Автор Тема: Больной вопрос (о медицине)

Offline Ash

• Стать: Жіноча
Re: Больной вопрос (о медицине)
« Reply #7020 : Грудень 10, 2019, 16:01:54 »
А я вот привилась за дикие деньги в Инто-Сане ( вакцины от гриппа по городу сейчас нет больше нигде, в прошлом месяце возможности этим заниматься не было, ехать прививаться в другой город все равно дороже). Результат - синяк на пол-плеча и никаких других реакций на прививку (((. Нервничаю(((
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Suddenly

« Reply #7021 : Грудень 10, 2019, 16:10:38 »
У меня от гриппа тоже никаких реакций не бывает. А что, должны быть? У взрослых реакции на прививки вообще не такая частая вещь, как у детей, насколько я знаю.

Offline Suddenly

« Reply #7022 : Грудень 10, 2019, 16:18:12 »
Так то индийская вакцина было наверное. 
Нам с дочкой-то скорее всего одинаковой вакциной делали, причем даже в одном году,  результат разный.

Offline Ash

« Reply #7023 : Грудень 10, 2019, 16:38:49 »
У взрослых реакции на прививки вообще не такая частая вещь, как у детей, насколько я знаю.
Я сделала первую прививку от гриппа  после длительного перерыва в 2017 г.  Два дня температуры под 38, выраженная артралгия, очень большая эритема.
 В 2018 температуры не было и артралгии тоже, эритема с зудом  была , но меньше , емнип.
 Сейчас огромный, растекшийся по плечу синячище ( попали в крупный сосуд ?) и больше ни фига.
Я нервничаю )))
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #7024 : Грудень 10, 2019, 16:43:05 »
Не нервуйся, візьми гепаринову мазь (якщо тобі можна).
Я от (і не тільки я) 2 рази в день колюся, і нічо хорошого, живу

Offline Ash

« Reply #7025 : Грудень 10, 2019, 16:50:52 »
Не нервуйся, візьми гепаринову мазь (якщо тобі можна).
Та я ж не про синець нервуюся(((
Синець то таке, в мене просто отаких великих після щеплення ще не було.
Мене лякає, що купу грошей витратила на оте щеплення, а  реакції з боку організму  аж ніякої, це для мене нетипово. Коли б  лихоманка була , або сустави крутило, це було б звично та заспокійливо, бо одразу ж відчуваю, що щеплення такі діє)))
Одесса-это Украина.

Offline com

• Стать: Чоловіча
  • Львів
« Reply #7026 : Грудень 10, 2019, 16:53:41 »
Цитата.
В Финляндии в 2005 году была начата реализация программы по увеличению производства и потребления ржи. Основная цель проекта – сохранение здоровья нации, поэтому государственное финансирование программы составляет 80%.
http://www.vsp.ru/2010/08/04/rozh-prirodnoe-lekarstvo/

Цитата.
На відміну від дедалі популярніших на українських ланах пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику, ціни на які насамперед формує експорт, традиційні для України жито і гречка — сільгоспкультури для внутрішнього ринку. Цим зумовлене різке падіння вартості у разі перевиробництва обох цих сільгоспкультур та обмеженість її верхньої планки через низьку купівельну спроможність населення.
https://ukurier.gov.ua/uk/articles/chi-ne-zalishitsya-nasha-zhitnicya-bez-zhita/

Offline com

• Львів
« Reply #7027 : Грудень 10, 2019, 17:10:39 »
Цитата.
У 70-ті роки минулого століття в країні Суомі споживання хліба, як продукту харчування, стало скорочуватися, та й жито все частіше поступалося позиціями пшениці. Відмова від століттями перевіреного, близького на генетичному рівні раціону, не забарилася позначитися на здоров’ї нації в гіршу сторону: Фінляндія увійшла в невеселу трійку країн — світових лідерів із діабету і серцево-судинних захворювань. Проблеми оздоровлення нації вирішували на державному рівні. Були проведені фундаментальні дослідження, в результаті яких з’ясувалося, що зростання цих захворювань безпосередньо пов’язане з істотним скороченням споживання жита. Для зміни ситуації Уряд Фінляндії оголосив конкурс серед хлібопекарських підприємств країни на розробку корисних і цікавих для ринку житніх виробів. Крім того, була розроблена і втілена в життя програма «Жито», спрямована на популяризацію і збільшення рентабельності виробництва та споживання житніх виробів. Програму на 80% фінансувало Міністерство сільського та лісового господарства Фінляндії, і лише 20% затрат лягли на плечі виробників хліба. У лікарнях і поліклініках поширювали інформаційні матеріали, у школах і ВНЗ розміщували стенди, що розповідають про корисні властивості жита. Рекламу житнього хліба публікували популярні ЗМІ. А міські автобуси якийсь час роз’їжджали по містах Фінляндії з таким слоганом: «Ти не забув з’їсти сьогодні 7 шматочків житнього хліба?» (Це щоденна норма його споживання.) Результат не змусив себе чекати: споживання житнього хліба у Фінляндії значно зросло.
http://www.zvyagel.com.ua/?p=10961

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #7028 : Грудень 10, 2019, 17:24:29 »
А я вот привилась за дикие деньги в Инто-Сане ( вакцины от гриппа по городу сейчас нет больше нигде, в прошлом месяце возможности этим заниматься не было, ехать прививаться в другой город все равно дороже). Результат - синяк на пол-плеча и никаких других реакций на прививку (((. Нервничаю(((
Я сама себе вколола.  Никакого синяка.  Кстати, в кровеносный сосуд попадать нельзя. Я когда-то делала прививки (не себе), но, чтобы освежить в памяти, все по этой теме читала.  Пишут, что нельзя. 

У меня тоже не было вообще никаких признаков реакции на Ваксигрипп.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #7029 : Грудень 10, 2019, 17:25:55 »
Так то индийская вакцина было наверное. 
Нам с дочкой-то скорее всего одинаковой вакциной делали, причем даже в одном году,  результат разный.
У детских вроде доза больше?  Или у нее уже повторные?

Offline Polosatovna

• Hero Member
« Reply #7030 : Грудень 10, 2019, 17:29:23 »
От ветрянки вроде всего одна вакцина существует.

Посмотрела. Не одна.:) Но в Украине только Варилрикс зарегистрирован.

Offline Ash

« Reply #7031 : Грудень 10, 2019, 17:47:16 »
Я сама себе вколола.
Проблема не во вколоть, а в купить.
Вакцины в Одессе, если и были, то в октябре.  И далеко не во всех аптеках, т.е надо было искать, придумывать как довезти домой, сохранив температурный режим хранения. Октябрь и ноябрь у меня были исключительно напряженным, я , зная, что моя  реакция на прививку может быть очень тяжелой, вплоть до временного нерабочего состояния на пару дней, рисковать не могла , весь октябрь и ноябрь  состояли из жуткого цейтнота и переработок. Пришлось в декабре больше чем вдвое переплачивать в  богомерзкой Интосане.

Кстати, в кровеносный сосуд попадать нельзя.
Это не первая моя прививка с синяком - будем надеяться - выживу).
Одесса-это Украина.

Offline Suddenly

« Reply #7032 : Грудень 10, 2019, 17:59:15 »
У детских вроде доза больше?  Или у нее уже повторные?
А, ну, насчёт дозы не скажу. Наклейки у нас в прививочных паспортах одинаковые. Нам обеим делали по 2 прививки с разницей в месяц, кажется.
« Останнє редагування: Грудень 10, 2019, 18:16:03 від Suddenly »

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #7033 : Грудень 10, 2019, 18:20:16 »
І як цього уникнути? Дуже цікаво, раптом мені допоможе

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #7034 : Грудень 10, 2019, 18:21:57 »
У 70-ті роки минулого століття
Міклухо-Маклай твій пра-пра-бабусь?

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #7035 : Грудень 10, 2019, 22:32:50 »
Это не первая моя прививка с синяком - будем надеяться - выжи
Я так поняла, что в кровь напрямую нежелательно, чтобы попадало. Но, учитывая, что у тебя не было никакой реакции, наверняка ничего страшного не случилось.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #7036 : Грудень 10, 2019, 22:34:27 »
І як цього уникнути? Дуже цікаво, раптом мені допоможе

В дельтоиде сосудов мало, поэтому туда и колют прививки.  Но некоторые таланты от медицины и там попадают.

Offline com

• Львів
« Reply #7037 : Грудень 19, 2019, 13:48:25 »
Цитата
Держстат оприлюднив основні причини смертності в Україні за 2018 рік із розбивкою за обАЛстями. Абсолютна більшість помирає від різних хвороб систем кровообігу - більше, ніж від усіх інших причин разом узятих. Ми ж вирішили візуалізувати те, що називають "зовнішні причини смертності". Результати виявилися несподіваними.

http://texty.org.ua/pg/news/textynewseditor/read/98712/V_Ukrajini_bilshe_ludej_zavdajut_sobi_smerti

https://socialdata.org.ua/death/

https://socialdata.org.ua/prosto_cyfry/

Offline com

• Львів
« Reply #7038 : Грудень 23, 2019, 20:35:02 »
Давно не пив чаю, перейшов на какао.
Вирішив випити, щоб запаси фтору поповнити, аж раптом...

Учені розповіли про небезпеку чаю в пакетиках
https://vidomosti-ua.com/health/132739

Offline Mike123

« Reply #7039 : Грудень 23, 2019, 20:39:30 »
Учені розповіли про небезпеку чаю в пакетиках
А ти хоча б читаеш, що постиш? Там мова про пластикові пирамидки. Достатньо пити чай з паперових пакетиків і буде тобі щастя та здоров'я :smile4:.

Offline com

• Львів
« Reply #7040 : Грудень 23, 2019, 20:43:25 »
Я вже не впевнений, що там папір. Де це зазначено? Наприклад, чай Принцеса Нурі.

Ще цікаве.
Цитувати (виділене)
За словами вчених, щоб знизити ризик появи онкологічних захворювань, потрібно їсти побільше зелених овочів. Медики уточнили, що в них немає «поганих» вуглеводів, ці продукти не підвищують цукор в крові, а також не додають зайвої ваги. У «зелене» меню входять салатне листя, всі види капусти, шпинат, ріпа, зелена цибуля, цибуля-порей.

Як пояснили вчені, цукор живить всі клітини в організмі: як хворі, так і здорові. Всі вуглеводи, які ми споживаємо, розпадаються на «просто цукор», і це варто мати на увазі.

Наукові дослідження показують: високий рівень інсуліну в крові пов'язаний із підвищеним онкологічним ризиком», - підкреслили фахівці.

Раніше австралійські вчені назвали ряд продуктів, вживання яких знижує ризик розвитку раку кишечника. Фахівці порадили включити в раціон більше продуктів, багатих на клітковину.
https://vidomosti-ua.com/health/132768

Offline Mike123

« Reply #7041 : Грудень 23, 2019, 20:49:03 »
Я вже не впевнений, що там папір. Де це зазначено?
Коли ти побачиш пластикову пирамідку - ти зрозумієш, що це пластик :smile4:. Там нейлонова сітка.

Offline com

• Львів
« Reply #7042 : Грудень 23, 2019, 20:52:53 »
Для прикладу, ось пакети для чаю.
https://aris.ua/produkty/filtr-paket
Цитувати (виділене)
Матеріал фільтр-пакетів безпечний для харчових продуктів: він не містить розчинних компонентів, сторонніх смаків, забарвлення та будь-яких запахів.
Склад: натуральне деревне волокно 70-75%, термопластичне волокно 25-30%.

Offline Mike123

« Reply #7043 : Грудень 23, 2019, 21:04:01 »
Для прикладу, ось пакети для чаю.
Ще раз пропоную прочитати ваше  же посилання.
Цитувати (виділене)
Канадські вчені встановили, що разом з однією кружкою чаю, завареного за допомогою пакетика-пірамідки з пластикової сітки,
Це нейлон. Паперові пакетики мають зовсім інший вигляд та склад. Вас тефлон на пательні не бентежить? Чи пластикові контейнери для їжи?

Offline com

• Львів
« Reply #7044 : Грудень 23, 2019, 21:15:12 »
Оригінал статті та 2 переклади.
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.est.9b02540

https://www.unian.ua/health/worldnews/10698945-viyavlena-seryozna-nebezpeka-chayu-v-paketikah.html

https://naked-science.ru/article/biology/chaynye-paketiki-okazalis

Цитувати (виділене)
Для цього дослідники придбали в магазинах Монреаля чотири види пакетованого чаю, ретельно видалили всю заварку, а потім на п'ять хвилин помістили порожні пакетики в окріп при 95°C.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/health/worldnews/10698945-viyavlena-seryozna-nebezpeka-chayu-v-paketikah.html

Offline Mike123

« Reply #7045 : Грудень 23, 2019, 21:38:14 »
Оригінал статті
Останній раз кажу. Пакетики є з паперу і пакетики є з пластику. Де в вашому перекладі конкретні фото пакетиків, химічний аналіз пластику пакетиків чи хоча б конкретні назві чаїв?  :smile4: Вам більше ні з чого лякатися?

Offline com

• Львів
« Reply #7046 : Грудень 23, 2019, 21:43:30 »
Логіка є? Якщо в багатій Канаді проблеми з чайними пакетами, то в бідній та корумпованій Україні - поготів.
Аваков кришує Ахмад ті. Хто там ще у нас на ринку, росіяни?

Звідки ті пакети, часом не з Китаю?

https://tea-bags.com.ua/uk/
Цитувати (виділене)
Матеріалом для виготовлення фільтр пакетів є натуральна, чиста рослинна сировина, яка не надає напою зайвих запахів і смаків. Щоб бути повністю впевненими в безпеці вашого фільтр пакета для чаю, можете ознайомитися з його складом: натуральне деревне волокно від 65 до 75%, близько 23% термопластикових волокон і приблизно 10% волокон текстильного банана.

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #7047 : Грудень 23, 2019, 21:53:57 »
Якщо є бажання знайти проблему, проблема обов"язково знайдеться.
Купуйте листовий чай
Cпойлер
та не шукайте дослідження про наночастинки пластику в питній воді  :sarcastic:
« Останнє редагування: Грудень 23, 2019, 22:19:39 від Mathilda »

Offline Mike123

« Reply #7048 : Грудень 23, 2019, 21:55:26 »
Логіка є?
Навіть не ночувала. Купіть скляний заварник і не торкайтеся більше цих бридких пакетиків. Чайники пластикові теж у сміття.

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
« Reply #7049 : Грудень 24, 2019, 10:21:07 »
Чайники пластикові теж у сміття.
Дай обійму!!!
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.