Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Skogkatt

• Стать: Жіноча
  • Франція
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #5220 : Червень 06, 2023, 09:58:08 »
Уроды. Ни слов нет, ни ада, чтоб им по заслугам воздалось.
Лопатами дамбу восстанавливать - идея.
Да простят меня marplik и Прекрасная Свинарка

Offline Teagan

« Reply #5221 : Червень 06, 2023, 10:02:05 »
Бобри теж охуївають з такого sustainable development https://t.me/gruntmedia/32891

Offline vs

• Стать: Чоловіча
« Reply #5222 : Червень 06, 2023, 10:17:29 »
Цитувати (виділене)
Vitaliy Selyk is in Nova Kakhovka, Ukraine.

Окупанти підірвали Каховську ГЕС. В кращих традиціях дєдивоєвалі. Зібрав трохи інформації, чим це загрожує і що буде далі.
Це призведе до страшних екологічних, економічних, та техногенних наслідків. А сам воєнний злочин прирівнюється до підриву атомної бомби, чи АЕС.
Ну хоч цього разу підірвали пустою, а не зі своїми солдатами на автодорожній частині, як тоді у 1941 на ДніпроГЕС. Нагадаю, це не сильно вплинуло на темп наступу нацистів.
❓Чим же загрожує нічний вибух?
(Частково цитую Дарса Вільдеранга - посилання в коментарях)
Моделювання найгіршого випадку руйнування росією дамби показує(якщо підірвані всі шлюзи на ширині 200 метрів), що найбільше затоплення відбудеться на лівому (південно-східному) березі річки.
За інформацією гауляйтера Нової Каховки - зруйновано 11 із 28 прольотів греблі. Тобто орієнтовно ширина пробою - 177 метрів.
Хвиля висотою 4 - 5 м вдарить по Антонівському мосту на схід від Херсона після 19 годин. Після цого почнеться підйом води вгору по річці Інгулець, а через 4 - 5 днів - підйом води вгору по річці Буг до Миколаєва.
Декілька менших міст і сіл по обидва боки Дніпра будуть затоплені, і коли хвиля дійде до них, це може бути дуже небезпечно і призвести до людських жертв.
Перешийок в кінці затоки за межами дельти Дніпра(Кінбурнська коса) буде сильно затоплений і майже повністю затоплений, хоча це почнеться приблизно через 50 годин після прориву дамби.
За інормацією, Укргідроенерного - за 4 дні водосховище буде спрацьоване - тобто витече вся акамульована вода і залишиться тільки природнє русло Дніпра.
❗️Женевська конвенція
Знесення дамби в Новій Каховці є воєнним злочином відповідно до Женевської конвенції, але росія вже систематично порушує Женевську конвенцію під час своєї незаконної війни в Україні.
Руйнування ГЕС вважається зброєю масового знищення і воєнним злочином невибіркової дії, згідно Статті 56 Додаткового протоколу I 1977 року.
🆘 Вторинні наслідки:
❗️Запорізька АЕС
Імовірно відбудеться припинення подачі охолоджувальної води на найбільшу в Європі атомну електростанцію ЗАЕС, яка потребує охолодження навіть для зупинених реакторів.
❗️Північно-Кримський канал
Знову припиниться постачання води до Криму. Просто, постріл собі в ногу. Вони ж довго збиралися там лишатися. Чи ні?
❗️Меліорація Таврії і Каховський канал
Зупиниться постачання води у системи зрошення полів Херсонської, Дніпропетровської  та Запорізької області при чому в основному на окупованих землях. Не ясно, чи відбувається зараз там обробка, але без води вона точно втратить сенс.
Без питної води залишаться багато міст і сіл, які споживають її з Каховського каналу, зокрема окупований Бердянськ.
❗️Заводи
Без достатньої кількості води доведеться зупинити роботу великих промислових підприємств металургійної галузі  у Марганці, Нікополі, Покрові.
❗️Екологія - найстрашніше!
Одномоментне зменшення води у величезному водосховищі призведе до мало-передбачуваних екологічних наслідків: загибель великої кілкості риби, заболочення осушених земель і зміна кліматичного режиму регіону.
⭕️ З іншого боку відкриється піщане дно і ми отримаємо нову пустелю з усіма кліматичними наслідками, як то зменшення опадів, пилові бурі, підйом температури у регіоні. А відповідно більших ризик посухи на полях центру і півдня України.
🏗 За умови повного звільнення Херсонщини, на відновлення греблі може піти від 1 до 3 років. За інформацією Укргідроенерго станція відновлюенню не підляє.  Скоріше за все - мається на увазі, що потрібно буде будувати греблю від фундаменту.
Треба багато часу не тільки на бетонування основної споруди, але і на реконструкцію берегових укріплень і подальше контрольоване наповнення чаші водойми. Це все тривалий процес.
Весь цей час ми будемо пожинати екологічні та технологічні наслідки цього злочину.
👉 Хтось скаже, що можливо було б добре залишити вже як є - тим паче відкриється історичний Великий Луг. Але на жаль природа і економіка України за майже 70 років роботи станції та існування великого водосховища пристосувалися до існування з ГЕС.
Відсутність води у Каховському морі призведе до осушення полів півдня України з подальшим запустеленням. Доведеться закрити Запорізьку АЕС і десятки(якщо не сотні) крупних заводів, які не матимуть достатньої кількості води та електроенергії для виробничих процесів.
Відповідно населення масово виїде з цього регіону через неможливість жити у важких кліматичних умовах і через відсутність води і  робочих місць.
Тому вся надія на Сили оборони і західних партнерів, які допоможуть якнайшвидше звільнити Нову Каховку і приступити до відновлення ГЕС і Каховського моря.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #5223 : Червень 06, 2023, 10:19:40 »
https://t.me/jurnko/7938

Хронологія теракту від російських терористів. Або як обісратись і розмазати гівно собі по обличчу.

О другій годині ночі, росіяни підривають Каховську ГЕС, але не бачать наскільки сильно. Не дуже видно, а світити і прилетіти може.

1. Росіяни ще думають, що вони акуратно підірвали невелику частину ГЄС і підтоплюють наших військових на островах. Гауляйтер Нової Каховки Леонтьев о 6:06 ранку каже що підрив ГЄС це бред. Ну типу ми не знаємо чого там піднялась вода. Ось посилання  Ріа новості https://archive.is/aTyK8

2. Російське OSINT розвідувальна спільнота Рибарь, підхоплює тезу і каже, підрив невеликого участка о 6:51 Посилання https://archive.ph/flapa

3. О 6: 51 в новій Каховці бачать що дамбі повна срака, до мамкіних стратєгов починає доходити, що вони влипли. Гауляйтер Нової Каховки різко змінює риторику і каже, підрива не було, то вже був обстріл з боку ЗСУ. Посилання https://archive.ph/LFFKF

4. Але пропагандони які ще не знають що скоїлась срака продовжують працювати по методичках і продовжують закидувати в інформпростір, про дамбу, які раніше обстрілювали, а потім вона сама трохи втомилась і трохи поламалась. Ось пост пропагандиста Подолякі https://archive.ph/DgQIV. І пропагандистського каналу війна з фейками https://archive.ph/GRN55

5. Інші телеграм канали що співпрацюють з військовими радісно скачуть на одній ножці, ура, через підрив каховської дамби позиції ЗСУ на островах підтоплює, ЗСУ намагаються евакуюватись і спаситись, далі  публікують радісні відоси, як вони наносять ураження позицій наших хлопців на островах. 08:25 Посилання https://archive.ph/c0iHL

6. Тут потроху до русні доходить що вони створили масштабну техногенну екологічну катастрофу, за обсягом майже як Чорнобиль. І вони починають включати задню. Російський вплив на інформпростір різко змінює тональність. Вони миттєво переобуваються і починають звинувачувати українську сторону в провокаціях. Типу це операція Банкової Посилання на ту ж саму "войну з фейками", яка казала що дамба якось сама розрушилась....  https://archive.ph/x8uwT
Але навіть у своїх відмазках рашисти все одно налажали. То дамбу підірвали, то обстріляли з РЗСО Ольха.... https://archive.ph/uF0Xm Хоча будь який спеціаліст саперної справи дасть сто відсоткову гарантію, що зовні неможливо зробити такі руйнування, тут пошкодження методом закладки вибухівки

Ну і далі вони вже починають дотримуватись цієї тези, бо те що вони накоїли, це величезна міжнародна трагедія, особливо у екологічному сенсі.

Поширте будь ласка цей допис.

Offline Teagan

« Reply #5224 : Червень 06, 2023, 10:40:20 »
До речі, на фері по всім цим пунктам і обговорюють. Строго по методичці. Найліберальніший в сраку россіянський форум.

Offline Eney

« Reply #5225 : Червень 06, 2023, 10:44:49 »
Пишуть, що згідно сталих скрєпних традиції, московіти не евакуювали своїх зольдатів. Є потопельники.  :pardon:

Offline Eney

« Reply #5226 : Червень 06, 2023, 10:45:48 »
До речі, на фері по всім цим пунктам і обговорюють. Строго по методичці. Найліберальніший в сраку россіянський форум.
Там фсбшниками кишіло ще в ситі нульові роки.

Offline Охтирка

« Reply #5227 : Червень 06, 2023, 11:23:52 »
Починаааається.
Цитувати (виділене)
Бельгія звернеться до України для роз'яснень щодо нібито використання бельгійських гвинтівок членами РДК та Легіону «Свобода росії» на території рф.

Про це повідомив міністр оборони Бельгії і нагадав, що його країна передавала зброю виключно для використання її в Україні з метою захисту території.

Раніше видання WP написало, що РДК і Легіон використовували під час рейдів деяке західне озброєння, зокрема, бельгійське.

Я ще думаю що насправді там західної зброї нема і це все вкиди роспропаганди, але ж нам треба за все це медіагімно відповідать.

https://t.me/gruntmedia/32849
А я думаю, що цілком може бути. Бо то війна. Отримали -- віддали -- пішли стріляти. Відслідковувати всі шляхи, куди йде, і якщо раптом трохи не туди, кому десь-та за кордоном хотілось би, і відбирати -- ну звиняйте, у нас є інші речі, на які використовувати ресурси. Те, що роспропаганда з західними підхуйликами буде цю тему роздмухувати, сумнівів немає. Думаю, що захід згодом заспокоїться і змінить концепцію, як то вже було не раз.

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #5228 : Червень 06, 2023, 11:31:36 »
Побачила новину про Каховську ГЄС ще вночі, як непідтверджену.
Сподівалася, що це неправда.
На жаль ні.
Not all those who wander are lost

Offline Фрипп

« Reply #5229 : Червень 06, 2023, 11:36:20 »
Важка була ніч, мабуть найгучніша на цей час серед усіх нічних атак. А тут іще і ГЕС.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5230 : Червень 06, 2023, 12:07:17 »
Починаааається.
Цитувати (виділене)
Бельгія звернеться до України для роз'яснень щодо нібито використання бельгійських гвинтівок членами РДК та Легіону «Свобода росії» на території рф.

Про це повідомив міністр оборони Бельгії і нагадав, що його країна передавала зброю виключно для використання її в Україні з метою захисту території.

Раніше видання WP написало, що РДК і Легіон використовували під час рейдів деяке західне озброєння, зокрема, бельгійське.

Я ще думаю що насправді там західної зброї нема і це все вкиди роспропаганди, але ж нам треба за все це медіагімно відповідать.

А я думаю, що цілком може бути. Бо то війна. Отримали -- віддали -- пішли стріляти. Відслідковувати всі шляхи, куди йде, і якщо раптом трохи не туди, кому десь-та за кордоном хотілось би, і відбирати -- ну звиняйте, у нас є інші речі, на які використовувати ресурси. Те, що роспропаганда з західними підхуйликами буде цю тему роздмухувати, сумнівів немає. Думаю, що захід згодом заспокоїться і змінить концепцію, як то вже було не раз.
Вчера по данному вопросу слушала латышского бывшего военного, НАТОвца, понятное дело. Он сказал, что ничего такого страшного или неприятного для Украины в требовании разъяснения "сертификата конечного пользования" нет. Это полностью нормально. Все, что требуется от Украины - это быть честными и сказать, что голландские винтовки РДК не передавались, зуб давать не надо. На этом этапе все.
На следующем, если винтовки опять всплывут и они будут не у ЗСУ, Украина огребет. Во-первых, потому что брехуха. Во-вторых, нарушала "сертификат конечного пользования".
Есть коллизия. РДК (не ЗСУ), усиленный спецназом ЗСУ, заходят на территорию РФ. Винтовки у РДК - нельзя, у спецназа - можно. Применять винтовки спецназом - нельзя. Фоткаться - можно. 
На территории Украины и РДК можно фоткаться с винтовками, и по русне применять.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Охтирка

« Reply #5231 : Червень 06, 2023, 12:15:15 »
Починаааається.
Цитувати (виділене)

Вчера по данному вопросу слушала латышского бывшего военного, НАТОвца, понятное дело. Он сказал, что ничего такого страшного или неприятного для Украины в требовании разъяснения "сертификата конечного пользования" нет. Это полностью нормально. Все, что требуется от Украины - это быть честными и сказать, что голландские винтовки РДК не передавались, зуб давать не надо. На этом этапе все.
На следующем, если винтовки опять всплывут и они будут не у ЗСУ, Украина огребет. Во-первых, потому что брехуха. Во-вторых, нарушала "сертификат конечного пользования".
Есть коллизия. РДК (не ЗСУ), усиленный спецназом ЗСУ, заходят на территорию РФ. Винтовки у РДК - нельзя, у спецназа - можно. Применять винтовки спецназом - нельзя. Фоткаться - можно. 
На территории Украины и РДК можно фоткаться с винтовками, и по русне применять.

Ну от десь про це я і кажу.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #5232 : Червень 06, 2023, 12:23:26 »
Ну да. Сейчас надо просто сказать "нет, не передавались" (как оно на самом деле было - не важно). В будущем следить, чтобы винтовки не применялись на территории РФ. Есть куча другого стрелкового оружия, у которого нет такого сертификата. Вот его и применяйте. Никто и не говорит, что нельзя воевать на территории врага. Можно, просто без голландских винтовок.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Выдра

• ___
« Reply #5233 : Червень 06, 2023, 12:40:18 »
Ненавижу уродов.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #5234 : Червень 06, 2023, 12:46:29 »
Уроды конченные. Это же насколько надо бояться и не иметь больше ничего, что противопоставить, как учинить техногенную катастрофу пиздецового масштаба. Твари. Тупые необразованные криворукие сцыкливые.

Нет слов. Нет слов.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline shtativ

« Reply #5235 : Червень 06, 2023, 13:19:41 »
Намагаюсь якось щось сформулювати, але мені не вистачає слів.
Все, що я знаю, занадто м'яке. І все, що мені спадає на думку в плані покарання - теж.
выспімся мы яшчэ на іхняй шкуры

Offline Eney

« Reply #5236 : Червень 06, 2023, 13:26:32 »
 :sarcastic:

Online Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5237 : Червень 06, 2023, 14:06:08 »
 Я теперь уверена, что россии - пизда. С таким мышлением и исполнением - оно нежизнеспособно. И голодные игры, думаю, будут уже в этом году. Интересно, что будет на границе с китаем.
Злобная заинька

Online Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5238 : Червень 06, 2023, 14:08:51 »
А мы прорастем, как трава сквозь камни. Будет здесь новая точка кристализации и притяжения для новых идей и свободного духа.
Злобная заинька

Online Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5239 : Червень 06, 2023, 14:15:26 »
Думаю, все кто наши зарубежном, нужно согласовывать акции, письма счастья во все организации.
Злобная заинька

Offline Выдра

• ___
« Reply #5240 : Червень 06, 2023, 14:36:26 »
Думаю, все кто наши зарубежном, нужно согласовывать акции, письма счастья во все организации.
Говори, что писать. Фокус.Я всегда готова.
Экоцид?

Offline Eney

« Reply #5241 : Червень 06, 2023, 14:37:35 »
Цитувати (виділене)
На думку OSINT-дослідників InformNapalm (https://t.me/informnapalm), за своїми екологічними та економічними наслідками руйнування Каховської ГЕС для України можна прирівняти до наслідків використання тактичної ядерної зброї 5-10 кілотонн.

Фактори такого руйнування фактично ідентичні ядерному вибуху окрім радіаційного забруднення:

1. Евакуація населення, руйнування підприємств і об'єктів зі шкідливими та отруйними речовинами (хлор, аміак, нафтопродукти і т.п).

2. Руйнування об'єктів водопостачання , каналізації, електропостачання ,коллапс продуктової і медичної логістики.

3. Забруднення частини акваторії Чорного моря та інші наслідки.

Згідно Женевської конвенції (статтею 56 (https://ips.ligazakon.net/document/MU77003?an=454684) Додаткового протоколу I 1977 року) дії щодо руйнування дамб є воєнним злочином та можуть бути прирівняні до використання зброї масового знищення.

Offline Выдра

• ___
« Reply #5242 : Червень 06, 2023, 14:43:42 »
Допустим, ООН и Еврокомиссия.
"Признать Россию угрозой планетарному здоровью"?
"Признать РФ глобальной угрозой планетарной биологической безопасности"?
Блин,  ничего толкового придумать не могу сейчас.

Offline Фрипп

« Reply #5243 : Червень 06, 2023, 14:51:27 »
Буданов. 24.10.2022 (https://www.pravda.com.ua/articles/2022/10/24/7373160/)
Прогноз про Каховську дамбу

– Про Каховську дамбу ви згадали. Постійно лунають новини, (https://www.pravda.com.ua/news/2022/10/20/7372801/) що вона зараз замінована. Яка загроза, що росіяни підуть на теракт?

– Вона замінована частково, це правда. Ну, дурість росіян якоюсь логікою оцінювати дуже важко. 
Скажу так: підрив цієї дамби точно спричинить екологічне лихо, це факт. Просто є інші аспекти. Перше: навіщо це робити – що вони втратять і що отримають? 
І друге: можна частково підірвати дамбу, а можна повністю. Так от, щоб підірвати її повністю, такі роботи не проведені. Мінування проведено частково для часткового руйнування, якщо буде потрібно. Щоб зруйнувати такого рівня конструкцію, потрібні десятки тонн вибухівки, правильно розташованої. Не можна КаМАЗ десь поруч поставити, це нічого не дасть. 

– Якщо ми почнемо заходити в Херсон, вони ж можуть скористатися шансом на підрив дамби?

– Давайте від протилежного підемо. Якщо зруйнувати повністю: запустять зараз всі ракети, що є, закладуть купу вибухівки, якось спробують це зробити – що вони отримають? 
Вони отримають суцільне затоплення лівобережжя Херсонщини. Вони втратять навіть теоретично можливість подачі води в Північнокримський канал, в Крим, поки не відбудуємо дамбу, а на це піде дуже багато часу. Це буде нереально зробити. 
І найцікавіше – вони знищать змогу на існування Запорізької атомної електростанції, тому що цей об'єкт нерозривно з нею пов'язаний. Ну, і звичайно, вони ускладнять нам просування на певний проміжок часу. І це, до речі, не дуже уже й великий проміжок часу, десь близько двох тижнів буде. 
Але вони будуть змушені відступити прямо до Криму. Іншими словами, якщо зробити суцільне руйнування, то сценарій такий.

ЧИ ГОТОВІ ВОНИ НА ЦЕ? ДУМАЮ, ЩО НІ.

Offline Teagan

« Reply #5244 : Червень 06, 2023, 15:02:41 »
В жовтні не були готові, зараз стали готові. Після пяти місяців погрожування контрнаступом. Нє, КОНТРНАСТУПОМ.
Якщо б ще довше погрожували, ці довбойоби і ЗАЕС би підірвали нафіг зі страху.

Online Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5245 : Червень 06, 2023, 15:03:43 »
Говори, что писать. Фокус.Я всегда готова.
Экоцид?
думаю, да. Плюс, угроза ядерной катастрофы на аэс.
Злобная заинька

Offline Фрипп

« Reply #5246 : Червень 06, 2023, 15:05:38 »
ці довбойоби і ЗАЕС би
Це попереду

Offline Mike123

« Reply #5247 : Червень 06, 2023, 15:08:07 »
Это же насколько надо бояться и не иметь больше ничего, что противопоставить, как учинить техногенную катастрофу пиздецового масштаба.
Они уже ее взрывали. Так что им пофиг вообще на все и на всех. За 82 года никакого гуманизма или человечности не добавилось. Мне нравится название люди - гной. Чтоб животных не обижать.

Offline Teagan

« Reply #5248 : Червень 06, 2023, 15:13:41 »
ці довбойоби і ЗАЕС би
Це попереду
Я це теж подумала, але писати рука не піднімається.
Ну я ж і кажу, хай далі нагнітають. По суті нічо нема, наші люди гинуть вже більше року на фронті, территорії не звільнені, зате інформ війну розвели що гай гуде. І захопили якесь вонюче россійське село яке самим россіянам нахрін не впало. Так за те село ще пояснювальні записки писать західним партнерам, за кожну гвинтівку яку там сфоткали чи нафотошопили.

Вибачте за зраду, я просто не можу вже.

Online Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #5249 : Червень 06, 2023, 15:34:46 »
Последствия подрыва ГЭС. Что известно на сейчас?

▪️Эвакуировать придется более 40 тысяч человек.
▪️Вода будет прибывать еще около суток, то есть затопит еще сильнее.
▪️На сейчас уничтожено и затоплено более 80 н.п. Херсонщины.
▪️Херсон уже постепенно начинает уходить под воду, в городе живет около 300 тысяч. человек. Уже начата эвакуация.
▪️Согласно Женевской конвенции, подрыв дамбы – это военной преступление, которое может быть приравнено к применению оружия массового уничтожения.
▪️русня – п*дары.

ТРУХА⚡Украина | Прислать новость
Злобная заинька

0 Користувачів і 14 Гостей дивляться цю тему.