Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Online Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #13980 : Березень 04, 2026, 06:03:01 »
Центральна частина Херсона знов постраждала від обстрілу російської армії з ТОТ Херсонщини. багатоповерхівках пошкоджені квартири: вибуховою хвилею повибивало шибки, зруйновано балкони, дірки у фасаді. Постраждали й офісні приміщення.
 В Полтаві під час повітряних тривог пролунали вибухи, внаслідок російських обстрілів постраждалибудинки та професійно-технічне училище, поранено 5 людей. 
Росіяни поцілили «шахедом» по пасажирському вагону в Миколаєві. постраждав бʼєкт транспортної інфраструктури, на місці почалась пожежа. Легкі поранення отримав чоловік.
Внаслідок завданих пошкоджень - на ранок є знеструмлені споживачі у Дніпропетровській, Миколаївській, Харківській, Сумській та Херсонській областях.

Ворог завдав ракетного удару по обʼєкту транспортної інфраструктури на півдні Одещини,пошкоджено адміністративну будівлю залізниці  Поранено залізничника та двох дітей.

Удар по Дніпру. Наслідки атаки уточнюються. Попередньо, без постраждалих.
« Останнє редагування: Березень 04, 2026, 17:30:58 від Солоха »

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13981 : Березень 04, 2026, 10:22:32 »
ЧФ продовжує йти курсом воєнного корабля

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13982 : Березень 04, 2026, 11:02:13 »
https://t.me/operativnoZSU_chat/256442
Російський газовий танкер Arctic Metagaz та його brand new дірка в борту
Видання Reuters (https://www.reuters.com/business/energy/russian-flagged-sanctioned-lng-tanker-fire-mediterranean-crew-fate-unknown-2026-03-03/) не надаючи жодних доказів опублікувало заяву джерела, що це нібито був удар українського морського дрона. Російський Мінтранс, вочевидь, прочитавши цю статтю звинуватив Україну в інциденті додавши, що атаку здійснили з узбережжя Лівії.
Україна ніяк не коментувала цей інцидент.

Дрібничка, а приємно :)

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13983 : Березень 05, 2026, 07:15:55 »
У ніч на 5 березня в Кривому Розі сталася серія вибухів через масовану атаку російських безпілотників. Внаслідок ударів серйозно постраждали об'єкти інфраструктури, також виникли кілька загорянь. Крім того, пошкоджено дитячий садок та будинки у приватному секторі.

Ворог атакував безпілотними літальними апаратами Індустріальний район Харкова. Унаслідок атак пошкоджено та зруйновано об'єкти цивільної інфраструктури. Крім того,  в Харкові пошкоджено приватний будинок. У Куп'янському районі в селі Шевченкове пошкоджено магазин, у Богодухівському районі в селі Золочів – цивільне підприємство. Є руйнування та жертви в селах на Харківщині.
« Останнє редагування: Березень 05, 2026, 10:38:56 від Солоха »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #13984 : Березень 05, 2026, 14:59:26 »
🥹🇺🇦Наші вдома! З російського полону сьогодні додому повернулись 200 українців

Є інформація, що завтра очікується другий етап (300) дводенного обміну «500 на 500»!
I always tell the truth. Even when I lie.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Вночі 6 березня ворог  атакував Кривий Ріг,  застосувавши щонайменше 12 БпЛА. Шахеди влучили у верхній поверх девʼятиповерхівки та у підприємство інфраструктури .Триває гасіння пожеж та аварійно-рятувальна операція.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Відбувся другий етап обміну!

Ще 300 українських захисників повертаються додому з російського полону. Також двох цивільних українців вдалося сьогодні повернути, — Зеленський.
«Серед них хлопці зі Збройних Сил України, Національної гвардії, нашої прикордонної служби. Рядові, сержанти, офіцери. Захищали Україну на різних напрямках: Донецькому, Луганському, Харківському, Запорізькому, Херсонському, у Маріуполі. Більшість із них були в полоні понад рік, деякі – з 2022 року.

Дякую всім нашим воїнам, які забезпечують цей результат, поповнюючи обмінний фонд для України. Дякую всій команді, яка працювала заради цього результату. Вдячний Сполученим Штатам за посередництво. Важливо що домовленості спрацювали. Памʼятаємо про кожного та кожну й обовʼязково маємо повернути всіх наших людей».
I always tell the truth. Even when I lie.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Ощадбанк відповів на звинувачення Угорщини у відмиванні грошей.
Банк пояснив, що з початку повномасштабного вторгнення всі перевезення валюти та банківських металів відбуваються тільки наземним шляхом. Такі рейси інкасаторські машини Ощадбанку виконують щотижня і мають ліцензію на міжнародні перевезення від Держслужби з безпеки на транспорті.
Усі затримані в Угорщині інкасатори мають великий досвід роботи — від 3 до 21 року. Цінності в автівках ($40 млн, €35 млн і 9 кг золота) належать державному банку і перевозилися з Австрії, щоб поповнити готівковий ринок України.

Солоха і 3 Гостей дивляться цю тему.