Автор Тема: Околокомпьютерное (железо, программы, настройки, баги, глюки)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Xiaomi переводит всех на китайскую ОС, причём принудительно. Жена 2 года назад купила на Андроиде, он обновился на Гармонь. Поэтому Ксяоми вслед за хуевеем. ИМХО.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
Xiaomi переводит всех на китайскую ОС, причём принудительно. Жена 2 года назад купила на Андроиде, он обновился на Гармонь. Поэтому Ксяоми вслед за хуевеем. ИМХО.
Також є такі думки, але планшет на гармоні літає, питань нема. Але як довго там буде підтримка найтівних сервісів гугла - не дуже зрозуміло.

До речі, ось в мене з 2022 по 2023 рік був Xiaomi 11 lite ng - дуже класний апарат. Легкий, швидкий, сучасний.
Зараз мати користується. Почала скаржитись на засилля реклами. До неможливості користуватись, типу будь який заход у мобільні додатки - дивись 30 секунд банер.
Я його скинув, оновив - полізла ця реклама на чистій системі на останніх обновах.
Пішов на ютуб, передивився роліки, повимикав рекламу максимально у всіх меню.
Поки стало знову можливо користуватися, але тенденція дивна - з обновами прошивок приносити рекламне сміттєзвалище :unknown:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Ну, коли купуючи ксяомі ти отримував найкраще залізо за певну суму грошей то можна було посидіти півгодинки після придбання щоб повідключати рекламу. Зараз це вже не так, чи майже не так. Моторола теж саме чи інколи дешевше чим ксяомі, зато чистий андроїд без сміття. А так то кращий смарт то Самсунг. Знову ИМХО.
ПС: Щоб за 20 штук купити поганий телефон це ще постаратися треба.

Online invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
В зв'язку з останніми подіями... був колись такий собі CAT B15. Caterpillar, ага. Для кранівників і комбайнерів.  :smilie5: Підшукую щось сучасне з аналогічними властивостями.
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Mike123

Знакомая попросила посоветовать телефон на замену ее Xiaomi 12,
Либо самый навороченный редмик, емнип, 13 про плюс 5Ж. Либо сяоми с индексом Т.
Пока это совсем не то, что хуавей. Гармонь это тот же андроид, сертифицирована гуглом и никаких претензий у него не вызывает. Вот как только, так сразу :). А пока аналогичный самс, все таки, в полтора раза дороже.

Offline fakir

Моторола теж саме чи інколи дешевше чим ксяомі, зато чистий андроїд без сміття.

Цитувати (виділене)
Motorola Mobility стала дочірньою компанією китайської технологічної компанії Lenovo у 2014 р. в результаті угоди розміром $2,91 млрд.

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Либо самый навороченный редмик, емнип, 13 про плюс 5Ж. Либо сяоми с индексом Т.
Майк, а можешь поделиться про этот индекс Т - чем он хуже/лучше прошки ? Я прям щас свой 10 Редми Ноут Про менять не планирую, но на будущее хотелось бы знать. Может мне не надо Про, а хватит этого Т.

Offline Mike123

Майк, а можешь поделиться про этот индекс Т - чем он хуже/лучше прошки ?
Честно - даже не знаю. Тэшка сяоми - это низ премиума. Редмик про плюс - это верх лоуенда. Находятся рядом, очень похожи по ттх. Наверное, просто психология. Кому что больше нравится. Я пока сижу на редмиках. Переход со снапдрагона на медиатек пришлось совершить, потому что сяома сейчас самые навороты делает только на медиатеках. Підтримка відчизняного виробника :). Ничего про надежность сказать плохого не могу, проц и проц. Чувствительность по вайфаю и  4Ж у него чуть похуже снапа, но совершенно не критично в обычных условиях использования. Мы сейчас и на работе на китайские процы переходим. Они уже умеют. Пока не связан со военными и государством, это, имхо, пофиг. Тем действительно лучше на самсунгах сидеть :) .

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Пока не связан со военными и государством, это, имхо, пофиг.
Дякую.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Motorola Mobility стала дочірньою компанією китайської технологічної компанії Lenovo у 2014 р. в результаті угоди розміром $2,91 млрд.
Я про це дізнався десь о 2014-му. Не дуже розумію що це повинно значити, бо Лєново і Моторола абсолютно різні телефони.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Пока не связан со военными и государством, это, имхо, пофиг.
Мы сейчас все "связаны с военными" тем или иным способом. И пользоваться устройством которое гарантированно сливает инфу противнику, а особенно выбирать его при наличии альтернатив я не вижу смысла.

Offline Mike123

Мы сейчас все "связаны с военными" тем или иным способом.
Ты явно перегибаешь палку. Я никак не связан напрямую с военными при помощи телефона. Ты бы лучше эти воинственные спичи не мне рассказывал, а военным. У которых сяом чуть больше, чем до хера.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
підкажіть, а ось такі штуки
https://www.pcmag.com/reviews/synology-diskstation-ds723-plus
нащо вони існують, яке їх призначення, як використовувати?
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Mike123

Еее... Ну там же ж все написано. НАС на два диски. Для зберігання особистих даних. Навіщо воно потрібно - я не знаю. Як на мене, зібрати щось самостійно на двох дисках та системном ссд буде дешевше і практичніше. Але людей, які полюбляють закінчені рішення, досить багато. Оце для них. У мене вдома стоіть самопальний цілодобово працюючий сервер на двох дисках і економічній материнці. Дешево та сердито :)

Offline Helten

• **
В Synology головний плюс - це іх OS DSM. Це готове рішення з торентами, веб серверами, доступом до файлів в локальній мережі та т.п. В магазині прикладень куча модулів на "всі випадки життя" і все це дуже просто налаштовується (толкова web-адмінка). Але на два диски - це не дуже рішення, там маленький вентилятор, буде шумно. Краще брати на 4-5 і далі, там і проц більш потужніший і відказ 1-2 дисків можна забезпечити без втрати даних.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
підкажіть, а ось такі штуки
https://www.pcmag.com/reviews/synology-diskstation-ds723-plus
Наче тут можна у Екслера огляди почитати, він досвідчений користувач цього всього.
Наприклад: 
https://exler.ru/expromt/obzor-setevogo-nakopitelya-nas-asustor-as6302t.htm

Offline Rumor

Захотел поставить на айфоне будильник с медленно нарастающим звуком. Низзя. Хорошо, купил в их аппсторе трек с медленно нарастающей композицией. Захотел поставить будильник. Низзя. Надо сначала сделать "план сна". Скрипя зубами сделал "план сна". Теперь можно поставить будильник. Пошел выбирать звук для будильника. Треки ставить низзя. Пошел смотреть видео на ютубе. С семнадцатой оси нельзя "просто так". Можно поставить приложение "гаражная банда", в этом приложении потянуть за пимпочку, дернуть за веревочку, покрутить заводную ручку и тогда можно.
Это был последний айфон, мной купленный. Правда.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
мені дуже подобається камера в айфоні, якість відео просто незрівняна. на цьому закінчується перелік того, що мені подобається в айфоні. за останні три роки вони наблизили свої налаштування до андроїду, взяли багато фіч звідти, в останньому оновленні навіть можна перетягнути іконку апплікухи куди завгодно. це був мій перший шок, коли я взяв айфон у руки та намагався це зробити, а ніззя :lol2:

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
А що втрачає користувач, якщо встановлює вінду 10 або 11, але не активує її?
Багато бачив роліків на ютубі, де автор щось показує щось з захватом екрану, а в нього плашка висить "активуйте віндос" :crazy:

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Може то піратська версія ? Бо щось не можу вигадати сенс офіційно придбаного і неактивованого Віндовс.

Offline Mike123

Може то піратська версія ? Бо щось не можу вигадати сенс офіційно придбаного і неактивованого Віндовс.
Ноути з досом можна продавати в інтернет магазинах. А в офлайні люди не дуже западають на ноути з чорним екраном. Тому в усіляких епіцентрах з комфями продаються ноути з установленою, але не активованою віндою. Причина та ж само, що й з досом. Так дешевше. А покупець вже сам вирішує. Чи йому вінду купляти, чи ламати. Чи сидіти так як є :).

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
та стільки разів була можливість ще з 7 зробити собі все офіційно. якщо ти не збираєш ті компи на продаж, можна було всі піратки активувати при переходах на нові вінди.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
Скоріш за всього у людей інстальований дистрибутів з офіційного сайту, який можна встановлювати під чесне слово, що продукт куплено і є ключ. А так як ключа немає, то так і живуть.
Цитувати (виділене)
А покупець вже сам вирішує. Чи йому вінду купляти, чи ламати. Чи сидіти так як є :).
Мабуть так.
Може просто тому, що використовують віртуальну машину із "мінімальною" інсталяцією операційної системи?
Ну це вже для досвідчених користувачів :)

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
та стільки разів була можливість ще з 7 зробити собі все офіційно.
Та наче вже прикрили ті лавки.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
та стільки разів була можливість ще з 7 зробити собі все офіційно.
Та наче вже прикрили ті лавки.
ну хто за 10 років не сподобився, то шо ти вже зробиш - слоупок :lol2:

Offline Mike123

Закінчилася в мене чергова епоха Сігейтів :). 15 років сігейти справно працювали у сервері, періодично знімалися з бойового чергування через купівлю нових більш вмістких і далі ще працювали у різних місцях. Я вже давно купляю насівські диски, бо працюють 24/7 та й навантаження велике. І от, минулого тижня, на сігейти iron wolf pro 8TB почалася сипатися поверхня. Ще 4-х років нема. Дуже був роздратований та засмучений. І це ж ще й доволі недешево. Особливо, якщо раптово і не на часі, як завжди :) . В результаті купив новий 8TB WD Red Pro. Сподіваюся, що наступні 15 років буду з Вестерном і він мене не розчарує.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Закінчилася в мене чергова епоха Сігейтів :). 15 років сігейти справно працювали у сервері, періодично знімалися з бойового чергування через купівлю нових більш вмістких і далі ще працювали у різних місцях. Я вже давно купляю насівські диски, бо працюють 24/7 та й навантаження велике. І от, минулого тижня, на сігейти iron wolf pro 8TB почалася сипатися поверхня. Ще 4-х років нема. Дуже був роздратований та засмучений. І це ж ще й доволі недешево. Особливо, якщо раптово і не на часі, як завжди :) . В результаті купив новий 8TB WD Red Pro. Сподіваюся, що наступні 15 років буду з Вестерном і він мене не розчарує.

в мене два Ред плюс по 8 ТБ в компі. на сігейтах я сидів колись в епоху дотерабайтних винтів, бо вони були дешевші. а потім перші півтерабайтні вже були ВД і з того часу так і лишаюся з ВД. тут в мене дилема починає народжуватися з огляду на нові проци від Інтел, шо я буду собі купляти наступне, та апгрейд заплановано на 2026, треба дожити банально)

Offline Mike123

тут в мене дилема починає народжуватися з огляду на нові проци від Інтел, шо я буду собі купляти наступне, та апгрейд заплановано на 2026, треба дожити банально)
Я не граю, тому системи міняю рідко і на дешеві. Навпаки, після блекаутів на сервер купив отаку материнку. Бо жере мало і від акумуляторів працює добу :)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
тут в мене дилема починає народжуватися з огляду на нові проци від Інтел, шо я буду собі купляти наступне, та апгрейд заплановано на 2026, треба дожити банально)
Я не граю, тому системи міняю рідко і на дешеві. Навпаки, після блекаутів на сервер купив отаку материнку. Бо жере мало і від акумуляторів працює добу :)

я як інтел з його тікток) раз на 4 роки материнка пам'ять проц, раз на 4 роки відяха, з кроком між ними 2 роки. таким чином комп'ютери є у всієї родини) з телефонами плюс мінус схожа історія, тільки просто щодва роки.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Навпаки, після блекаутів на сервер купив отаку материнку.
Я під час блекаутів купив мініпісюк на аліке з таким самим процом. З полтерабайтним ссд та 16 гб озу зараз такий 4300 грн. Ну, під сервак не піде, але більшість часу сиджу на ньому. Потужний комп вмикаю тільки для роботи, пограти та кіно-музика.

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.