Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline BigSister

• Німеччина
Напомню, что в исходном диалоге обсуждали австралийских аборигенов, и один говорящий сказал "я не расист, но", а другой следом провел анологию с утконосами.
Такої аналогії не було. Другий вважає дурістю запитувати аборигенів на тій підставі, що вони з'явилился в Австралії раніше ніж європейці.

Offline Выдра

• ___
Такої аналогії не було.
Во-первых, аборигенов "ставят" не потому, что они были раньше, а по ряду других причин.
Во-вторых, говорить "утконосы были ещё раньше" - это аналогия.

Offline Lilьka

• Стать: Жіноча
  • Львів
ОК, вговорили. Українці - расисти.

Offline BigSister

• Німеччина
Ты хочешь сказать, что хрен слаще редьки, или что?
Мабуть Лілька має на увазі, що в Україні нема расизму на політичному рівні (на відміну від нас, де, наприклад, партії (і суспільство) сперечаються щодо мігрантів).

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
а ще ж є категорія водіїв в Україні - водії Camry.
Невже гірше ніж тут водії всяких бусиків (будівельники, сантехніки і т.ін.)? Ті не тільки гонять як навіжені, ще й у планшеті щось длубають - на дорогу дивитися нема коли.
це такий мікс водіїв БМВ та водіїв маршруток.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Нестандартные ситуации бывают создаются сами
Бывает. Примерно один раз на сотню. В остальных случаях нестандартные ситуации создают водители которые ездят лучше других.

Offline BigSister

• Німеччина
Во-первых, аборигенов "ставят" не потому, что они были раньше, а по ряду других причин.
Во-вторых, говорить "утконосы были ещё раньше" - это аналогия.
Але аналогія дурісті, а не порівняння аборигенів з утконосами. Першого доповідача я зрозуміла так, що "новоавстралійці" планують запитувати аборигенів навіть у тих речах, котрі аборигенів не не стосуються.

Offline Rumor

Бывает. Примерно один раз на сотню. В остальных случаях нестандартные ситуации создают водители которые ездят лучше других.
Если серьёзно,  то реакция на нестандартные ситуации сильно зависит от опыта вождения, а выяснять это в статистике никому не надо, потому что в странах, где водят все, большинству пофиг, кто там лучше водит машину от работы до дома. И, конечно, обычные люди в аварийных ситуациях массово косячат,  начиная с прогрессивного торможения.

Offline Выдра

• ___
ОК, вговорили. Українці - расисти.

Никто тебя об этом не уговаривал.
А такие они везде есть, важно понимают они это про себя или нет, и если да, то что с этим делают.

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
(З досвіду пішохода). Коли ти переходиш по "зебрі", а тобі назустріч летить шайтан-гарба, якось найменше думаєш, хто там за кермом, якої раси, віку чи статі. Головне - вчасно відскочити.
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Online Аля

• Київ. Місто мрій.
Блин, у меня моль живет везде. В чем крупу храните, братцы кролики?
Злобная заинька

Offline Выдра

• ___
На фэре советовали крупу с молью поставить в морозилку на пару суток.

Offline Rumor

В закрытых банках.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
В пластиковых баночках с притёртой крышкой. Но у меня запасов нет. Сожрал пачку - купил следующую.

Offline Выдра

• ___
Сейчас можно в прямом эфире наблюдать суд над Валиевой.
Было бы неплохо, если б у нее все получилось плохо.
Cпойлер
Уже больше года Камила Валиева находится в эпицентре скандала. В крови олимпийской чемпионки обнаружили запрещенный триметазидин. Долгое время спортсменка отпиралась, но теперь созналась, что допинг действительно был. Правда, Валиева утверждает, что это нарушение было неумышленным.

Защита фигуристки поменяла свою стратегию. Теперь никто не отрицает наличие препарата в допинг-пробе звезды спорта. Согласно релизу Спортивного арбитражного суда, фигуристка готова к дисквалификации в случае признания ее вины.

Уточняется, что Камила Валиева настаивает, чтобы датой ее отстранения стояло 25 декабря 2021 года именно тогда у фигуристки была взята положительная допинг-проба. Она также требует возврата ей титула чемпионки России 2021 года.

Если суд подтвердит все обвинения, Валиева согласится на двухлетнюю дисквалификацию без аннулирования результатов. У Международного союза конькобежцев свой взгляд: чиновники настаивают либо на четырехлетнем запрете на участие в соревнованиях, либо на двухлетней дисквалификации с аннулированием результатов после 25 декабря 2021года. Об этом пишет издание Sport24.

Online Аля

• Київ. Місто мрій.
Да она уже в месячной крупе, падла, заводиться. Я сегодня моль выпустила из недавно купленой манки.
Совсем офигели на пару с пауками.
Вот и думаю, пластиковые контейнеры брать или стеклянные банки.
Злобная заинька

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Манку моя мама в холодильнике хранит (я не покупаю), в ней очень быстро заводится.

Offline Ash

Да она уже в месячной крупе, падла, заводиться. Я сегодня моль выпустила из недавно купленой манки.
Совсем офигели на пару с пауками.
Вот и думаю, пластиковые контейнеры брать или стеклянные банки.
У меня много стеклянных банок ( мамочка много закручивала. Я не по закруткам, все равно ничего не могу есть консервированного, кроме варенья). Все крупы храню в банках под плотно сидящие пластиковые крышки , или под металлические, если банка с резьбой. Моли нет.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Minime

• Австралия: au2ua
Брат в году 10-ом привез из Грузии папаху ("там, в аэропорту, дорогие, я купил с рук около дороги").
Поодевали мы ее по очереди, сказали "вах!", сделали селфи и положили в платяной шкаф.
Через пару недель по потолку поползли какие-то червячки в папахах, бурках, сапогах и с саблями в зубах.
Мы думаем ... странно, ну поползли и поползли...Забыли.
Еще через пару недель наш дом наводнила безумно голодная моль...  :scare3:
По-моему, она жрала, даже, синтетику...  :grin:
Жена этого моему брату уже 13 лет простить не может.
И вспоминает при каждом удобном и неудобном случает "пиджак шерстяной. Любимый. Две штуки..." :smilie5:
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
"Лаванда, горная лаванда"...  :pardon:
Хоча траплялося, що й вона не допомагає.
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline AVI

"Лаванда, горная лаванда"...  :pardon:
Здається сучасній молі вона за аперитив.

Offline Mike123

Да она уже в месячной крупе, падла, заводиться.
Хто, Камила Валиева!!? Таки так, падла :smile4:.

Offline Gerbil

• Израиль
Брат в году 10-ом привез из Грузии папаху ("там, в аэропорту, дорогие, я купил с рук около дороги").
Поодевали мы ее по очереди, сказали "вах!", сделали селфи и положили в платяной шкаф.
Через пару недель по потолку поползли какие-то червячки :smilie5:
Голодные и жручие - это как раз на стадии червячков. А когда уже летает - это стадия свадеб и разнузданного яйцекладения.  :hot:

Offline Teagan

Через пару недель по потолку поползли какие-то червячки в папахах, бурках, сапогах и с саблями в зубах.
Мы думаем ... странно, ну поползли и поползли...Забыли.
Еще через пару недель наш дом наводнила безумно голодная моль...  :scare3:
По-моему, она жрала, даже, синтетику...  :grin:
Жена этого моему брату уже 13 лет простить не может.
И вспоминает при каждом удобном и неудобном случает "пиджак шерстяной. Любимый. Две штуки..." :smilie5:
Яке страхіття  :scare3:

То ще добре що тільки вашим одягом обійшлося, і що ця грузинська міль не поклала екосистему Австралії  :smilie5:

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Мені здається, що расизм - це щось зовсім інше.
Цитувати (виділене)
Раси́зм (фр. racisme, від race — рід, порода) — політична ідеологія, що стверджує вищість одних рас чи етносів над іншими та упередження й дискримінація, пов'язані з такою вірою[1]. Підставою для расизму є науково необґрунтовані політичні теорії, що виводять з біологічних особливостей людських рас (колір шкіри, структура та колір волосся, риси обличчя, будова тіла тощо) їхню нерівноцінність, обґрунтовують поділ на «вищі» раси (творців цивілізації) і «нижчі», не здатні до самостійного культурного прогресу[1][2].

Вікіпедія харашо, а Европейське бюро по демократичним інститутам та правам людини краще. Бо під час оцінювання справ в тієї чи іншій країні щодо расизму, користуватися будуть цим, а не, вибач, вікіпедією. До речі, Україна - країна-учасник, тому це визначення прийняте й нами.
Цитувати (виділене)
Racism is prejudice or hostility towards a person's race, colour, language, nationality, or national or ethnic origin.

Хоча й в визначенні як «політичної ідеології» не знаходжу протирічий, з якими ти сперечаєшся. Бо:
Цитувати (виділене)
Політична ідеологія - система концептуально оформлених уявлень, ідей і поглядів, яка відбиває інтереси, світогляд, ідеали, настрої людей, класів, націй, суспільства, політичних партій. Політична ідеологія може розглядатися як форма суспільної свідомості і як явище культури.

Тобто, це збігається з тим, що кажуть твої опоненти. Що саме ти вважаєш помилковим в виразі «в Україні є расисти», з урахуванням вище наведеного, я не розумію. Є не означає «усі чи більшість», це - вони є. Й вони є. Дивно, що ти це заперечуєш.
Може для тебе расисти це тільки ті, які «не люблять негрів», але це каже тільки про те, що твоє уявлення щодо расізму або хибне, або застаріле.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Lilьka

• Львів
Та не дуже я й сперечалася  :blush:
Я вже провела роботу над собою. Ознайомилась із результатами соцопитувань, прочитала різні статті на тему, в т.ч. по існуючому законодавству.
Ну так, справи в нас не дуже добрі  :(

Offline Охтирка

Коли у мене це відбувається, я просто викидаю все, що відкрите, і перемиваю полички в шафках. Не купувати прозапас і довго не зберігати. Розумію, що за тяжких часів порада така собі, але результативність напівдій низька, тому роблю так.

З досвіду, найчастіше міль заводиться в цільнозерновому, житньому борошні, вівсяних пластівцях, ще дуже любить какао. Більше уваги приділяти подрібненим крупам, не пам"ятаю, щоб щось завелося в цільних.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Я минулого року, в стані мороку, купила 24 кг борошна (2 упаковки по 12). Періодично перевіряю, начебто поки все гаразд. Рис-гречка по року не лежать, брехати не буду, але місяців по 5-6 завжди. Й теж норм. Чесно кажучи, сама цьому дивуюсь, бо раніше ота гидота заводилася значно швидше. Хз від чого залежить - від умов зберігання (температура-вологість), від стану самого продукта під час пакування, ще від чогось…
А ось в овсянці, яку чоловік їсть на сніданки, заводиться аж бігом незалежно не від чого. Тому ми припинили покупати її з запасом.

Ще згадала - раніше такого не було, а останніми роками почало заводитися в спеціях. Навіть в закритих пакетиках. Навіть в банках. Карі, для плову, куряча. Заїбалася викидати.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Охтирка

Ага, в спеціях ще хробачки часом можуть бути.  :smilie9:

Offline Выдра

• ___
Рубрика "дожили".
Меня бесит молодежная мода, особенно миниюбки в складку.

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.