Mikheil Saakashvili
9 ч ·
Дорогі друзі!
Багато з вас кажуть, що ще не знають про нашу акцію, яка відбудеться цієї неділі, 27 листопада, о 13.00 біля пам'ятника Чорноволу (Музейний провулок 4). Я дуже вдячний вам за репости, але ще раз прошу вас розповісти про цю акцію друзям і знайомим і запросити їх до нас приєднатися!
Як ви, можливо, знаєте, цієї неділі я запрошую людей вийти на вулицю і висловити недовіру до Верховної Ради. Можна довго перераховувати всі причини, але головне - це те, що вже сьогодні, рівно через два роки, нам зрозуміло, що Рада восьмого скликання не здатна стати агентом змін, заради яких народ України героїчно відстоював країну на Майдані в 2013-2014 рр. Ця Рада не прислухається ані до свого народу, ані до рекомендацій міжнародних інституцій. Навіть ті деякі люди, які розуміють критичність моменту, не можуть зрушити цю Раду з мертвої точки. Причина одна - зміни не вигідні ні президенту, ні кланам, що досі керують Україною. Вони хочуть продовжувати красти як раніше, не зважаючи на війну, не зважаючи на відверто погану економічну ситуацію, не зважаючи навіть на цілком очевидний факт того, що наступна революція може обернутися значно більшими втратами. "Остання Зима з цим Парламентом" - назва нашої акції в неділю. Ми хочемо, щоб, в рамках чинного законодавства, були призначені позачергові вибори. Ми хочемо, щоб було змінено законодавство, що дозволить нової крові увійти в наступний парламент.
Коли влада дізналася про майбутній захід цього тижня, нам стали створювати всілякі перепони. СБУ обдзвонила всіх перевізників, щоб перешкодити людям приїхати в столицю. Нам щодня розповідають про підготовку провокацій. Банкова намагається повністю дискредитувати вуличний протест, прикриваючись "планом Шатун". Вони хочуть на наш мітинг привести проплачених тітушек, щоб показати, що ми - куплена акція. Ніколи в своєму житті я не опущуся до участі в проплаченому мітингу. Але я прошу всіх, хто у цю неділю зможе приділити дві години, приєднатися до нас. Я хочу, щоб ми своїми світлими обличчями, своїми посмішками, своєю рішучістю і непідкупністю показали, що ми справжні, на відміну від них.
Приходьте до нас. Ми не збираємося здаватися. Україна буде сучасною і успішною країною. Сьогодні для цього є всі умови. Залишилося тільки організуватися.
Ваш
Михаіл Саакашвілі
—