Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #14100 : Травень 12, 2026, 14:03:53 »
В Оренбурзі та Челябінську вночі та зранку 12 травня лунали вибухи. В Оренбурзі через загрозу дронів запровадили план "Килим", а аеропорт тимчасово припинив прийом і відправлення літаків. У Челябінську місцеві пабліки повідомляють про дим у районі цинкового заводу. Також надходить інформація про атаку на підприємство "Орскнефтеоргсинтез" у місті Орськ.

Offline Solmir

• Стать: Чоловіча
  • Киев
« Reply #14101 : Травень 12, 2026, 18:41:25 »
Цікаві факти.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14103 : Травень 13, 2026, 07:02:30 »
Вночі лунали вибухи у Харкові — зафіксовано два ворожі удари по Шевченківському та Холодногірському районах.Пошкоджено  об'єкт інфраструктури, виникла пожежа.

У Полтаві під час повітряної тривоги 13 травня пролунали вибухи, що призвело до перебоїв з електро- та водопостачанням.

Одеса - вночі російська армія масовано атакувала ударними дронами промислову інфраструктуру регіону, пошкодження складських та господарських приміщен, пожежі.

Мвсовані обстріли Дніпропетровської та Запорізької областей, руйнування, багато постраждалих.

Масована атака по всій Україні триває.

Херсон - російський безпілотник атакував маршрутний автобус, постраждали 9 людей.
Одеса - пожежа в одному з дворів міста, загорілися декілька автівок, є постраждалі.
Вибухи пролунали на Івано-Франківщині, Хмельничині, Львівщині, у Луцьку, Рівному.
Дрони над Запоріжжям, вибухи
Ворог атакував об'єкти енергетики та промисловості на Львівщин. Знеструмлені понад 10 тисяч абонентів.
« Останнє редагування: Травень 13, 2026, 18:58:02 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14104 : Травень 13, 2026, 10:52:50 »
На рашу та ТОТ теж не сумно

В Башкортостані в РФ вранці 13 травня спалахнула лінійно-перекачувальна диспетчерська станція "Нурліно" біля Уфи,  один з найбільших нафтоперекачувальних вузлів в системі російського нафтового гіганта "Транснефть". Об'єкт охопила сильна пожежа, попередньо  внаслідок атаки українських ударних безпілотників.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14105 : Травень 14, 2026, 06:48:14 »
Парад так-сяк відбувся, пішла масована атака на Київ.  На ранок 9 постраждалих, під завалами можуть бути люди, пошкоджено житлові забудови та цивільна інфраструктура у кількох районах.
У Дарницькому районі влучання в багатоповерховий житловий будинок, де обвалились конструкції. Проводяться аварійно-рятувальні роботи. За іншою адресою зафіксовано падіння уламків на територію АЗСВ Соломʼянському районі сталось загоряння припаркованого автомобіля.
В Голосіївському районі виявлені уламки на проїжджій частині.
В Святошинському районі зафіксовано падіння уламків на відкриту територію.
В Оболонському районі зафіксовано падіння уламків на відкритий території та на трьох поверхову будівлю паркінгу та бізнес центру. Також за іншою адресою уламки пошкодили квартиру в житловому будинку та в 25 поверхову недобудову
У Дніпровському районі сталось загоряння на даху пʼяти поверхового житлового будинку. За іншою влучання БпЛА в пʼятиповерхівку. Також зафіксовано ураження приватного житлового будинку.  Сталось загоряння декількох гаражів та припаркованого автомобіля.

По всій Україні теж гучно.

Одещина - атака на портову інфраструктуру, пошкоджено обладнання, майно та транспорт, виникли пожежі.
Харків - атка на Шевченківський та Салтівський райони. 23 постраждалих, в т.ч. діти.
Полтавщина - нічна атака на об'єкти газопостачання та електромережі. Тисячі людей без газу та води.
Запоріжжя - удари по промисловій інфраструктурі

« Останнє редагування: Травень 14, 2026, 10:39:18 від Солоха »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #14106 : Травень 14, 2026, 09:16:09 »
❗️❗️❗️Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Андрію Єрмаку у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 140 мільйонів гривень.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14107 : Травень 15, 2026, 08:01:31 »
У Києві, в ніч на 14 травня, росіяни вбили 24 людини, серед них три дитини.Пошуково-рятувальні роботи продовжуються.

ніч на 15 травня атаки по Запорізький, Дніпропетровській, Харківський областях. Руйнування, є загиблі.

Ранкова атака на Запоріжжя.Пошкоджено цистерну з паливно-мастильними матеріалами, через що над містом видно чорний дим. 1 загиблий, 3 постраждало. Впродовж дня відбулось ще декулька атак. Пошкоджена адміністративна будівля "Обленерго", тільки що знову удар по промисловому підприємсту, пожежа. 20.00 - FPV-дрон атакував багатоквартирний будинок на Космосі.
« Останнє редагування: Травень 15, 2026, 20:07:42 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14108 : Травень 15, 2026, 08:06:17 »
У Бєлгороді приліт по ТЕЦ. В частині міста зникла вода.

Вибухи у Брянську, Рязані, Єйську. Горить Рязанський НПЗ, пошкоджена багатоповерхівка. З  аеродрому в Єйську піднімається дим.
Cили безпілотних систем уразили літак Бе-200 «Альтаір», гвинтокрил Ка-27, ЗРК «Тор-М2», ЗРГК «Панцирь-С1» та корабель із БК у різних регіонах – Єйськ, тимчасово окуповані Крим, Бердянськ та Луганщина.
« Останнє редагування: Травень 15, 2026, 11:05:07 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14109 : Травень 15, 2026, 11:03:45 »
Відбувся обмін полоненими у форматі 205 на 205, Це 1-й етап великого обміну 1000 на 1000. 95% повернутих сьогодні потрапили у полон у 2022 році (193 Захисника з 205). Це велика частина Захисників Маріуполя, зокрема “Азовсталі”. Вдалося повернути також оборонця, який був засуджений у росії та помилуваний

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14110 : Травень 16, 2026, 10:39:34 »
Масовані атаки продовжуються.

Київщина -  у Вишгородському районіп пошкоджено приватний будинок та територію комунального підприємства. Уламками й вибуховою хвилею пошкоджено 7 транспортних засобів.

Харків- 5 прильотів по різних районах міста, пошкоджено цивільне підприємство, залізничну інфраструктуру, багатоповерховий будинок, навчальний заклад, магазин, 3 зупинки громадського транспорту, вихід із метро та електромережі. Є постраждалі.

Запоріжжя - чергова атака. Вибухи, 2 поранених. Залишки дрона на центральному проспекті https://t.me/forpost_zp/28095

Цієї ночі ворог вкотре масовано атакував місто Ізмаїл безпілотниками. Пошкоджена портова інфраструктура, гімназія, житлові будинки. 2 поранених

Об 11.35 обстріл артою   центру Херсона,  1 загиблий, 2 поранених.

Кривий Ріг - нічна атака шахедами, удень ракетний удар по промисловому об'єкту.
« Останнє редагування: Травень 16, 2026, 15:27:41 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14111 : Травень 17, 2026, 08:09:56 »
Ранок починається не з кави

У ніч на 17 травня в Москві та Московській області лунали вибухи. У Зеленограді зафіксували пожежі. За даними OSINT-аналітиків Telegram-каналу ASTRA, одне із загорянь сталося на території технопарку «Елма» (коротко - центр наукових досліджень та виробництва електроніки, оптики, інформаційних технологій) та АТ «Ангстрем» —  одне з найстаріших російських підприємств у сфері виробництва мікросхем та напівпровідникової техніки.Бувала я там в далекій молодості :crazy:. Безпілотники також атакували наливну станцію нафтопродуктів «Солнечногорська» у селі Дурикіно в Московській області (хороша назва). Призупинив роботу аеропорт «Шереметьєво», відео, знятих неподалік летовища, помітно пожежу та густий чорний дим. Зафіксовано також удар по НПЗ в Капотні, що забезпечує більшу частину потреб в паливі столиці та області.

Вночі 16-го та 17-го травня пілотами СБС було завдано 186 вогневих уражень, в ході яких відпрацьовано 46 цілей противника на ТОТ та території рф, — Мадяр.Під удар потрапили:
-Прикордонний сторожовий корабель проєкту 10410, в н. п. Каспійськ, Дагестан, рф;
-ЗРК "Тор-М2", в н. п. Західне, Луганська область;
-Вузол стратегічного захищеного зв'язку чф вмф рф, в н. п. Мирний, АР Крим;
-Потяг з ПММ, в н. п. Федорівка, Донецька область;
-Портові крани в м. Бердянськ, Запорізька область;
-Збори керівного складу 2 сапб 91 сапп рф, в м. Шахтарськ, Донецька область;
-Командний пункт 9 омсбр 51 А рф, м. Покровськ, Донецька область;
-Пункт управління БпЛА та склад МТЗ ворога, в н. п. Селидове, Донецька область;
-Командний пункт 103 мсп 150 мсд 8 А рф, в н. п. Бунге, Донецька область;
=Телекомунікаційні вежі, Запорізька область.

« Останнє редагування: Травень 17, 2026, 13:16:08 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14112 : Травень 17, 2026, 08:16:13 »
Масовані атаки по Україні тривають.

Харків - обстріл 5 районів, пошкоджені будинки, автомобілі, електромережа.

Дніпро-внаслідок нічної атаки у місті понівечені підприємство та приватні будинки, є постраждалі.

Запоріжжя - нічний удар по АЗС, постраждала жінка.

Offline Георгина

« Reply #14113 : Травень 17, 2026, 08:40:27 »
 :( :( :(
К моему большому сожалению...

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14114 : Травень 18, 2026, 07:20:29 »
Одеса - масована нічна атака. Пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки, ліцей, дитсадок. 2 постраждалих (11 та 59 років).

Дніпро - атака БПЛА, пожежа на складі піротехніки та даху багатоповерхівки,  ракетний удару по житловому кварталу. Постраждало 9 осіб, з яких одна дитина. Знищено АЗК компанії «Укрнафта»
« Останнє редагування: Травень 18, 2026, 14:10:42 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14115 : Травень 18, 2026, 14:09:37 »
У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що бійці встановили контроль над Степногірськом у Запорізькій області. Можливість артобстрілу Запоріжжя зменшилася.
Біля Каспійська в Дагестані Збройні Сили України авлучили в протидиверсійний катер проєкту 29180 "Грачонок", який росіяни застосовують для охорони пунктів базування своїх суден. Також були атаковані пункти управління російсткими дронами в Брянській, Донецьеій, Харківській та Запорізькій областях.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14116 : Травень 19, 2026, 07:10:25 »
Знову атака на активи "Нафтогазу" на Дніпропетровщині. На цей раз окупанти вдарили балістикою, через що зафіксовано пошкодження та руйнування.
У Новобаварському районі Харкова через обстріли пошкоджено 25 приватних будинків. Поранено трьох людей, триває пошук особи під завалами.
Атака шахедів на Кривий Ріг, пошкоджено будинки, 1 постраждалий
Удари дронами одразу кілька обʼєктів газової інфраструктури на Чернігівщині,  зафіксовано руйнування критично важливого обладнання.
Запоріжжя -через вечірню атаку еа одному з промислових об’єктів спалахнула пожежа, пошкоджені приватні будинки.
« Останнє редагування: Травень 19, 2026, 18:04:02 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Знову гучна ніч. Знову атака ракетами на Чернігівщину, по  по об'єктах Нафтогазу.

Дніпро-  внаслідок  атаки  виникли пожежі на складах з харчовими продуктами, загинули 2 людини, ще 6 – дістали поранення.

Одеса  - масована атака БПЛА, пошкодження декількох  будинків та автівок.

Сумщина -влучання БПЛА у житловий сектор у Конотопській та Шосткинській громадах, є руйнування та постраждалі.

Запоріжжя - атака на Вільнянськ, зруйновано привтаний будинок, поранено 4, в тому числі  2-річний хлопчик і 12-річна дівчинка.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Українські дрони 20 травня атакували НПЗ у Кстово Нижньогородської області Росії та хімічний завод "Невинномиський Азот" у Ставропольському краї. Виникли пожежі.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14119 : Сьогодні в 09:26:50 »
Дніпро - внаслідок атаки пошкоджена житлова пʼятиповерхівка, виникла пожежа на останньому поверсі, постраждали 2 жінки.
У Нікопольському районі росіяни пошкодили підприємство та об'єкти інфраструктури, 1 поранений.
Харківська область- поблизу села Кам'яна Яруга спалахнули два резервуари з газом, пошкоджено будівлю АЗС,  1 постраждалий

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14120 : Сьогодні в 09:35:28 »
Флешмоб "гори-гори ясно" триває
Внаслідок атаки БПЛА загорівся НПЗ у місті Сизрані Самарської області,  над промзоною здіймається чорний дим.
Reuters зазначає, що уУкраїнські атаки вивели з ладу чверть нафтопереробних потужностей рф.

В Генічеській Гірці воїнами ЦСО «А» СБУ було уражено штаб спецназу ФСБ,  близько 100 осіб вбито та пораненои.
Також бійці знищили ЗРГК «Панцирь-С1» на ТОТ.
« Останнє редагування: Сьогодні в 14:49:32 від Солоха »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.