И еще. Мне тут дружбан написал, физик. Вот думаю, на сколько это все реально:
"Я тут на дозвіллі, цікавлюся подіями із Стеорном. Може пам’ятаєш, була така ірландська компанія, що заявила, що винайшла генератор енергії із нічого. Вони викупили свого часу цілу сторінку в The Economist, де запросили вчених скептиків увійти до складу журі, і перевірити дані. Комісія була створена, підтвердити дані відмовилася. Минуло багато років, і зараз Стеорн оголосив, що продає зарядні пристрої для мобильної електроніки, що діють абсолютно автономно. Їхне гасло «The battary is dead». Одночасно вони продають мобільні телефони, які, як вони стверджують, ніколи не потребватимуть зарядки. Продажі почалися в грудні, поставки обіцяли через шість тижнів після передоплати, тобто в січні мають з’явитися перші відгуки. Я вже «запасся попкорном». Там цікава історія, бо Шон МакКарті, керівник Стеорну, сам каже, що як дипломований інженер, не повірив би у таку маячню, він називає її менш естетично, і послав би таких дурнів або шахраїв лісом. Але факти вперта річ, - каже він, - ми наткнулися на ефект, який самі пояснити не можемо, то хоча б, спрбуємо його використати. - І ще додає, - я був би мабуть, найрігшим шахраєм світу, бо мене завжди можна знайти в офісі, або в лабораторії, адреси яких є вільному доступі. - Кажу ж, цікава історія, і вже наближається до кульмінації.
А ще в лютому закінчується річне випробування генератора Андреа Россі, який досі тримає інтригу, але робить обнадійливі заяви, що апарат працює, правда за 11 місяців були поломки і зупинки. В лютому має бути вердикт – Так, або Ні. До речі, він спромігся пару місців тому отримати на свій винахід патент в США. Це, звичайно, нічого не доводить, але сам факт заслуговує на увагу."