Автор Тема: Українська політика 2017

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Українська політика 2017
« Reply #23400 : Вересень 01, 2017, 12:43:51 »
Цитувати (виділене)
Solovey Igor додав 5 нових світлин — разом з Natalya Ligacheva та 3 іншими особами.
19 год ·
Трохи про інформвійни.

Дуже цікавий поворот відбувся у звязку з матеріалом на британському телеканалі Sky News - там Україну звинуватили (навівши слова журналістки Єкатерини Сєргацкової - https://uk.wikipedia.org/…/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B0%D…), що російські і інші російськомовні (з Середньої Азії) джихадисти відсиджуються в Україні, бо тут, мовляв, можна купити український біометричний паспорт і поїхати далі в Європу.
Не знаю чи є у колеги підтвердження цих її слів (як то відомі факти купівлі нових біометричних паспортів, чи факти затримання в ЄС ігіловців з українською біометрикою). Чи було це сказано нею необережно для "связкі рєчі", а канал спецільно загострив. Або може сказано ще з якоюсь іншою метою...
До речі, посольство України в Великобританії таки дорікнуло британцям, що вони трохи "пєрєбдєли" (https://lb.ua/…/2017/08/30/375194_ukraina_yavlyaetsya_habom…).

Але мене в цій ситуації я звернув увагу на сам процесс - як цю статтю штовхали в українське медіа поле. Судіть самі.
Спочатку на Sky News виходить ТЕЛЕсюжет "The man who rescued his son from Islamic State" (про Україну десь глибоко
Cпойлер
всередині) – це сталось 22 серпня (див скрін з Ютуб внизу).
Потім, наступного дня, 23 серпня, на російських ресурсах - Звєзда, Русская весна, а також українських - Страна.юа та Корреспондент.нет виходять уже новини, з цього сюжету. При цьому в своїх новинах вони всі посилаються на оригінал - тобто на сайт Sky News.
Тут зроблю ліричний відступ: я не вірю в те, що в Страна.уа чи на Корреспонеднт.нет хтось з журналістів дивився Sky News, раптом побачив сюжет і думає, «о, тут же про Україну, класна тема, треба зробити з цього новину!». А значить – була як мінімум наводка, але скоріш за все – хтось просто прислав в редакції готовий текст (чи ссилку) цим змі, для закидування в українське медіа поле.
Хто це був? Варіантів кілька: це або «моніторщики» нашого північного сусіда – ЗМІ, спецслужби і т.п, які спеціально відслідковують інформматеріали по проблематиці/регіону і побачили відповідний сюжет. Або це ж ті, хто знав про дату виходу сюжету – а це можуть бути автори, причетні до підготовки матеріалу чи редактори Sky News, які і повідомили колег вищезгаданих ЗМІ.
Хто ж в цьому конкретному випадку «навів» на сюжет – знають тільки ті, хто це замовлення прийняв.
Але в цій спецоперації стався "прокол".
Якщо пройти за наведеним в перепублікаціях 23 серпня посиланням - то всі вони ведуть на статтю на сайті Sky News уже з іншим заголовком, адаптованим до української теми: "'Corruption hub' Ukraine could offer terror route to Europe for Russian IS fighters. Observers say up to 500 ex-jihadists are hiding out in the country that recently signed a visa-free travel deal with the EU". Але увага – ця стаття датована... 29 (!) серпня! (скани підтвердження - нижче). Тобто на момент перепублікацій 23 серпня в українському і російському інтернет сегменті її в природі ще не було...
Як це сталось? Теоретично можливо, що всі ці ЗМІ разом спочатку взагалі не ставили джерело (або ставили посилання на відеосюжет), а коли з‘явилась уже текстова версія – то дружньо замінили посилання. Звідки така синхронність?! В добровільний порив віриться слабо. А значить, хтось міг попередити: «хлопці-дівчата, от вийшла ще текстова версія, поставте нове посилання».
//АПДЕЙТ. Звісно, є ще один варіант - "нахімічив" сам сайт, здвинувши дату публікації. Але навіщо? Адже факт мухляжа з матеріалами (та ще й такими резонансними), внесення туди правок по ходу вдарить по репутації цього британського ЗМІ. А може це безалаберність якогось конкретного співробітника видання? Що ж, теж небагато честі для такого серйозного ЗМІ.
Кінець АПДЕЙТу.//
Для чого я так все детально розписав (може й не всім цікава внутрішня кухня)? Щоб вчергове показати методологію: хтось спеціально координував/є роздування теми «про ігіловців з українськими біопаспортами», заведення цієї теми з іноземного в українське медіа поле, а також її подальше розповсюдження.
До речі, і ця тема не єдина. В останній час випадків таких стає все більше - «українські ракети для Північної Кореї», які потім виявились російськими, ще один наочний тому приклад.
https://www.facebook.com/solovey.igor/posts/1611250925614240

Offline Eney

« Reply #23401 : Вересень 01, 2017, 12:57:15 »
Скотиняка на святі 1 вересня.
https://twitter.com/OVLiashko/status/903537467474812929

Offline Suddenly

• Стать: Жіноча
« Reply #23402 : Вересень 01, 2017, 12:59:27 »
1сентября, тематический урок у дочки в классе. Тема: "Україна -- це Європа. Що таке ЄС". Мне нравится, чёрт побери!
Классно. Интересно только, как этот урок проводят учителя, которые не согласны с этим утверждением. Наверняка, такие есть, особенно в восточных областях.

Offline Mike123

« Reply #23403 : Вересень 01, 2017, 13:04:40 »
Интересно только, как этот урок проводят учителя, которые не согласны с этим утверждением. Наверняка, такие есть, особенно в восточных областях.
Моя мама верующая всю жизнь биологию преподавала. И ничо :smile4:.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #23404 : Вересень 01, 2017, 13:06:00 »
Интересно только, как этот урок проводят учителя, которые не согласны с этим утверждением. Наверняка, такие есть, особенно в восточных областях.
Моя мама верующая всю жизнь биологию преподавала. И ничо :smile4:.

А она при этом отвергала (внутренне) теорию эволюции?

Offline Mike123

« Reply #23405 : Вересень 01, 2017, 13:10:07 »
А она при этом отвергала (внутренне) теорию эволюции?
Разумеется. А на уроках она притворялась. Это какая-то безумная редкость - не всегда делать на работе то, что нравится? :smile4:

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #23406 : Вересень 01, 2017, 13:12:05 »
Это какая-то безумная редкость - не всегда делать на работе то, что нравится?

Нуууу... Я бы не смог делать работу, с которой не согласен на уровне аксиоматики.

Ре

• Гість
« Reply #23407 : Вересень 01, 2017, 13:14:02 »
1сентября, тематический урок у дочки в классе. Тема: "Україна -- це Європа. Що таке ЄС". Мне нравится, чёрт побери!
Классно. Интересно только, как этот урок проводят учителя, которые не согласны с этим утверждением. Наверняка, такие есть, особенно в восточных областях.
А что за утверждение? Я если честно не совсем понимаю. :f1:
И что положено отвечать учителю на вопрос о том, почему Украина не в ЕС и когда она там будет? (раз уж про ЕС рассказывают, да в привязке к тому, что Украина-это Европа, то вопрос задавать будут).
Есть какой-то один ответ на такой вопрос от всех учителей или будет импровизация?

Offline Mike123

« Reply #23408 : Вересень 01, 2017, 13:14:45 »
Нуууу... Я бы не смог делать работу, с которой не согласен на уровне аксиоматики.
Там все сложно. Верующие есть не только биологи. Но даже и физики. Как-то они у себя все это внутри совмещают. Ну и теория эволюции - это всего лишь часть предмета. Все остальные пестики и тычинки в конфликт с христианством не входят. Впрочем, все это жуткий офтоп :).

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #23409 : Вересень 01, 2017, 13:25:50 »
Блин, а я когда-то, году в 1986, проводила Ленинский урок. Засирала 4-классникам мозги... Причем на тот момент совершенно искренне...  :facepalm:
Серьезно? :grin:
Я себе как-то даже не могу представить тебя такой урок серьезно  проводящей :)

Серьезно. Я сейчас тоже не могу. А тогда я жила в Донецке и была активистка - комсомолка.
Правда, я рассказывала не про "доброго дедушку Ленина", а про то, что для того, чтобы сделать революцию, дедушка Ленин пахал, как подорваный, прочел огроменное количество литературы и не меньшее сам написал. Потому хотите чего-то добиться - Арбайтен!  :yes:
Думаю, в этом вопросе я все-таки была не сильно далека от истины. Но таки про дедушку Ленина...  :acute:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #23410 : Вересень 01, 2017, 13:26:42 »
Цитувати (виділене)
Армія FM
бійці "Правого Сектору" вітають школярів з Днем знань
Шо это за трэш??  :shok:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Ре

• Гість
« Reply #23411 : Вересень 01, 2017, 13:28:47 »
Блин, а я когда-то, году в 1986, проводила Ленинский урок. Засирала 4-классникам мозги... Причем на тот момент совершенно искренне...  :facepalm:
Серьезно? :grin:
Я себе как-то даже не могу представить тебя такой урок серьезно  проводящей :)

Серьезно. Я сейчас тоже не могу. А тогда я жила в Донецке и была активистка - комсомолка.
Правда, я рассказывала не про "доброго дедушку Ленина", а про то, что для того, чтобы сделать революцию, дедушка Ленин пахал, как подорваный, прочел огроменное количество литературы и не меньшее сам написал. Потому хотите чего-то добиться - Арбайтен!  :yes:
Думаю, в этом вопросе я все-таки была не сильно далека от истины. Но таки про дедушку Ленина...  :acute:
Будующих революционеров готовила :)
(и тебя не смущал вопрос на какие шиши дедушка Ленин в эмиграции ошивался? Я его задала на таком уроке. шо было...  :scare3:)

Offline Eney

« Reply #23412 : Вересень 01, 2017, 13:30:40 »
Цитувати (виділене)
Армія FM
бійці "Правого Сектору" вітають школярів з Днем знань
Шо это за трэш??  :shok:
Там же написано. Відеопоздоровленняз 1 вересня від Правого сектору.  Це не треш. Треш - це "линейка" у школі і купи мертвих квітів бідним вчителям.

Offline chucha

« Reply #23413 : Вересень 01, 2017, 13:31:20 »
Писали про б/у прежде всего.

Ну мне так не показалось. Франко, к примеру, сетовал, почему у нас нельзя Логан за 12К купить. Что меня несколько удивило, посколько именно столько в базе он у нас и стоит.

Offline Eney

« Reply #23414 : Вересень 01, 2017, 13:36:46 »
Писали про б/у прежде всего.

Ну мне так не показалось. Франко, к примеру, сетовал, почему у нас нельзя Логан за 12К купить. Что меня несколько удивило, посколько именно столько в базе он у нас и стоит.
В мене Логан за таку ціну. Правда, 2012 року.

Offline Eney

« Reply #23415 : Вересень 01, 2017, 13:39:50 »

Offline Suddenly

« Reply #23416 : Вересень 01, 2017, 13:48:08 »
А что за утверждение? Я если честно не совсем понимаю.
Я просто представила себе учительницу, которая никогда не была в ЕС, поддерживает тесные связи с родственниками в России и разделяет мнение про "мышебратьев" и "гейропу". Как она будет проводить этот урок?

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #23417 : Вересень 01, 2017, 13:49:24 »
Как она будет проводить этот урок?

Плохо. Что свойственно для школы в целом.

Ре

• Гість
« Reply #23418 : Вересень 01, 2017, 13:56:26 »
А что за утверждение? Я если честно не совсем понимаю.
Я просто представила себе учительницу, которая никогда не была в ЕС, поддерживает тесные связи с родственниками в России и разделяет мнение про "мышебратьев" и "гейропу". Как она будет проводить этот урок?
Я не совсем понимаю, что учительница , например, бывшая в ЕС и сильно не любящая мышебратьев, рассказывает на уроке, который называется Украина-Европа и про ЕС. Там какая-то программа есть, что рассказывать?

Offline Eney

« Reply #23419 : Вересень 01, 2017, 13:57:20 »
Сьогодня знімав відео для майбутніх випускників, звісно і оце оцей урок теж. Було дуже приємно і слухати і дивитися.

Ре

• Гість
« Reply #23420 : Вересень 01, 2017, 13:58:52 »
Сбогодня знімав відео для майбутніх випускників, звісно і оце оцей урок теж. Було дуже приємно і слухати і дивитися.
Так что они рассказывали, расскажи, будь ласка.

Offline Eney

« Reply #23421 : Вересень 01, 2017, 14:02:30 »
Сбогодня знімав відео для майбутніх випускників, звісно і оце оцей урок теж. Було дуже приємно і слухати і дивитися.
Так что они рассказывали, расскажи, будь ласка.
Та ну, це довго писати. Мені сподобалося. Про Майдан, асоціацію, війну з москалями, Україну, як державу. Звійно не без пафосу, але коротко і по суті... Зрадойобам точно не сподобається.

Скрін дошки у класі
Cпойлер
« Останнє редагування: Вересень 01, 2017, 14:27:49 від Eney »

Offline Stavlish

« Reply #23422 : Вересень 01, 2017, 14:07:37 »
Тут, вроде, на 10-е цырк с коняме кокойты намечается.  :facepalm:

И антагонист уже объявился.  :mocking:

Offline Eney

« Reply #23423 : Вересень 01, 2017, 14:13:02 »
Сказав - треба робити.  :pardon:

Offline Eney

« Reply #23424 : Вересень 01, 2017, 14:17:03 »
Право на цивілізацію. Від Павла Казаріна.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #23425 : Вересень 01, 2017, 16:09:50 »
Цитувати (виділене)
Президент Петр Порошенко подписал указ №256/2017, которым ввел в действие решение СНБО от 10 июля 2017 года о внедрении с января 2018-го биометрического контроля для иностранцев, пересекающих украинскую границу. Об этом сообщает пресс-служба главы государства
http://news.liga.net/news/politics/14812672-vstupilo_v_silu_reshenie_snbo_o_biometricheskom_kontrole_na_granitse.htm

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #23426 : Вересень 01, 2017, 16:14:14 »
К дню шахтера - копать разрешили  :sarcastic:
Цитувати (виділене)
Криптовалюта биткоин не попадает под определение валюты или денежного суррогата, а майнинг не является нарушением законодательства. Об этом рассказал и.о. председателя Национального банка Украины (НБУ) Яков Смолий
http://finance.liga.net/cryptoeconomics/2017/9/1/news/54508.htm

Offline Игрек

• Hero Member
« Reply #23427 : Вересень 01, 2017, 16:15:57 »
о внедрении с января 2018-го биометрического контроля для иностранцев, пересекающих украинскую границу.
Атлична!
Ждем очередного полыхания за поребриком, на тему "не очень-то и хотелось"?

Offline mxm

• Одесса
« Reply #23428 : Вересень 01, 2017, 16:18:57 »
Атлична!
Ждем очередного полыхания за поребриком, на тему "не очень-то и хотелось"?
Думаю, будут введены симметричные меры и очереди за биометрическими паспортами не спадут у нас до конца года.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #23429 : Вересень 01, 2017, 16:30:56 »
Цитувати (виділене)
Президент Петр Порошенко подписал указ №256/2017, которым ввел в действие решение СНБО от 10 июля 2017 года о внедрении с января 2018-го биометрического контроля для иностранцев, пересекающих украинскую границу. Об этом сообщает пресс-служба главы государства
http://news.liga.net/news/politics/14812672-vstupilo_v_silu_reshenie_snbo_o_biometricheskom_kontrole_na_granitse.htm

Цитувати (виділене)
По словам президента, процедура будет проходить в три этапа. Первый - человек может подать предварительное уведомление о том, что собирается в Украину и пересечь границу, соответственно - база данных и пограничники будут к этому готовы. Второй - непосредственная фиксация данных на границе, биометрического паспорта, или биометрических данных, и третий - фиксация человека в месте, где он планирует находиться.

Звучит нормально вроде.

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.