В мене з цими тривогами є питання.
По перше ДНС. 2-3 місяці нервували людей - вчорашню атаку прогавили.
3 місяца у Києві були тривоги, ППО працювало у Києвщині, 1-3 на місяц але не в самому Києві. Тобто, більшість киян на ці тривоги просто перестала звертати увагу. Але. Чи є можливість включати тривогу, коли точно щось летить? Чи хоча б зробити градацію: самоліт чогось кружляє, або вже летять снаряди? Як з тривогами у Ізраілі, в яких випадках там її вмикають?
По треттє. Звідки той же Ким знає, скільки випущенно ракет в наш бік? І знов таки, чи точно треба вмикати тривогу, коли ніяких ракет не випущено, як це було влітку?
Четверте. Написали, що ці атаки очикували ще тиждень потому. Якого біса хоча б не скасувала навчання в школах оф лайн?
Яким дивом про це не знав очільник кіберполіції у Києві, що його вчора було вбито? Тобто, від високопосадовця було сокрита інформація чи як?
1. Що значить прогавили? Тривогу увімкнули десь о 6.52. Щонайменше за годину до влучання. Був час підготуватися - якщо серйозно це спрйимати (а треба - серйозно). Чи мова не про Київ?
2. Краще нехай перестраховуються - та роблять як зараз. Вмикають тривогу при найменьшій загрозі. А там вже люди хай самі вирішують - чи треба йти в бомбосховище, чи треба ховатися вдома, чи треба бути довбойобами та по вулицях ходити. Я й сам під час тривоги на вулицях часто (особливо останнім часом) - але це вже моя проблема. І якщо щось станеться - то точно не відповідальних служб провина, адже вони мене попередили.
3. Мабуть з "адвокатських чатів". Там всі все знають. Як на мене, всі ці повідомлення не треба сприймати серйозно - навіть якщо їх репостять посадовці. Що звідки летить - знають люди, які служать в ППО. не думаю, що вони Кіму чи комусь іншому оперативно зливають інфу - в них іншої роботи вдосталь. Як на мене всі ці чутки про кількість ракет - або російське ІПСО, або просто триндьож.
4. Ми не знаємо, якою інформацією володіли нагорі. Можна очікувати - а можна Очікувати. Взагалі, загальновідомо, що масований удар можуть нанести кожного дня. В принципі, те саме можна сказати й про застосування тактичної ядерної зброї. А далі все залежить від додаткової інформації та сигналів. Ми не знаємо, яка вона була. Може - дійсно прогавили та не надали належної уваги попередженням. Тоді хтось має відповісти. А може - й не було якогось попередження.
Навчання - ІМХО по хорошому взагалі офлайн не треба було починати. Бо загроза постійна.
P.S. щодо довбойобів на вулицях - вибачте, мабуть погарячкував та некоректно висловився. Обставини можуть бути різні. Але як на мене серйозно ставитись до тривог - то мінімальна повага, яку ми можемо проявити до тих людей, які нашим захистом займаються, відстежують всі ці загрози та завчасно попереджають.