Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #13110 : Травень 01, 2025, 07:39:50 »
Ворог вдарив БПЛА на межі Київського та Салтівського районів Харкова — Терехов
Влучання в АЗС в Київському районі. .На місці удару почалась пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється.

Внаслідок дронової по Одесі відомо про двох загиблих та пʼятьох травмованих — ОВА
Ударом пошкоджено житлові багатоповерхівки, приватні будинки, супермаркет, школа та легкові автомобілі.
На деяких локаціях почались пожежі.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13111 : Травень 01, 2025, 10:14:27 »
Угоду про надра підписали. Нібито нічого

https://www.eurointegration.com.ua/news/2025/05/1/7210648/

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13112 : Травень 01, 2025, 10:31:33 »
Сподіваюсь, підтвердиться.
Цитувати (виділене)
Адміністрація Дональда Трампа повідомила Конгресу про намір дозволити експорт оборонної продукції до України через прямі комерційні продажі (DCS) на суму 50 мільйонів доларів.
Про це пише видання Kyiv Post із посиланням на джерела.

Це охоплює експорт оборонних виробів, включаючи технічні дані, та оборонні послуги в Україну.

Цей дозвіл, перший після повернення Трампа до Білого дому понад 100 днів тому, з'явився лише через кілька тижнів після того, як адміністрація призупинила всю пов'язану з Україною військову допомогу, наголосивши на новому пріоритеті: використання впливу США для припинення конфлікту за допомогою дипломатії, а не тривалої військової підтримки.

Аналітик з питань безпеки дослідницької групи "Точний" Колбі Бадвар пояснив:
"Усі DCS є тихими; вони не оголошуються публічно, як іноземні військові продажі. Новина полягає в тому, що вони (продажі американської зброї) тривають, незважаючи на те, що всі прогнозували, що Трамп повністю відріже Україну."
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Milena

« Reply #13113 : Травень 01, 2025, 12:36:04 »
"Contra spem spero"?

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #13114 : Травень 01, 2025, 14:18:13 »
СБУ попередила вбивство активіста і волонтера Сергія Стерненка та затримала нападницю

Співробітники Служби безпеки запобігли вбивству відомого громадського активіста і волонтера Сергія Стерненка. Сьогодні на нього було скоєно замах з вогнепальної зброї. Завдяки фаховим та миттєвим діям співробітників СБУ нападницю затримано на місці.

Життю Сергія Стерненка наразі нічого не загрожує.

Тривають оперативно-слідчі заходи. Про перебіг ситуації будемо інформувати окремо.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13116 : Травень 01, 2025, 15:03:07 »
Я б сказала, що навпаки, суто трампівська манера вести справи. Як з тарифами. Спочатку зарядити страшне, а потім потрохи попускати. І вже протилежна сторона починає пісяти кип"яточком від радощів, які ж вони круті.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13117 : Травень 01, 2025, 15:05:12 »
Сподіваюсь, підтвердиться.
Йдеться про це:
Цитувати (виділене)
Congressional Record:
04/29/2025 — EXECUTIVE AND OTHER COMMUNICATIONS; Congressional Record Vol. 171, No. 71
Abstract:
A communication from the Senior Bureau Official, Legislative Affairs, Department of State, transmitting, pursuant to section 36(c) of the Arms Export Control Act, the certification of a proposed license for the export of defense articles, including technical data, and defense services to Ukraine in the amount of $50,000,000 or more (Transmittal No. DDTC 25-027) received in the Office of the President pro tempore; to the Committee on Foreign Relations.
Referred to Committee Date:
04/29/2025 — Senate Foreign Relations
https://www.congress.gov/senate-communication/119th-congress/executive-communication/859?s=1&r=53

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13118 : Травень 01, 2025, 15:07:27 »
Я б сказала, що навпаки, суто трампівська манера вести справи. Як з тарифами. Спочатку зарядити страшне, а потім потрохи попускати. І вже протилежна сторона починає пісяти кип"яточком від радощів, які ж вони круті.

Трамп в своїй манері в'їбав за квартал ВВП США в мінуси, тому я вважаю, що наші переговорники добре відпрацювали цей кейс.

Offline Eney

« Reply #13119 : Травень 01, 2025, 15:10:34 »

Трамп в своїй манері в'їбав за квартал ВВП США в мінуси, тому я вважаю, що наші переговорники добре відпрацювали цей кейс.
Трамп і 95 квартал.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13120 : Травень 01, 2025, 15:15:06 »
Цитувати (виділене)
Президент США Дональд Трамп змінив риторику щодо російського лідера Володимира Путіна після кількох місяців непублічних дипломатичних зусиль з боку прем’єра Великої Британії Кіра Стармера та президента Франції Еммануеля Макрона.
Джерело: Politico

Видання повідомляє, що ключову роль у переговорах з американською адміністрацією відігравали радник з національної безпеки Великої Британії Джонатан Пауелл та міністр оборони Джон Гілі. Їх зусилля координувалися з послом США у Великій Британії Марком Бернеттом. Зі свого боку, міністр закордонних справ Британії Девід Леммі повідомив, що лише цього року мав 13 розмов із державним секретарем США Марко Рубіо, Стармер і Трамп – "майже" стільки ж.

"Зеленському однозначно вдалося вплинути на хід думок Трампа в Римі", – сказав один із колишніх британських послів на умовах анонімності. За його словами, Британія та Франція постійно наголошували, що Путін "виявляє неповагу (до Трампа – ред.), постійно порушуючи перемир’я, яке сам же й проголосив".

Він припустив, що це стало особливо чутливою темою, оскільки Трамп "чутливо реагує на людські жертви – це його справді турбує".

"На цей момент Трамп зрозумів, що Путіну не можна довіряти. Це те, що президент (Макрон – ред.) постійно повторює і намагається донести до Трампа. Це наша нинішня стратегія", – підтвердив неназваний французький посадовець.

Проте Велика Британія і Франція тепер змушені з тривогою чекати, чи витримає жорсткіша позиція президента США щодо Путіна його нетерпіння швидше рухатися далі, пише Politico.

Старший науковий співробітник американського аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер також зауважив, що "у Трампа була сліпа зона щодо Путіна, який ігнорував запити США". "Але його нещодавні заяви в соцмережах натякають на те, що він почав відчувати, що Путін його використовує", – підкреслив Пайфер.

Коли вважають, що саме 15-хвилинна розмова Зе з Трампом змінила думку останнього, це мені нагадує старий анекдот:
Cпойлер
Багатий старий одружився на юній красуні. Минуло дев "ять місяців, і вона народила йому сина. Старий, звичайно, дуже зрадів дитині, але з'явилися і сумніви. Він пішов з ними до священика. - Скажи мені, батюшко, чи я дійсно батько дитини, чи це Бог створив диво? - Я розповім тобі повчальну історію, - відповів священик, - і ти сам все зрозумієш. Йшов я колись пустелею і на мене несподівано напав лев. У мене в руках була тільки палиця. Взяв я її так, як беруть рушницю, прицілився і закричав: «Ба-бах!» І лев впав. Це Бог створив диво? Та позаду мене виявився мисливець зі справжньою рушницею!

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13121 : Травень 01, 2025, 15:18:17 »
я тобі можу пояснити що насправді вплинуло на думку Трампа - рейтинги. йому срати на всіх навколо себе, крім себе коханого. і він бачить рейтинги і на них реагує. і ось ця його нескінчена любов до Хуйла їх також обрушила і він це розуміє.

Offline Mike123

« Reply #13122 : Травень 01, 2025, 18:59:50 »
Щось мені сьогодні божевілля вже занадто. Тут з'явилось відео стрілянини у Стерненка. Виходять троє чоловіків з під'їзду. Стоїть одна жінка з пістолетом під дверима. З якого вона, судячи по результату, стріляти не вміє зовсім. Що це було? На що вона розраховувала? Як збиралась тікати? Чого стояла під камерою? Вона якась наколота чи зазомбована чи що? Я ще можу зрозуміти, коли 14 річних дурнів за гроші щось підпалювати спокушають. Але тут. Доросла жінка, вбивство людини. Світ вже зовсім з котушок поїхав чи ще трохи тримається?

Offline Eney

« Reply #13123 : Травень 01, 2025, 19:33:47 »
Цитувати (виділене)
Нападниця на Сергія Стерненка винаймала квартиру (https://www.pravda.com.ua/news/2025/05/1/7510123/) в житловому комплексі у Києві, де проживає громадський активіст, та здійснювала за ним візуальне спостереження. Гроші на замах вона отримала від спецслужб РФ на свої банківські рахунки.

Нападниця, особу якої встановлено, 1979 року народження з Одеської області, але була зареєстрована і проживала у Києві.

В ході контррозвідувальних заходів було встановлено, що кілерша здійснювала візуальне спостереження за Стерненком та 1 травня здійснила замах на його вбивство і була затримано спецпідрозділом ЦСО "А" СБУ

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #13124 : Травень 01, 2025, 20:49:18 »
Виходять троє чоловіків з під'їзду. Стоїть одна жінка з пістолетом під дверима. З якого вона, судячи по результату, стріляти не вміє зовсім. Що це було? На що вона розраховувала? Як збиралась тікати? Чого стояла під камерою? Вона якась наколота чи зазомбована чи що?
Дзвонить мені на днях клієнт, а я не можу відповідати. А він дзвонить і дзвонить багато разів.
З'являється хвилинка, перенабираю, питаю, що трапилось.
- Ви не повірите, я йшов на вулиці та знайшов гранату! Я її взяв, щоб віднести до райвідділку і пішов туди. А тут патруль! Якраз мене підвезли, такі молодці. Все добре, в мене вже є адвокат, дякую, що передзвонили!
Мораль самі придумайте :pardon:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13125 : Травень 01, 2025, 20:55:50 »
Якщо ви знайшли гранату
Подзвоните адвокату

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13126 : Травень 01, 2025, 22:23:56 »
Масована атака на всі райони Запоріжжя. Гучно
Нанесено щонайменше  10 ударів. Виникли пожежі, є постраждал
і61-річний чоловік загинув. Є люди під завалами. Є поранені.
Вже 29 постраждалих, в тому числі 13 річний хлопець. Прильоти до житлового будинку, університету, ремонтного підприємства
« Останнє редагування: Травень 02, 2025, 07:53:05 від Солоха »

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13127 : Травень 02, 2025, 08:05:47 »
Ну, не шмог... :pardon:

Цитувати (виділене)
Держдепартамент США вважає, що настав час для прямих переговорів між Україною та РФ

Сполучені Штати Америки більше не гратимуть роль посередника у переговорах між Росією та Україною. Настав час для прямих переговорів між сторонами. Про це на брифінгу заявила речниця Держдепартаменту Теммі Брюс.

«Ми не будемо посередниками. Ми не будемо миттєво летіти на інший кінець світу, щоб модерувати зустрічі. Зараз робота має вестися між двома сторонами», – сказала вона.

За словами представниці Держдепартаменту, Сполучені Штати все ж докладуть зусиль для встановлення миру, але зараз результат конфлікту вимагає «конкретних ідей» від Москви та Києва.

Нойнец
Цитувати (виділене)
Мені подобається, як на наступний день після довгоочікуваної ресурсної угоди, яка має бути символом міцної співпраці і гарантією підтримки Сполученими Штатами України, Сполучені Штати показали себе надійним партнером і вийшли з переговорного процесу.

Така поведінка зрозуміла всьому світу, це чіткий сигнал кожній країні, про те, як яскраво світить маяк американських демократичних цінностей, і що буває з тими, хто вирішить поплисти на його світло. Спойлер - пизда рулю, пизда носу і кормі також пизда.

Впевнений, що на світі достатньо людей і навіть цілих країн, не тупіших за мене, які зроблять єдиний логічний висновок, а саме "та ну тєбя нахуй".
« Останнє редагування: Травень 02, 2025, 08:20:53 від Shana »

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13128 : Травень 02, 2025, 08:14:54 »
Цитувати (виділене)
Тимчасовою повіреною у справах США в Україні стане Джулі Девіс, яка нині є американським послом на Кіпрі.

Про це на брифінгу 1 травня оголосила речниця Державного департаменту Теммі Брюс.

У посольстві США в Україні, оголошуючи про призначення Девіс тимчасовою повіреною у справах в Україні, підкреслили, що вона "наполегливо працюватиме над завершенням війни та припиненням кровопролиття, зміцнюючи двосторонні відносини та роблячи Америку й Україну безпечнішими, сильнішими та більш процвітаючими".

Там також уточнили, що Девіс почне роботу в Україні 5 травня.

На брифінгу Брюс заявила, що рішення про призначення Девіс тимчасовою главою посольства в Україні ухвалили президент США Дональд Трамп і держсекретар Марко Рубіо.

Девіс стане тимчасовою повіреною у справах США в Києві "у вкрай важливий момент, коли ми рухаємося до укладення мирної угоди, щоб зупинити кровопролиття", зазначила Брюс.

Вона вказала, що Девіс має 30 років досвіду роботи в дипломатичній службі США і досі з лютого 2023 року очолювала посольство США на Кіпрі.

В офіційній біографії на сайті посольства вказано, що Джулі Девіс раніше працювала послом у Білорусі та спецпосланником у Литві, має досвід роботи в Грузії, Росі та Україні.

Крім того, дипломатка обіймала посаду заступника помічника державного секретаря з питань Західної Європи та ЄС у Бюро з питань Європи та Євразії, а також заступника постійного представника США при НАТО.

Наразі Девіс лише тимчасово очолить посольство США в Україні: призначення посла вимагає схвалення Сенату, тоді як тимчасового повіреного у справах призначає адміністрація президента.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13129 : Травень 03, 2025, 07:17:44 »
Майже 50 людей поранені внаслідок російської масованої атаки по місту Харків уночі проти 3 травня. Про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.Відомо, що серед постраждалих є 11-річна дитина. У лікарнях міста перебувають 8 людей у стані середньої тяжкості.

Під ударом опинилися 4 райони міста: Слобідский, Салтівський, Київський і Основʼянський.Унаслідок атак спалахнули пожежі. Пошкоджені житлові будинки, цивільна інфраструктура, автомобілі.

Offline AVI

« Reply #13130 : Травень 03, 2025, 12:07:49 »
Цитувати (виділене)
Україна не може гарантувати безпеку світових лідерів у Москві 9 травня, — Зеленський.

"Наша позиція дуже проста до всіх країн, які їхали чи їдуть на 9 травня: ми не можемо нести відповідальність за те, що відбувається на території Російської Федерації. Вони забезпечують вам безпеку і тому гарантії ми вам ніякі давати не будемо. Тому що ми не знаємо, що Росія буде робити в ці дати. Вона може робити зі свого боку різні, скажімо так, кроки: і підпали, і підриви, і тощо. А потім звинувачувати нас", — сказав президент України.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13132 : Травень 03, 2025, 19:44:21 »
Нойнець

Але. Зверніть увагу.

РФ: Весь світ буде присутнім на нашому параді Перемоги!
Фіцо, Орбан, Вучич: І ми, і ми!
ЄС: Хлопці, якщо ви поїдете на парад до Путіна, то це затруднить перемовини про прийом Сербії до ЄС.
Сербія: Та нам похую, ми стронг, Путін стронг, чекайте нас на Красній Площі!
Угорщина: А будете багато пиздіти, так і ми взагалі з ЄС вийдемо!

Enter Україна.

ГУР МО: А все ж таки добрий літак оцей ваш Су-30. Абсолютно нічого не маємо йому протиставити, така вєщ хороша.
СБУ: А пам'ятаєте, був такий Армен Саркісян? Не маємо до його смерті жодного відношення.
СЗР: А пам'ятаєте, був такий Ярослав Москалик? Не знаємо, що з ним сталося і як саме.

Україна: З урахуванням вищевикладеного, ми не маємо можливості гарантувати безпеку представникам інших країн, які планують відвідати Москву на параді 9 травня.

Фіцо, Орбан, Вучич: ви знаєте, шото серце прихопило, так дихати важко шо навіть спиздіти нічого не можемо. Всьо, пака.

Дипломатический источник «Незыгаря» сообщил, что российские представители обратились по «выстроенным каналам связи» к руководству Украины с просьбой не нарушать праздничные мероприятия 9 мая.

Ну тобто якимось чином ситуація поступово стала такою, що тепер це ми тут в Європі гарант того шо всьо тіхо буде.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13133 : Травень 03, 2025, 21:47:23 »
«Збито другий за добу російський літак» - Зеленський

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13134 : Травень 04, 2025, 10:20:41 »
у ніч на 4 травня російські війська атакували безпілотниками Київ. в Оболонському районі пошкоджено 9 житлових будинків, в одному з них сталось загорання на останньому поверсі. Співробітники ДСНС оперативно ліквідували пожежу. Крім того, знищено або пошкоджено 11 транспортних засобів та пошкоджено територію торговельного центру.
У Святошинському та Шевченківському районах пошкоджені житлові будинки.

Загалом від російського терору постраждало 11 осіб, віком від 14 до 70 років.

Також ввечері, 3 травня, російські окупанти знову дроном атакували цивільних у центрі Херсона, внаслідок чого є жертва та постраждалі.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13135 : Травень 05, 2025, 07:57:30 »
У ніч на 5 травня інфраструктурний об'єкт у Конотопі атакували 10 шахедів і 2 балістичні ракети. Наносилися повторні удари  по рятувальникам.
Вибухи у Кропивницькому, попередньо без наслідків

Offline Mike123

« Reply #13136 : Травень 05, 2025, 14:20:18 »
Нова очільниця посольства США в Україні прибула до Києва у свій перший день на посаді
Ти диви яка швидка. Мабуть приїхала впевнитися що Україна по червоній площі бити не буде :smile4:.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13137 : Травень 05, 2025, 17:44:51 »
Так ми і не будемо. Може Зінка буде.

Offline Mathilda

• Nederland
« Reply #13138 : Травень 05, 2025, 18:43:24 »
Так ми і не будемо. Може Зінка буде.
Та тю, нашо бити по червоній площі, якщо вони стягнули туди ППО з купи інших місць. Має бути з чого вибрати.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13139 : Травень 06, 2025, 08:11:56 »
Ворог атакував Одещину ударними безпілотниками, одна людина загинула— ОВА
Внаслідок удару по Одеському району пошкоджено обʼєкти цивільної інфраструктури, зокрема приватні житлові будинки. В результаті в деяких місцях почались пожежі - наразі рятувальники займаються їх ліквідаціє.

Вночі ворог завдав 20 ударів «шахедами» по Харкову, відомо про 4 постраждалих — ОВА
Пожежі та руйнування в Шевченківському, Холодногорському, Київському, Індустріальному районах. Горить "Барабашка"

0 Користувачів і 14 Гостей дивляться цю тему.