Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Pe

Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #11670 : Жовтень 16, 2024, 21:27:32 »

Звісно я не очікував плана-плана, бо це зрозуміло, що щоб якийсь задум спрацював ворог має менше знати. І розумію, що ключове в плані як в річних бюджетах — це ті додатки, і сподіваюсь ці додатки не випливуть в якомусь каналі Discord.

.
[/quote]
Дуже цікаво шо то за (таємничи ) додатки в річних бюджетах

Offline Omela

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Харьков
« Reply #11671 : Жовтень 16, 2024, 21:50:01 »
Дуже таємні додатки. :obm:
Цитувати (виділене)
У таємних додатках Плану перемоги йдеться про удари углиб хуйлостану.

Там прописано, яка має бути зброя, щоб руйнувати логістику далеко від лінії фронту, і скільки саме її потрібно, — Подоляк

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #11672 : Жовтень 16, 2024, 22:09:32 »
Зєля Поттер і таємні додатки. :rofl:

Offline Teagan

« Reply #11673 : Жовтень 17, 2024, 12:57:26 »
Хочу додати позитиву в цей потік депресняку. Боже бережи Стерненка. І наших захисників звісно.

Цитувати (виділене)
Сьогодні
 пілоти ГРИФОН501мінуснули ще одне вороже крило типу Zala на Сумщині, завдяки дронам Спільноти Стерненка
Не забувайте донатити на щоденний русоріз

Цитувати (виділене)
Суми, я ж казав що буде позитивна динаміка на вашому напрямку
Працюємо також над посиленням дронової ППО на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Миколаївщині та не тільки. Відзначу, що обласна влада в більшості випадків активно включилася.
Але про це згодом.

https://t.me/ssternenko/34990

Offline fakir

« Reply #11674 : Жовтень 17, 2024, 14:35:09 »
В любом случае, мы должны принять за данность, что судебно-ментовско-прокурорская система на 2% состоит из честных людей. И на 98% из вот таких инвалидов.
теоретично серед тих прокурорів міг бути і справжній інвалід

Offline Eney

« Reply #11675 : Жовтень 17, 2024, 15:48:51 »
Більшість прокурорів отримали інвалідність за сприянням Порошенка. Можна було б сказати, що під час президенства Порошенка, але, як каже опозиція - ніт.

Цитувати (виділене)
Юрій Бутусов
1h  ·
Прокурор Хмельницької області Олійник прокоментував мій допис:
Олійник став інвалідом коли... читав матеріали справи у службовому кабінеті!
Прокурор Хмельницької області Олексій Олійник прокоментував мій допис на своїй сторінці у фейсбуці, розберемо заяву. Ось зауваження по суті:
"...Чисельний склад прокуратури області складає 225 прокурорів. А інвалідність мають лише 48, тому стверджувати що уся прокуратура складається з осіб з інвалідністю не є правильним. Більше того, інвалідність більшості  працівників отримана не за останні роки.
...Особисто я маю проблеми зі здоров’ям. У  2005 році отримав травму на робочому місці вивчаючи матеріали кримінального провадження. Групу отримав у 2017 році ще задовго до призначення на посаду. Хвороба не перешкоджає виконанню службових обов’язків. Питання про наявність групи розглядалось під час атестації комісією за участі представників громадськості і міжнародних організацій... Це питання було предметом дослідження у межах кримінального провадження, яке розслідувалося центральними правоохоронними органами держави. Вислів «дахуючи корупційну схему голови МСЕК» звучить звичайно потужно але у публікації нічим не підтверджений, які і більшість статей автора у яких критикуються органи влади. Так можна  сказати про кожного хто отримав групу і займає посаду".
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02uNFNpC5HsCrpyuCbB2vDXZjMdC335TRiyvAfhmGa6UmUqc3rJuYEhZm578YaJ6Q5l&id=100010496981281
Одразу дивує відсутність прямої відповіді на основне питання - чи є подружжя Олійників справжніми інвалідами 2-ї групи чи вони оформлені завдяки зв'язкам з корупціонеркою Крупою? Чому прокурор Олійник не оголосив який у нього діагноз та чи підтверджується він чимось крім довідки від МСЕК?
Які ж такі травми отримав 25-річний на той момент прокурор Олійник у своєму службовому кабінеті у 2005-му році під час читання або перегляду матеріалів кримінальної справи? Інвалідність 2-ї групи встановлюється при наявності одного з таких діагнозів:
"Каловій (сечовій) нориці, неприродному задньому проході при неефективності або наявності протипоказань до оперативного втручання;
відсутності однієї легені і хронічній дихальній недостатності II ступеня внаслідок патологічних змін другої легені;                               
паралічі верхньої або нижньої кінцівки;
відсутністі зору на одно або два ока;
глухоті;
значних дефектах черепа (60 кв. см і більше), які не заміщені аутотканиною;
короткій куксі стегна або обох гомілок при неможливості протезування".
https://www.enableme.com.ua/.../vse-pro-tretu-grupu...
Тобто Олійник не розповів нічого про підстави оформлення інвалідності 2-ї групи, а перекинув відповідальність за свої вчинки на комісію та правоохоронні органи, і зробив вигляд, ніби його травма у 2005-му році це доведений факт. Ні, слова прокурора нічим не підтверджені.
Якщо Олійник під час виконання службових обов'язків у 2005-му році отримав важку травму, то він мав би пройти ще тоді медичне обстеження, і показати, що саме у нього було виявлено, і документ про результати цього обстеження був би доказом.
Але інвалідність одразу 2-ї групи була оформлена прокурору Олійнику лише 19 липня 2017 року рішенням головної лікарки МСЕК Крупи з видачею довідки серії АВ № 0944598. Причому встановлена одразу довічно. І ніяких інших рішень про інвалідність або важкі травми, починаючи з 2005-го року, Олійник не представив. Тому моє твердження про корупційні зв'язки з Крупою має усі підстави.
Також чомусь прокурор області не прокоментував, яка травма або захворювання спіткала на службі його дружину прокурора Ірину, його підлеглу.
Виникає питання, чи можливо, що прокурори Олексій та Ірина Олійники разом займалися однією справою у одному службовому кабінеті, і отримали спільно одні й ті самі травми? Адже Ірина Олійник, за нашими даними, також оформила у Хмельницькому МСЕК інвалідність 2-ї групи на наступний рік після чоловіка - у 2018-му. У 2017-му у її декларації не було доходів від пенсії з ПФ, а у 2018-му пенсія вже нарахована: https://public.nazk.gov.ua/.../5291ca9d-21b4-476e-bcb8...
Чому виплати за інвалідність у подружжя Олійників становлять понад 500 тисяч гривень за рік?
Тому що Олійник звернувся з позовом за справою № 686/19688/17 і отримав від Пенсійного фонду рішення про нарахування йому пенсії у розмірі 60% від доходів.  Очевидно, саме так зробила у 2018-му році і дружина Ірина.
Далі, твердження Олійника, що інвалідність він отримав "задовго до призначення на посаду", яке має на меті показати, що ніби-то у нього не було впливу до моменту призначення на посаду обласного прокурора - це відверта брехня. Оскільки у прокуратурі Олійник працював з 2002-го року, а інвалідність він оформив собі вже будучи на високих впливових посадах у 2017-му, ось їх перелік:
https://khmel.gp.gov.ua/ua/guidance.html
Стосовно цифр прокурорів-інвалідів. Ніби-то їх всього 48 з 225 прокурорів. 225 - це чисельність разом з районними прокуратурами, а якщо взяти за розгляд апарат самої обласної прокуратури - то там пенсіонери та інваліди будуть у більшості. 4 з 5 керівників окружних прокуратур області, наприклад, оформили собі інвалідність, причому деякі з дружинами разом.
Висновок:
Олексій Олійник не дав відповідей по суті розслідування, а тільки підтвердив справделивість звинувачень.
В мене стоять налаштування, які дозволяють коментувати або френдам або френдам френдів, тому якщо пан Олійник хоче коментувати особисто мої дорписи - ніяких складнощів нема - достатньо зафрендити когось одного з 5000 моїх френдів і вперед.
Написав повідомлення прокурору Олійнику з пропозицією, щоб він дав Цензор.Нет інтерв'ю про усі обставини цієї справи.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11676 : Жовтень 17, 2024, 16:03:45 »
Слушна пропозиція.  :)
Цитувати (виділене)
Не Алексей
Стосовно заяв Зеленського про вибір між НАТО та ядерною зброєю, які вже понесли москалі у всі боки (що я в цілому схвалюю), я маю наступну думку.

Я думаю, що неважливо, шо там загостреними викрутками викрутять наші ядерні вчені Южмаша.

Я думаю, нам потрібна не ядерна зброя, а ядерна доктрина.

Такі виходимо завтра і кажемо хлопці, здається, ми маємо нагальну необхідність розробити нашу власну українську ядерну доктрину.

Всі такі єбать, хохли, а у вас шо, ядерка є?

А ми такі в смислє? Конєчно, нема. Ми ж аграрна держава, власних розробок не маємо, технологій не знаємо, не те шо ядерку, дрон не вміємо в повітря підняти, не те шо за сто кілометрів запустити, не кажучи вже про тищу.

І розробляємо далі цю доктрину так шо гай гуде.

Ідея ж ядерної зброї, як я її розумію, це не та зброя, що вбиває, а та, що всі її бояться, що вона їбоне. Ну то ми готові. Ми єдина держава в світі, яка якраз абсолютно не боїться, шо щось ще їбоне.

Так шо нам доктрина замінить ядерну бомбу навіть тоді, коли в нас буде ядерна бомба.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11677 : Жовтень 17, 2024, 16:38:26 »
Цитувати (виділене)
Промова Надзвичайного і повноваженого посла України у Великій Британії і Північній Ірландії, Головнокомандувача України (2021–2024) Валерія Залужного у Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House)

Доброго усім дня. Я радий усіх вітати і насамперед дякую за запрошення у таке чудове місце. Це велика честь для мене знаходитися не тільки тут, а посеред вас, дуже розумних і відомих людей.

Перш як перейти до свого виступу. Вже традиційно, користуючись нагодою, кожну зустріч із своїми друзями і партнерами я розпочинаю і закінчую словами вдячності за підтримку. Я дякую за те, що ми вистояли, дякую за те, що ми продовжуємо боротися, і сподіваюся, що не зважаючи на слабкість політиків, продовжимо боротьбу і здобудемо Перемогу, не лише України, а й для усього цивілізованого світу, над чумою, яка прийшла у цей світ в 21 столітті.

Отже, Шановні присутні, прошу вибачення, але знаходячись у цих стінах, я хотів би, щоб наша розмова була чесною. Лише чесність приведе нас до правильного розуміння тих процесів, що відбуваються. Тоді, я сформую декілька фактів дійсності, які можуть претендувати на емпіричні судження. Але чи є вони науковими, звісно, вирішувати вам.

Отже, перший факт дійсності, думаю ви зі мною погодитеся, це існування визначення "колективний Захід". Він дійсно існує, і ми вважаємо це групою розвинутих західних країн, з високо розвинутими економіками і демократіями та власною системою безпеки. Такими як НАТО.
У світі існує низка авторитарних країн, з високою концентрацією влади в одних руках. Ці країни позбавлені демократії. Їхні економіки базуються на запасах корисних копалин, або на плановому регулюванню і призначені для обслуговування інтересів правлячого лідера або парії чи руху.
У світі є країни, яким внаслідок історичних подій та прагнення власного народу вдалося вийти зі складу авторитарних імперій та режимів. Деякі з них приєдналися до колективного Заходу. Деякі, в основному через супротив авторитарних імперій, продовжують свою боротьбу за приєднання до цивілізованого світу, при цьому зберігають небезпеку втрати власної незалежності. Деякі, такі як Грузія, Білорусь вже втратили формальну незалежність. Така країна як Україна, внаслідок шаленого опору росії та власної нерішучості, опинилася у війні за власну незалежність від авторитарної імперії.
Дуже важливе ствердження для розуміння війни в Україні. На відміну від Білорусі та Грузії, що втратили свою незалежність майже безкровно, Україна вже 10 років зі зброєю в руках бореться саме за свою незалежність. Повномасштабна війна вже триває майже три роки. Більше 30 тисяч людей вже загинуло. Сотні тисяч отримали поранення, але ми продовжуємо боротися. Цей факт, мабуть є головним доказом того що ми українці прагнемо жити у цивілізованому західному світі. І попри усі негаразди, ми маємо право на своє власне майбутнє. Наш ворог, зневажаючи наше власне бажання, заперечує нашу історію та культуру, намагається саме знищити нас як націю. Підтвердженням цього є не лише події з історії минулого століття. Такі як голодомор, наприклад. Зовсім нещодавні події у Бучі та Гостомелі, події на окупованих територіях. Саме цей факт унеможливлює будь-яке мирне співіснування у майбутньому і відповідно не може розглядати будь-які варіанти зупинення війни на основі будь-яких намірів про взаємну безпеку.
Причиною того, що відбувається сьогодні в Україні, є закономірні наслідки небажання саме колективного Заходу впливати на глобальну систему безпеки. Саме користуючись слабкістю Заходу і безпосередньо США, росія у 2008 році розпочала розширення "простору безпеки". Вже згодом у 2014 році, під мовчання все того ж колективного Заходу росія розпочала війну проти України, яка врешті стала самою кривавою війною 21 століття в центрі Європи.
Вже сьогодні, щоб Захід продовжував боятися далі, путін говорить то про червоні лінії, то про ядерну зброю, а західні політики все частіше, знаходячись у заручниках своїх виборців, читають молитву про необхідність уникнення ескалації. Це знову, лише факт дійсності. Але, чи обмежиться ця війна саме апетитами путіна, тільки Україною, на це вже повинні дати відповідь якраз західні політики. Своїм виборцям.
Колективний Захід не вірив в Україну. Тому західна преса, боячись путіна, давала Україні спочатку три години, потім три доби. Потім, прийшовши на допомогу Україні, Захід, боячись чи то ядерної війни, чи то ескалації не забезпечив Україну необхідною кількістю зброї, тому ми не змогли досягти у 23-му році якихось значущих успіхів у розгромі росії і увійшли у стан затяжної війни, вихід із якою вже сьогодні здається неможливим. Я не буду зупинятися на цьому. Сподіваюся, що ви могли ознайомитися із моїми статтями. До речі, я писав їх саме для вас. Бо саме тоді ми втратили можливість самотужки підійти до завершення війни. І ось чому.
Цей факт дійсності вже стосується усіх нас, хто знаходиться у цьому залі. Це вже стосується кожного з вас. Скажіть, будь ласка, чи є сьогодні секрет, що навколо росії об’єдналися Китай, Північна Корея та Іран? Чи хтось вважає, що вони об’єдналися проти України? Якщо так, то хай я буду першим, хто сумнівається. Більшість у цих країнах навіть не знає, де знаходиться Україна. А якщо уважно подивитися на таку організацію як БРІКС, а особливо на її перспективи? Він буде розширюватися. А що ж колективний Захід? Він все ще боїться ескалації ?
Важливий факт дійсності. Війна. Хочете ви цього чи ні. Хочуть цього ваші виробники зброї з контрактами на руках чи ні, війна, на жаль, змінилася. Війни зразка 1953 року вже не буде. Вона закінчилася влітку 23-го року в Україні. У той момент, коли на поле бою прийшли роботи, а західна преса і натівські генерали сміялися з мене. Вже в 2024 році в бій прийшли технології. Їх привів штучний інтелект. З мене вже ніхто не сміється. Навіть тут у Британії, вже переглядають стратегію національної безпеки. НАТО мовчить. А що тоді з глобальною безпекою? Чи вона досі тримається на винищувачах, авіаносцях і наддорогих ракетах? Я вас трохи засмучу. Ні. На жаль. Але не зупиняюся на цьому. Сподіваюся, ви читали, що я публікував для вас.
Ми, українці, що воюємо за власну свободу вже 10 років, бачимо перемогу дуже просто. Нам необхідно отримати три базові відчуття.
Відчуття власної безпеки. Ми маємо бути впевнені, що хоча б 100 років на Україну ніхто не нападе. Ми хочемо мати гарантію власної безпеки для себе і своїх дітей. Це можна зробити найшвидше найпростіше. Україні потрібно вступити в НАТО. Або зробити з України НАТО. Як наприклад Ізраїль. Так, сьогодні альтернативи НАТО немає. Спірне питання щодо військових спроможностей НАТО. Але альтернативи сьогодні немає.
Ми маємо отримати відчуття необмежених можливостей розвитку. Будь-хто в Україні має мати необмежені можливості. А це – відновлення післявоєнної України. Це те, про що зараз багато розмов на Заході. Але чи можливе відновлення без безпеки? Чи згоден інвестор вкладати кошти в країну, де завтра може бути знову війна? І тут я вас засмучу. Ні. Ніяких довгих перспектив без безпеки не існує апріорі.
Кожний українець має відчувати, що він знаходиться у власній домівці. Що він вдома. Де він народився і виріс, де поховані його батьки і де живуть його діти. У мирі і спокої.
Я прийшов сюди не критикувати Захід чи НАТО. Я абсолютно розумію, що Україні, навіть за Будапештським меморандумом, ніхто нічого не винен. Україна  щодня б’ється за виживання. Я всього лиш хочу, щоб пан Джорджа Сантаяна був не правий. Або ми, людство, у чиїх руках доля 21 століття, були розумними і пам’ятали своє минуле, щоб не пережити його в майбутньому.

Валерій Залужний, Надзвичайний і повноважений посол України у Великій Британії і Північній Ірландії         
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11678 : Жовтень 17, 2024, 17:02:54 »
Випередила мене трохи :) Що ж, досить різко

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #11679 : Жовтень 17, 2024, 19:07:43 »
Я, взагалі, за різкість, відвертість, наполеглевість. І да - або НАТО, або ядерна зброя. Ось Ізраїль усіх має на увазі і робить свою справу. І хай його засуджують і "не одобряют", але віт тільки тому і живий, що своє робить. І нам теж потрібно своє робити. Ще виконавців би кращіх.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #11680 : Жовтень 18, 2024, 18:33:54 »
Я, взагалі, за різкість, відвертість, наполеглевість. І да - або НАТО, або ядерна зброя. Ось Ізраїль усіх має на увазі і робить свою справу. І хай його засуджують і "не одобряют", але віт тільки тому і живий, що своє робить. І нам теж потрібно своє робити. Ще виконавців би кращіх.
Кожен раз трохи дивуюсь, що всі ігнорують ключові розбіжності між Україною, яка дослухається до партнерів, і Ізраїлем, який в цьому уявленні робить що хоче. Ізраїль робе на свої, і зброю виробляє і економіку тягне. А ми на чужі гроші. Тому ми звісно дослухаємся та будемо дослухатися. А ядерна зброя - це дешевий популізм, ми її не потягнемо в усіх сенсах.

Offline bobr.dobr

« Reply #11681 : Жовтень 18, 2024, 19:40:04 »
Ізраїль робе на свої, і зброю виробляє і економіку тягне. А ми на чужі гроші. Тому ми звісно дослухаємся та будемо дослухатися.
Саме так.

А ядерна зброя - це дешевий популізм, ми її не потягнемо в усіх сенсах.
А отут якраз треба брати приклад в Ізраїля: "Ядерної зброї в нас немає, але якщо буде треба - ми її застосуємо."
Стратегічну ядерку ми не потягнемо. А от тактичну - мабуть могли би.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11682 : Жовтень 18, 2024, 20:26:58 »
Я вже десь прикинув як це можна реалізувати. Держава виділяє декілька мільярдів на "Велике ядерницьтво", Міністерство культури обїєднують з Міністерством охорони природи в МінКультПох. В новому міністерстві створюють відділ "ДержУранПостач" (ДУП), головою ДУПи назначають Мустафу Наєма, у відділі започатковують програму "Бомби потужно", нагляд за програмою буде забезпечувати Сергій Лєщенко. Субподрядчиком виступить "Студія квартал 95", вони будуть розробляти медійну складову проекта. Далі заключаємо договора з парочкою перевірених компаній, бажано з регістрацією на Кіпрі і вуаля.
Головне - в кінці, коли гроші будуть освоєні, не забути знову розділити міністерство на два окремих, краще з переїздом у нові приміщення, а вкраїнчикам закинути в телемарафон нову забавку. Щось на кшалт розробки українського гіперболоїда.
Повинно спрацювати.

Offline bobr.dobr

« Reply #11683 : Жовтень 18, 2024, 21:48:39 »
головою ДУПи назначають...
:good:
оце точно буде реалізовано, жодних сумнівів.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #11684 : Жовтень 18, 2024, 21:56:55 »
А отут якраз треба брати приклад в Ізраїля: "Ядерної зброї в нас немає, але якщо буде треба - ми її застосуємо."
І що ми будемо з нею робити? Застосуємо і нам пизда, бо раша зможе безкарно застосувати увесь арсенал і їм ніхто нічо не скаже. Погрожувати? раше в якої 6000+ стратегічних боеголовок? Які проблеми вирішить наявність в нас ядерки зараз?

Offline bobr.dobr

« Reply #11685 : Жовтень 18, 2024, 22:02:12 »
Застосуємо і нам пизда, бо раша зможе безкарно застосувати увесь арсенал і їм ніхто нічо не скаже.
А типу зараз вона не може безкарно застосувати, якщо захоче? Ну хіба що в ООН висловлять чергову ДУЖЕ ГЛИБОКУ СТУРБОВАНІСТЬ. Хімічну зброю вже застосовує - і всім пох.

Погрожувати? раше в якої 6000+ стратегічних боеголовок? 
Так і звичайних озброєнь і солдатів там на порядки більше. Одразу здаватись?
« Останнє редагування: Жовтень 18, 2024, 22:41:17 від bobr.dobr »

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11686 : Жовтень 18, 2024, 22:13:42 »
І що ми будемо з нею робити?
Нема часу мислити стратегічно. (с)

Offline Teagan

« Reply #11687 : Жовтень 18, 2024, 23:07:59 »
Ви ж не вірите серйозно шо ми будем ядерку збирать. Це медійні погрози, торг, підняття ставок, істерика перед партнерами. А людям мемасіки наклепать, напругу зняти.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #11688 : Жовтень 18, 2024, 23:44:00 »
А типу зараз вона не може безкарно застосувати, якщо захоче?
Могла б - вже б застосувала

Offline Milena

« Reply #11689 : Жовтень 19, 2024, 01:37:55 »
Ви ж не вірите серйозно шо ми будем ядерку збирать. Це медійні погрози, торг, підняття ставок, істерика перед партнерами. А людям мемасіки наклепать, напругу зняти.
А у вас вдома є старе емаліроване відро?..

Offline Poodle

• USA, Gold Country
« Reply #11690 : Жовтень 19, 2024, 02:08:20 »
И шо, когда ядерку рашке отдавали, нешто чутка нигде не прикопали?
Чей-то с трудом верится про хозяйственных козаков…
 ::)
Слава Украине!

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #11691 : Жовтень 19, 2024, 02:38:45 »
І що ми будемо з нею робити? Застосуємо і нам пизда, бо раша зможе безкарно застосувати увесь арсенал і їм ніхто нічо не скаже. Погрожувати? раше в якої 6000+ стратегічних боеголовок? Які проблеми вирішить наявність в нас ядерки зараз?
Наявність у нас ядерки була б не аргументом для раші, зовсім ні. Вона була б потужним аргументом для наших союзників. І погрожувати нікому не треба, просто мати. Я впевнена, що нас підтримували б значно енергійніше, без зайвих ваганнь. Що завгодно, тільки б лишити все в межах конвенційної війни. Бо не можна доводити до розпачу країну з ядерною зброєю, і жертвувати нею не можна. Отаке думаю.
The best is yet to come.

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #11692 : Жовтень 19, 2024, 06:34:17 »
И шо, когда ядерку рашке отдавали, нешто чутка нигде не прикопали?
Чей-то с трудом верится про хозяйственных козаков…
 ::)
На дачі покійного Кравчука в Швейцарії... він ще якось казав, що подарує її тому, хто знайде.  :sarcastic:
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11693 : Жовтень 19, 2024, 07:53:37 »
Офіційно! 95 українських захисників знову вдома
Воїни, які захищали Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину.
Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.
Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
https://t.me/forpost_zp/13030

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11694 : Жовтень 19, 2024, 07:56:00 »
Вночі ворог здійснив ракетну атаку по Одесі. Цього разу росіяни поцілили у приватний сектор нашого обласного центру, де велика кількість житлових будинків. Внаслідок атаки сталося загорання триповерхової будівлі та двох легкових автомобілів поруч. Пожежу оперативно ліквідували наші вогнеборці. Також пошкоджено більше десяти приватних будинків", – зазначено у повідомленні.
Окупанти вночі вдарили по житловій забудові у Одесі: з'явилися фото пожежі
За попередніми даними, додав посадовець, люди унаслідок атаки не постраждали.
https://incident.obozrevatel.com/ukr/crime/vojna-protiv-rossii/okupanti-vnochi-vdarili-po-zhitlovij-zabudovi-u-odesi-zyavilisya-foto-pozhezhi.htm

« Reply #11695 : Жовтень 19, 2024, 17:48:12 »
Кожен раз трохи дивуюсь, що всі ігнорують ключові розбіжності між Україною, яка дослухається до партнерів, і Ізраїлем, який в цьому уявленні робить що хоче. Ізраїль робе на свої, і зброю виробляє і економіку тягне. А ми на чужі гроші. Тому ми звісно дослухаємся та будемо дослухатися. А ядерна зброя - це дешевий популізм, ми її не потягнемо в усіх сенсах.
Тому я і писала, що виконавці потрібні інши. Не все життя будемо жити на чужі, будуть і кращі часи.

« Reply #11696 : Жовтень 19, 2024, 17:55:08 »
Ще велике питання, скільки у раши чого може літати. Вони обслуговилися на Южмаше. Вірю  що там були ще ті схеми і стан їх ядерки, скоріше за вме, не дуже. А взагалі, я б перла буром, ось вони як переполохалися, тільки від размов. Це ИМХО, бо я вже не знаю що ще нам робити.(((

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11697 : Жовтень 19, 2024, 19:12:25 »
Вирва від прильоту КАБ по центру годину тому. 3 постраждалих. Мене теж гучно було, ттт, тільки нервове. Та коли ж вони всі повиздихають!!!

Offline Pe

« Reply #11698 : Жовтень 19, 2024, 19:50:58 »
Тому я і писала, що виконавці потрібні інши. Не все життя будемо жити на чужі, будуть і кращі часи.
Я не особо в теме, но в соседней ветке пишут, что Штаты им боеприпасы тоже поставляли и сейчас приостановили поставку, то есть не совсем они уж прямо 100% только за свои
ПС может Израиль платит за те боеприпасы и таки все за свои деньги, опять же не знаю , в чем честно признаюсь)))
« Останнє редагування: Жовтень 19, 2024, 20:07:09 від Pe »

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11699 : Жовтень 19, 2024, 20:47:37 »
Цитувати (виділене)
Ігор Стокоз
about an hour ago
  ·
В стрічці розповсюджується хейт і стьоб щодо слів Порошенка про перші дні війни. Оскільки я був у Києві, то мав змогу спостерігати за тим, що відбувається. Так от, я особисто приїжджав на Лаврську 16, ми з товаришем, режисером фільму "Спіймати Кайдаша" привозили волонтерську допомогу. Бачив Ірину Геращенко, яка ходила в гіпсі опираючись на милицю, Ростислава Павленка, Вікторію Сюмар та  інших. Хтось був в однострої, а дехто по мирняку, як режисер Ахтем Сеітблаєв, але вже зі зброєю. Більшість була з "покемонами" (так називали ручні кулемети, що виробляв завод Порошенка). Бійці 206 батальйону приїжджали після евакуації мирних з Ірпеня, втомлені і змучені, обідали і знову їхали на позиції. І да, їли не мівіну, а пристойну їжу. Марина Порошенко стояла на роздачі, я з її рук отримав тарілку зі стравою.
Щодо влади.
8 березня ми з групою затримали п'яного майора поліції, який намагався відмародерити магазин "Пчьолка" (видать хотів догнатися). На наше зауваження дістав ПМ і почав ним погрожуючи вимахувати, за що отримав прикладом АК у фотографію, був знерухомлений та переданий викликаному наряду поліції. Ті тишком забрали колегу і тихенько вшилися.
Не знаю де був Зеленський, але те що ВР зробила ноги доконаний факт. Коли відігнали "освободітєлєй" від Києва їх почали збирати до купи і спецпоїздами доставляти до Києва.
Не знаю де в ці важкі і тривожні дні були хейтери Петра Олексійовича, але він справді був у Києві і робив все можливе щоб ситуація в столиці не посипалася.
Дуже хочеться нагрубити декому, але не буду. Комусь щось доводити, це все одно що читати сонети Петрарки ліхтарному стовбу. Час все розставить на свої місця, тільки довбойоби як були, так ними і залишаться, тут нічого не вдієш, це закладено комплектацією виробника. У мене все. Дякую за увагу.
Ти диви, виявляється "боневтік" на справді "втіктаповернувся".
Скільки нас відкриттів чекає ще...

Solmir, APR і 3 Гостей дивляться цю тему.