кілька випадків булінгу і т.п. і т.д. Треба сказати, на зборах була третина батьків від загальної кількості в класі, тобто правильні активісти в основному. Батьки теж змінилися в обличчі від такої жахливої картини.
І тут - тададам - наші вчителі викладають пропозицію від якоїсь організації по проведенню тренінгу для налагодження стосунків в класі вартістю 1500 (!) євро

. І кажуть, що гімназія це узгодила.
Батьки ще більше прифігіли.
Тиша...
Оодна мамочка-активістка бадьоро каже - Gute Idee!
Один батько каже - я би хотів поговорити з донькою, з сім'єю, у нас же є в школі вчителі з історії, політики, соціальні педагоги, це ж має бути системна робота.
Вчителі кажуть - ми так багато це все обговорювали, стільки в нас пройшло зборів з цього приводу, ми стільки працюємо!
Одна мамочка каже - в нас мало людей присутні, було б добре до всіх цю інформацію донести.
Ну на цьому і все.
Вчора розіслали інформацію про тренінг з ввічливою припискою - "сподіваємося, ви нас підтримаєте" та дітям вже видали заяву на участь у тренінгу з розрахунком до сплати приблизно 45 євро на кожного.
Я подивилася, хто ж там нам тренінг планує проводити, ну таке... Я б сказала, що і в Україні таких багато, і я б ще сказала, що це аніматори якісь, з дипломами. На сайті вказано, що в них дипломовані спеціалісти (без чого в Німеччині просто і не може бути - в них офісний клерк має кілька років пройти навчання

), але ні інформації, хто проводить тренінги, ні їхніх проектів - немає звісно. Проводять тімбілдінги, тренінги та щось дитяче.
Ну ось я і сиджу

. В мене просто горить попросити роз'яснити як новенькій, а які причини звернутися до сторонніх спеціалістів при наявності в школі програми соціальних концепцій, дипломованих соціальних робітників та презентування гімназії як школи без расизму.
Чомусь інші батьки мовчать.