Я минулого року, в стані мороку, купила 24 кг борошна (2 упаковки по 12). Періодично перевіряю, начебто поки все гаразд. Рис-гречка по року не лежать, брехати не буду, але місяців по 5-6 завжди. Й теж норм. Чесно кажучи, сама цьому дивуюсь, бо раніше ота гидота заводилася значно швидше. Хз від чого залежить - від умов зберігання (температура-вологість), від стану самого продукта під час пакування, ще від чогось…
А ось в овсянці, яку чоловік їсть на сніданки, заводиться аж бігом незалежно не від чого. Тому ми припинили покупати її з запасом.
Ще згадала - раніше такого не було, а останніми роками почало заводитися в спеціях. Навіть в закритих пакетиках. Навіть в банках. Карі, для плову, куряча. Заїбалася викидати.