Смотрю и с поступлением по-разному везде было
На мой факультет были довольно сложные задания для медалистов, почти никто по ним не поступил. Позже летом на общих основаниях на экзаменах была шара.
Так у вас и экзамены отдельные для медалистов, что ли, были и раньше сдавали они?
У нас не было отдельных, просто если первый экзамен медалист сдавал на 5, то больше ничего ему сдавать не надо было
Таки интересно, что все настолько по-разному было везде 
Я навчався у 1989-1993 у у коледжі, IT-спеціальність. Закінчив з "червоним" дипломом ("з відзнакою").
Вірішив поступати в університет за цією ж спеціальністю. І у 1993 р. був прикол саме по цій IT-спеціальності (саме у цьому ВУЗі).
Всі випускники інших спеціальних середніх закладів (коледжі, технікуми, навіть ПТУ) з інших спеціальностей (бухгалтери, економісти, механіки) поступали одразу на 3-й курс з доздачею академрізниці (якщо вона мала місце) вже під час навчання в універі.
А до бажаючих поступити на модну у 1993р IT-спеціальність ця шара не застосовувалась.
Я, маючи "червоний" диплом і вступаючі на саме цю ж спеціальність (як зараз пам'ятаю код, 2201), мусив йти на 1-й курс і здавати екзамени як всі.
Єдина перевага, як володаря "червоного" диплома - якщо я здавав перший езамен (фізику) на 5, то другий здавати не потрібно було (українська мова, ніби-то) і зарахування у студенти відбувалось автоматично.
Повезло, здав на 5, пройшов. Потім, під час навчання у ВУЗі, поздавав екстерном половину предметів і на них вже не ходив. Один предмет (філософія) зарахували автоматично. У моєму коледжі я вивчав його на протязі 4 курсів і його обсяг був у 1,5 рази більший за університетський