Victoria Narizhna
43 mins ·
Продовжуючи тему.
Оприлюднення відеозаписів затримання Корбана, спершу Борисом Філатовим, потім СБУ, продемонструвало, що міра бєспрєдєла при затриманні була в кількох пунктах перебільшена стороною Корбана в її заявах. Якщо називати речі своїми іменами, спершу адвокатами Корбана, потім Борисом Філатовим пресі, а відповідно, і громадськості, було подано неправдиву інформацію. Причину затримання Геннадію Корбану повідомили, співробітник, який повідомляв, представився самостійно, пройти просили ввічливо. Причому видно це і на відео Філатова, і на відео СБУ.
Залишається відкритим питання про понятих при обшуках і про доступ адвокатів до їхніх клієнтів (поки я бачу слово ГПУ проти слова адвокатів, а ще власні спостереження на двох місцях обшуку, де адвокатів справді не допускали).
Розяснення ГПУ та СБУ, чому це затримання так дивно співпало з підготовкою до другого туру місцевих виборів, я майже готова прийняти за достатнє. Майже - бо прийму його остаточно лише тоді, коли в ході подій пересвідчуся, що кандидату на посаду міського голови Борису Філатову не чинять ніяких перешкод у виборчому процесі. І що кандидат на посаду міського голови Борис Філатов не прийняв несподіваного рішення вибути з виборчих перегонів, що для мене означало б, що все-таки затримання Корбана було в першу чергу актом залякування, а лише потім всім іншим.
Про що все це мені говорить? Те, що Борис Філатов та колеги подали події у дещо згущених барвах, мене анітрохи не дивує - схильність "укропів" до шоу не є секретом. Привертає увагу інше. Мій пост із обуренням вчорашніми подіями на даний момент лайкнуло 2648 та пошарило 1958 чоловік. Поки в мене була фізична можливість відслідковувати шари, я зі здивування побачила там багатьох моїх колег, інтелектуалів та закінчених ліберастів, яких я добре знаю як стійких антипатиків так званої "команди Коломойського", навіть за тих часів, коли ця команда "зупиняла війну" та "рятувала Дніпро". Можливо всі вони, як і я, повелися на згущені барви. Але залишається відкритим питання: чому у цих освічених, обізнаних, дієвих та конструктивних людей була така висока ГОТОВНІСТЬ повірити в те, що держава Україна дозволяє собі розправу з незручними фігурами політичного поля руками правоохоронних органів? Я вважаю, це питання, над яким президенту нашої держави та його команді варто глибоко замислитися, якщо вони не хочуть серйозної дестабілізації атмосфери в країні. Ті люди, які лайкали та шарили цей пост - це саме ті люди, яких до вчорашнього дня упороті фанати Бориса Філатова мали всі підтави обзивати порохоботами, адже ці люди ніколи не користувалися трагікомічними мемами "злочинна влада" та "режим Порошенка". Тут є про що подумати.
Зрештою, це ще один симптом, що, незалежно від того, на чиєму боці юридична правота, медійна перемога в цій ситуації явно не на боці правоохоронної системи та президента Порошенка, під чиїм контролем ця система знаходиться. І тут теж є над чим подумати, якщо є кому і є чим.
І ще: я глибоко переконана, що цей пост набере набагто скромнішу кількість лайків і шар smile emoticon Неоднозначність та багато відтінків сірого не подобається нікому, в парадигмі "ковбої проти злочинної влади" жити приємніше та простіше.
https://www.facebook.com/victoria.narizhna/posts/957584600945599