Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #3060 : Лютий 23, 2023, 10:50:21 »
Щось кучно пішли.
Премьер Испании Педро Санчес прибыл с визитом в Киев.

@yigal_levin
Злобная заинька

Offline Nerag

« Reply #3061 : Лютий 23, 2023, 12:18:14 »
:scratch_one-s_head: Все таке смачне.

Вишфул синкинг, как обычно.
Откровенно говоря, я не вижу особых перспектив на завершение войны ни ни в этом, ни в следующем году. Завершение - в смысле, победой одной из сторон. Заморозка конфликта на каком-то рубеже - также мало вероятна, но:
а) зависит от темпов поставок оружия
б) зависит от итогов боёв весны-начала лета.

А глобально - надо дождаться нашего контрнаступления (если оно будет, ессесно) и его итогов, чтоб прогнозировать какие-то сроки. Я не думаю, что будет перелом или существенное продвижение к морю - возможно, создадут угрозу Мелитополю и вернут АЭС в Запорожье.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #3062 : Лютий 23, 2023, 12:25:56 »
Тарас Чорновіл
2 год  ·
До речі, про чудотворну силу гарного пенделя. Після надцятого жорсткого попередження послів G-7, нагадування з ЄС, а основне - візиту й закритої розмови із Зеленським Джо Байдена раптом поспіхом вирішили відновити декларування статків посадовців. Слуги радісно заблокували процес ще на початку вторгнення й вели себе так, ніби воно ніколи не відновиться. Але, коли Зеленському прилетіло, раптом усе пішло з прискоренням. Зеленський миттєво підтримав петицію, виник звідкись проєкт Арахамії, пішла вказівка його готувати до розгляду.
От мені цікаво, як вони будуть за це голосувати. То ж, як "бджоли проти меду". Чи вже наперед передбачено, що в нас "цар хороший, а бояри погані" - тупо забракне голосів? Скоро побачимо. До речі, не зважаючи на звільнення від обов'язку подавати декларації, понад 70% підзвітних посадовців норму закону продовжували добровільно виконувати. Бо тим, хто не краде, приховувати нічого. А мораторій слуги якраз для себе й усіх верховних злодюг ухвалювали. А тепер запасаємося попкорном.
Злобная заинька

Online Milena

« Reply #3063 : Лютий 23, 2023, 14:11:13 »
Але то добре шо в нас народ вміє гуглить і шуткувать, ще б трохи зусиль на розумову обробку нагугленого і взагалі б гарно було.
:facepalm:

Offline leonard

• Lietuva, Vilnius
« Reply #3064 : Лютий 23, 2023, 15:49:45 »
В Крыму белые ночи  :)
Цитувати (виділене)
«Ждите. Мы идем к вам». По радио в Крыму передали сообщение главы военной разведки Украины Кирилла Буданова.
В аннексированном Крыму в эфире радиостанций «Спутник» и «Вера» прозвучал гимн Украины и аудиосообщение, как утверждается, начальника Главного управления разведки Минобороны Украины Кирилла Буданова. Запись сообщения опубликовали украинские и российские СМИ.

«Граждане Украины, к вам обращается Кирилл Буданов. Украина возвращает все захваченные территории. Донбасс, Автономная республика Крым навсегда вернутся домой. Мы найдем каждого предателя Украины, где бы они ни скрывались. Все они будут ликвидированы. Всем патриотам: время действовать пришло. Ждите. Мы идем к вам. Слава Украине!» — говорилось в сообщении.
https://meduza.io/news/2023/02/23/zhdite-my-idem-k-vam-po-radio-v-krymu-peredali-soobschenie-glavy-voennoy-razvedki-ukrainy-kirilla-budanova

Offline leonard

• Lietuva, Vilnius
« Reply #3065 : Лютий 23, 2023, 16:15:51 »
Цитувати (виділене)
G7 выделит $39 млрд на финансовую помощь Украине в 2023 году.
Страны G7 (США, Канада, Великобритания, Германия, Франция и Италия) выделят $39 млрд на финансовую помощь Украине в 2023 году, говорится в заявлении «Большой семерки», опубликованном на сайте японского Минфина.

«Эта финансовая помощь является дополнением к нашей жизненно важной военной поддержке и обучению украинских сил, гуманитарной поддержке и сотрудничеству в целях развития», — говорится в сообщении.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #3066 : Лютий 23, 2023, 17:28:42 »
Цитувати (виділене)
Верховної Ради України проголосувала у першому читанні (#9005) щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання.

✅ЗА - 234
Цілком розумно. Кому цікаво - на скотомарафоні все розкажуть.

Offline Фрипп

« Reply #3067 : Лютий 23, 2023, 18:42:06 »
"УВАГА!!!

ЗЕРІГАЙМО ІНФОРМАЦІЙНУ ТИШУ!

Звернення до громади прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей, а також до всіх жителів України.

В мережі інтернет з’явилися фото та відео перебазування нашої авіації у визначені позиційні райони з метою виконання бойових завдань, захисту населення України та охорони і оборони важливих обєктів інфраструктури.

Джерело: https://censor.net/ua/n3401727

Звільняють місце на літовищах. І не під танки, як я розумію.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #3068 : Лютий 23, 2023, 18:52:03 »
"УВАГА!!!
Навряд чи допоможе. Дебілізм не лікується зовсім.  :kos:
У зумеров рученькі зудять все побачене в інет викладати.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #3069 : Лютий 23, 2023, 20:21:26 »
Хочу запитати про Юрія Луценка. Це колишній прокурор, який зараз на фронті? Тому Ю. Луценку присвоєно офіцерське звання самим Залужним.
А шо, якийсь полковник не справився б?

Offline Lilьka

• Львів

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3071 : Лютий 23, 2023, 20:36:00 »
Він і справився. Якщо піти за посиланням у статті, там буде фото погонів. І на них написано: "Наказом № 31 від 06.02.23 начальника Регіонального управління Сил ТрО "Північ" Сил ТрО ЗСУ присвоєно чергове військове звання "капітан" Луценку Юрію Віталійовичу". Болд мій.

Тобто чувака, який воює з перших днів (як я пам'ятаю), абсолютно нормально підвищили у званні. Це воно так робиться на війні, раптово. Нашого Шарка теж підвищили. Але ж, блядь, треба зробити з цього привід для хайпосрачу. Заїбали. :smile10:

Offline vano80

« Reply #3072 : Лютий 23, 2023, 20:55:52 »
https://glavcom.ua/country/society/ekshenprokuror-jurij-lutsenko-stav-komandirom-vzvodu-udarnikh-bespilotnikiv-910265.html
Полковнику ніхто не пише?

Він і справився. Якщо піти за посиланням у статті, там буде фото погонів. І на них написано: "Наказом № 31 від 06.02.23 начальника Регіонального управління Сил ТрО "Північ" Сил ТрО ЗСУ присвоєно чергове військове звання "капітан" Луценку Юрію Віталійовичу". Болд мій.

Тобто чувака, який воює з перших днів (як я пам'ятаю), абсолютно нормально підвищили у званні. Це воно так робиться на війні, раптово. Нашого Шарка теж підвищили. Але ж, блядь, треба зробити з цього привід для хайпосрачу. Заїбали. :smile10:

Ну, комвзвода это вроде как лейтенантская должность.
Видно рота еще не готова принять (для срача).

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #3073 : Лютий 23, 2023, 21:00:57 »
Вибач, я не в силі все прочитати. Заїбали змі, які не можуть нормально подати новину без хайпу. Ніби читаю і слухаю "пристойні" канали. Та буває, на всяке нарвешся  :blush:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3074 : Лютий 23, 2023, 21:02:07 »
Цитувати (виділене)
Народного депутата Гео Лероса позбавили можливості приймати участь у роботі Верховної Ради до кінця засідання.

Голосували ЗА — Слуги, ОПЗЖ, Довіра, За майбутнє, Відновлення України та Батьківщина.
Добро пожаловать в тёплый зелёный авторитаризм.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #3075 : Лютий 23, 2023, 21:05:43 »
Тобто чувака, який воює з перших днів (як я пам'ятаю), абсолютно нормально підвищили у званні.
І знов вибачаюсь, та я знаю багато чувакіів і чувих, які теж з перших днів війни, і аж з 2014 воюють, яким надавали офіцерські звання без втручання ВГК.
Не розумію, для чого це робиться. Мабуть, це такі медійні ігри.  :mad:

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #3076 : Лютий 23, 2023, 21:20:42 »
Тобто чувака, який воює з перших днів (як я пам'ятаю), абсолютно нормально підвищили у званні.
І знов вибачаюсь, та я знаю багато чувакіів і чувих, які теж з перших днів війни, і аж з 2014 воюють, яким надавали офіцерські звання без втручання ВГК

Війскові пишуть, що є така практика, коли одним Наказом надають наступне офіцерське звання і переводять на іншу посаду.
Сам Луценко сказав, що їх підрозділ  ТрО перевели до складу ЗСУ.
Cпойлер
Я дуже-дуже здалеку "знайома" з Луценком. Хочу вам сказати, що це зовсім інша особистість, ніж може здаватися. @Lilьka, він така начитана людина! Тобі би сподобалось.

-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Eney

« Reply #3077 : Лютий 23, 2023, 21:23:12 »
Луценко буде комадувати взводом у тільки створеній роті БПЛА "Птахи Мадяра". Усі офіцерські звання присвоюються тільки вищим командуванням.
ЗИ: Маю надію, хто такий Мадяр, ви в курсі.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3078 : Лютий 23, 2023, 21:27:34 »
яким надавали офіцерські звання без втручання ВГК
Офіцерське звання йому й так надали без втручання ВГК. А хто має затверджувати призначення командира взводу ударних беспілотних авіаційних комплексів, мабуть, залежить від того, кому цей підрозділ підпорядковується. В тебе є якісь дані про це? В мене нема. До того ж цілком може бути, що наказ підписаний зовсім не Головнокомандувачем. Ми того наказу не бачили й не побачимо. Ну й зазвичай в армії такі речі завжди робляться за протоколом, наскільки мені відомо. Тобто наказ все одно підписує саме та людина, яка має його підписувати згідно з уставом, хоч би яке втручання хоч би кого при цьому було задіяно.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #3079 : Лютий 23, 2023, 21:42:55 »
Мене дуже дратує хейп, який підіймають навкодо воюючих військових. За Таню Чорновол я би придушила, особливо чоловіків з диванів.  :smilie9:
Якщо Залужний вважає за потрібне, особисто підписати такий Наказ - то він знає, що робить.  :prapor2:
Та і, взагалі, накази старших командирів не обговорюються.

-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Eney

« Reply #3080 : Лютий 23, 2023, 21:56:01 »
Я з дитинства за Луценка.

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #3081 : Лютий 23, 2023, 21:57:35 »
Serg Marco пише, що Залужний може призначати на посаду командира взводу, коли це призначення йде одночастно з наказом про перевод з одного підрозділа в інший.

Offline Garfield

• Nederland
Homo homini felis est.

Offline leonard

• Lietuva, Vilnius
« Reply #3083 : Лютий 23, 2023, 22:00:23 »
 :popcorn:
Цитувати (виділене)
В Госдепе допустили передачу Украине истребителей нового поколения.
Нуланд: США обсуждают поставку Киеву истребителей четвертого или пятого поколения

США обсуждают возможность поставок Украине истребителей четвертого или пятого поколения, заявила заместитель госсекретаря США по политическим делам Виктория Нуланд в интервью The Washington Post.

«Мы продолжаем вести эти переговоры как внутри [американской администрации], рассматривая долгосрочные [потребности Киева в] противовоздушной обороне, так и с Украиной», — сказала она.

По словам Нуланд, некоторые страны Европы заинтересованы в поставке самолетов, но пока не приняли решение. Она подчеркнула, что «речь идет о меняющейся картине», при которой западные страны рассматривают, что именно нужно Украине.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #3084 : Лютий 23, 2023, 22:03:56 »
Призначили командиром взводу у 58 років. Ніфіга собі протекція у Луценко у владних коридорах. Оце його штовхають в гору волохаті руки.

Offline BigSister

• Німеччина

Offline Фрипп

« Reply #3086 : Лютий 23, 2023, 23:01:55 »
Із дитинства за Пенсільванію!

Доречі, проголосували українську резолюцію в ООН, семеро проти, 141 за

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3087 : Лютий 23, 2023, 23:02:04 »
Призначили командиром взводу у 58 років. Ніфіга собі протекція у Луценко у владних коридорах. Оце його штовхають в гору волохаті руки.
Скажи? А галасу стільки, ніби йому бригаду дали.

Offline Eney

« Reply #3088 : Лютий 23, 2023, 23:02:37 »
Цитувати (виділене)
🇺🇳 🇺🇦 Генасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до річниці російського вторгнення.

Документ закликає рф зупинити бойові дії та вивести свої війська з України, а також закріплює основні положення української «формули миру».

За резолюцію проголосували 141 з 193 країн, які є членами ООН.

Проти голосували Білорусь, КНДР, Еритрея, Малі, Нікарагуа, Росія і Сирія, всього 7 країн.

39 держав утримались.
І відразу ракетна тривога. Для закріплення?

Offline leonard

• Lietuva, Vilnius
« Reply #3089 : Лютий 23, 2023, 23:23:44 »
Із дитинства за Пенсільванію!

Доречі, проголосували українську резолюцію в ООН, семеро проти, 141 за

И 39 гандонов.

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.