Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline BigSister

• Німеччина
А масляный радиатор у меня под боком щас горит, хотя панели по темноте не работают,  пойду выключу, наверное, а то прямо уже виноватой себя чувствую, что я такая мерзляка)))
:plusone:

Offline BigSister

• Німеччина
А масляный радиатор у меня под боком щас горит, хотя панели по темноте не работают,  пойду выключу, наверное, а то прямо уже виноватой себя чувствую, что я такая мерзляка)))
Сьогодні нарешті змастила бігову доріжку. Вона краще радіатора :). Хвилин п'ять походила (я лише ходжу, не бігаю) - і вже не просто тепло, а жарко :smilie5:

Offline Pe

Когда поменяли на 800, пришло письмо что за первый месяц все равно возьмут 1000.
А это как? Они по счетчику платят или по некой разнарядке?

Насколько реально отапливать, скажем 6 часов ночью?
Насколько реально отапливать буржуйкой? Палетами топить? Или поставить солнечные панели?
Кстати, солнечные батареи, которые мы поставили, тоже до фига денег стоят, хотя муж их тупо сам устанавливал, а не звал специалистов
Считай себестоимость и обошлось, если не ошибаюсь, 7000 евро
Тут написала форумчанка из Англии, что у многих тупо нет денег утеплить дом или те панели
И это реальность, а не с жиру бесятся
ПС я очень сильно жду в новый изолированный по высшему классу дом перейти жить
Щас готовлю считай на улице и прям вижу как тепло из духовки и плиты вылетает на улицу,не считая уже, что пока все нагреется при температуре на улице :sneaky:
И это я молчу про нагревание бойлера в кэмпере и самого кэмпера, потому что я таки отказываюсь в душ ходить при 7 градусах :sneaky:

Offline Pe

Сьогодні нарешті змастила бігову доріжку. Вона краще радіатора :). Хвилин п'ять походила (я лише ходжу, не бігаю) - і вже не просто тепло, а жарко :smilie5:
Ну когда не сидишь на месте, то другое дело, таки да))
Но щас вишу на диване и завтра работаю ж, за компом не побегаешь :grin:
Но я его уже выключила :grin:
ПС у меня крыса ж тут спит и она не виновата в том, что твари -они такие твари
И она старая, косточки греет, я даже больше для нее кручу :f1:
Утром спецом все включаю для не на ускоренной программе, а то как ежик свернулась в ночи, не смотря на пледики да одеялки :smilie2:

Offline BigSister

• Німеччина
Чего вы все белые любите? :)
Смачні :)

А вот маслята-с придыханием- жареные с картошкой :hot:
Ці також смачні :)

Хоть завтра все бросай и в лес беги, тем более, что мне сегодня их фотку прислали :)
В ліс мені ходити нема з ким. Тому замість ліса у мене супермаркет  :cray:

Offline Pe

Цитувати (виділене)
В ліс мені ходити нема з ким. Тому замість ліса у мене супермаркет  :cray:
А у вас что, маслята продаются в супере???
Или ты рыжики покупаешь, видела у вас тоже
А так, то я годами сама ходила, щас вон подружку по грибам нашла))))
Она мне и прислала фотку маслят))
Я ее научила маслятам да подберезовикам, она только белые знала)) щас фанатично бегает и собирает, одуремшы от колличества грибов тут))
Пластинчатые запретила без меня ей брать))
Опята только со мной да всякие грибы-зонтики и лисички
А то она мне фотку свинушек прислала  с вопросом чи то лисички)))

Offline BigSister

• Німеччина
Я також працюю за компом. Тому і зручно: замерз - походи швидко чи побігай по доріжці - і знову працюй :). Ну якщо зима лютою буде.
Ми також платимо авансом. З наступного місяця за все, що залежить від газу, будемо, напевно, платити вдвічі більше. Завтра на зборах квартировласників затверджуватимо "бюджет".

Offline BigSister

• Німеччина
А у вас что, маслята продаются в супере???
І вони, і білі - у замороженому стані. Інколи сушені. Свіжі тільки шампіньони та (коли сезон) лисички/рижики.

А так, то я годами сама ходила, щас вон подружку по грибам нашла))))
У тебе, напевно, ліс поряд с домом. Як рідний :). А в мене поруч тільки поля та автобани :weep:

Offline Pe

Я також працюю за компом. Тому і зручно: замерз - походи швидко чи побігай по доріжці - і знову працюй :). Ну якщо зима лютою буде.
Ми також платимо авансом. З наступного місяця за все, що залежить від газу, будемо, напевно, платити вдвічі більше. Завтра на зборах квартировласників затверджуватимо "бюджет".
Вы в квартире живете?
Ну тогда плюс вам, бо соседи ж тоже обогреют :)
Мы в доме и еще в отдельностоящем и на большом участке, у нас всегда по сравнению с домами в заселеных жилых районах минус 2 градуса было
Но я в новый верю ::)
Завтра начнут обогрев пола делать и в пятницу зальют все это дело бетоном
Думаю, что в ноябре, схватив крысу под мышку и роняя тапки, мы и помчимся на бетон жить :grin:
Лишь ды мне кухню и душ там сделал муж
Коты будут недовольны, конечно, бо щас кайфуют в тепле, но у них что шуба что свои кошачье отопление домике в сарае)))
Но да, на нашей кровати при 21 градусах им уже не лежать)))

Offline BigSister

• Німеччина
Ну тогда плюс вам, бо соседи ж тоже обогреют :)
Не в моєму випадку. З трьох сторін - вулиця :)

Мы в доме и еще в отдельностоящем и на большом участке, у нас всегда по сравнению с домами в заселеных жилых районах минус 2 градуса было
Думаю, что в ноябре, схватив крысу под мышку и роняя тапки, мы и помчимся на бетон жить :grin:
Коты будут недовольны, конечно, бо щас кайфуют в тепле, но у них что шуба что свои кошачье отопление домике в сарае)))
Не холодно буде на бетоні?

Вони лежатимуть під ковдрою  :smilie5:

Offline Pe

Не холодно буде на бетоні?

Вони лежатимуть під ковдрою  :smilie5:

Там же отопление в полу, меньше 18 градусов не поставишь и это по всему первому этажу включая туалет и душ))
И к этому печка с дровами))
Точно не замерзнем))(про счета потом посмотрим :sarcastic:)
Но вообще-собирались в готовый дом заходить, а не на бетон
Ну как есть))
И душ при 8 градусов точно не про меня, а отопить, чтобы в 17 выйти, то …

Offline Lilьka

• Стать: Жіноча
  • Львів
Мені так соромно сьогодні, що я дуже перелякалася (не за себе, за дітей). Тепер я знаю, що зовсім не уявляю почуттів тих людей, які повсякчас під обстрілами.
І тому не розумію, чому ті люди, у яких є можливість виїхати, не виїжджають. Так, я знаю, що обставини у всіх різні, та ж дітей треба вивозити!

Offline Фрейя

• Hero Member
Мені так соромно сьогодні, що я дуже перелякалася
Нема чого соромитися. Є такий курс - Базова психологічна допомога в умовах війни
https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+BPA101+2022_T2/about
Короткий зміст - у ненормальний час будь-яка реакція нормальна

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
.
І тому не розумію, чому ті люди, у яких є можливість виїхати, не виїжджають.

Я вже колись це писала, здається - те, якими ми бачимо чужі можливості й те, як їх бачать ті, про кого ми говоримо, не завжди є тотожними. Це я не до того, що дітей не треба вивозити (я й сама так вважаю).
Але я вже нікого не засуджую та не вирішую, що там в кого. Не вивозять, значить, є якись обставини, які для них є суттєвими. Мені це може бути не зрозумілим, але ж не про мене (абстрактну) та моїх дітей йдеться.
В нас на кордоні теж запитали, чому ми повертаємося, коли можемо ні. Вдвох, чоловіку можна виїжджати, становище не таке, щоб зовсім скрутне в матеріальному сенсі. Я не знала, що відповісти в двох словах. Тому що нам так треба, в мене тільки така відвовідь є.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Lilьka

• Львів
Та я той, бакалавр із соціології, - сама про це знаю. Намагаюся нікому не показувати, як мені стрьомно.  :scare3:

Offline Фрейя

• Hero Member
Намагаюся нікому не показувати, як мені стрьомно.
Та інколи можна, ми ж усі живі люди.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Та я той, бакалавр із соціології, - сама про це знаю. Намагаюся нікому не показувати, як мені стрьомно.  :scare3:

А твої усі «молодші» з вами чи виїхали?

Offline Otrawa

Тому що нам так треба, в мене тільки така відвовідь є.
Так і є. Мені було дуже важко прийняти, що обидві двоюрідні сестри з дітьми поїхали з Німеччини назад, в Україну. Дуже переживаю за них і розумію, що це їхній вибір, вони так вирішили.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Тому що нам так треба, в мене тільки така відвовідь є.
Так і є. Мені було дуже важко прийняти, що обидві двоюрідні сестри з дітьми поїхали з Німеччини назад, в Україну. Дуже переживаю за них і розумію, що це їхній вибір, вони так вирішили.

Ми по дорозі заїжджали швиденько до кума, бо не бачилися майже 3 роки. В нього середня донька вагітна, ось-ось народжувати. Була в них до 7-го місяця, а потім повернулася народжувати (днями повинна) до Одеси. Й вони ніяк не змогли її вмовити залишитися. Ні, я хочу народити поруч з чоловіком, та й все. Коли на це дивишся відстороню, здається, що божевілля, але це її життя, й якщо вона вважає, що потрібне саме так, то хто я така, щоб її засуджувати.
Аналогічна історія з дружиною товариша наших дітей - поїхала на початку війни до Їталіі, але народжувати повернулася в Україну, в самісіньке Запоріжжя. Й теж, тому що «там мій чоловік».
Не знаю, може народять, та поїдуть знов, подивимося.

Хоча я й вважаю, що за будь яких умов дітей треба рятувати. Але в них свої мами.

Offline Lilьka

• Львів

А твої усі «молодші» з вами чи виїхали?
Та тут всі, у Львові. Хоча є можливість виїхати куди завгодно у Європу.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Та тут всі, у Львові. Хоча є можливість виїхати куди завгодно у Європу.

Тоді звісно, лячно. Тримайся, Лілько, обіймаю.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Невістка сестри довго не хотіла їхати, племінник дзвонив та волав у слухавку «увези моего сына!». А вона ніяк. А потім (це у травні було) пройшли чутки, що днями на нас з Придністров’я полізуть, й чомусь саме це її налякало. Не життя у підвалі, не вибухи (вона з батьками в області жила, там, де частіше всього прилітало до нас), а ось чутки налякали так, що вона у два дні зібралася та поїхала. Зара, правда, все рветься повернутися, але поки тільки планує.

Offline Lilьka

• Львів
Але в них свої мами
Так, і нічого з цим не поробиш. Свекруха (я) вже б давно рвонула зі внуком чи в Закарпаття, чи в Шотландію, чи навіть в Австралію. Та як ми можемо своїх чоловіків залишити?

Offline Lilьka

• Львів
Зара, правда, все рветься
Ти гарно опанувала українську! Для більш пристрастної фрази я б сказала "все наніц рвецця ("рветься" це літературна, а ти почала з діалекту,то треба так і продовжити фразу). +100500! до твого допису

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Вечеря. Назлорусне (с)

Offline Leo_need

• Стать: Чоловіча
  • Україна, м.Київ
Вечеря.
(пошепки, собі під ніс) Ну яка це вечеря ??? М'яса нема, картоплі нема... Це якийсь гішпанський сором )))

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
Усю ніч жерла. На сніданок дивитися не можу.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Otrawa

Вчера от злобы и бессилия зашла в свой уютный ламповый инстаграмчик, где рецептики и детские книжечки, прокляла в сторис всех, у кого все не так однозначно. Не скажу, что полегчало, но прям дюже приятно было, кода пошли отписки. И это не первые мои проукраинские сторисы, даже удивительно, что еще остались те, кто с удовольствием проклялся.

Offline Leo_need

• Стать: Чоловіча
  • Україна, м.Київ
Допис про жінку-врача з Охматдиту, яку вчора вбило російською ракетою. Дитина залишилась сиротою (батько помер раніше).
https://life.pravda.com.ua/society/2022/10/11/250784/

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Вечеря.
(пошепки, собі під ніс) Ну яка це вечеря ??? М'яса нема, картоплі нема... Це якийсь гішпанський сором )))

Це вечеря в режимі «економ». Хліба немає ось й «едим пирожные».

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.