Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Пришли к выводу, что GPS  в лесу сейчас работают некорректно.
Да, возле меня тоже. Часть леса справа от дороги показывает как левую, и наоборот.
Хорошо, что выбрались. Мало что в лесу, кроме ям, могло оказаться в ваших краях.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline SergJant

• Стать: Чоловіча
Була майже така ж ситуація, але ми машину залишили біля траси, а потім її шукали :)
Компас в телефоні і GPS :wacko3: водили нас кругами аж до темряви.
Тепер за грибами - тільки з нормальним компасом.
Головне, перед тим як зайти в ліс і задати орієнтир на компасі, вибрати досить прямий відрізок траси, щоб, десь за кілометр, вона різко не звернула в сторону :)

Offline Юльчча

• Львів
самый короткий путь это тот, который знаешь
Какая хорошая фраза. Потому что фраза моего мужа, с которым раньше ходили в походы: "Давайте тут сократим".

Offline Охтирка

Блин, ну вы даете. Просто картинки из рассказов Гайдара какие-то.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Про жадюг і розводюг (багатобукв)
 Є такий собі телеграм-чатік, в ньому люди віддають якісь непотрібні їм речі. Задарма, або за якийсь ніштячок, на кшалт кило крупи чи пачку сіг чи ще щось таке. Торгівля або комерційні об'яви в чатіку заборонені. Зазвичай трапляються "меценати" з запросами, потипу " обміняю на колекційну модельку машинки" але це не часто. Чатік розрахований здебільш на киян, бо, самі розумієте, їхати в інше місто за кедами б/у не вигідно, але трапляються і зальотні.
Cпойлер
До цього случая найбільшим лихом були самі ці іншомістянє, які іноді просили щось їм вислати, а потім не приходили за посилкою і людина яка відправила комусь непотрібні їй самій речі попадала на пересилку в дві сторони.
 На цей раз все було веселіше
 Зранку в чатіку з'явилася панянка, назовемо її "Потерпіла" яка поскаржилася на другу панянку Аню. "Аня" розмістила дуже привабливі оголошення "Віддам болгарку Метабо, я в них не розуміюся, забирайте" та "Віддам швейну машінку". На обмін просила "упаковки памперсів 152 штуки" за кожний пристрій, а сама "Аня" типу з Дніпра, нижче розповім чому це важно. Так ось, Потерпіла перерахувала "Ані" суму грошей еквівалентну цим памперсам (я подивився - самі дешеві 1900 грн) за болгарку. А тепер ні болгарки, ні грошей, ні "Ані" ні об'яв. "Аня" видалила всі об'яви і всі чатікі з "покупцями", бо тут виявилось що таких "потерпілих" не один і не два. У одного мембера остався на згадку скрін об'яви про болгарку з якого я за два кліка дізнався що фоткі на об'яві крадені, з ОЛХ. Там ця болгарка коштує 4400 грн, доречі. Ну і картина з швейкою тоже знайшлася там же. Тобто "Аня" скачав з ОЛХ-су картинки оптом і приніс в чатик. Схема проста як дві копійкі, але на відміну від останніх не знята з обігу. )) Викладаєм привабливий кейс, не дорогий але і не дуже дешевий, бо дорогий може не знайтись покупець, а з дешевим нічого не заробиш. І на обмін просиш щось об'ємне, щоб людина яка згодиться на обмін сама прийшла до думки "краще гроші відправлю, чим ото тягатися з тіма памперсами" (47 см x 28 см x 33 см) та ще платити за пересилку. Бо чатік, як я вже написав, київський, а "Аня" з Дніпра, ага. Тобто психологічно все розраховано правильно, затрахана життям мамашка потребує памперси для дітинкі, в болгарках не розуміюсь, забирайте хто хоче.

А тепер чому мені не жалко "потерпілих", а мені не жалко і чому я назвав їх "жадюгі". Якщо вважаєте цей термін неполіткоректним, читайте як альтернативно щедрі, гаразд.
Вони жадюгі і ліцеміри, бо якщо ця історія була би правдою то виходить що вони вирішили нажитися на чужому незнанні, тобто такий собі розвод-лайт. Замість розповісти бідній не тямлячий в болгарках дівчині що вона віддає гарні речі меньш чим за пів-ціни жадюжки радісно вирішили скористатися її непроінформованністю. Тобто це таки люди які самі гаманець красти не стануть, але якщо знайдут чужий то шукати господаря не почнуть. Ну, на таких і розраховано, в принципі.
 А ще вони "порушувачі конвенції", бо в чатику заборонено продавати речі за гроші. Ну й купувати також, звісно. Тому я вважаю видурені в них гроші штрафом за порушення. Середній чек щось трохи більше 2000 грн, як я зрозумів. Ціну на памперси я привів, ще в чатіку фігурувала сума 2200 яку перерахували за швейку.
 Взагалі я дивуюсь цим рожевим поням, відправити не так щоб кишенькові гроші тупо хз кому - це не кожному дано. Одна панянка написала що пропонувала "Ані" оформити продажу через ОЛХ-доставку, але "Аня" чомусь відмовилась.
Ну, ось. Вибачайте за довгий текст (я попереджав) та за помилки і обдруківки, редактор у відпусці. ))

Offline AVI

Вони жадюгі і ліцеміри, бо якщо ця історія була би правдою то виходить що вони вирішили нажитися на чужому незнанні, тобто такий собі розвод-лайт. Замість розповісти бідній не тямлячий в болгарках дівчині що вона віддає гарні речі меньш чим за пів-ціни жадюжки радісно вирішили скористатися її непроінформованністю.
А умовна Аня-продавець тіки шо виповзла зі своєї печери з високої гори, де жила без інтернету, зв'язку, родичів-знайомих-сусідів та взагалі без спілкування. Ну що ж, буває, не пощастило.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Вони жадюгі і ліцеміри, бо якщо ця історія була би правдою то виходить що вони вирішили нажитися на чужому незнанні, тобто такий собі розвод-лайт. Замість розповісти бідній не тямлячий в болгарках дівчині що вона віддає гарні речі меньш чим за пів-ціни жадюжки радісно вирішили скористатися її непроінформованністю.
А умовна Аня-продавець тіки шо виповзла зі своєї печери з високої гори, де жила без інтернету, зв'язку, родичів-знайомих-сусідів та взагалі без спілкування. Ну що ж, буває, не пощастило.

Якщо гіпотетично.
Тобто, коли людина каже - термінове потрібні гроші, скільки коштує оця хєровіна не знаю, хочу стільки-то, то в іншої людини з розвинутими позитивними людськими якостями перша думка повина бути - ну й самадуравіновата, що не поцікавилася; а не - от дурочка (нехай так), воно ж дорожче коштує, треба їй сказати?
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Це ти подумав, це я подумав. А у людині в мозку зажглася табличка "ШАРА!!!"
 і непроїзвольно відкрився гаманець.
Cпойлер
Як під час виборів  :grin:
треба їй сказати?
З моєї колокольні - так. Але я знаю що не всі зі мною погодяться.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Та навіть якщо й прийшла думка - ото дивна ця Аня, в неї що, інтернету-родичів-сусідив немає, хто б їй підказав?, то що заважає самому запитати - Аню, крихітко, а ти в курсі, що на (якась інша платформа) ти можеш продати це дорожче?
Це навіть й з точки зору трошки зʼязувати, що це за Аня така дивна, не завадить.

Offline Teagan

Я не знаю до кого мені, якщо перша думка коли пропонують шось дороге задешево - це якась брехня, дефект чи підробка.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Я не знаю до кого мені, якщо перша думка коли пропонують шось дороге задешево - це якась брехня, дефект чи підробка.

Ну якщо немає першої думки - заєбісь, на лошка натрапила, то все ок )

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Так. Уявляеш що на місці цього "лошка" твій добрий знайомий і дієшь соотвєтствєнно.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Доречі, я б взагалі не став би зараз купувати вживані інструменти, швейні машинки, микрохвильовки чи щось подібне. Квартири зараз обносять в промислових масштабах.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Слухай, ну це не так працює. Я багато років і сама продавала/віддавала безкоштовно, і сама придбала бу речі. Ти можешь купити за третину цени, а можешь - набагото дешевше. Або навпаки, когштувати буде всього на на одну шосту частину меньше або взагалі невелика різниця миіж новою і за вживану річ

Є попит і є швідкість, з якою ти мрієшь позбавитися/придбати речі.
Це можуть бути черевики, а можуть бути ноутбуки білої зборки і гарного середнього рівня.
Злобная заинька

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Но взагалі, коли шось дуже дешеве, шо по акції, шо бу - то перша думка, в чому справа?
Злобная заинька

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Народ, а є спасибочки російською. А є якесь таке слова українською? Не Дяк, Дяка, Красно дякую.
Злобная заинька

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Слухаю це англійською, і не можу зрозуміти: це британський чи американський англійський? https://www.youtube.com/watch?v=U-04mGq56_g&t=619s

НАЧНИ ПОНИМАТЬ английский на слух. Слушаем ПРОСТОЙ РАССКАЗ на английском языке для начинающих

Хтось на слух розрізняє?
Злобная заинька

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Хтось на слух розрізняє?
Американський. Просто підкресленно чітко вимовляє, як зазвичай роблять в таки вправах.
У британського (у всіх британських акцентах які я чула) мелодика реченнь інша.
The best is yet to come.

Offline Rumor

.
У британського (у всіх британських акцентах які я чула) мелодіка реченнь інша.
Eleven.:)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Англичане говорят так, как будто перед разговором набрали в рот каши.
Американцы говорят так, как будто они с этой кашей во рту даже спят.
 :)

Offline Rumor

Американцы, как мне кажется, говорят очень  по-разному. Техас и Орегон какой-нибудь. На моё неанглийское ухо.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.

Щодо американців, то мабуть техасці. Я коли чую ведучих їх аукціонів - то якесь шаманське закляття на невідомій мові.
Злобная заинька

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Американцы, как мне кажется, говорят очень  по-разному. Техас и Орегон какой-нибудь. На моё неанглийское ухо.
Есть среднее по больнице - речь образованных взрослых со сглаженными этническими и региональными различиями. Плюс-минус одно и то же. Разница в произношении невелика, даже для нэйтив спикеров.
В условных ебенях, от «простых» людей, можно такое услышать, что не сразу язык определишь.
Я ни в коем случае не снобирую, но с языком вот так получается.
The best is yet to come.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Як написав один чувак в інтернеті: "Все життя вчив англійську, а жити переїхав до Ірландії".

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Як написав один чувак в інтернеті: "Все життя вчив англійську, а жити переїхав до Ірландії".
В мене є правдива, з життя знайомих людей, історія про еміграцію досвіченої вчительки англійської (радянських часів історія). Опинившись в Брукліні, вона кілька днів ридала «чому я навчала своїх дітей?». Нічого, швидко звикла :).
The best is yet to come.

Offline Garfield

• Nederland
То сильно від штату залежить. В Техасі - так ніби ту кашу через губу спльовують (був в мене колега такий  ::) ). А чим північніше - тим, здається, чіткіше говорять.
Homo homini felis est.

Offline Teagan

Якби все було так просто. Тре ще відокремлювати ірландську, шотландську і вельську англійську.
А в американських ще нюанси. Кажуть каліфорнійський акцент важко не впізнати бо таке враження що їм в принципі важко язиком рухати  :smilie5:

Offline Чиби

• Disce pati
В нас колись був на курсах нейтів-спікер, з дуже гарною, дуже зрозумілою вимовою. І от колись ми на тему різних американських акцентів розмовляли, і він розказав, що його родина з Техасу. І продемонстрував, як розмовляють його батьки. :) Це жах, там було два-три дуууже простих речення, але поки він не "переклав" їх на нормальну англійську, ми навіть припустити не могли, що саме він сказав. :)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Howdy y'all.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Кажуть каліфорнійський акцент важко не впізнати бо таке враження що їм в принципі важко язиком рухати  :smilie5:
Не чула такого  :). Для мене, мешканці західного узберіжжя - Каліфорнія, Орегон, Вашінгтон - розмовляють приблизно однаково, я кваліфікую це як «без акценту».
Дуже відрізняються, з одного речення, південь та схід (Нова Англія).

The best is yet to come.

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.