Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #13050 : Квітень 18, 2025, 13:12:26 »
Цитувати (виділене)
Віткофф сказав, що путін був «одержимий» українськими територіями під час їхніх обговорень. Спецпредставник Трампа припустив, що росія, можливо, «отримає деякі регіони, але не всі», — WSJ.

За його словами, Україна «може менше хвилюватися про деякі регіони», якщо вони є російськомовними.
Вопрос русского языка на 20-м месте, казали вони. Главное, чтоб не было войны.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #13051 : Квітень 18, 2025, 13:35:33 »
Начебто і девелопер, а такий довбойоб. Лошара чмошний.
Тю, ля, а шо?

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
« Reply #13052 : Квітень 18, 2025, 13:39:58 »
То чому б США не повернути Мексиці Каліфорнію, Аризону, Нью-Мексико, Техас? Ці штати все одно більшістю іспаномовні.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13053 : Квітень 18, 2025, 13:50:30 »
То чому б США не повернути Мексиці Каліфорнію, Аризону, Нью-Мексико, Техас? Ці штати все одно більшістю іспаномовні.
все інше віддати під крило Британії, а Аляску кацапам, бо щось там незрозуміло було під час продажу.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13054 : Квітень 18, 2025, 14:38:23 »
Ну ок, то знову будемо зранку насолоджуватись видовищами палаючих кацапських НПЗ?

Цитувати (виділене)
Прессекретар диктатора Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив 18 квітня, що місяць мораторію на удари по об'єктах енергетичної інфраструктури минув.
Про це повідомляє ТАСС.

«Місяць мораторію на удари по енергооб'єктах минув, але нових вказівок Путін не давав», – зазначив Пєсков.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13055 : Квітень 18, 2025, 15:00:57 »
В Харкові вже 87 постраждалих

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13056 : Квітень 18, 2025, 17:33:23 »
Цитувати (виділене)
США представили європейським союзникам власні пропозиції щодо укладення "мирної угоди" між Росією та Україною, які, зокрема, передбачають послаблення санкцій проти РФ у разі тривалого припинення вогню.

Про це дізналось агентство Bloomberg.

Європейські співрозмовники Bloomberg кажуть, що свій план США презентували під час серії зустрічей у Парижі напередодні, 17 квітня.

Їхня пропозиція передбачає фактичне замороження війни, причому українські території, які зараз окуповані Росією, залишаться під контролем Москви, кажуть джерела агентства.

Пропозиція США також передбачає послаблення санкцій проти Росії та відкидає обговорення прагнення України стати членом НАТО, пише Bloomberg, зазначаючи, що джерела відмовились розкривати інші деталі.

Один із посадовців, який говорив з Bloomberg на умовах анонімності, заявив, що згадані плани не будуть "остаточним врегулюванням", а європейські союзники України не визнаватимуть її окуповані території російськими.

Посадовці також підкреслили, що переговори будуть безрезультатними, якщо Росія не погодиться припинити бойові дії, і наголосили на важливості надання Україні гарантій безпеки для забезпечення будь-якої угоди.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13057 : Квітень 18, 2025, 19:22:29 »
@Volf Ram ти його часом не знаєш
https://twitter.com/lb_ua/status/1912850294129500364
Щось не пам'ятаю такого, з обличчям в квадратиках.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13058 : Квітень 18, 2025, 19:25:08 »
Їхня пропозиція передбачає фактичне замороження війни, причому українські території, які зараз окуповані Росією, залишаться під контролем Москви, кажуть джерела агентства.
Джерело агенства - хуй путина який сцить на пропозиції трампа і його сракополирувальників.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #13059 : Квітень 18, 2025, 19:29:34 »
Ну а хулі хуйлу боятися цих жалюгідних хуєплетів?
Тю, ля, а шо?

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #13060 : Квітень 18, 2025, 23:14:17 »
Ну а хулі хуйлу боятися цих жалюгідних хуєплетів?
Так хуєплети вже визначилися з прийнятним для них рівнем опонента: аятоли - то занадто, а хусіти - їх рівень. Виходить поки що так собі.
Homo homini felis est.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13061 : Квітень 19, 2025, 06:59:06 »
Міський голова Харкова Ігор Терехов написав, що зафіксовано приліт "Шахеда" по приватному сектору Київського району. Деталі уточнюють.
Керівник Запорізької ОВА Іван Федоров написав, що росіяни атакували обласний центр, тобто місто Запоріжжя, "Шахедами", внаслідок чого сталася пожежа. На місці працюють екстрені служби, а інформація щодо руйнувань та потерпілих також уточнюють.

Offline Eney

« Reply #13062 : Квітень 19, 2025, 08:31:58 »
Вранішне чудо!  :pray:
Цитувати (виділене)
Стерненко

Це справжнє ранкове чудо🙏🏻

Поділіться кавою на русоріз, (https://send.monobank.ua/jar/2JbpBYkhMv) аби таких чудес стало більше!

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13063 : Квітень 19, 2025, 10:07:32 »
Цитувати (виділене)
Слова Рубіо про можливий вихід США з переговорів розраховані на Україну, не на Росію.

Двоє з анонімних європейських дипломатів, повідомляє Axios, підтвердили слова держсекретаря про те, що Трамп втрачає терпіння і може вийти з процесу, якщо угоди про перемир'я між Україною та Росією не буде досягнуто найближчим часом.

За словами співрозмовника, близького до українського уряду, Рубіо у такий спосіб хотів натиснути на Україну. Співрозмовник занепокоєний, що вихід Трампа з переговорного процесу може призвести до припинення військової допомоги США Україні
.

Таким чином, хай Україна визнає Крим російським і віддасть окуповані території і буде їй щастя.  :smilie9:
Може розвідувальні дані не перекриють. А зброя взагалі тоді не потрібна.

Offline Eney

« Reply #13064 : Квітень 19, 2025, 15:37:10 »
Цитувати (виділене)
🐘🇺🇸 Конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік побував на передовій в Україні та підписав снаряд для путіна.

«Для мене було великою честю сьогодні передати дуже «особисте» повідомлення путіну з передової біля російського кордону. Єдине, що можна розкрити — це те, що повідомлення було доставлено точно в ціль».

На снаряді напис: «Peace through strength» («Мир через силу»).
https://t.me/yigal_levin/82066

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13065 : Квітень 19, 2025, 18:16:06 »
Мельника знову понесло.

Цитувати (виділене)
Постійний представник України при ООН, колишній посол країни в Німеччині Андрій Мельник закликав Фрідріха Мерца (Friedrich Merz) передати українській армії 30 відсотків військової авіаційної та сухопутної техніки, що перебуває на озброєнні Бундесверу. З такими закликами дипломат виступив у колонці для газети Die Welt, опублікованій у суботу, 19 квітня.

Мельник вважає, що майбутня коаліція з блоку Християнсько-демократичного, Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) має схвалити "передачу Україні 30 відсотків німецьких винищувачів і вертольотів, які є у розпорядженні, із запасів ВПС". За даними Мельника, це буде 45 винищувачів Eurofighter і 30 Tornado, 25 вертольотів NHI NH90 і 15 Eurocopter Tiger.

Принцип передання третини техніки дипломат пропонує поширити і на інші види зброї Бундесверу. Мельник закликав направити для Збройних сил України (ЗСУ) сто німецьких танків Leopard-2, 115 бойових машин піхоти Puma, 130 БМП Marder, 130 броньованих машин GTK Boxer, 300 бронетранспортерів Fuchs, 20 РСЗВ MARS-II.

Раніше Мерц заявляв, що новий уряд під його керівництвом може розпочати роботу 6 травня. Мельник закликав його "оголосити негайну поставку 150 крилатих ракет Taurus" того самого дня у Бундестазі та "негайно виконати це рішення".

Український дипломат запропонував Мерцу ще кілька кроків для допомоги Києву: законодавчо закріпити виділення 0,5 відсотка ВВП Німеччини на потреби ЗСУ, тобто 86 мільярдів євро до 2029 року; ухвалити таке саме рішення на рівні ЄС і "великої сімки" (допомога у 550 мільярдів євро за чотири роки); конфіскувати заморожені активи РФ на 200 мільярдів євро; забезпечити Києву гарантії безпеки та гарантувати вступ до НАТО і ЄС.

У зверненні до Мерца дипломат допустив, що його вимоги можуть зустріти несприйняття серед членів ХДС/ХСС і СДПН, і визнав, що "не має ілюзій". Однак він нагадав про Великдень, заявив, що в ці дні "можна сподіватися на диво", і процитував біблійного пророка Йоіла: «Перекуйте плуги ваші на мечі і серпи ваші на списи".

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13066 : Квітень 20, 2025, 08:09:23 »
З Великоднем!
Перемир'я об'явлене, бойові дії тривають

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13067 : Квітень 20, 2025, 10:06:17 »
Впевнена, що тепер руда потвора заявить, що Україні достатньо виконати забаганки хуйла і буде мир.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13068 : Квітень 20, 2025, 21:40:40 »
Доповідь Головкома Сирського на 20:00 Великодня — Зеленський

З початку доби зс рф більш ніж 2 тисячі разів порушувала путінське припинення вогню. 1355 обстрілів, з них 713 – важке озброєння, 673 застосування росіянами FPV.

Було вже 67 російських штурмів наших позицій на різних напрямках. Найбільше штурмів відбулось на Покровському напрямку.

На всіх основних напрямках фронту противник не дотримався своєї обіцянки тиші. Точно так само рф не вистачило майже всього дня, щоб відповісти на нашу пропозицію повної тиші, починаючи від зараз, із Великодня, і на 30 діб.

Сьогодні не було повітряних тривог. На фоні цього президент висунув пропозицію:

«Україна пропонує відмовитися від будь-яких ударів далекобійними дронами та ракетами по цивільній інфраструктурі на термін щонайменше 30 діб із можливістю продовження. Якщо рф не погодиться на такий крок, це буде доказом, що вона хоче робити й надалі тільки те, що знищує життя людей і продовжує війну.»

https://t.me/operativnoZSU_chat/229861

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13069 : Квітень 21, 2025, 07:38:07 »
Перемир'я, мля... У нас вночі було гучненько

Російські окупаційні війська пішли у масований штурм на Запорізькому напрямку на фронті, але зазнали невдачі. Наступ ворога зупинили воїни 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

У ніч на 21 квітня росіяни атакували Україну дронами. Вибухи зафіксовано у Миколаєві та Черкасах, загроза була також для Дніпропетровської, Запорізької областей і Києва.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #13070 : Квітень 21, 2025, 18:40:31 »
Цитувати (виділене)
Serg Marco
6 ч.  ·
Коли проведена правильна робота.
Нещодавно ви бачили штурм ВС РФ на Запоріжжі. 320 типів особового складу на 40 од. техніки. Штурм був розмотаний дронами та артою, перша БМП була знищена в 8 км від ЛБЗ, після чого начався террор, результатом якого став втрати противника в 29 одиниць техніки та 140 особового складу. Колона просто не дійшла до ЛБЗ.
Штурм, який повинен був взяти під контроль логістичний вузол біля Оріхіва - провалився.
Але такі випадки- це не просто "вони пійшли в штурм- ми відбили". Щоб щось вийшло- над цим треба було попрацювати. І я вам розповім як над цим працювали підрозділи БПЛА.

Наприкінці 2024 року, коли зʼявилася інфо по можливому наступу на Запоріжжя, питання організації оперативної обізнаності передали на СБС.
Вадим Сухаревський почав організовувати штаб, який повинен був відповідати за взаємодію підрозділів у 2-3 ешелоні.
Тоді ж я отримав БР-ку, в складі свого екіпажу зʼявитись на Запоріжжі. Коли ти в 21.00 отримуєш БР-ку бути БГ у 18.00 в іншому секторі- ну така собі задача. З зірочкою. Я в цей день тільки повернувся після навчання нового екіпажу "Немезіса".
Але як то кажуть, яйця в кулак і ось ми вже на наступний день у Запоріжжі, а через два дні- вже даємо стрім з Токмака.
Стан справ на Запоріжжі був...ну такий. Це була Спарта з легенд. Але не та де войовничі воїни з кубиками преса, а там де беруть дитину, дивляться на неї, і кажуть:-  Ну ні, таке нам не треба.
І херак ту дитину з обриву.
Ось цим спартанським обривом було Запоріжжя. Там з часів контрнаступу не було активних двіжів, тому небоєздатні підрозділи, некомплектні ТРО, та розйобані на інших напрямках підрозділи відводили туди.
Рівень координації - ну, ви зрозуміли.

Почалась робота над підвищенням координації та боєздатності підрозділів на цьому напрямку. СБС та ГУР поставив свої підрозділи щоб взяти під контроль 2-3 ешелон. Я особисто працював у взаємодії з підрозділами 14-го полку та ГУРа, і можу сказати що це була приємна робота. Круто працювати з профі, які знають що робити, з якими ти розумієш все з полуслова, і всі працюють як єдиний організм. Не сказати що в нас було багато всього, але ми використовували свої засоби на максимум. І не дивлячись на погану погоду- виконали завдання. Тому з Запорізького напрямку почали сипатись відео зі знищеними Торами/Буками і іншими коштовними машинами 3 ешелону.
Бо СБС та ГУР своїми "довгими руками" дотягнулися до них.
Також піднімали координацію та роботу в 1 ешелоні, але я там не був задіяний, як там було- розповідати не стану.

Запорізький рельєф не дуже зручний для наступу. Посадки дуже рідкі. Багато полів. Дрон бачить тебе здалеку. Це ідеальне поле бою для роботи дронами. Лише залишилось зрозуміти хто в цьому кращий.
Кращими стали ми. Десь навіть були перехоплення, типу "Зачєм еті угрози про наступлєніє трансліруєм, єсли нас в отвєт так мєсіть сталі, а ми стоім?".
Там потім був невеликий штурм, щоб підтримувати легенду про наступ з цього напрямку, але ми вже надавали інфо, що ми не бачимо ознак, що тут щось будуть концентрувати великі сили для наступу.
Командування проаналізувало звіти та прийняли до уваги.
Частина підрозділів СБС була переміщена на Покровським напрямок. Частина ніт.
Але система залишилась. Система, яка повинна була відреагувати у випадку концентрації великих сил та засобів для наступу на Запоріжжя.

І як бачимо- система спрацювала. Батальонно-тактична група росіян почала закінчуватись, навіть не побачивши ЛБЗ.
І це результат роботи, правильної системної роботи великої групи людей на Запорізькому напрямку. Ну і приємно коли ти сам був в ній "маленьким гвинтиком".
Повага всім, хто мав до цього відношення. І тоді, коли тільки все налаштовувалось, і зараз, під час цього відбиття штурму.
Хотілось би вам висловити повагу

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13071 : Квітень 22, 2025, 08:38:55 »
Ворог масовано атакував Одесу ударними безпілотниками, — ОВА
У місті пошкоджено цивільну інфраструктуру, житлові будинки, навчальний заклад, транспортні засоби, зайнялися пожежі.
Над ліквідацією наслідків російських атак працюють усі відповідні служби.
Внаслідок атаки постраждало три людини — ДСНС
Всі пожежі, які почались в результаті атаки було ліквідовано..

У Бучанському районі Київської області внаслідок ворожої дронової атаки пошкоджено шість приватних будинків, чотири автомобілі, три господарські будівлі та три гаражні приміщення — ОВА
Крім цього почалась пожежа на будівельному майданчику - наразі її ліквідовано. Пошкоджено приміщення заміського комплексу.
« Останнє редагування: Квітень 22, 2025, 09:00:07 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13072 : Квітень 22, 2025, 15:38:15 »
Два КАБи випустили по Запоріжжю - офіційно.
Голова ЗОВА Іван Федоров розповів, що один КАБ влучив по інфраструктурному об‘єкту, другий - по густонаселеному району і житловому будинку.
Одна людина загинула, 23 - поранені.
Серед поранених 4 дітей
https://t.me/operativnoZSU_chat/229953
« Останнє редагування: Квітень 22, 2025, 15:53:21 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13073 : Квітень 22, 2025, 15:52:54 »

Загалом, було нараховано 12 ударів. «шахедами» по Харкову. На місцях деяких «прильотів» почались пожежі.. Кількість постраждалих внаслідок атаки безпілотниками Харкова зросла до 7 — ОВА

Під обстріл потрапили Шевченківський, Салтівський, Київський та Новобаварський райони міста.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13074 : Квітень 22, 2025, 16:04:52 »
Російські війська дроном атакувала ритуальну процесію на території лікарні в Херсоні, поранивши шістьох людей - 4 працівників ритуальної служби та 2 працівників медичного закладу, повідомили у Херсонській МВА у вівторок у Telegram, пише УНН.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13075 : Квітень 22, 2025, 19:49:38 »
Кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Запоріжжю зросла до 38 — ОВА

Мої близькі там неподалік.   Прилітає не вперше. У школі якраз в молодших класах уроки закінчилися. Більшість дітей забрали, дехто чекав батькв на дворі

Поранених дітей вже 7
« Останнє редагування: Квітень 22, 2025, 20:21:30 від Солоха »

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #13076 : Квітень 22, 2025, 23:19:12 »
Поранених дітей вже 7
Чув той вибух, як раз на вулиці стояв :(

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #13077 : Квітень 23, 2025, 06:07:53 »
Кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Запоріжжю зросла до 38 — ОВА

Мої близькі там неподалік.   Прилітає не вперше. У школі якраз в молодших класах уроки закінчилися. Більшість дітей забрали, дехто чекав батькв на дворі

Поранених дітей вже 7
У вас досі офлайн навчання?
У нас так не ризикують.
Швидкого одужання всім постраждалим.
Тю, ля, а шо?

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13078 : Квітень 23, 2025, 08:23:46 »
У вас досі офлайн навчання?
Скоріше, знову. В кожному районі є школа з підземним укриттям для занять.  Порядок занять офлайн сказати не можу, школярів у сім'ї зараз немає

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13079 : Квітень 23, 2025, 08:27:48 »
Ворог знову атакував Одещину ударними безпілотниками— ОВА
Уражена  цивільна інфраструктура передмістя Одеси. Внаслідок удару спалахнула низка пожеж.
Відомо про двох постраждалих

На  Харків була атака БПЛА, у місті пролунало не менше трьох вибухів

У Полтаві триває ліквідація наслідків після ворожої атаки
 Травмовані троє людей
 Пошкоджено житлові будинки, підприємства, склади, гаражі.Один із дронів впав поблизу багатоповерхівки — вибито шибки, пошкоджено фасад.

Удар дроном-камікадзе по Марганцю, - Лисак. За попередньою інформацією, загинули 7 людей. Ще 6 – поранені.

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.