Автор Тема: Больной вопрос (о медицине)

Offline pozemka

• Стать: Жіноча
  • черепаха разнузданная
Re: Больной вопрос (о медицине)
« Reply #4530 : Лютий 26, 2018, 19:54:33 »
Потом они мне какой-то укол вкатили,  от которого я без всякого зонда начал шататься.
У нас не делают этих уколов. Врачи даже не знают, что такое бывает.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4531 : Лютий 26, 2018, 19:57:04 »
Юльчча, сейчас, насколько я знаю, эту процедуру вообще можно сделать под наркозом, без неприятных ощущений.
Зачем?  Это риск вообще-то.  Если бы расслабляющее давали, как за бугром, было бы идеально.  А наркоз незачем.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4532 : Лютий 26, 2018, 19:58:06 »
Я сразу села за руль и поехала на работу. Даже не слышала о таких ограничениях.
А меня предупреждали. Хотя, может, сейчас что-то другое используют, так что оно не влияет.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #4533 : Лютий 26, 2018, 20:15:40 »
А хтось уже вибрав собі терапевта/сімейного лікаря? На договір?
Бо я у четвер піду їй здаватися. Як її вговорити? Чи не злякається вона наших хронічних захворювань? Чи не втратила вона досвіду через те, що була у декреті?

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4534 : Лютий 26, 2018, 20:24:48 »
А хтось уже вибрав собі терапевта/сімейного лікаря? На договір?
Бо я у четвер піду їй здаватися. Як її вговорити? Чи не злякається вона наших хронічних захворювань? Чи не втратила вона досвіду через те, що була у декреті?
А из кого выбирать?  Я за маму написала заяву (которая почему-то называлась декларация) к тому же терапевту, что и была раньше.  На себя вообще ничего не писала.

Получается, если напишешь, то уже прикрепят к одной и все?  Придешь куда-то в другое место, и это уже будет противозаконно?

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #4535 : Лютий 26, 2018, 20:44:39 »
Получается, если напишешь, то уже прикрепят к одной и все?  Придешь куда-то в другое место, и это уже будет противозаконно?
Нет, ничего такого. У нас же на тестирование  целый год есть!

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #4536 : Лютий 26, 2018, 21:03:17 »
Но почему никто не звонит? Никто себя не предлагает?
Вот есть большая поликлиника, на весь район, мин. 8 000 народу. Там  все доктора и пациенты знают друг-друга не менее 20 лет. И шо? Это я должна биться за доктора?: Или он за меня?

Offline Suddenly

« Reply #4537 : Лютий 26, 2018, 22:46:59 »
Хотя, может, сейчас что-то другое используют, так что оно не влияет.

Я делала 7 лет назад в Украине.

Offline Suddenly

« Reply #4538 : Лютий 27, 2018, 08:09:44 »
Так мне не давали расслабляющее.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #4539 : Лютий 27, 2018, 17:52:28 »
Зачем?  Это риск вообще-то.  Если бы расслабляющее давали, как за бугром, было бы идеально.  А наркоз незачем.

Бывает сильный рвотный рефлекс, бывает сильная психологическая компонента. Я делаю раз в год уже в течение лет 10, а то и дольше, исключительно под седацией (медикаментозный сон) - у меня и рефлекс, и психическое  :f1: Без этого никак не получается.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4540 : Лютий 27, 2018, 19:15:25 »
Так мне не давали расслабляющее.
Не поняла.  Был разговор, что всех, кому вливают, предупреждают, что потом за руль нельзя.  А ты сказала, что тебя не предупреждали.

Offline Юльчча

• Львів
« Reply #4541 : Лютий 27, 2018, 19:17:12 »
Так, погодите меня пугать, я ещё не сделала. :)

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4542 : Лютий 27, 2018, 19:21:03 »
Так, погодите меня пугать, я ещё не сделала. :)
Хорошая сторона процедуры - что это быстро. Когда я делаю, у моего врача конвейер - человек 20.  Сначала сидишь к нему на гастро (я всегда иду первой), а потом на узи.  Всех, кто сидел на гастро, потом видишь на узи, значит, все выжили.   :smilie5:

Offline Даяна

• Hero Member
  • Дніпро
« Reply #4543 : Лютий 28, 2018, 14:57:35 »
@Kivi как твой глаз?
Ты следи за ним, у мамы таки разошлась сетчатка :(
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #4544 : Лютий 28, 2018, 21:32:13 »
Пояснення, яких так недостає.
Цитувати (виділене)
Тім Лінукс

"А в поліклініці мені сказали, що ..."

"Потрібно підписати договір з лікарем до квітня - краще прямо зараз". Якщо вам таке сказали - значить, вас обдурили. Лікарі і особливо головні лікарі поліклінік налякані прийдешніми змінами. У тому числі бояться, що до них не припишеться достатня кількість пацієнтів. Звідси бажання заздалегідь заручитися "паствою". Формулювання "підписуй зараз, а то потім не встигнеш" тисне на психіку і не залишає пацієнтові часу на роздуми. У будь-якому випадку, навіть якщо ви вже підписали якусь попередню папір, вона не має ніякої юридичної сили!!!

Кожен українець може вибрати терапевта, педіатра, або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі первинної медичної допомоги, а гроші за Ваше медичне обслуговування заплатить держава. Приписна кампанія (укладення декларацій) розпочнеться з 1 КВІТНЯ. Так як же обрати сімейного лікаря?

КРОК ПЕРШИЙ – ВИЗНАЧІТЬСЯ З ЛІКАРЕМ
Найпростіший варіант – ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувались у нього і залишились задоволені результатами. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег – можливо, у них був позитивний досвід у амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно.
З перших чисел березня, інформацію про лікарів КНП «Бориспільський міський ЦПМСД», можна отримати, в першу чергу, на сторінці в Facebook «Бориспіль – місто здорових людей», далі в пресі, ЗМІ та будуть організовані зустрічі з лікарями, де всі бажаючі зможуть задати необхідні питання і попередньо обрати собі лікаря. Ще раз наголошуємо – приписна кампанія (заповнювання декларацій) розпочнеться з 1 КВІТНЯ.
Пам’ятайте, що зараз ви не мусите звертатись до лікаря «строго за пропискою» - можете обрати лікаря, який працює біля вашого дому, роботи тощо і ніхто немає права Вас заставляти підписувати декларацію до початку приписної кампанії.

КРОК ДРУГИЙ – ПІДПИШІТЬ ДЕКЛАРАЦІЮ
Cпойлер
Заклади первинної медичної допомоги, в яких працюють сімейні лікарі, з 1 липня підписують контракт з Національною службою здоров’я, а пацієнти з 1 квітня – декларацію з тими лікарями, яких самі собі обрали.
Декларація підписується безстроково, тобто вам не потрібно буде перепідписувати її щороку. З іншого боку, якщо ви вирішите підписати угоду з іншим лікарем, ви зможете зробити це у будь-який час, стара декларація анулюється автоматично.
Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем, – ваш паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) обох його батьків або опікунів.
Основний спосіб заповнення декларації — електроний: лікар внесе ваші дані в систему. Важливо, що декларація з’явиться в системі після подвійної авторизації: лікар попросить назвати код, який надійде вам СМС-повідомленням. Якщо ж у Вас немає мобільного телефону, лікар сфотографує чи відсканує ваші документи, щоб долучити їх до декларації.
Потім лікар роздрукує декларацію, яку ви підпишете у двох примірниках (один із них залишається у Вас), – і з цього моменту Ви можете звертатись до лікаря у будь-який час.
На випадок відпустки або хвороби у вашого лікаря обов’язково буде заміна — інший лікар первинної ланки. Якщо вам знадобиться допомога, а ви знаходитесь в іншому місті, звертайтесь до найближчого закладу первинної медичної допомоги.
Один лікар може обслуговувати максимум 2000 пацієнтів. Таку кількість пацієнтів рекомендує МОЗ, але ця цифра ще не остаточна і може складати 1500 пацієнтів. Тож якщо ви впевнені, що знайшли хорошого лікаря, не гайте часу, адже у нього може просто не залишитись місць для нових пацієнтів.
Так що штурм поліклінік, який зараз ми спостерігаємо - передчасний.
Якщо ви не встигнете приписатися до центру первинної медиуо-санітарної допомоги в квітні, це можна буде зробити і в травні, і влітку, і навіть в наступному році або до першого звернення до лікаря.

КРОК ТРЕТІЙ – ЗВЕРТАЙТЕСЬ ПРИ ПЕРШІЙ НЕОБХІДНОСТІ
Ви зможете звертатись до вашого лікаря з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Як показує світовий досвід більшість проблем із здоров’ям можуть бути вирішені на рівні первинної ланки, особливо у разі вчасного звернення. Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки в разі необхідності будуть також видавати направлення до вузькопрофільних спеціалістів (вторинна та третинна ланки), виписувати рецепти на ліки, в т.ч. які підпадають під програму “Доступні ліки” (безкоштовні ліки в аптеці, за які платить держава), та будь-які медичні довідки, наприклад, до басейну тощо.
Тож з цих міркувань краще обирати лікаря, який практикує поруч з вами – це скоротить витрати часу на дорогу.

КРОК ЧЕТВЕРТИЙ – НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ПОСЛУГИ
При вдалому створені Національної Служби Здоров’я України (орієнтовно 1 липня) та наступному укладанні договору між нею та центром первинної медико-санітарної допомоги, підприємство почне отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, який уклав з ним договір. У 2018 році середня виплата на первинній ланці складатиме 370 грн на одного пацієнта, у 2019 — 450 грн. Віковий коефіцієнт поки розрахували не остаточно. Поки він становить "2" для дітей і людей старше 65-ти років (тобто, 370 множимо на 2), 1,2 - для підлітків і людей у віці 40-65 років, одиниця - для молоді від 18 до 39 років. Ці цифри в майбутньому, швидше за все, будуть змінюватися.
За цими тарифами закладам первинної медичної допомоги буде платити ДЕРЖАВА — саме для того, щоб у медичних працівників були гідні зарплати і щоб ці гроші НЕ платили пацієнти, як це відбувається зараз. Тож йдучи до лікаря, пам’ятайте, що це не безкоштовна послуга, за яку ви маєте покласти «подяку» в кишеню лікарю. Це медична послуга, за яку заплачено з ваших податків.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4545 : Березень 01, 2018, 14:19:37 »
@Старина Z   @В.И.Лемминг , пожалуйста, скажите свое слово как специалисты. 
Мама пьет статины, мои американские подружки просто пинают меня, чтобы она параллельно принимала Co Q 10.   Им или их матерям доктора очень это рекомендуют (не выписывают, потому что это не медикамент, но очень настаивают). Я купила то, что было в аптеке, там самого коэнзима оказалось 30 мг.  Они меня обсмеяли, сказали, что со статинами надо принимать по крайней мере 400 мг в день.  На моей упаковке, где 30 мг, написано "принимать одну в день".  Никаких побочек, естественно, не указано.

Я нашла, где продаются те, что по 100 и 200 мг, но как понять, не вредна ли большая доза женщине 80ти лет со слабым здоровьем.  Вроде ж это вещество, что организму нужно все равно?

Просто у мамы признаки разрушения мышц, это было бы кстати, если оно помогает.

Если что, я англозычную литру читала, там действительно упоминается о приеме коэнзима со статинами, если показано.

забыла, собсно вопрос - может ли этот коэнзим повредить в больших дозах?

Offline Smooth Pimp

« Reply #4546 : Березень 01, 2018, 14:28:30 »
https://ru.tsn.ua/ukrayina/sindrom-vnezapnoy-smerti-na-sumschine-posle-vakciny-bczh-umer-trehdnevnyy-mladenec-1116408.html

Ну що, міцний попутній вітер на хвилю антищеплення.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #4547 : Березень 01, 2018, 14:46:29 »
может ли этот коэнзим повредить в больших дозах?

Доказанной эффективности нет. Витамин Е, на который  Co Q10 (убихинон) похож химически, в больших дозах может быть вреден.
Однако если в вашем случае совместное применение со статинами уменьшит побочку (хоть бы и за счет эффекта плацебо), то думаю совместное применение имеет смысл.
Тю, ля, а шо?

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4548 : Березень 01, 2018, 15:29:58 »
может ли этот коэнзим повредить в больших дозах?

Доказанной эффективности нет. Витамин Е, на который  Co Q10 (убихинон) похож химически, в больших дозах может быть вреден.
Однако если в вашем случае совместное применение со статинами уменьшит побочку (хоть бы и за счет эффекта плацебо), то думаю совместное применение имеет смысл.
Спасибо.  Эффекта плацебо не будет, мама вообще не понимает, что это и зачем.  Еще одна таблетка.  Дали - пьет.

Offline Старина Z

« Reply #4549 : Березень 01, 2018, 18:03:42 »
Вот как раз в этом вопросе я не специалист, нужно задавать вопрос практикующим врачам, которые с этим сталкиваются. Лечиться по совету американских подружек, которым доктор что-то назначил, честно говоря, затея так себе. Потому что лечат все же не болезнь, а больного. Нужно найти нормального врача здесь и консультироваться с ним, в том числе и по поводу коэнзима.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #4550 : Березень 01, 2018, 18:31:58 »
Вот как раз в этом вопросе я не специалист, нужно задавать вопрос практикующим врачам, которые с этим сталкиваются. Лечиться по совету американских подружек, которым доктор что-то назначил, честно говоря, затея так себе. Потому что лечат все же не болезнь, а больного. Нужно найти нормального врача здесь и консультироваться с ним, в том числе и по поводу коэнзима.
написала пост, который улетел в теплые края.  :smilie9:
Теперь переписывать.
Про коэнзим я знала и без подружек, они просто напомнили. Я планировала сначала ей давать это сапплемент, но забыла.

Цитувати (виділене)
Statins interfere with production of coenzyme Q10 (CoQ10), which has a role in muscle metabolism. Thus, CoQ10 supplementation has been proposed as a way to mitigate myalgia associated with statin therapy.

Статины мешают выработке коэнзима Q10, который нужен для метаболизма в мышцах. Чтобы смягчить миалгию, связанную с лечением статинами, был предложен дополнительный прием CoQ10.

Не факт, что дополнительный CoQ10 усваивается, но вреда от него не будет. Это же не медикамент.  Главное, имхо, с дозой не переборщить. 

Offline Suddenly

« Reply #4551 : Березень 01, 2018, 18:39:17 »
Офигенная идея. Жаль, что пока до нас дойдет, мои дети уже вырастут.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #4552 : Березень 01, 2018, 19:05:15 »
Сегодня была у терапевта, спросила про "контракт".
Формирование баз пациентов, как и контракты с семейными врачами, начнется с апреля. И они еще не знают, как это будет организовано.  :rolleyes2:
Шо за фигня? Тут до апреля ровно месяц остался.

Offline Юльчча

• Львів
« Reply #4553 : Березень 01, 2018, 19:36:05 »
У нас тоже ещё никто ничего не знает. Ещё и посеяли мою карточку в регистратуре.
Самое чудесное, что в регистратуру стоит очередь людей, которые записываются на прием. Ну то есть регистратор сидит в окошке за ноутбуком и записывает людей через онлайн-форму регистрации. :facepalm:

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #4554 : Березень 01, 2018, 19:40:02 »
Формирование баз пациентов, как и контракты с семейными врачами, начнется с апреля. И они еще не знают, как это будет организовано. 
Шо за фигня? Тут до апреля ровно месяц остался.
Нам пришла тетя-соседка из районной поликлиники и раздала декларации про выбор врача. Т.к. я их все равно не знаю , написали участкового.
Жена его видела только во время беременности (что явно недостаточно для создания впечатления), а я вообще никогда.
Ну с учетом того, что можно поменять, то пока так.
Тю, ля, а шо?

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
« Reply #4555 : Березень 01, 2018, 19:43:45 »
Не совсем понятно, почему людей заставляют выбирать врача вслепую.
Я бы хотел иметь достоверную информацию о врачах.
Что окончил, какие и когда курсы.
Хорошо бы послужной список. Успехи, неудачи.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #4556 : Березень 01, 2018, 19:47:51 »
Ну то есть регистратор сидит в окошке за ноутбуком и записывает людей через онлайн-форму регистрации.
Онлайн можно записаться на прием только к терапевту или гинекологу.
reestratura.ua
К другим специалистам - только через окошечко или по телефону, но "по телефону" все равно в окошечке надо талон распечатать, не позднее чем за 12 час. до приема  :scratch_one-s_head:

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #4557 : Березень 01, 2018, 19:48:19 »
Хорошо бы послужной список. Успехи, неудачи.
Чо-то я сомневаюсь в каких-то особых успехах участковых.
Тю, ля, а шо?

Offline Lilьka

• Львів

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #4559 : Березень 01, 2018, 19:50:01 »
Вроде статья, которую Эней принёс чуть выше, на многие вопросы даёт ответы - не надо никуда торопиться, вслепую врача никто выбирать не заставляет, поликлиники не имеют права настаивать на срочном выборе («ніхто немає права Вас заставляти підписувати декларацію до початку приписної кампанії»).
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.