і розраховано, в принципі.
А ще вони "порушувачі конвенції", бо в чатику заборонено продавати речі за гроші. Ну й купувати також, звісно. Тому я вважаю видурені в них гроші штрафом за порушення. Середній чек щось трохи більше 2000 грн, як я зрозумів. Ціну на памперси я привів, ще в чатіку фігурувала сума 2200 яку перерахували за швейку.
Взагалі я дивуюсь цим рожевим поням, відправити не так щоб кишенькові гроші тупо хз кому - це не кожному дано. Одна панянка написала що пропонувала "Ані" оформити продажу через ОЛХ-доставку, але "Аня" чомусь відмовилась.
Ну, ось. Вибачайте за довгий текст (я попереджав) та за помилки і обдруківки, редактор у відпусці. ))