Автор Тема: Автотред

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Re: Автотред
« Reply #9180 : Березень 11, 2023, 15:13:27 »
Уныло.
А как и где сейчас диски выбирать и приобретать. Я определиться не могу, какой тип выбрать.
Злобная заинька

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #9181 : Березень 11, 2023, 15:13:54 »
От же ш блин. :smilie5: Гаразд, почитаю. Справ дофігіща накопичується.

Online Roman_V_M

• Стать: Чоловіча
  • THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
« Reply #9182 : Березень 11, 2023, 15:36:57 »
Хтось міняв? В мене з 96 року ламіновані. Якщо їх міняти, то просто заяву написати, чи екзамен здавати треба буде?
Екзамен не треба, але потрібна дійсна медична довідка. Дружина відновлювала загублені (теж ламінована картка) в найближчому ТСЦ. Я перед самою війною міняв дворічні на 30-річні взагалі онлайн із доставкою Укрпоштою.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #9183 : Березень 11, 2023, 19:58:02 »
Уныло.
А как и где сейчас диски выбирать и приобретать. Я определиться не могу, какой тип выбрать.
Ну я не заморочуюсь - купую сталеві штамповки. Якщо десь яма, то замінити один не проблема. І шину не ріже.
Ітого в мене три комплекти: з літніми шинами (2 роки), з зимовими шинами (4 роки) та просто кончені заводські від старого хазяїна.

Offline Rumor

« Reply #9184 : Березень 11, 2023, 20:21:34 »
Аля, вопрос а том, нужны ли тебе датчики давления в шины. Если да, то не знаю, как в Украине, у нас это можно только с алюминиевыми дисками. Стальные они с датчиками не могут отбалансировать.
Если не нужны, то можно и простые стальные.

Offline Mike123

« Reply #9185 : Березень 11, 2023, 21:03:23 »
Стальные они с датчиками не могут отбалансировать.
Они пиждят (С). У меня была фиеста со штамповкой и датчиками. Балансировалось на ура.

Offline Rumor

« Reply #9186 : Березень 11, 2023, 21:08:53 »
Они пиждят (С). У меня была фиеста со штамповкой и датчиками. Балансировалось на ура.
що маємо те маємо. Но, может и вру, да. Коллега лет пять назад страдал, что стальных на его машину из-за датчиков нет. А сейчас ничего найти не могу.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #9187 : Березень 11, 2023, 22:13:16 »
У меня сейчас стальные, датчики есть на трех.
Злобная заинька

Offline Rumor

« Reply #9188 : Березень 11, 2023, 22:14:48 »
Мне красота не важна, поэтому стоят стальные зимние.

Offline Фрипп

« Reply #9189 : Березень 12, 2023, 17:49:40 »
В мене не стальні бо вони ж трохи легші, нє?

Offline Mike123

« Reply #9190 : Березень 12, 2023, 17:51:40 »
В мене не стальні бо вони ж трохи легші, нє?
Ну легші на пару кг, і що тобі с того? Заправка повного бака дає більше ваги :).

Offline Фрипп

« Reply #9191 : Березень 12, 2023, 17:53:24 »
Ну, коли я іх таскав на шиномонтаж то трохи легше було :)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #9192 : Березень 12, 2023, 17:53:50 »
Ну, там ціла наука, різниця підресореної та непідресореної маси, типи. Я намагався вникнути, а потім зрозумів що
Заправка повного бака дає більше ваги :).
а зайвий пасажир то взагалі страшне і забив.

Offline Mike123

« Reply #9193 : Березень 12, 2023, 17:58:35 »
Ну, коли я іх таскав на шиномонтаж то трохи легше було :)
Ну, то таке. А ось якщо в яму влетиш та прокатувати знадобиться, то відразу за штампом жалкувати почнеш :).

Offline chucha

« Reply #9194 : Березень 12, 2023, 18:41:41 »
А ось якщо в яму влетиш та прокатувати знадобиться, то відразу за штампом жалкувати почнеш .
Нормальні диски правляться без проблем. С власного досвіду.

Offline Mike123

« Reply #9195 : Березень 12, 2023, 19:06:05 »
Нормальні диски правляться без проблем. С власного досвіду.
Ну, по перше, нормальні це мабуть більш коштовні. А по друге, я не про те, що зовсім не прокатується. А про те, що коштує. це значно більше штампів. Тай менше разів. У нас фієста була с такою низкопрофільною гумою з салону (ферарі, бляха муха :( ), що катался ледве не через тиждень. І нічого 6 років штамповані диски витримали. Але ми не витримали і купили на 5 рік литі диски меншого розміру та більш високу гуму :).

Offline Eney

« Reply #9196 : Березень 12, 2023, 19:15:03 »
У мене два набори коліс, зимові зі штатними дисками, літні - литі, алюмінієві(?) Тут я не розбираюсь і мені було пофіг, які брати диски 10 років тому. Їздять і їздять. Я заморочуюсь самими шинами, тут не до бюджету, тільки смачні.

Offline Rumor

« Reply #9197 : Березень 12, 2023, 19:46:23 »
Я себе могу представить,  что низкопрофильная на хорошей подвеске и алюминии лучше чувствуется. Но на моей ванне все равно.

Offline Фрипп

« Reply #9198 : Березень 12, 2023, 20:52:04 »
Низкопрофільні не використувую, якось вони мені візуально не дуже подобаються. Та і понти не люблю.

Offline chucha

« Reply #9199 : Березень 13, 2023, 00:46:36 »
У нас фієста була с такою низкопрофільною гумою з салону (ферарі, бляха муха  ), що катался ледве не через тиждень

В мене також фіеста була, на легкосплавних. Дуже класни діски, скільки вони в мене витримали, скільки их катали. За 6 років тільки один викінув.

Offline chucha

« Reply #9200 : Березень 13, 2023, 00:51:19 »
Я себе могу представить,  что низкопрофильная на хорошей подвеске и алюминии лучше чувствуется. Но на моей ванне все равно.

Да фігня це все. Відчути тільки на треку можливо. В мене приятель, чемпион України по ралі. Я его запитував. От вага колеса важлива, чім менш, тім счепленя краще.

Offline Mike123

« Reply #9201 : Березень 13, 2023, 07:25:58 »
За 6 років тільки один викінув.
А я жодного :smile4:. Дарма сперечатися, що штампи м'якіші і довше витримують катання. Одного разу дружина диска так зім'яла, що думав викинемо. Але ні. Порадили нам крутий шиномонтаж і там диск спочатку витягали пресом. А потім катали. І навіть балансувався потім добре :).

Offline Eney

« Reply #9202 : Березень 13, 2023, 09:39:47 »
Точно. Треба не забути на літо колеса відбалансувати. А то шож...

Offline Фрипп

« Reply #9203 : Березень 13, 2023, 10:19:36 »
Так, я вже думаю скоро на літню переходити, тоді і отбалансують. Поки не почався сезон. А може вже і почався...

Offline bobr.dobr

« Reply #9204 : Квітень 28, 2023, 22:51:47 »
Є питання про порядок придбання авто (вживаного, у  фіз. особи фіз. особою).

Наскільки я зрозумів, найбільш "правильними" варіантами є два:
1) Оформлення договору купівлі-продажу у нотаріуса з подальшою перереєстрацією ТЗ в сервісному центрі МВС.
При цьому і від продавця і від покупця нотаріус вимагатиме або присутності дружин/чоловіків і  покупця і продавця або наявності  нотаріально засвідчених заяв від них (що вони не заперечують проти укладання договору).

2) Оформлення договору купівлі-продажу безпосередньо  в сервісному центрі МВС. І в цьому випадку  присутності дружин/чоловіків не вимагається. Чи дійсно це так?

Власне, питання викликане тим, що я тут, а дружина  далеко. І скільки часу і зусиль займе оформити   нотаріально засвідчену заяву - не дуже добре собі уявляю.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #9205 : Квітень 29, 2023, 19:51:43 »
Якщо у нотаріуса, то все-рівно додатковий гембель з перереєстрацією в сервісному центрі МВС.
Ну і в центрі раніше не пам'ятаю, щоб  згоди вимагали. Краще попередньо на гарачу лінію подзвонити та спитати за пакет документів.

Offline Фрипп

« Reply #9206 : Квітень 29, 2023, 20:19:00 »
Так, мені теж здається що згода другої половини необхідна тільки якщо купуєш в кредит.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9207 : Квітень 29, 2023, 21:52:28 »
Є питання про порядок придбання авто (вживаного, у  фіз. особи фіз. особою).

Наскільки я зрозумів, найбільш "правильними" варіантами є два:
1) Оформлення договору купівлі-продажу у нотаріуса з подальшою перереєстрацією ТЗ в сервісному центрі МВС.
При цьому і від продавця і від покупця нотаріус вимагатиме або присутності дружин/чоловіків і  покупця і продавця або наявності  нотаріально засвідчених заяв від них (що вони не заперечують проти укладання договору).
Власне, питання викликане тим, що я тут, а дружина  далеко. І скільки часу і зусиль займе оформити   нотаріально засвідчену заяву - не дуже добре собі уявляю.
Сімейний Кодекс України, стаття 65. Цікавими й корисними для тебе є частина 2, в сенсі наслідків укладення договору без згоди дружини (це я не натякаю, а про всяк випадок), та частина 3.
Цитувати (виділене)
Стаття 65. Право подружжя на розпоряджання майном, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

1. Дружина, чоловік розпоряджаються майном, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, за взаємною згодою.

2. При укладенні договорів одним із подружжя вважається, що він діє за згодою другого з подружжя. Дружина, чоловік має право на звернення до суду з позовом про визнання договору недійсним як такого, що укладений другим із подружжя без її, його згоди, якщо цей договір виходить за межі дрібного побутового.

3. Для укладення одним із подружжя договорів, які потребують нотаріального посвідчення і (або) державної реєстрації, а також договорів стосовно цінного майна, згода другого з подружжя має бути подана письмово.

Згода на укладення договору, який потребує нотаріального посвідчення і (або) державної реєстрації, має бути нотаріально засвідчена.

Останнього разу, коли ми покупали автівку чоловіку (2017) та продавали земельну ділянку (2021, була оформлена на мене), й я й чоловік надавали один одному письмові згоди на ці дії.

Так, мені теж здається що згода другої половини необхідна тільки якщо купуєш в кредит.
За замочуванням ти збираєшся витрачати ваші спільні гроші. Закон встановлює презумпцію згоди, але все ж таки згоди, а не те, що її не треба, якщо це не кредит.
Це я вже так, додатково.
« Останнє редагування: Квітень 29, 2023, 22:02:51 від Ксеня »
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline bobr.dobr

« Reply #9208 : Квітень 29, 2023, 23:37:01 »
Якщо у нотаріуса, то все-рівно додатковий гембель з перереєстрацією в сервісному центрі МВС.
Ну і в центрі раніше не пам'ятаю, щоб  згоди вимагали. Краще попередньо на гарачу лінію подзвонити та спитати за пакет документів.
Мабуть і правда треба зателефонувати, якось і не подумав про це.

Сімейний Кодекс України, стаття 65. Цікавими й корисними для тебе є частина 2, в сенсі наслідків укладення договору без згоди дружини (це я не натякаю, а про всяк випадок), та частина 3.
Дякую. Тобто без наявності письмової згоди дружини продавця  є потенційний ризик нарватися на визнання в суді угоди не дійсною. Але якщо в договорі вказувати справжню (повну) вартість - то ніби й не катастрофічно(хоч і не приємно). За нормальних умов згоду своєї дружини оформив би, і від продавця б вимагав, але ж умови не нормальні.

Тоді питання на майбутнє: якщо дружина повернеться в країну на деякий час - можна оформити якийсь документ(генеральна довіреність чи як це правильно назвать?), що дозволить здійснювати правочини (ту ж купівлю-продаж майна) і спілкуватись з держ. органами від її імені без її фізичної присутності? Заодно, мабуть, і другий такий документ (довіренність від мене на її ім'я) краще оформити, бо іноді консульство як з дуба падає і для вирішення питань з дітьми вимагає присутність батька.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #9209 : Квітень 29, 2023, 23:56:56 »
У нас в групі писали (питали про довіреність на продаж машини), що можно тут, у консульстві оформити генеральну довіреність, чи довіреність на продаж авто і передати її в Україну.

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.