Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline Мадам Петрановская

• Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
Донька каже, що в Канаді всі розмовляють з акцентом і усі акценти різні. У індусів свій, у китайців свій, у українців свій, але це нікого не бентежить. Бо знайти канадця у декількох поколінь - це дуже і дуже непросто.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Дивна, в Америці ніби можна знайти покоління американців, принаймні, так у блогах показують
Злобная заинька

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Можна, не так давно спілкувався з таким, він дуже прауд що його якійсь ансістерс приплили на тому самому Мейфлауер.
Я розповів йому що мої пращури сажали ті дерева з який потім збудували той Мейфлауер. Я думав він зацінить жарт, а він чомусь засмутився. :unknown:
Я знаю, що мені ще треба працювати над вимовою, але...

Online Garfield

• Nederland
його якійсь ансістерс приплили на тому самому Мейфлауер
Якісь американські ентузіасти спробували оцінити скільки чиїхось предків мало приплисти на тому Мейфлауерс згідно з тими сімейними легендами. Приблизний розмір того корабля мав бути як новітній авіаносець.  :sneaky:
Homo homini felis est.

Offline bobr.dobr

Приблизний розмір того корабля мав бути як новітній авіаносець.  :sneaky:
Нічого дивного. Просто його побудували з тих колод, які принесли на суботнику соратники дідуся Лєніна.

Offline Юльчча

• Львів
Скажіть, куда нажати, якщо зовнішній вигляд форуму став, як для комп'ютера. А не як для телефону. То було нормально, а зараз або я випадково щось тицнула і не можу знайти, як повернути. Або воно само змінилося и то не в мене проблема.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Останнє редагування: Листопад 04, 2023, 22:49:53 від jeckie »

Offline Юльчча

• Львів
Дякую, jeckie

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
На Нетфліксі вийшов український фільм "Перші дні" про початок війни.
Подивилася трейлер і мене накрило тим пережитим жахом. Не знаю, як сприймуть фільм закордонні глядачі, чи відчують вони хоча б частково, що відчули ми.

То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Otrawa

Не знаю куди це, напишу тут.

Про візит Зеленського...

Вчора дивилася Суботній політклуб.
Там був Ігор Семиволос, і сказав, що Україні зараз невигідно, щоб Зеленський відвідав Ізраїль, бо цей візит може погіршити стосунки з арабськім світом.
Потім його ведуча запитала щодо того відео, із звірствами Хамасу, яке показували у Кнессеті, бо то є незаперечне зло, і Семиволос сказав, що не хотів би мислити категоріями добра і зла, бо це дуже небезпечно. Ну й далі в нього "все не так однозначно", блаблабла, проблема Палестини має сторічну історію, і треба вже поставити крапку, зробити дві держави. І от коли буде дві держави, то одразу вирішиться весь конфлікт.

Сьогодні Портніков, теж на каналі Еспресо, обговорював приїзд Зеленського до Ізраїлю із Олексієм Гаранем.
Гарань каже, що бачив ту бесіду вчора із Семиволосом і розуміє його, бо так, Україна має думати про стосунки із арабським світом, та глобальним півднем. Бо на глобальному півдні вони не голосують у ООН за Україну, і взагалі більшістю не ба боці України, і там дуже важко українським дипломатам пояснити, що ця війна це не війна захода та сходу. Коли Портніков сказав, що насправді ця війна і є війною захода та сходу, і може треба наплювати на ці голоси в ООН, бо вони ні на що не впливатиме, а візит Зеленського підсилив би позицію Байдена щодо прийняття допомоги Ізраїлю та Україні у одному пакеті? Гарань відповів, що це, звісно, аргумент, але все одно треба зважати, як до цього ставитемите глобальний південь, бо Україна вже підтримала одразу після 7ого числа Ізраїль, це добре, і цього вже достатньо, а от погіршити відносини із глобальним півднем цей візит може, а вони грають за лаштунками, бо співпрацюють коли йдеться про перемовини стосовно обміну полонених, та інше.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Портников прав в тому що на глобальний півень можна накласти. Але ще є Туреччина.

Offline Milena

Offline Otrawa

Так, і Туреччина ще.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Я намагаюсь зрозуміти, звідки у золотого міліарда така любов до палестинців. Спочатку думала, що через те, що з арабами і мусульманами не стикаються. Але ж це не так. Тільки пригадати, як у Франціїї за карикатури робили теракти.
А потім вже пригадала, що кажуть зара наші біженці - небезпечний квартал, то квартал з кольоровими. Як правило. Туди дуже небезпечно йти навіть вдень. І про це місцеві чудово обізнані.
ТОбто, про небезпеку, яка часто йде від частини арабів або мусульман, про теракти - вони знають. ТОді звідки така любов?

А думаю, як варіант, вони сподіваються їх улещити. Бо яка загроза від ізраільтян, яки мешкають поруч? Ніякої. Тобі ніхто не скаже, що вдягнут не так, виріш не так, і взагалі - занадто в тебе солодке і не таке життя. Не підкладе бомбу, не поб'є і не вб'є. І взагалі, їх дуже мало у світі. А тут з великою і різноманітною групою мусульман можуть бути варіанти.
Злобная заинька

Offline Teagan

В мене виникла божевільна ідея коли читала про австралійські новини сьогодні, що може вони просто бояться напливу палестинських біженців у випадку воєнних дій Ізраіля. Типу живіть там дружно, як хочете, бо нам вже забагато.
Ще банальний антисемітизм який нікуди не дівся нажаль.
У американців може бути почуття провини білої людини коли заднім числом зрозуміло що зносити міста щоб побороти терористів якось негуманно і не ефективно. А те що ситуації відрізняються то занадто складно для рефлексії.

Offline Rumor

Я намагаюсь зрозуміти, звідки у золотого міліарда така любов до палестинців.
Когда Путин с Ассадом бомбили лагерь палестинских беженцев в Сирии это не интересовало здесь никого. Почему, несложно понять.

Offline Teagan

Я не люблю простих рішень і не розумію природу антисемітизму в принципі, але нажаль схоже що в цій ситуації, як і казав Портніков, підтримувати фріпалестін це просто сучасний типу легітимний пристойний шлях висловлення свого антисемітизму. І чому події 7го жовтня не викликають в них жаху і розпачу, чому вони turn a blind eye, бо "воно ж не на пустому місці ага, то євреї самі винні шо таке на себе накликали". Жах.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Палестинські араби - це окрема історія. Співчуття до них формувалося хвилями. Те, що ми бачимо зараз, почалося ще наприкінці 40-х, коли євреї свою державу отримали, а палестинські араби ні. Це було трактовано (і трактування поширене пропагандою) як прояв несправедливості. Насамперед, палестинська арабська держава тоді не була створена через дії інших арабських країн. Але крайніми виявилися євреї. Додатково - арабські біженці, сумні історії, оце все.
Значний поштовх співчуття до палестинців отримало після шестиденної війни. Тобто, не внаслідок самої війни, а коли після неї, Ізраїль припустив величезну помилку (суто на мій погляд) - почав будувати єврейські поселення на окупованих/спірних територіях. Це було помилкою з точки зору більшості фахівців межнародного законодавства, в тому числі, ізраїльських. Там були дуже некрасиві історії - реквізиція приватних арабських земель начебто для військових потреб, а насправді, для створення єврейських поселеннь. Це набуло розголосу, і звичайно, викликало засудження міжнародної спільноти. Додалося системне вісвітлення подій в найгіршому для Ізраїлю сенсі. Склався образ палестинців як жертви.
Багато хто, на умовному заході, ставиться поблажливо до палестинського тероризму саме через це. Вибачають тим, кого вважають несправедливо ображеними.
The best is yet to come.

Offline Rumor

Я не люблю простих рішень і не розумію природу антисемітизму в принципі, але нажаль схоже що в цій ситуації, як і казав Портніков, підтримувати фріпалестін це просто сучасний типу легітимний пристойний шлях висловлення свого антисемітизму. І чому події 7го жовтня не викликають в них жаху і розпачу, чому вони turn a blind eye, бо "воно ж не на пустому місці ага, то євреї самі винні шо таке на себе накликали". Жах.
Чтобы видеть в иранских прокси борцов за независимость нужно иметь очень специальный взгляд на мир. Точно так же, как обвинять Израиль в том, что там после 70 лет войны за выживание вдруг пришло к власти правое правительство и поэтому евреи виноваты в Хамасе.

Offline Кошкер

• Израиль
Палестинські араби - це окрема історія. Співчуття до них формувалося хвилями. Те, що ми бачимо зараз, почалося ще наприкінці 40-х, коли євреї свою державу отримали, а палестинські араби ні. Це було трактовано (і трактування поширене пропагандою) як прояв несправедливості. Насамперед, палестинська арабська держава тоді не була створена через дії інших арабських країн. Але крайніми виявилися євреї. Додатково - арабські біженці, сумні історії, оце все.
Значний поштовх співчуття до палестинців отримало після шестиденної війни. Тобто, не внаслідок самої війни, а коли після неї, Ізраїль припустив величезну помилку (суто на мій погляд) - почав будувати єврейські поселення на окупованих/спірних територіях. Це було помилкою з точки зору більшості фахівців межнародного законодавства, в тому числі, ізраїльських. Там були дуже некрасиві історії - реквізиція приватних арабських земель начебто для військових потреб, а насправді, для створення єврейських поселеннь. Це набуло розголосу, і звичайно, викликало засудження міжнародної спільноти. Додалося системне вісвітлення подій в найгіршому для Ізраїлю сенсі. Склався образ палестинців як жертви.
Багато хто, на умовному заході, ставиться поблажливо до палестинського тероризму саме через це. Вибачають тим, кого вважають несправедливо ображеними.

Все эти причины, безусловно присутствующие, не дают ответа на вопрос - почему реакция общества на злоключения палестинцев так разительно отличается от реакции на любые другие трагические мировые события, многократно превосходящие по масштабу злодеяний и страданий любые арабо-изральские терки? Почему гораздо более многочисленные жертвы других конфликтов не удостаиваются такой эмпатии?

За несколько лет в Сирии Асадом и русней было убито в несколько раз больше человек, чем во всех арабо-израильских конфликтах вместе взятых за всю историю существования Израиля. Если пропорционально отмасштабировать стотысячные пропалестинские демонстрации в Лондоне, которые проходят там сейчас, на на масштаб страданий невинных людей в Сирии, протестующие должны были бы остановить вращение Земли. Вместо этого - ничего, стрекот кузнечиков. И это только одни пример.

И если попытаться понять, в чем тут дело, никак не удастся избежать вывода, что дело тут не в палестинцах. Дело в Израиле. Можно называть причину банальным антисемитизмом, можно антисионизмом (хотя особой разницы тут нет). Причины этого явления можно долго обсуждать отдельно, но, то, что именно оно обуславливает уникальное отношение общества к этому конфликту, по-моему, отрицать невозможно.

Offline Otrawa

На Нетфліксі вийшов український фільм "Перші дні" про початок війни.
Чомусь тільки зараз побачила цей пост. Подивилася трейлер, серце прихопило. Не знаю, чи змогу фільм. Перемоги і миру Україні!

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Подивилася трейлер, серце прихопило.
Кожен раз, коли я передивляюсь документальні кадри про облогу Києва, як гвинтокрили з підорасами летять над Київським водосховищем та як вони захоплюють аеродром в Гостомелі, в меня починають литися сльози. І нічого не можу з цим зробити.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
И если попытаться понять, в чем тут дело, никак не удастся избежать вывода, что дело тут не в палестинцах. Дело в Израиле. Можно называть причину банальным антисемитизмом, можно антисионизмом (хотя особой разницы тут нет). Причины этого явления можно долго обсуждать отдельно, но, то, что именно оно обуславливает уникальное отношение общества к этому конфликту, по-моему, отрицать невозможно.
Да, безусловно. Мой пост скорее о верхушке айсберга, том, что можно объяснить хоть сколько-нибудь рационально.
Подводная часть иррациональна и замешана на непостижимых для меня вещах.
The best is yet to come.

Offline Teagan

Подивилася трейлер і мене накрило тим пережитим жахом. Не знаю, як сприймуть фільм закордонні глядачі, чи відчують вони хоча б частково, що відчули ми.
Не знаю як це буде відчуватись закордонним глядачам, але я поки шо не сприймаю фікшн на цю тему. Якось воно ранувато шоб дивитись про це кіно, коли є купа свіжих документалок з реальними людьми і кадрами.

Offline Кошкер

• Израиль
Точно так же, как обвинять Израиль в том, что там после 70 лет войны за выживание вдруг пришло к власти правое правительство и поэтому евреи виноваты в Хамасе.

Вот этот пункт, кстати, я особенно люблю. Фи, какое у вас правое правительство! Недавно очередной болтун ртом, Славой Жижек, великий мыслитель современности, изволил высказаться на эту тему. Да, Хамас это джихадистская террористическая организация, ратующая за геноцид. Но у них Хамас, а в Израиле - Нетаньяху и Бен-Гвир. Так что, обе стороны хороши. Спасибо, я кончил.

Да блин же. Мне самому стыдно, что у нас такое правительство. Но почему же у вас, блядей, Хамас и его геноцид не в вакууме, а ультра-правое правительство в Израиле зародилось само, как мыши самозарождаются в крупе? Десятилетия палестинского террора, который выглядел, как единственный ответ на любые действия Израиля. Послабления, уступки, соглашения, болезненные компромиссы, односторонние отступления - ура, мы ломим, победа близка, поддай пару, браток! Больше террора, больше ада.  Ужесточение оккупации, расширение поселений, строительство забора - о господи, какое коварство, какая жестокость! На это можно ответить только террором, больше террора. Да, сюрприз, несколько десятилетий такого "мирного процесса", и идея мирного сосуществования с палестинцами слегка утратила свою популярность  в обществе, и израильскую политику перекосило вправо. Ну и, конечно, отдельное спасибо западным крайне-левым радикалам, которые своей звериной ненавистью к Израилю сильно помогли израильским крайне-правым в их борьбе.

И уж во всяком случае не американцам и европейцам бросать камень в израильтян. Американцы выбрали злобную, тупую, аморальную кучу гниющего мяса в качестве своего президента, до смерти напуганные его бреднями о толпах нелегалов из Мексики, которые идут на Америку, чтобы убивать, насиловать и продавать наркотики. Куча европейцев, увидев на улице пару смуглых лиц, кинулись, теряя тапки, голосовать за первую в списке фашистскую партию (хуйлом спонсированную как правило). Израиль по сравнению с этим еще неплохо продержался, сохранив демократию в течении десятилетий войн и террора. Надеюсь, и нынешнее наше недоразумение у власти переживет.

Offline Otrawa

Недавно очередной болтун ртом, Славой Жижек, великий мыслитель современности, изволил высказаться на эту тему.

Это говно ж со своей речью Франкфуртской книжной ярмарке выступило!

Но это не единственный скандал в этом году на выставке. Там должны были вручать какую-то там лит.премию одной арабо-палестинской писательнице, выросшей в Израиле и окончившей Иерусалимский университет. Специально не стану упоминать ее имя, хрен ей, а не упоминание на нашем форуме. Так вот книга уже примерно лет пять как на арабском издана, три года назад переведена на английский, год назад на немецкий. Лит.критики в экстазе, хвалебные отзывы радостных читателей. Один из членов жюри вышел из состава этого самого жюри, отказавшись участвовать в выдаче премии этой пистательнице, а премию вроде бы как дадут, но попозже и не так празднично врУчат, а может быть вручАт. Ну как-то некрасиво вышло, тут это...израильских детей убили, как-то невовремя, похитили, и вдруг вручение премии палестинской писательнице.

Закипело говно по трубам лит.общественности! Как же так, опять палестинцев обижают, это же литература, не политика, (знакомые слова, правда?), и пошли дискуссии в разных газетных и прочих кругах для особо умных и образованных, а не является ли книга антисемитской? Нет, нет, ну что вы, просто книга, ну какой антисемитизм, просто искусство, литература, а все остальное придирки и наветы. Ну еще бы они иное сказали, раз сами уже несколько лет кряду хвалят-нахваливают роман. Всего пару изданий воздержались от оценки, и только в одной газете я видела хорошую статью, про то, что авторка очень даже антиизраильски настроенная дама, подписантка всяких писем антиизраильских организаций, где все вот эти вкусные слова про апартеид и так далее. Впрочем, возможно она изменила свое мнение с тех пор как подписывалась под теми письмами, но что в душе у литераторки мы не знаем, так как она нигде не высказалась по поводу произошедшего 7 октября в Израиле.
А книга-то, книга-то о чем,—спросите вы.
Cпойлер
Главная героиня, от чьего имени ведется повествование, узнает из старых газет, что в 1949 году одна бедуинская девочка была жестоко изнасилована и убита израильскими солдатами. Она, героиня, решает узнать подробности страшного происшествия, так как оно произошло ровно за 25 лет до ее дня рождения. Рассказ ведется в двух временных пространствах, события из жизни двух девушек переплетаются самым тесным образом, две судьбы отражаются друг в друге. Надо ли удивляться, что главная героиня тоже будет убита на КПП израильскими военными?

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Слушайте, а есть наблюдение, где у кого меньше всего антисемитизма?

Мы с мужем обсуждали, почему сейчас есть - он считает, что как наследие религиозной непримеримости.

Получается, у тех же христиан, влияние церкви падает, в основном, в богатых странах, а ненависть к иноверцам - передается по наследству?
Злобная заинька

Offline Lilьka

• Львів
а ненависть к иноверцам - передается по наследству?
І що тоді робити слов'янам - християнам?
На мою думку, ксенофобія є "базовим інстинктом", тут нічого не поробиш. Як і всі інші базові інстинкти, це лікується тільки сторіччями гуманістики  :pardon: Як канібалізм, наприклад.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
На мою думку, ксенофобія є "базовим інстинктом", тут нічого не поробиш.
Ну так то я згодна. Але чому саме евреїв?

Злобная заинька

Offline marplik

• Шалена бджілка
Ну так то я згодна. Але чому саме евреїв?
Монолитность и обособленность. Даже в рассеянии евреи столетиями сохраняли свою идентичность и свою религию. Собственно, это одно и то же, по крайней мере, так было раньше. Можно быть итальянцем, мексиканцем, китайцем или украинцем (я не про гражданство сейчас), и, например, католиком. Или мусульманином.  Еврей католиком быть не мог.
Кстати, есть ещё один народ, недолюбливаемый практически всеми остальными, - цыгане. Но у них своего государства нет, и, похоже, им и не надо.
Всё - IMHO.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.