Автор Тема: Что там у ...?

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: Что там у ...?
« Reply #21030 : Липень 05, 2023, 00:28:34 »
Дочь:
- Почему во Франции все время бастуют, у них же самые лучшие условия труда в мире?
Я:
- У них самые лучшие условия, потому что они все время бастуют...

причому роблять це різні соціальні групи, одні працюють, інші бастують.
Может они тоже работают или там прямо всех опросили и все не работают?
У меня вчера под работой стояли бастующие и те таки все работают)))
Не будешь рот открывать(забастовки) ничего не добьешься))
Но у нас они таки в большинстве своем более мирно проходят)))
ПС странно читать от украинцев=Майдан такие комментарии, вроде должны поддерживать или там цвет кожи не тот для поддержки?)))

Дивно читати примітивні підйобки про расизм і тикати нас Майданом, на якому не палили авто крім мусорських та не грабували магазини на Хрещатику. Нагадай мені, коли я складу повноваження модератора, щоб я тебе нахуй послав, бо забагато береш на себе.
Я отзеркалила, не нравится?
(И я не вам(с), я тебе отвечала)
Ну так не моя проблема
А про послать нахуй, то можешь не ждать снятия полномочий, ты давно уже меня послал
Ну да мне пох. Совсем пох
Ти коли пишеш странно читать от украинцев, то пиши дивно читати від Шенноу, якщо ти мені пишеш. А навіть такий примітивний прийом софістики як дзеркалити - також треба вміти, бо ти з однієї сторони поставила себе, с з іншого боку українців, типу ти не тут народилася і жила півжиття. І якби тобі пох було, ти б по три рази по три рази не дропалась з форуму. Тому на майбутнє фільтруй що і кому пишеш та кажеш.
Да, плохо сформулировала, абсолютно согласна!
То, что я себя противопоставляю украинцам, то полная фигня, что пишешь, потому что я сама украинка))))
Опять же плохо сформулировала, есть такое дело))
 Про фильтруй, то я приняла замечание
Тебе тоже советую фильтровать чего пишешь))
Пох на твое посылание, уход с форума , ну я никогда не уходила из-за тебя, ты хоть обпосылай меня)))
На этом предлагаю обмен любезностями закончить, могу тебя игнорировать, если хочешь))
Приймається, закінчили.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Выдра

• ___
« Reply #21031 : Липень 05, 2023, 01:11:50 »
В общем, застрелили арабского мальчика, 13 лет.
Это примерно как если бы таджикского в москве.
Ничего удивительно, что вся страна пошла волной.
Накипело.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21032 : Липень 05, 2023, 07:19:30 »
В общем, застрелили арабского мальчика, 13 лет.
Это примерно как если бы таджикского в москве.
Ничего удивительно, что вся страна пошла волной.
Накипело.
17 років,
A lawyer representing his family told the French television program “C à Vous” that he had no criminal record. But Pascal Prache, the top prosecutor in Nanterre, said that the teenager had been known to the police for not complying with traffic stops and had been summoned to juvenile court in September for such an incident.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21033 : Липень 05, 2023, 07:25:03 »
A fundraising campaign for the French police officer who shot a 17-year-old boy has topped €1 million a week after the death led to the worst rioting for decades.

In contrast, a fund for the family of Nahel Merzouk, the boy of Algerian-Moroccan descent who was killed last Tuesday by the officer in a traffic stop in Nanterre, had raised about €200,000 by last night.

Offline Выдра

• ___
« Reply #21034 : Липень 05, 2023, 07:32:39 »
17 років,
Моя ошибка.
said that the teenager had been known to the police for not complying with traffic stops and had been summoned to juvenile court in September for such an incident.
Это административка, а не криминальная запись.
A fundraising campaign for the French police officer who shot a 17-year-old boy has topped €1 million a week after the death led to the worst rioting for decades.

In contrast, a fund for the family of Nahel Merzouk, the boy of Algerian-Moroccan descent who was killed last Tuesday by the officer in a traffic stop in Nanterre, had raised about €200,000 by last night.
А это как раз пример системного расизма. Поддерживаем своих, как там говорят? "Сукин сын, но наш сукин сын".
А если серьезно, то антиарабский расизм во Франции - серьезная проблема, там и колониальное, и религиозное, и прочее разное.
Не уверена, что компетентна достаточно чтоб глубоко это обсуждать.
И мне почему-то кажется, что ты тоже не очень в курсе.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21035 : Липень 05, 2023, 07:35:31 »
А я нічого не обговорюю, я фактаж навів, а ти у відповідь so you are saying та зробила висновки щодо меж моєї компетенції, які тобі невідомі.

Offline Выдра

• ___
« Reply #21036 : Липень 05, 2023, 07:42:49 »
щодо меж моєї компетенції, які тобі невідомі.
Мне казалось, ты аудитор в большой четверке, если я правильно помню.
А я нічого не обговорюю, я фактаж навів,
Хорошо, будут тебе факты. Чуть позже.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21037 : Липень 05, 2023, 07:54:09 »
Як моя аудиторська кар'єра могла б стати на заваді моєму умовному вивченню питання розповсюдження расизму у Франції? Ладно, не суть. Ти зараз просто починаєш натягувати що обговорювати нову модель телефона можуть тільки люди, які розуміють або пишуть інструкції для arm процесорів. А оскільки я аудитор, і то до біса гарний, я можу нескінченно крутити будь-яке питання, та в мене немає вже давно на це натхнення. Тому твої висновки щодо адмінправопорушення мають бути підкріплені посиланням на адмінкодекс, бо мені невідоме законодавство Франції щодо багаторазово порушення вимог та що саме йому мали інкримінувати у суді для неповнолітніх, адмінштраф чи рік умовно.

Offline Выдра

• ___
« Reply #21038 : Липень 05, 2023, 08:01:22 »
Ти зараз просто починаєш натягувати що обговорювати нову модель телефона можуть тільки люди, які розуміють або пишуть інструкції для arm процесорів.
Нет, извини, не хотела показать тебя невежественным человеком, не умеющим делать выводов. Хотела сказать, что есть сложные вопросы, по которым проще не иметь мнения - потому что они сложные и надо реально быть глубоко в теме до того, как делать выводы. В тч - внутренняяя политика страны, в которой ты не живешь - не жил.
Но если совсем честно, то я бы предпочла не искать данные и не дискутировать. Просто потому что.
Во-первых, у меня второй час ночи.
А во-вторых, где мы, где Макрон.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21039 : Липень 05, 2023, 08:03:48 »
Ось саме тому я і не робив ніяких висновків, бо намагаюся коментувати ті теми, де володію мінімальними знаннями. Хоча, звісно, в мене є своя думка з цього, як і з будь-якого приводу. Тому тобі добраніч а мені активного тренування.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21040 : Липень 05, 2023, 11:03:14 »
В общем, застрелили арабского мальчика,..
...
Ничего удивительно, что вся страна пошла волной
Хвилями підпалів та антісемітизму. "Уся страна", ага. За "нашего мальчика"  :bad:

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #21041 : Липень 05, 2023, 19:44:55 »
Нагадай мені, коли я складу повноваження модератора, щоб я тебе нахуй послав, бо забагато береш на себе.
Тоді і ти нагадай чинним модераторам, щоб дали три доби, а не одну. Попередження все ж таки зараз. І тільки попередження не тому, що спрацювала форма "я змушений відмовитись від наміру", а тому що конфлікт вичерпаний у подальших постах

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21042 : Липень 05, 2023, 20:40:06 »
https://meduza.io/news/2023/07/05/tamozhnya-germanii-poobeschala-arestovyvat-vse-v-ezzhayuschie-v-stranu-avtomobili-iz-rossii-iz-za-osobennostey-nemetskogo-yazyka-takie-poezdki-popadayut-pod-sanktsii
Цитувати (виділене)
Из-за санкций въезд на личном автомобиле из России на территорию Германии расценивается немецкой таможней как основание для его ареста. Об этом сообщает РБК со ссылкой на официальное заявление таможни.

В ведомстве напомнили, что в рамках эмбарго ввоз пассажирских автомобилей из России в ЕС запрещен, а под понятие «ввоз» фактически попадает любое перемещение товаров — в том числе, обычная поездка на автомобиле.

Как отмечает РБК, в варианте статьи регламента, определяющего эмбарго в отношении России, на английском языке говорится, что запрещены «приобретение, импорт или передача, прямо или косвенно, товаров, которые производят существенные доходы для России». При этом в официальном немецком переводе используется термин Einfuhr, который может означать как «импорт», так и просто «ввоз».
Не перевіряла, але якщо правда, то є користь від німецької мови  :smilie5:

Offline Drakonchik

• Стать: Жіноча
  • Дніпро
« Reply #21043 : Липень 05, 2023, 23:30:12 »
https://meduza.io/news/2023/07/05/tamozhnya-germanii-poobeschala-arestovyvat-vse-v-ezzhayuschie-v-stranu-avtomobili-iz-rossii-iz-za-osobennostey-nemetskogo-yazyka-takie-poezdki-popadayut-pod-sanktsii
Цитувати (виділене)
Из-за санкций въезд на личном автомобиле из России на территорию Германии расценивается немецкой таможней как основание для его ареста. Об этом сообщает РБК со ссылкой на официальное заявление таможни.

В ведомстве напомнили, что в рамках эмбарго ввоз пассажирских автомобилей из России в ЕС запрещен, а под понятие «ввоз» фактически попадает любое перемещение товаров — в том числе, обычная поездка на автомобиле.

Как отмечает РБК, в варианте статьи регламента, определяющего эмбарго в отношении России, на английском языке говорится, что запрещены «приобретение, импорт или передача, прямо или косвенно, товаров, которые производят существенные доходы для России». При этом в официальном немецком переводе используется термин Einfuhr, который может означать как «импорт», так и просто «ввоз».
Не перевіряла, але якщо правда, то є користь від німецької мови  :smilie5:
Бачила в телеграм каналах в коментах "постраждалих", пишуть, що то все на одному пункті пропускному так розцінили. В процесі судових розборок  :sarcastic:

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21044 : Липень 06, 2023, 01:42:35 »
Бачила в телеграм каналах в коментах "постраждалих", пишуть, що то все на одному пункті пропускному так розцінили. В процесі судових розборок  :sarcastic:
Німецька бюрократія також може бути корисною  :smilie5:

Offline fakir

« Reply #21045 : Липень 06, 2023, 08:26:41 »
Аналог Twitter — платформа Bluesky, тимчасово призупинила (https://babel.ua/news/95835-platforma-bluesky-timchasovo-pripinila-reyestraciyu-koristuvachiv-cherez-napliv-novachkiv-z-twitter) реєстрацію через наплив нових користувачів і проблеми з продуктивністю. Це сталося після нововведень Ілона Маска у Twitter.

У Bluesky зафіксували рекордно високий трафік. За словами інженера Bluesky Пола Фрейзі, платформа наразі випускає оновлення мобільного застосунку, щоб вирішити проблеми.

Bluesky запустив (https://babel.ua/news/92976-kolishniy-vikonavchiy-direktor-twitter-dzhek-dorsi-zapustiv-analog-socmerezhi-platformu-bluesky) колишній виконавчий директор Twitter Джек Дорсі. Кількість користувачів цієї соцмережі різко зросла після того, як Ілон Маск вирішив обмежити (https://babel.ua/news/95821-ilon-mask-znovu-zminiv-kilkist-publikaciy-yaki-bachat-koristuvachi-u-twitter-za-dobu) кількість публікацій, які бачать користувачі Twitter.

@babel
раптом кому набрид вже той кактус Твіттер, у мене для вас новий кактус Твіттер Threads
Цитувати (виділене)
Якщо не спите, ось вам новина. Meta викотила свого конкурента твіттер, Threads. Сьогоднішнє відео (дайджест за весь червень) вже вийшло там.

Залогінитись можна лише через інстаграм-акаунт.

Зафолловити нас варто тут:
https://www.threads.net/@theacentauri

Можете ще зафолловити мене (https://www.threads.net/@paulpotseluev) або Дмитра (https://www.threads.net/@mrdimitree), нашого твіттер-гая.

Встановити застосунок на мобільний пристрій можна за посиланнями:
Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.barcelona) | iOS (https://apps.apple.com/us/app/threads-an-instagram-app/id6446901002)

https://t.me/alphacentaurichannel/7339
:sarcastic:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21046 : Липень 07, 2023, 18:18:19 »

Offline Фрипп

« Reply #21047 : Липень 07, 2023, 18:27:33 »
у мене для вас новий
Тепер будуть банити одночасно на трьох платформах, що, доречі, вірно із позицій оптимізації.

Offline Фрипп

« Reply #21048 : Липень 10, 2023, 11:41:33 »
Ой мама, шокодим, або Шокова терапія по-турецьки

П'ятничний ранок 7 липня приготував туркам не лише черговий намаз, а й нові ціни. На все. Деякі зміни боляче вдарять по іноземцях, які постійно мешкають в країні. Зокрема, українцям і кримським татарам, що рятуються від війни або російської мобілізації.

Cпойлер
ПДВ. В Туреччині має назву KDV. В країні діяли три ставки податку. Торік для 115 найменувань харчів постійного вжитку його знизили з 8% до 1%. Це хліб, молоко, м'ясо, риба, макарони, рис, чай, кава овочі і фрукти. Всі решта харчів і товарів і послуг зберігали ставку 8%, а  меблі, побутова техніка, автівки, паливо алкоголь, цигарки продавали з податком 18%.

Від суботи податок на крам, що продавався за ставкою 8%, зростає до 10%, а те, що мало 18% - матиме 20%.

Окрім того на мило, шампуні і решту косметичних товарів і побутової хімії, що продавали за ставкою 8% ПДВ, відтепер нараховуватимуть 20%. Їхній податок прирівняли до ПДВ на алкоголь і цигарки.

Акциз. Турецькою ÖTV. В ціні цигарок, алкоголю, коштовностей і палива Туреччина закладає акцизний збір. Від суботи ставки на всі акцизи зростають. Журналісти видання Sozcu підрахували, що в алкоголі вартістю 500 лір (20 доларів) всі податки разом складають понад 350 лір.

Зокрема акциз зростає майже на 15%. Літр бензину або дизпалива в середньому здорожчає на півліри.

Акциз відтепер в Туреччині зростатиме автоматично щопівроку в залежності від рівня інфляції. Але є ще один сюрприз - президент отримає нові повноваження однооосібно збільшувати цей податок у 5 разів. Раніше він міг без рішення парламенту змінювати ставку лише на 50%.

У півтора рази зросли всі державні збори: за виїзні візи, отримання паспорту, зміну інших документів, тощо.

Транспортний податок або MTV турецькою. Він складав 1060 лір і його платили на початку року. Цього року власникам "моторного податку" доведеться сплатити його ще раз. Поки кажуть, що це одноразова акція.

Ну і насамкінець те, що цікавить багатьох українців. В Туреччині мобільний телефон, придбаний поза межами Туреччини, може працювати на місцевій сім-карті до 90 днів. Після цього його IMEI блокується державним органом на ім'я BDK. Мобільники в Туреччині коштують дорожче, ніж в будь-якій іншій країні, тому турки навіть їздили в "телефонні тури" до інших країн, а потім розблоковували телефон, сплативши податок.

2022-го за розблокування будь-якого телефону, незалежно від його вартості, треба було платити 2300 лір - 150 доларів за тодішнім курсом. З 2023 року податок на закордонний телефон становив 6 тисяч лір - 300 доларів за курсом на 1 січня, а з 8 липня за ввезений телефон доведеться платити 20 тисяч лір або 800 доларів за сьогоднішнім курсом.

https://www.uasouth.media/news/466

Offline Mike123

« Reply #21049 : Липень 10, 2023, 12:21:46 »
Я все розумію, але навіщо на телефони такі величезні податки? Якби ще Турреччина їх виготовляла. А так - ні. За телефон вартістю 300 баксів - 800 баксів податків? Або Осман Пашаєв бреше, або це якась люта дурня.

Online Garfield

• Nederland
« Reply #21050 : Липень 10, 2023, 13:47:07 »
Я все розумію, але навіщо на телефони такі величезні податки? Якби ще Турреччина їх виготовляла. А так - ні. За телефон вартістю 300 баксів - 800 баксів податків? Або Осман Пашаєв бреше, або це якась люта дурня.
А навіщо в Сінгапурі приблизно 70 к€тза автомобільний номер? І щонайменше  стільки ж за найдешевшу машину? Грошей хочуть. :f1:
Homo homini felis est.

Offline Mike123

« Reply #21051 : Липень 10, 2023, 13:56:21 »
А навіщо в Сінгапурі приблизно 70 к€тза автомобільний номер? І щонайменше  стільки ж за найдешевшу машину? Грошей хочуть.
У Сінгапурі місця мало, а грошей багато. Тут хоча б якась логіка є. А чим туркам телефони заважають?

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #21052 : Липень 10, 2023, 13:56:48 »
Сінгапур таким чином регулює кількість авто перш за все. Через високу вартість.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21053 : Липень 10, 2023, 22:45:30 »
Туреччина погодилася якнайшвидше передати протокол про прийняття Швеції до НАТО на ратифікацію – Столтенберг

Online Garfield

• Nederland
« Reply #21054 : Липень 10, 2023, 23:15:39 »
Туреччина погодилася якнайшвидше передати протокол про прийняття Швеції до НАТО на ратифікацію – Столтенберг
Тут кажуть, що Ердоган натомість вимагає активізацію вступу Туреччини до ЄС.
Homo homini felis est.

Offline Фрипп

« Reply #21055 : Липень 11, 2023, 00:02:04 »
кажуть, що Ердоган
Ага, теж почув таке в ефірах

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #21056 : Липень 11, 2023, 00:19:39 »
Вже погодився на вступ Швеції - щойно з‘явилася новина.
Щось йому пообіцяли напевно.

https://t.me/ShrikeNews/9433
The best is yet to come.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21057 : Липень 11, 2023, 11:56:06 »
Щось йому пообіцяли напевно.
Офіційно наголошено, що Швеція пообіцяла активно підтримувати Турцію для вступу до ЄС і не підтримувати "анті-турецькі" організації (тих, кого Ердоган вважає терористами чи типа того).

Offline Kivi

« Reply #21058 : Липень 11, 2023, 23:32:30 »
Сдаётся мне, Тотошка, что это не Канзас (с).

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #21059 : Липень 11, 2023, 23:47:03 »
Цитувати (виділене)
США ввели санкции против главы разведки Сербии за помощь РФ

Минфин США ввел блокирующие санкции против директора Агентства безопасности и информирования Сербии Александра Вулина. Ведомство обвинило его в содействии международной преступной группировке, незаконных операциях с наркотиками, а также в поддержке «злонамеренных» действий РФ.

Как пишет OFAC, Вулин предоставлял РФ платформу для усиления своего влияния на Западных Балканах. Он также использовал свое влияние для обесценивания свободной торговли оружием в регионе. Глава сербской разведки поддерживал взаимовыгодные отношения с сербским торговцем оружием Слободаном Тешичем, который находится под санкциями США, пишет Минфин США.

Против главы сербской разведки ввели наиболее жесткие санкции из возможных — его включили в SDN-лист. Все активы Вулина в США будут заморожены.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.