да сказано уже миллион раз, что если бы все говорили на украинском, Хуйло защищал бы прихожан РПЦ, если бы все стали католиками, Хуйло защищал бы правшей. нахера это в тысячный раз перетирать.
ну от не скажи. Чому був проект "Новоросія" з 8 (чи скільки там) областями. Чому не вся Україна з гуцулами, лемками та іншими "бендерами"? Всі ці "бендери" мали йти за поребрик в свою Австро-Венгро-Польщу. Тобто Дніпро-Харків-Одеса це "посконно руські" міста, а от ті інші якісь забандерложені. Тобто без спрєп.
Тупо сваритися в українському середовищі (на якій би мові не говорив) - всі й так розуміють, що не мова це головне. А от для росіян мова це все-таки якщо не основний, то сильний маркер. Коли я розмовляв з знайомим вченим-росіянином, і якось мова про національність пішла. Я його спитав, хто я по національності на його думку. Той в лоба і відповів: "русский". Після мого wtf, він пояснив, що добре розмовляю російською та і, взагалі, не "село". Тобто для нього виходить українець то такий рагуль в вишиванці з дипломом ПТУ (або іншої церковно-приходської школи). І це говорить вчений, а не люмпен-пролетаріат.
ПС. Все, закругляюсь з оффтопом.