Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Online Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #13440 : Липень 18, 2025, 06:50:03 »
Вночі ворог атакував щонайменше 9 "шахедами" Запорізький район. Внаслідок атаки виникли пожежі, зруйновані нежитлові будівлі.
Дістав поранень 79-річний чоловік.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #13441 : Липень 18, 2025, 11:23:37 »
👀 Украина запустила (https://testinukraine.brave1.tech/?fbclid=IwY2xjawLm4eJleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFtME1kcUxaQzF6bEVrU0RRAR7Cc2OvwWoolKYfMIoQvnMFTwBkMxGDoxeHTt7Sbn5uI6sqY8DZol6MY412rw_aem_Qxtp7RMeY3Nqk9Jc3si1KA) новую платформу Test in Ukraine, цель которой заключается в тестировании новых видов вооружения непосредственно на поле боя — прямо на русских.

Благодаря этой платформе иностранные производители БпЛА, наземных роботов, РЭБ и решений на базе ИИ смогут официально тестировать свою продукцию в Украине.

«Украина уже построила уникальную инфраструктуру для быстрого развития оборонных инноваций. Мы готовы помогать компаниям из стран-партнеров разрабатывать, тестировать и совершенствовать технологии, которые действительно работают на поле боя. Это возможность получить опыт, который невозможно смоделировать в лабораториях», — отметил министр цифровой трансформации Михаил Федоров.

@yigal_levin
I always tell the truth. Even when I lie.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13442 : Липень 18, 2025, 20:24:31 »
Вибухи та пожежа в Дніпрі
https://t.me/zp_radar/27986

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13443 : Липень 19, 2025, 08:01:12 »
Вночі Одесу атакували понад 20 БПЛА — за інформацією ДСНС та мера.Внаслідок атаки почалась пожежа з 6 по 9  поверхи 9-поверхового житлового будинку. Пожежу було ліквідовано. Загинула одна людина.

Ворог завдав наймасованішої комбінованої атаки БПЛА та ракет по Павлограду — ОВА.В місті пошкоджено пожежну частину, промислові підприємства та п'ятиповерхівку. На місцях горіли пожежі.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13444 : Липень 19, 2025, 15:28:50 »
Біля Запорізької АЕС видно великий стовп диму
Окупанти повідомили про відключення електропостачання на окупованій території області

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13445 : Липень 20, 2025, 07:09:37 »
Страшна нічна атака на Запоріжжя та Запорізький район. Залповий вогонь та дрони (тільки повз мене близько 20). Повідомляють, що було пошкоджено приватні будинки, почались кілька пожеж. Також загорівся будинок та відкриті території.  Одну людину поранено.

І вся стрічка - Усик-усик, уряяяя!

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13446 : Липень 20, 2025, 09:36:02 »
Вдруге за цей рік по Запоріжжю вдарили з РСЗВ – що змінилось

Два удари з РСЗВ та щонайменше (більше!!!) 14 ударних безпілотників атакували вночі Запоріжжя та Запорізький район.
Востаннє касетними боєприпасами із РСЗВ Запоріжжя атакували 26 червня, і це було першим випадком за 2024 і 2025 роки.
Зміна тактики обстрілів і збільшення випадків застосування РСЗВ може бути пов’язане з тим, що Росія отримує додаткові боєприпаси, наголошує військовий експерт і засновник волонтерської ініціативи «Реактивна пошта» Павло Нарожний.
Здебільшого йдеться про некеровані ракети, які застосовуються за простою схемою: окупанти обирають умовну ділянку 100 на 200 метрів та відкривають вогонь у надії потрапити в цивільні об'єкти чи скупчення людей.
За словами експерта, тактика обстрілів РСЗВ на початку повномасштабного вторгнення і зараз різниться. На передовій окупанти економлять такі снаряди. Росія також отримує додаткові боєприпаси з Північної Кореї, поповнюючи власні запаси.
https://t.me/forpost_zp/20569

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13447 : Липень 21, 2025, 08:17:01 »
 В ніч на 21 липня РФ завдала масованого комбінованого удару по Україні.

Київ -зафіксовані наслідки в шести районах міста.
В Дарницькому районісталось загорання на даху багатоповерхівки та нежитлової будівлі; пожежа в супермаркеті;ще дві пожежі в неназваних локаціях.
В Шевченківському районі пожежа в житловому будинку, за іншою локацією горять балкони;пошкоджено вхід на станцію метро «Лукʼянівська».
В Дніпровському районі загоряння торгових рядів та падіння уламків на територію дитячого садочка.
В Соломʼянському районігорять складські приміщення.
Наразі по місту відомо про одного загиблого та двох постраждалих.
Апдейт В Києві кількість постраждалих внаслідок ударів рф зросла до 6 — Нацполіція

Харків- 12 ударів безпілотниками по Київському району. Один з ударів прийшовся біля багатоквартирного житлового будинку. Повідомляється про вибиті вікна, пошкодження трамвайних колій та електродротів. Неподалік будинку сталась пожежа.Також є влучання в цивільне підприємство. Попередньо, обійшлось без постраждалих.

Внаслідок масованої комбінованої атаки (наймасштабнішої з часів вторгнення)окупантів по Івано-Франківській громаді було пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури, є постраждалі.
« Останнє редагування: Липень 21, 2025, 08:50:54 від Солоха »

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13448 : Липень 22, 2025, 06:08:07 »
Увечері 21 липня відбклася атака на Сумську область, внаслідок чого постраждало 14 людей, серед яких – двоє дітей.  Під ударом опинилися Суми та Путивльська громада.У Сумах пошкоджено п'ять багатоповерхових будинків, торговий центр та 18 автівок.
 Одесу  атакували ударними БПЛА.  Пожежі в адмінбудівлі, у житлових будинках вибиті вікна. Глоять легкові авто. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13449 : Липень 22, 2025, 12:00:30 »
Вчора у Берези:
Цитувати (виділене)
Те, що ми зараз спостерігаємо з обшуками в НАБУ - це лише початок. Тримайте інформацію від "злих язиків з Банкової" і від добрих людей з НАБУ.

Влада вирішила закінчити історію з НАБУ та розігнати цю структуру, як це зробили у Польщі. Але спочатку її дискредитують. Наступними будуть САП та ВАКС. Їх всіх будуть множити на нуль. Далі, справи та повноваження НАБУ передадуть в ДБР, а САП стане просто департаментом у Генпрокуратурі. Перспективи ВАКС теж зрозумілі. При цьому ДБР, який повністю контролює ОП, стає надпотужним органом з такими можливостями, що задавити можна буде кого завгодно в Україні, навіть якщо він нічого не зробив поганого та протизаконного. Головне, щоб була людина і команда працювати по ній. Все в кращих традиціях СРСР. Зрозуміло, що цей процес потребує законодавчого врегулювання. Але до нього давно готувалися. До речі, все підготував ще вбитий у Іспанії Портнов. Тому питання лише часу і реакції наших партнерів.

Сьогодні у Шрайка:
Цитувати (виділене)
Шрайк Ньюс
Forwarded from
Transparency International Ukraine
‼️ Сьогодні у Верховній Раді готуються до розгляду правки до законопроєкту №12414, який може зруйнувати ключові гарантії незалежності Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зокрема, правками до законопроєкту Генпрокурор наділяється повноваженнями:
- забирати справи в НАБУ та доручати розслідування іншим органам;
- бути фактичним керівником САП та передоручати повноваження прокурора САП іншим прокурорам;
- надавати детективам НАБУ обов’язкові письмові вказівки;
- самостійно закривати справи за підозрою топ чиновників.

Процесуальна автономія САП також суттєво обмежується, адже:
- прокурори САП будуть позбавлені можливості визначати підслідність НАБУ у виключних випадках;
- керівник САП не зможе вирішувати спори про підслідність у справах, що може розслідувати НАБУ;
- керівник САП не матиме повноважень щодо зміни апеляційних та касаційних скарг, внесених прокурорами САП.

😮 Депутати також серйозно порушують ст. 116 Регламенту ВРУ, адже кардинально міняють предмет регулювання проєкту закону 12414.

Саме ці руйнівні зміни станом на зараз відсутні у публічному доступі. Але Transparency International Ukraine отримала підтвердження з низки джерел, що голосування планується саме сьогодні.

Це становить пряму загрозу незалежності НАБУ — одного з ключових антикорупційних органів, створеного за підтримки міжнародних партнерів як інституцію, захищену від політичного впливу.

⚠️ Закликаємо депутатів не підтримувати такі законодавчі зміни і не скасовувати результатів реформ, які ми всі послідовно досягали з 2014 року.

Дійсно, понаплодили тут антикорупціонерів! Поважним людям працювати не дають.  :sarcastic:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13450 : Липень 22, 2025, 13:33:51 »
Зеленський - диктатор. Вже офіційно.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13451 : Липень 22, 2025, 14:14:38 »
Зеленський - диктатор. Вже офіційно.
Довго йшов, але нарешті зробив

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13452 : Липень 22, 2025, 14:18:40 »
Знов 2013, тільки всі ми на 12 років постарішали. Як же я ненавиджу цих любителів простих рішень і хоч посміємося. Прокладки ОП, стара кремлівська проблядь Тимошенко та прямі агенти кацапів опзж нас знов відкинули на стартові позиції. І все б нічого, та тільки невідомо, чи виживе країна взагалі.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13453 : Липень 22, 2025, 14:41:59 »
Корупція? Не чули про таке.

Цитувати (виділене)
Прем'єрка Юлія Свириденко вважає проблему корупції в Україні перебільшеною. На її думку, в повсякденному житті громадяни стикаються з хабарництвом досить рідко
Про це вона сказала Bloomberg.

Свириденко у розмові з журналістами намагалася применшити значущість проблеми корупції, посилаючись на опитування, які свідчать: хоча більшість українців вважає корупцію поширеним явищем, значно менше з них стикалися з нею особисто.

"Відверто кажучи, всередині українського суспільства та окремих соціальних груп ця тема перебільшується та надмірно загострюється", — зазначила прем’єрка.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13454 : Липень 22, 2025, 14:47:30 »
Шрайк підвів підсумок.

Цитувати (виділене)
Рада дала 263 голоса за ликвидацию независимости НАБУ и САП.

10 лет строили независимую антикоррупционную инфраструктуру, но как только она добралась до по-настоящему важных дядь, ее хлопнули за пару дней. Охренеть, так оказывается можно было.

По сути НАБУ и САП подчинили генпрокурору, которого, напомню, назначает президент с разрешения Рады. Понятно, что зависимый от власти орган не будет проводить расследования против топ-представителей власти.

Коротко о последствиях:

1) США пофиг. Если бы президентом был не Трамп, история могла сложиться по-другому, но имеем, что имеем.

2) Для ЕС это будет шоком. Помогать нам не перестанут, но одно дело помогать силам добра, сражающимся против сил зла, а другое - помогать уцелеть "суверенному Орбаностану".

3) Ну и это развод гражданского общества с властью. Значительная часть гражданского общества эту власть не приняла изначально, остальная "прозревала" в 2020-21, но после российского вторжения все отбросили в сторону ради защиты страны. Защита страны остается приоритетом, поэтому резких движений не будет, но законы природы говорят нам, что ничто не уходит в никуда.

Итого. Тактическая победа власти над антикоррупцией, которая рано или поздно все равно ей аукнется.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #13455 : Липень 22, 2025, 17:44:57 »
Мудачье

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13456 : Липень 22, 2025, 19:42:48 »
Заяви НАБУ

Offline vano80

« Reply #13457 : Липень 22, 2025, 21:53:53 »
Ну и это развод гражданского общества с властью. Значительная часть гражданского общества эту власть не приняла изначально, остальная "прозревала" в 2020-21, но после российского вторжения все отбросили в сторону ради защиты страны. Защита страны остается приоритетом, поэтому резких движений не будет, но законы природы говорят нам, что ничто не уходит в никуда.

Ужас какой.
Те кто голосовал за зелю (ну кого я знаю), все так же его поддерживают и ненавидят барыгу вальцмана.
У одного сынулю уклониста забрали в армию, но это тцк людоловы.
И на какое то набу им как было плевать, так и останется.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13458 : Липень 22, 2025, 21:57:22 »
Федина наживо

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13459 : Липень 22, 2025, 22:01:24 »
Прямий ©
До акцій протесту в Києві і Львові приєдналися Дніпро, Одеса та Тернопіль.
В Дніпрі сильна злива, але люди стоять!

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13460 : Липень 22, 2025, 23:52:38 »
На скотомарафоні жодного слова про протести.
Малюк - підар.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13461 : Липень 23, 2025, 05:31:41 »
Вже опублікували, мразі

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13462 : Липень 23, 2025, 07:42:17 »
Вночі ворог завдав удару по об’єктах цивільної інфраструктури Сум, частина міста лишилась без електропостачання — Кобзар
Атака«шахедами» у декількох місцях в Кривому Розі — Рада оборони міста.Пошкоджено підприємство, приватні будинки. На місці почалась пожежі, які були ліквідовані.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13463 : Липень 23, 2025, 08:54:23 »
Щодо чергового відосика:
Цитувати (виділене)
Шрайк Ньюс

Цитувати (виділене)
Zelenskiy / Official
Говорив із керівником НАБУ Семеном Кривоносом, прокурором САП Олександром Клименком, Генеральним прокурором Русланом Кравченком, головою Служби безпеки України Василем Малюком – різні виклики. Ми все це обговорили. Антикорупційна інфраструктура працюватиме.…
Немного ночной уринотерапии, как ОПЗЖ спасло НАБУ от российского влияния.

Очень стыдно, но нам со всем этим еще жить и воевать.

Кроти сидять і в ОП, і в СБУ, і в МВД. Але ці структури чомусь ніхто на нуль не множить.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #13464 : Липень 23, 2025, 08:58:13 »
Може бреше, а може й ні.
Цитувати (виділене)
Юрій Ніколов
Журналіст і засновник проекту “Наші гроші”

А якщо я скажу, що НАБУ нищать через те, що детективи доторкнулись виробництва дронів. А там по засекреченим контрактам десятки мільярдів гривень віддали фірмам патнерів самого Зеленського, а також Єрмака і Арахамії. За даними "Укрправди", самому Міндічу навіть готували підозру.

Я не шучу. Всі дотичні до цієї сфери знають за якими юробличчя скриваються високомаржинальні секрети. Але це непрілічно говорити вслух, бо Путєн дізнається і нападе.

Не знаю, чи знають про це на Заході, у якого Зеленський просить гроші для українських виробників зброї, щоб оплатити наш захист і гешефт корєшей.

Не знаю, чи хочуть це знати українці. Хоча спрямування таких гігантських потоків на виробництво вже давно неефективних дронів-дальнобоїв корєшами президента - це відсутні гроші на виробництво необхідних ракет і своїх аналогів шахедів. НА ВЧАСНЕ виробництво, а не коли вже настав піздарєз.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13465 : Липень 23, 2025, 15:20:14 »
В них вже і потреби не буде

⚡️ Украина не получит обещанные Трампом Patriot до весны 2026 года

Первую систему нужно будет ждать ещё минимум восемь месяцев, пишет Spiegel.

➡️ Напомним, что европейские страны должны отдать свои батареи Украине взамен на новые — от США. То есть теперь всё зависит от обязательств американцев, объясняет министр обороны ФРГ Борис Писториус.

Первой в очереди на замену стоит Германия — она получит новую батарею только весной 2026 года. Остальным странам придётся ждать ещё больше.

@nexta_live

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13466 : Липень 23, 2025, 20:25:06 »
https://t.me/forpost_zp/20650

Запоріжці вийшли проти законопроєкту №12414, який обмежує повноваження НАБУ та САП.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #13467 : Липень 23, 2025, 20:48:37 »
завжди був атеістом
завжди сподівався на власні сили
але ж коли їбануте і ззовні, і з середини
фіг з ним, хай бог буде, аби ж допоміг нам
amen

Offline Mike123

« Reply #13468 : Липень 23, 2025, 21:03:04 »
Якщо воно цей закон відмінить, то більшої ганьби, мені здається, ще не було. І прийняття це ганьба. Але якщо з'ясується, що воно таки вдавало себе за наполеона, при тому що не вміє рахувати навіть на добу, то це буде повна дупа.

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13469 : Липень 23, 2025, 22:09:32 »
Нє, воно видасть новий закон з розширеними повноваженнями НАБУ. Слів нема!!!
Отут теж цікавенько. Якась мантелепа доповідає, що санкції мають виховне значення

https://www.facebook.com/reel/1108767377816753

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.