В крупных корпорациях есть понятие золотого парашюта. Это не просто выходные деньги, это часто еще и обязательства к ним. Высокопоставленный сотрудник увольняется, но как бы не увольняется, остается кем-то вроде консультанта или почетным по нечетным и т.п. Ну или просто соглашение оформляется приватно.
Зачем? Может он уже не приносил пользы, находясь внутри компании, но может принести вред, находясь вне ее.
Ну и пример, что может быть, если такое не обеспечить:
Олег Ляшко
Брудна і брехлива піар-кампанія проти мене в ЗМІ про мій начебто розкішний відпочинок в Італії здійснюється піарщиками Петра Порошенка. Інформаційний супровід цих вигадок забезпечує телеканал Інтер, з власниками якого Фірташем і Льовочкіним у Порошенка таємна антиукраїнська угода, саме тому досі ховаються за депутатською недоторканістю Бойко, Льовочкін і вся інша банда Януковича. За розміщення вигаданого компромату проти мене на інтернет-сайтах одне з піар-агентств платить від 5 тисяч доларів. Порошенко організував і замовив цю кампанію моєї дискредитації, бо я є його жорстким опонентом проти реалізації ним в Україні путінських змін до Конституції.
Звертаюся до ЗМІ припинити розповсюджувати замовні проплачені вигадки, бо репутація дорожче за будь які гроші. Прошу громадян України не вестися на примітивну брехню олігархів при владі.
В Італії я був у короткій робочій відпустці, інфу про яку ви можете прочитати у мене на сторінці. Усі інші вигадки - про яхти, авто і арабських шейхів - плід хворобливої фантазії Порошенка-Фірташа-Льовочкіна. Вони самі так і відпочивають. Олігархів - на мило!
Прошу репост:))
Не помню, чтобы Ляшко ругал Фирташа или Левочкина раньше...

Правда, я его творчество не особенно отслеживаю, может просто пропустил.