ins · Edited ·
Пересікався з Кривоносом пару разів.
Вперше познаймився через кілька днів після деблокади Крамоторського аеропорту і звільнення міста. Ми туди заїхали з George Tuka майже першими волонтерами завезти передачі голодним десантникам (Валера Ананьев не дасть збрехати smile emoticon ) і хмельницькому спецназу. Серед передачок знайшлась і коробка для нєкого "дірєктора всіх дєсантніків вапщє в Україні, тільки тихо тссс", передана чи то родичами чи то друзями. Замість дірєктора дєсантніків на взльотці ми побачили виснаженого але веселого бороданя, який розказував як невесело їсти пару тижнів підряд одні галєти і як весело влаштовувати бої з сепарами за посилки, які на аеродром скидували з АН-26. Парашутами. Посилки часто вітром відносило в поле. Часто були бої. За посилки з БК і тушонкою.
Потім ми по проханню Анна Майборода ходили до Кривоноса з Паша К. Кашчук і Тарас Чмут в ГШ щось там рішати за координацію волонтерської допомоги третьому і восьмому полкам армійського спецназу. Щось там координувались іноді вдало, а іноді не дуже.
Зате я чув десятки відгуків від "жосткий псіх" до "на ньому все тримаєтья". Від спецназу і дєсантів. Від солдата до полковника. І жодного разу не чув про "схемщик-дєрібаншик-аватар-котлодєл" . Про нього говорять з повагою. Рєзкий але правильний. Він сам - Спецназ. Людина яка пройшла шлях від рядового бійця спецназу до командувача ССО.
Віталік тут багато написав, я навіть не осилив все. Але написав по ділу
http://life.pravda.com.ua/columns/2015/11/26/203812/І ще цитата. Від офіцера спецназу, з державними відзнаками і десятками "засєчок", якого я дуже поважаю:
"Если Кривоносу с америкосами удастся сделать правильные ССО по той программе, которую они предлагают и с их материально-технической поддержкой - мы через год учений этих сепаров обосцым всех вместе с русскими. Особо не напрягаясь даже"
Я просто знаю, що існує давній і глибокий конфлікт НГШ-Кривонос. Я знаю, що реформування ЗСУ і створення повноцінних Сил Спеціальних Операцій гальмується штучно і тупо. Хоча є і бажання і кошти у наших Західних партнерів. Але немає бажання у паркєтніків з Генштабу. І я чув, що про це каже Спецназ. Від бійця до полковника. І я знаю, що Сергія Григоровича жруть. І зжеруть, якщо не буде підтримки.